Hyvä aamiainen

Aamiainen on päivän tärkein ateria!

Itse allekirjoitan tämän täysin. Jos en syö kunnon aamiaista tämä kostautuu myöhemmin päivällä. Seurauksena tulee ahmittua liikaa myöhemmin sekä makeanhimo iskee varmasti iltapäivällä! Myöskään aineenvaihduntasi ei tästä tykkää. Kroppa on paastonnut yön ja tarvitsee ravintoa käynnistyäkseen.

Painotan isosti myös proteiinin saantia aamuisin, sillä se pitää nälän loitolla sekä saattaa vaikuttaa makeanhimoon. Liian moni laiminlyö proteiinin saannin aamuisin. Hyviä proteiininlähteitä aamuisin ovat esimerkiksi

  • Kananmuna
  • Rahka 
  • Raejuusto
  • Leikkeleet (Leikkeleissä kannattaa kiinnittää huomiota niiden lihapitoisuuteen. Se on ilmoitettu joko paketin kannessa tai takana. Suosi leikkeleitä joissa on mahdollisimman korkea lihapitoisuus)


Nämä Valion rahkat ovat hyviä!  
Jos et pidä tavallisen rahkan mausta, kokeile pinkkiä purkkia Tässä muutamia esimerkkejä minun aamiaisistani


Smoothie; Rahka, marjoja ja kanelia
Ruisleipä munalla, salaatilla ja keittokinkulla
Kirsikkatomaateja
Kahvi ja vesiEsimerkki aamupala 2
Real-leipä, Polar-juustoa, kurkua ja kananmuna
Kahvi
Vesi
Raejuustoa, mustikoita ja mansikoita

Esimerkki aamupala 3
Appelsiinimehu (todella harvoin)
Kahvi 
Smoothie: Rahka ja ananaspurkki mehuineen
Mansikoita
Kaurapuuro mustikoilla ja puolukoillaSyökää siis hiilihydraatteja sekä proteiinia aamuisin, älkääkä laiminlyökö kumpaakaan. Näin ruokavalio pysyy tarpeeksi monipuolisena sekä kroppa toimii niinkuin pitää. 

Aloittakaa uusi viikko energisemmin ja tarkkailkaa mitä teidän aamiainen sisältää! 🙂


-Eevi 
eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

5 vastausta artikkeliin “Hyvä aamiainen”

  1. Moikka! Mä satuin jotenkin seikkailemaan täällä netin ihmeellisessä maailmassa ja huomasin sun blogin. Katoin kaikki postaukset läpi ja mä jäin koukkuun tähän blogiin jo nyt! =DMua itteeni on puraissut treenikärpänen juuri! Salitreeniä on takana pitkältä aikaa, mutta kaksi vuotta sitten lopetin (Tyhmä minä!!!) Mutta ei varmasti ole liian myöhäistä aloittaa alusta? 🙂 Tällänen blogi on hyvä motivaation tuoja! 😉

    • Moikka Jenni! Ihana kuulla että oot saanu motivaatiota täältä mun sivuilta. Vielä hienompaa on se, että oot saanu takasin sen oman motivaation treenaamiseen 🙂 Se on todella normaalia että välillä inspiraatio katoaa, ja tulee pitkiäkin taukoja. Ikinä ei ole myöhäistä aloittaa alusta 😉 Tsemppiä siis sun treeneihin ja pidä toi motivaatio yllä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta