Treenaaminen reissussa – Laivalla

Vietin tässä taannoin ”vähän” erilaista viikonloppuristeilyä Viikkarilla.  
Danilla oli keikkaviikonloppu, ja reissaan välillä mukana. Tämä risteily keskittyi minun osaltani lähinnä hyvään terveelliseen ruokaan, lepoon, treeniin ja yhdessäoloon! 

Olimme onnekseni saaneet hytiksi hieman paremman lux-hytin, jossa oli mukava makoilla ja katsoa elokuvia. Nukuimme päiväunet ja otimme iisiä, sillä edellisenä yönä unet olivat jääneet vähäisiksi. Lepo oli todella tärkeää rankan työ- ja treeniviikon jälkeen!


Hytistä oli ihanat näkymät! 


Ruokailumme oli myös hieman poikkeuksellista sillä söimme henkilökunnan omassa ”ravintolassa” jota kutsutaan messiksi. Oli ihanaa että ruoka oli aina valmiina, sekä myös tarjonta yllätti minut! Ruoka oli terveellistä ja hyvää. Valitsisin tämän paljon mieluummin kuin yleiset ravintolat joissa ruoka on usein epäterveellistä.

 Tarjolla oli koko ajan salaattipöytä josta saattoi kasata itselleen sopivan annoksen. Myös lämpimää ruokaa oli tarjolla.Ruokailukin poikkesi hieman normaalista, mutta säilytti kuitenkin terveellisen ja monipuolisen linjan. Tämä viikonloppu oli aikamoinen hiilaritankkaus, mutta se teki tässä kohtaa hyvää minun aineenvaihdunnalleni!

Annokseni olivat suurinpiirtein seuraavat:

 • Aamiainen (majoituspaikassa Turussa): Tuoretta täysjyvä-sämpylää, voita, juustoa, kinkkua, munaa, tomaattia, kurkkua, kaurapuuroa ja hilloa
 • Lounas laivallaSalaattia, kurkkua, tomaattia, porkkanaraastetta, vesimelonia, raejuustoa , graavilohta, ruisleipää ja jälkkärinä satsuma
 • Illallinen laivallaRuisleipää, lohta uunissa, salaattia, kasviksia, jälkkärinä hedelmä,-marjapaistosta
 • Iltapala laivalla: Ruisleipää, nakkeja, salaattia ja satsuma 
 • Aamiainen laivalla: Maustamatonta jogurttia vadelmilla ja sokerittomalla myslillä, ruisleipää munalla ja salaatilla, 2 coctailpiirakkaa munavoilla
Kuka ei kuulu joukkoon? Hieman aiheutettiin hämminkiä gymivarusteissa


Tänään oli jalkapäivä enkä suostunut jättämään sitä väliin, edes laivalla 😉 
Niimpä suuntasimmekin laivan gymille treenaamaan.

Treeni oli seuraavanlainen:

 • Alkulämmitelly crosstrainerissa 15 min. Alkulämmittely on erittäin tärkeä osa treeniä! Se lämmittää lihaksesi, jolloin myös vammariski laskee.

 • Liike 1:  Kyykyt kahvakuulalla 3 x 20

Kahvakuulia on eri painoisia, voit kokeilla mikä on sinulle hyvä. Tässä käytettiin salin ainoaa kahvakuulaa, joka painoi 16 kg. Liike toimi hyvänä lämmittelynä.


  Liike 1: Kyykyt kahvakuulalla

  Liike 1: Kahvakuulan vienti alas takapuoli takana, kroppa tiukkana  • Liike 2: Askelkyykyt 3 x 20/puoli.

   Tein liikkeen 10kg käsipainot kädessä, mutta voit tehdä liikkeen myös ilman. Katso että teet liikkeen alas asti, pidä keskikroppa koko ajan tiukkana ja selkä suorassa. Tee toistot hallitusti ja riittävän hitaasti jotta saat kunnon tuntuman lihakseen.
   Liike 2: Lähtöasento 

   Liike 2: Pidä liike alhaalla 90 asteen kulmassa, polvi hipoo maata
   Katso ettei polvi ylitä jalkalinjaasi

   • Liike 3: Etureidet 3 x 15


    Ongelmana tässä kyseisessä laitteessa oli ettei jalkoja pystynyt ojentamaan loppuun asti. Tuntuma kärsi tämän takia jonkinverran. 

   Liike 3: Etureidet

   • Liike 4: Takareidet ja peppu 3 x 10

   Haettiin lihaksen väsyttämistä loppuun asti,  toistot isoilla painoilla. Muista viedä liike loppuun alas jotta tuntuma säilyy. Keskity liikkeen alas vientiin, jarruta liike hitaasti alas.

   Liike 4: Takareidet ja peppu

   • Liike 5: Jalkaprässi

   Tässä kyllä tuntui enemmän etureisissä jostain syystä 😀 Laitteet saattoivat olla vähän hajalla ja kivikautisia. 

   Liike 5: Jalkaprässi
   • Liike 6: Maastavedot tangolla

    Ensin lämmittely ilman painoja jonka jälkeen laitoin ensin 15kg/puoli ja tein 8 toistoa 3 krt. Tämän jälkeen pudotin 10kg/puoli ja tein toistoja 3 x 8. Tässä tuli hyvin tuntumaa jalkoihin peppuun ja myös selkään. Tarkkaile tässä tekniikkaasi peilin kautta!
   Tässä alkoi olla pientä lisähaastetta, sillä laiva keinui jonkinverran 😀    Liike 6: Tässä maastavedon vienti alas.
   Vie tanko maahan asti ja liu’uta pitkin reisiä. Pidä keskikroppa koko ajan  tiukkana ja vie peppu pitkälle taakse


   Tämmöinen treeni saatiin aikaiseksi. Vaikka sali oli pieni ja täynnä ihmisiä, fiilis oli loistava!
   Tässä treenissä tarvittiin hieman omaa luovuutta sillä perus jalkatreeniä oli mahdoton toteuttaa. Treeni suoritettiin kuitenkin mielestäni hyvin, sen puitteissa mitä oli tarjolla.
    Hiki tuli ja peppu oli kipeänä seuraavana aamuna. 

   Myöhemmin tulossa yksityiskohtaisempia treenikokonaisuuksia 🙂 


   Mission accomplished!!


   -Eeviskä
   eevi

   Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

   2 vastausta artikkeliin “Treenaaminen reissussa – Laivalla”

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

    
   Tykkää jutusta