Kalorilaskuri

Haluaisitko tietää paljonko kalorikulutuksesi on? Tai paljonko kaloreita söit juuri aamupalaksi?

Hyvä apuväline kalorien laskemiseen on Kalorilaskuri, josta löytyy melkeinpä kaikki ruoka-aineet.

 Täällä voit myös laskea oman kalorikulutuksesi, joka on suuntaa antava. Se lasketaan painon, pituuden ja päivän aktiivisuuden perusteella. 

 Näet sivuilta myös  proteiinien, hiilihydraattien sekä rasvojen prosentuaalisen jakauman, jota kutsutaan makrojakaumaksi. Tämän avulla voit havaita mm. onko ruokavaliossasi puutteita esimerkiksi proteiinin saannin osalta?
Sivusto on ilmainen näiden toimintojen osalta, tai maksamalla vähän saat käyttöösi laajemman  version.  

Voit syöttää laskuriin  koko päivän syömisesi ja näet paljonko kaloreita on kertynyt. Valittavana on kappale/annos/gramma/kilokalori. 

Tämä on totta! 
Olisi hyvä syödä 2-4 h välein jotta aineenvaihdunta pysyy käynnissä
Kuvan lähdeJokaisella meistä on oma ”peruskulutus”, voit selvittää sen kehonkoostumusmittauksessa tai laskurilla. 

 Peruskulutus tarkoittaa sitä kalorimäärää, joka tapahtuu elimistössäsi ikäänkuin autommaattisesti, ilman aktiivisuutta. Siihen vaikuttaa mm. kehon lihasmassa. Mitä suurempi lihasmassa, sitä suurempi peruskulutus. Myös ihmisen koko/pituus vaikuttaa peruskulutuksen määrään.

Jos kalorikulutuksesi on esimerkiksi 2000 kcal ja syöt päivän aikana 2000 kcal  ja lasket  liikkuneesi 500 kcal edestä, olet miinuskaloreilla -500 kcal verran. Tällä laihdut jotakuinkin 0,5 kiloa viikossa.  Tämä tiputus on hyvin normaali diettaajille, sillä lihasmassaa pyritään suojelemaan. 

Mikäli mennään liian suurilla miinuskaloreilla, lähtee sinulta rasvan lisäksi lihasta. Treenaavan henkilön tulisi syödä proteiinia 2-2,5 g/ painokilo lihasmassan säilyttämiseksi. Laskukaava esimerkiksi 52 kg painavalla on 2g proteiini x 52 kg = 104 g proteiinia/pv.

Dietillä ollessa proteiinin riittävyys on äärinmäisen tärkeää, sillä emmehän halua menettää lihaksia vaan rasvaa!

Tee fiksuja valintoja! 
Kuvan LähdeLaskuri on erittäin hyvä apuväline. Kun alkaa seurailemaan ruoka-aineiden kaloripitoisuuksia, alkaa ne hiljalleen jo muistamaan ilman laskureita. Itse pystyn arvioimaan kalorimäärät suhteellisen tarkasti. Hyvä apuväline ravintoaineiden punnitsemiseen on elintarvikevaaka.Itselläni on tällainen kotona (Heirol, hinta n 38 €)
Kuvan lähdeRuokailen 2-4 tunnin välein, jolloin päivääni mahtuu 5 ruokailua. Näin aineenvaihduntani pysyy koko ajan käynnissä. Kun pidät ruokaluvälit järkevinä, napostelutkin jäävät pois sekä myös makeanhimo pysyy poissa 😉
Syö hyvin, voi hyvin!


-Food lover, E


eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

4 vastausta artikkeliin “Kalorilaskuri”

    • Varamasti eri tekijät vaikuttavat (henkilön koko, treenaus määrät/laatu jne.)sekä omat tavoitteesi. Ja tämäkin on varmasti asia mikä voi jakaa mielipiteitä. Oma mielipiteeni ainakin fitness urheilua/kehonmuokkausta ajatellen se väh. 2g/painokilo olisi optimi. Kiitos kommetista Marjukka! 🙂

    • Juu toki vaikuttaa 🙂 Itse olen tälläinen pieni. ;DJa kiva blogi muutenkin tämä! 🙂 Ole hyvä vaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta