Kehonhuolto – Hierojalla

Suosittelen kaikille hierojalla käyntiä säännöllisin väliajoin. Ei vasta sitten kun paikat alkavat reistailemaan! Itse käyn Pasilassa urheiluhierojaopistolla. Kannattaa varata aika ajoissa, sillä tämä paikka on suosittu ja aikoja vähän. Aamuaikoja sekä päiväaikoja saa helpommin kuin ilta-aikoja.

Hinnat:


30 min – 18 euroa


45 min – 23 euroa


60 min – 28 euroa


90 min – 35 euroaLisätietoja ja ajan voit varata  Suomen urheiluhierojaopiston sivuilta!


Kuvan lähde


Hieronnan hyödyt

  • Nopeuttaa palautumista fyysisen työn ja yksipuolisten työasentojen aiheuttamasta rasituksesta
  • Ennaltaehkäisee rasitusvammojen syntymistä, sekä lihasten lyhentymistä ja kireyksiä
  • Rentouttaa ja poistaa stressiä
  • Parantaa lihasten elastisuutta ja venyvyyttä 
  • Aineenvaihdunta paranee
  • Poistaa turvotusta ja parantaa verenkiertoa
  • Hoitaa kiinnikkeitä ja pehmentää arpikudosta, jotka estävät lihaksen normaalia toimintaa >voimantuotto kasvaa
  • Edistää vammojen parantumista


Kannattaa etsiä sitä itselleen sopiva hieroja, mielestäni erot ovat huomattavia. 
Urheiluhieronta ei ole mitään sivelyä! Tämä siis tuntuu todella, varsinkin jos paikat on jumissa. Itselläni ei jumittuneita lihaksia juurikaan ollut, mutta kyllä se silti tuntui. Jälkeenpäin oli hyvä olo, muutaman tunnin kuluttua huomasin lihasten hieman kipeytyneen. 

En suosittele treenaamista samana päivänä kun käyt hieronnassa. Tai varsinkaan hieronnan jälkeen!  Sijoita hieronta vaikka lepopäivälle. Kuulostele miltä kroppa tuntuu seuraavana päivänä ja treenaa sen mukaan. Susoittelisin että mikäli sinulla on hierottu esimerkiksi yläkroppaa, treenaisin seuraavana päivänä jalkoja, tai vain kevyttä aerobista. Lihaksilla menee hetki palautua hieronnasta.

Kotihierontakin on mukavaa ja rentouttaa lihaksia! Kannattaa harrastaa myös sitä. Voit käyttää kotona erilaisia hierontaöljyjä, jotka tekevät hieronnasta hieman helpompaa ja miellyttävämpää. Myös jääpista löytyvä (toivottavasti löytyy;) kookosöljy toimii hyvin  tai ihan pelkkä kosteusrasva. 

Muistakaa hieronnan jälkeen juoda paljon vettä! Se laittaa kuona-aineet liikkelle.  Itselläni menee pari litraa päivässä pelkästään töissä. Aloitan päiväni aina isolla lasillisella vettä, se käynnistää aineenvaihdunnan. Unohtakaa hiilihapolliset juomat, ne kuluttuvat hammaskiillettäsi!Kuvan lähdeMuistakaa huoltaa kehoanne! Myös veden juominen on osa sitä 🙂– Evander


eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta