Resepti – Simppeli guacamole!

Oletteko ikinä lukeneet valmiiden guacamole dippien tuoteselostetta? Mitä tuote sisältää?  Ei ainakaan avokadoa niin kuin pitäisi. Santa Marian Guacamole dipissä sitä on 1,5 prosenttia, Rainbowssa 6,7 prosenttia. Pohjat vetää Pirkan guacamole dippi, jonka alkuperämaa on Alankomaat ja valmistusmaa Belgia. Se sisältää avokadoa huimat 0,7 prosenttia!

Tehkää guacamolenne itse, oikeista raaka-aineista! 🙂 Voit tehdä sen todella simppelisti ja nopeasti, tässä teille siihen resepti. 

Kääpiöiden keittiö – Guacamole dippi
 
2 isoa tomaattia
1 kynsi valkosipulia
1 limen mehu
3 avocadoa
suolaa
chiliä
mustapippuria
+
mausteita oman maun mukaan

 
Jauhelihaa ja kanaa
Salaattia
Guacamolea
Raejuustoa

 

 

Mikä tekee avocadosta terveellisen?

 

 
Avokadoissa on kaliumia 60 prosenttia enemmän kuin banaaneissa. Niissä on myös paljon B- E- ja K-vitamiinia ja hivenaineita.
Kertatyydyttämättömiä rasvahappoja ja beta-sitosterolia täynnä oleva avokado antaa myös suojan taistelussa haitallista LDL-kolesterolia vastaan. Avokadossa on myös paljon foolihappoa.


Kuva lainattu

 

 

Miten valita oikea kypsyys?

Hass-avokadon kuori on tumma ja hiukan ryppyinen, ja hedelmäliha on kermainen. Kuoren väri vaihtelee lajikkeen mukaan vaaleanvihreästä lähes mustaan. Ongelmaksi muodostuu usein kaupassa se, onko hedelmä syötävissä heti vai vasta parin päivän päästä. Voit tunnustella varovaisesti hedelmän suipompaa päätä. Jos se on pikkuisen pehmeä, avokado on kypsä syötäväksi. Raaka avokado kypsyy parissa päivässä huoneenlämmössä.Kuva lainattu
 

Missä avocadoa voi käyttää?

 

Avokadoa voi käyttää monella tapaa, mutta vain kylmänä. Kuumentamista se ei siedä, sillä maku pilaantuu. Voit käyttää avocadoa mm. salaateissa, dipeissä, levitteenä, keitoissa tai wrapeissa. Avokado on myös hyvä välipala suoraan kuoresta syötynä sellaisenaan. Voit laittaa sen päälle vielä raejuustoa ja yrttisuolaa! Nam!

 
 
 
Kuva lainattu
 

Säilyvyys?

 
Myös avocadon väri muuttuu nopeasti, joten se olisi hyvä syödä pian. Riippumatta siitä kuinka paljon valkosipulia, sitruunaa, tomaattia ja chiliä sekoitat avokadoon, ilman sisältämä happi tummentaa sen värin nopeasti. Värin muuttumisen voi estää upottamalla avokadon kiven kulhoon, jossa on guacamole-kastiketta. Jätä kiven kärki näkyviin. Painele vielä tuorekelmu kulhon päälle niin tiukkaan, että saat pois kaikki ilmakuplat. Kivi on avokadon luonnollinen säilöntäaine. Näin avocadon väri ei pääse tummumaan!
Kuva lainattu

 

 
Ei muutakuin kokkailemaan erilaisia makuelämyksiä avocadosta! 
Maistuvia hetkiä, E 🙂
 
 
 
eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

7 vastausta artikkeliin “Resepti – Simppeli guacamole!”

  1. NAM! Näyttää niin hyvältä noi ruuat ja pitää tehdä itse cuacamolea! Oon aina ostanut vaan purkkikamaa, vaikka tiedän ettei se sisällä avocadoa juuri yhtään. 😀

    • Moikka taas Jenni 🙂 Suosittelen lämpimästi, se on vielä tosi nopeaa ja helppoa! -E.T

  2. Muuten kun sulle kirjottaa kommentin niin pitää aina kirjottaa ne sanat tähän, siis se tunnistamis juttu, en osaa selittäää. 😀 Ni voisitkohan ottaa sen pois? Jos laitat esim kommentin valvonnan itsellesi päälle? Kun itse vaan kuulin heti omassa blogissa, että se ”tunnistusjuttu” oli ihan hanurista. 🙂

  3. Eksyin blogiisi sattumalta ja yleensä fitness -aiheiset blogit kaukaa kiertävänä yllätyin positiivisesti. Selasin heti ties kuinka monet postaukset ja blogistasi saa hyvin energisen, elämäniloisen ja oikeisiin valintoihin kannustavan kuvan. Jään seuraamaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 3
Tykkää jutusta