Terveelliset ja oikeasti herkulliset muffinssit!

Ne jotka ovat kokkailleet erilaisia terveellisempiä leivonnaisia, tietävät hyvin kuinka hankala niissä on onnistua. Yleensä koostumus on vähän jäykähkö tai maku on vain huono jäljitelmä, joka maistuu lähinnä puulta. Ajatukseni oli tehdä muffinseja Fastin uudesta puddingista. Kokkailuni terveellisien reseptien maailmassa on paljon haastavampaa kuin niiden lihottavien ja rasvaisten herkkujen! Tässä lajissa kokeilu on kaiken perusta, eikä haittaa vaikkei aina ihan onnistuisikaan. Tätäkin voi onneksi harjoitella 😉   Harvoin kokkailen näitä suoraan terveellisen reseptitaivaan ohjeista. Tässäkin käytettiin taas meikäläisen luovuutta ja makunystyröitä.

muffins

Onnistuin taikomaan oikein maistuvia muffinsseja ja jaan teillekin tämän reseptin  😛 Myös makutuomaristo antoi reseptille mojovat pisteet! Pelastaa päivän, kun karkkihammasta kolottaa…

Muffinssit MiniFitneksen tapaan

Mantelijauhoja n. puoli desiä

Kaurahiutaleita 35 g (käytin itse Myllärin luomu vadelma kaurahiutaleita)

Luomu kookosöljyä puoli desiä

Maitoa tai muuta nestettä 1,5 dl

2 kokonaista munaa

1 valkuainen

1 dl Fast pudding, mansikka-valkosuklaa (voit käyttää mitä makua vain)

Sekoita munat ja sulatettu kookosöljy keskenään. Lisää mantelijauhot ja maito, jonka jälkeen lisää kaurahiutaleet ja Fast pudding-jauhe. Maistele seosta ja lisää makeutta mikäli haluat. Mielestäni pudding-jauhe on itsessään niin makea ettei taikina kaipaa enää lisää mitään.  Lisäsin itse vielä taikinaan raakasuklaalla päällystettyjä mulberryjä sekä mantelilastuja! Bueno  😉 Annostele muffinssivuokiin tai muotoile. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Voit laittaa muffinsseihin myös esimerkiksi marjoja tai pähkinöitä!

  

muffins2
Nämä ovat super hyviä! Raakasuklaalla päällystettyjä mulberryjä. Maistuu ihan suklaakarkilta, vetää voiton jopa Parrotsille!

 

simpsons
ooops

”it’s fun to get together and have something good to eat at least once a day. That’s what human life is all about – ENJOYING things!”

 -E.T

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

12 vastausta artikkeliin “Terveelliset ja oikeasti herkulliset muffinssit!”

 1. Taitaa mennä kokeiluun! 🙂 Sokerihammasta kolottaa julmetusti, kun kesälomalla tuli nautiskeltua normaalia enemmän hiilareita. Totuttautuminen normirutiiniin onkin vaikeaa, kun kahvin kans pitäis saada ”jotain pientä” 😉 Vois kokeilla lisätä taikinaan vähän leivinjauhetta, josko näistä sais vielä muhkumpia. Ja saapa käytettyä pudding-jämät tähän, niin on hyvä syy ostaa uusi pussi tuota uutta makua 🙂

  • Moikka Niina! 🙂 Uskon että muillakin piinaa sama loman jälkeinen vaiva! Onneksi normaali rytmiin tottuu taas nopeasti, kunhan selviää noista muutamista houkutuksista 😉 Suosittelen testaamaan. Tsemppikset -E

 2. Kokeilin ja hyviä ovat. Lapsetkin tykkäsivät 🙂 Laitoin Caramel-puddingia ja lisäksi mustikoita. Näitä täytyy saada lisää 🙂

  • Moikka Anu! Mahtavaa, kuulostaa muuten hyvältä yhdistelmältä tuo karamelli ja mustikat! 🙂 -E

 3. Kiitos hurjasti reseptistä. Ehdinkin jo huhuilla omassa blogissani terveellisistä juhlaleivonnaisista ja täältähän se sitten löytyi. Kiitos ja kumarrus!

  • Moi Inka, kiva että löysit taajuuksille 🙂 Leipomisen intoa ja hyviä juhlia! -E

 4. Ääää, millähän vois korvata ton puddingin! Ei tykkää masu makeutus- ja lisäaineista eikä maidosta. ;(

  • … tai siis ainakaan noin suurina määrinä. Riittää vaa yks prodepatukka ja mun ärtyny suoli huutaa hoosiannaa.

  • Moikka, ootko kokeillut vähälaktoosista prodea? (Myös jenkkilän prodet on usein masulle hellempiä) Jos masu olisi sille ystävällisempi 🙂 Toinen mikä tulee mieleen niin herkkävatsaisest käyttävät sitä Puhdistamon riisiproteiinia, sitähän saa suklaankin makuisena. Ootko testaillut kumpaakaan näistä vaihtoehdoiosta? Mun vatsa on myös herkkä, varsinkin jos on ollut taukoa jauheista yms. Yleensä se tottuu taas nopsaan 🙂 Vaihdoin tosiaan aikoinaan vähälaktoosiseen sekä osa jenkkien prodeistakin toimii hyvin. Kokeilin myös riisiproteiinia, siitä ei tullut mitään vatsaongelmia myöskään 🙂 -E

  • Koko maito kielletty ;( mut nyt kun mainitsit suklaanmakuisen riisiproden, niin mitenköhä onnistuis esim maustamaton soijaprode ja kaakaojauhe, niit löytyis jo valmiiks 🙂

  • ai hitsi :/ Kokeile ihmeessä! Välillä joutuu luovimaan 😉 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta