Raakasuklaa taivaassa

Pelini on menetetty. Tein eilen maailman parasta raakasuklaata, enkä haluaisi syödä enää mitään muuta. ikinä. Haluatteko salaisen reseptini? No tietenkin minun on pakko jakaa se teidän kanssa! Reseptin ihanuus on se että se koko hommaan menee oikeasti 5 minuuttia. Sitten ne voikin jo tyrkätä pakkaseen puoleksi tunniksi. Onpa helppoa olla hyvä kokki! Tästä lähtee myös makeanhimo sen voin taata. 

 

raakasuk4

 

Raakasuklaa

Suklaapakkaus-jauhetta 3dl

Kaakaovoita 150 g

Luomu hunajaa 2 rkl

 

Sulata kaakaovoi vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tämän jälkeen kaikki ainekset keskenään ja annostele muotteihin. Anna kovettua pakastimessa 20-30 minuuttia.

 

raakasuk

 

Voit käyttää muottina vaikka jääpalamuottia, tai muuta vastaavaa. Koska meillä kaikki oli pakastimessa käytössä, tein suklaat muffinssivuokiin. Näin suklaapaloista tuli hieman suurempia. Tämä oli myös siistimpi vaihtoehto, sillä kädet pysyivät puhtaina! Suklaa irtosi tosi kivasti paperista.

 

Raakasuk2

 

Tämä on todella paljon parempi vaihtoehto tavalliselle suklaalle monestakin syystä! Raakasuklaa on tervellisempää, luonnollisempaa, maukkaampaa ja makeanhimo lähtee vain muutamalla palalla! Tästä saa aitoa energiaa 🙂 Nyt ei ole enää tekosyytä, koska tämän tekeminen oli niin super helppoa ja nopeaa. Yleensä ongelmana on ollut se, että raakasuklaata on saanut metsästää hetken, jolloin yleensä olen valinnut jotain mikä on ollut helpommin saatavilla. 

Tein oman suklaani Puhdistamon tuotteista, sillä pidän niiden varmasta ja puhtaasta laadusta. Mitä suklaapakkaus sisältää loppujenlopuksi?

 • Puhdistamon Kaakaojauhetta
 • Puhdistamon Premium Macaa
 • Puhdistamon Tocoa
 • Puhdistamon Lesitiiniä
 • Aitoa, laadukasta vaniljaa
 • Celtic Sea -merisuolaa
 • Kaakaouutetta

Puhdistamon kaakavoissa on hieman ruskeaa pigmenttiä. Jos kaakaovoi on aivan valkoista tai puhtaan keltaista, se ei yleensä voi olla ”kylmäpuristettu”. Suosittelen siis panostamaan kunnon raaka-aineisiin. 

Puhdistamon tuotteita löytyy monesta luontaistuotekaupasta, mutta nämä voi tilata myös suoraan Puhdistamon omasta nettikaupasta. Kätevää! Rakastan arjen helppoutta!

raakasuk3Suklaa lover mamille oma pieni nyssykkä 

Raakasuklaan maku  oli todella täyteläisen suklainen, pehmeä ja suli suuhun! Maku kätki yhden yllätyksen sisäänsä. Suola!  Ihana ja yllättävä lisä, aivan nappi makukombo. Seuraavaksi aion lisätä suklaaseen hieman pähkinöitä,kookosta tai rusinoita! Ajattelin myös hieman tuunata reseptiä niin, että korvaan osan kaakaovoista kookosöljyllä. Kyllä, pidän kookoksesta. Ja suklaasta. Paljon.

 

period-jokes-11-51

 

Rentouttavaa viikonloppua minun ihanille ja reippaille lukijoilleni! 

Love, E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

15 vastausta artikkeliin “Raakasuklaa taivaassa”

 1. Et sä vois myydä tota suklaata? Laitat pussiin ja postiin 😀
  Ois niin siisti syödä itsetehtyä raaka-suklaata mut en jaksa ruveta leipomaan 😀

  • Moi Sini, hyvä idea haha! 😀 Toi on omasta mielestäni helpoin tapa kaikista, ja varmasti nopein 😀 -E

 2. Luin tänään blogiasi ensimmäistä kertaa ja ihastuin täysin! 🙂 Olet ihanan postiviinen ja energinen ! Kirjoitat mukavalla tavalla ja oikeata asiaa! Ja tää sun raakasuklaa resepti menee heti koikeiluun 😉 Mut nyt tuli yks kysymys herkutteluun liittyen … Herkuttelet ilmeisesti terveellisesti, mutta eikö sinulla koskaan tule vedettyä esim. irtokarkkeja tai muuta vastaavaa? Jos, niin kuinka usein ja mitä määriä ? 🙂

  • Moikka, tosi kiva että olet löytänyt tänne 🙂 Kannattaa todellakin kokeilla sitä, se on niin hyvä! Ja kyllähän noitakin tulee tottakai syötyä joskus. En ole varsinaisesti kieltäytynyt mistään, nyt on ollut poikkeuksena 2kk vähän tiukempi linja – Joka on todella tuottanut tuloksia. Ruokaa paljon, mutta ei ylimääräisä kaloreita lainkaan 🙂 -E

 3. Mahtava blogi! Oot ihan ykkönen! 🙂 Tilasin blogista innostuneena raakasuklaa-ainekset ja kysymys kuuluukin, paljonkohan kaloreita on kaakaovoissa? Puhdistamon sivuilta en äkkiseltään löytänyt tuotteen kohdalta ainakaan, enkä googlettamalla. Käytän kalorilaskuri.fi:tä ja sieltäkään ei kyseistä tuotetta löydy… Cocovin kaakaovoissa on 586 kcal/ 100 g, menisköhän lähelle?

  • Heippa Elisabeth ja kiitos ihanasta kommentista! 🙂 Kaakaovoissa on PALJON kaloreita, joten käytän sitä itse mieluiten mahdollisimman vähän. Voit laittaa myös kaakovoita puolet ja puolet kookosöljyä. Olen itse omissa suklaissa vähentänyt aina hieman tuota voin tai öljyn määrää alkuperäisestä 🙂 Maistuu silti! Luulen että kaakovoit menee aika samoihin kalorimääriin merkkiin katsomatta. Ihanaa joulun odotusta 🙂 -E

 4. Loistavan nopea ja herkullinen ohje! Ainut mikä mättää on se että ehdotat mikrossa lämmittämistä. Raakasuklaata ei kypsennetä ja mirko tappaa ravintoarvot. Sen jälkeen sitä ei voi enään raa’aksi sanoa, eikä se enään ole terveellistä suklaata. Eli siis vesihauteessa lämmittäminen on ainoo tapa pitää se raakana. Kiitos reseptistä! :p

 5. Heippa eevi! Oon tässä puolen vuoden aikana seurannut blogiasi tiiviisti. Kirjoituksistasi uhkuu positiivisuus ja energisyys. 🙂 Mukavaa lukea ajatuksiasi elämästä, treenaamisesta ja syömisestä. Olet innoittanut minua syömään terveellisemmin ja liikkumaan enemmän! Pitääkin tänään kokeilla tätä raakasuklaa ohjetta 😉 voiko suklaapakkausjauheen korvata raakakaakaojauheella?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta