Chlorella is my new green friend

Taas vihreitä tabletteja! Kirjoitin aiemmin spirulinasta, ja nyt hehkutan vuorostaan sen parasta ystävää, josta tuli minunkin ystäväni hyvin nopeasti. Olen kriittinen melkein kaikkea kohtaan – ainakin aluksi. Tutkin, tarkkailen, kokeilen, haistelen ja maistelen paljon. Haluan yleensä itse ottaa selvää, ennen kuin uskon yhtään ketään. Tiedän, se on ärsyttävää. Sitten siihen vihreään ystävääni, chlorellaan…

 

clorella

 

Mikä ja mitä?

Solujen uusiutuminen

Chlorella on mikrolevä, joka sisältää paljon lehtivihreää. Chlorellaa on tutkittu hyvin paljon, erityisesti sen sisältämän CGF:n eli kasvutekijän takia. CGF mahdollistaa sen, että chlorella nelinkertaistaa kokonsa 24 tunnin välein – vauhti mihin mikään muu eliö ei pysty. Syötynä CGF (Chlorella Growth Factor) edesauttaa huomattavasti tervettä solujen uusiutumista sekä lisää vatsassamme elävien hyödyllisten bakteerien määrää. 

 

Puhdistava vaikutus

 Chlorella sitoo ja poistaa turvallisesti raskasmetalleja. Kaiken lisäksi se on spirulinan kaltainen ravintoainepankki joka ravitsee ja puhdistaa kehoa. 

 

Sisältää proteiinia

 Puhdistamon chlorella sisältää enemmän proteiinia kuin mitkään muut chlorellat – proteiinia löytyy jopa 71%! Tämä on hyvin liukenevaa ja sisältää kaikki välttämättömät 8 aminohappoa.

 

Vitamiineja, rautaa, kalsiumia…

 Kuten spirulinakin, chlorella on luonnon oma monivitamiini! Se sisältää C -, B – ja E- vitamiineja, sekä myös folaattia ja beetakaroteenia. Miettikääpä että YKSI ruokalusikallinen chlorellaa sisältää 320 % raudan ja 120 % kalsiumin päivän tarpeesta!

 

Uskokaa tai älkää, mutta kuulemma se kykenee poistamaan myös alkoholia maksastamme ja ehkäisevän krapulan syntymistä. Kokeiluun tytöt ja pojat?! Ei enää Mäkkärin kautta   :mrgreen:

hangover-smoothie-krapulasmoothie-1_2

 (resepti lainattu Kiitos hyvää-blogista)

Chorellan terveyshyödyt 

 • Voimakkaita syöpäkasvaimia ehkäiseviä vaikutuksia
 • Tukee aivojen ja maksan toimintaa
 • Parantaa ruoansulatusta
 • Auttaa kehon kudosten uudistumisessa ja terveessä painonpudotusprosessissa
 • Vähentää tulehdusta
 • Suojelee säteilyltä
 • Parantaa immuunijärjestelmän toimintaa
 • Auttaa kehoa poistamaan haitallisia myrkkyjä

 

Kuinka paljon Chlorellaa tulisi nauttia?

Hyvä ylläpitoannostus chlorellalle on 3 g/pvä (jauheena). Tällä annostuksella et huomaa selkeää eroa olotilassasi, mutta elimistösi saa runsaasti mm. arvokkaita vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja ja entsyymejä.  5-7 g (1rkl on 5 g) -Tämä annostus on melko yleinen ja vastaavalla määrällä huomaat muutoksia ruoansulatuksessasi, energisyydessäsi ja yleisessä olotilassasi. Jos haluat taistella infektioita tai tauteja vastaan, annostus on esimerkiksi 10 g/pvä. Tietyissä syövän tukihoidoissa chlorellaa käytetään jopa 4-6 rkl/pvä annoksina.

Monet sanovat syövänsä chlorellaa, mutta käytännössä tämä tarkoittaa muutaman chlorellapuristeen nauttimista päivittäin. Se tarkoittaa n. 300 mg chlorellaa. Se on verrattavissa siihen, että söisimme pienen palasen parsakaalista ja odottaisimme saavamme kaikki parsakaalin tarjoamat hyödyt. Jo pienet määrät chlorellaa ovat toki hyväksi kehomme toiminnalle, mutta efektiiviset annostukset ovat lähempänä kourallista chlorellapuristeita, kuin muutamaa puristetta.

 (lähteet superfoodit.com, puhdistamo.fi)

mc-random-18141

 

Näissä pillereissä annostus on 1 kapselista 60 pilleriin/pv. Annosteluun vaikuttaa siis suoraan haluamasi/tarvitsemasi hyöty. Annostusta kannattaa nostaa hiljalleen  🙂 Itse en saa alas mitään, minkä maku ei itseäni miellytä. Siksi usein valitsenkin mieluummin tabletit jauheiden sijaan. Näissä on liukas pinta, joten vältyn tukehtumiseltakin – Ihanaa! 

Puhdistamolla Chlorellaa myydään jauheena sekä tabletteina. Voit tilata tuotetta täältä.

 

tumblr_mk69rbNLRJ1rfwyd0o1_1280

 

 Ps. Pureskelin eilen chlorellaa ensimmäistä kertaa – yleensä olen niellyt ne veden kera. Oli muuten suu aivan vihreä ja hammasharja loisti vihreyttään. Maku oli muuten tosi mieto, joten jos vihreä suu ei haittaa niin nämä menee hyvin alas näinkin  😉

Eat green and look green :mrgreen:  -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

8 vastausta artikkeliin “Chlorella is my new green friend”

 1. Hei hyvä postaus. Pitkään miettiny et Chlorellan testaamista, tää nyt oli vipa tikki sille – kauppaan!

  Hmph, nauratti tuo krapulasmoothie.. 😀

  • Moikka Essi! Upeeta että sait tarvitsemaasi infoa tästä postauksesta, suosittelen kyllä lämpimästi 🙂 Krapulasmoothieita aletaan myymään kohta grilleiltä lihapiirakoiden sijaan 😉 Toi oli muuten tosi hyvää, kokeilin. En tosin krapulaan, sen vaikutus siihen on vielä testaamatta 😀 -E

 2. Moikka!
  Tää ei nyt liity yhtään postaukseen, mut pystyisitkö antaa mulle hiukan vinkkiä ruokailun suhteen?
  Harrastan siis kestävyysurheilua, eli teen kaks reeniä päivässä. Juoksu/pyöräily n. 1h 30min ja sitte joku 1h 15min kestävä salitreeni/ kuntopiiri tulee tehtyy päivittäin. Kaloreita siis kuluu melkosesti! Normikulutus mul on n1700 ja sit tos urheillessa kuluu n. 800-1000.
  Ongelma on siis et en saa millään syötyy riittävästi!
  Aamulla syön normisti puuron+banaanin ja ruisleivän. 2 lämmintä ruokaa (n. 150g lihaa ja 35g riisii/pastaa+vihannekset), sitte yks palkkari, päivällä ehkä pari ruisleipää+joku hedelmä ja illalla maitorahka+mehukeitto. En vaan keksi mitä lisää tässä nyt vois syödä kun en kolmatta lämmkntä ruokaakaan viittis väsätä! Ja ei näistä nyt yhteensä sitä n. 2500-2700kalorii oikee tuu :/ kiitos jos voit mitenkään auttaa! 🙂

  • Hyviä vaihtoehtoja on esimerkiksi erilaiset smoothiet, johon kaloreita on helppo laittaa 🙂 Sitten on myös erilaiset ravintolisät, jotka on kaloripitoisia ja käytetäänkin usein silloin kun ruoasta saatavat kalorimäärät ei riitä. Kannattaa tutustua niihin 🙂 Terkuin, E

 3. Moikka,
  Noissa puristeissa noi annostukset vaihtelee niin hirveesti, niin
  millasiamääriä itse käytät spirulina ja tätä chlorellaa? Minkälaisista määristä
  olet oikeasti huomannut vaikutuksia, ilman että ei sitä 60kpl tarvitsisi syödä 🙂

  • Sanoisinko että 15 tablettia on itselläni ollut hyvä määrä 🙂 Kannattaa testata just nmiin, että nostaa pikku hiljaa ja kuulostelee omaa fiilistä. Terkkuja, E

  • En näe syytä miksei voisi, puolittaisin normaali annokset molemmissa 🙂 En ole tietysti asiantuntija, mutta näin itse toimisin. Olen käyttänyt itse näitä vuorotellen. Mukavaa viikkoa -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta