Food time – Illallinen

Nyt olemme päässeet päivän neljänteen ruokaan, eli illalliseen. Voit lukea aiemmista ”Food time” postauksistani mitä löytyy aamiaisella, lounaalla sekä valipalalla pöydästäni. Näissä on ihan tavallisia, helppoja, monille meistä sopivia vaihtoehtoja terveelliseen ruokailuun. Mukana myös annoksia tämän hetkisen ruokavalioni mukaan – Aika samalla kaavalla vedellään siis ihan normaalistikin  😛 Tämä tietysti helpottaa tekemistä, kun oma ruokavalio on hyvällä pohjalla. Tällöin tiettyjen ruokavalioiden noudattaminen ei ole edes vaikeaa. Samoja raaka-aineita löytyy, mutta nyt ne lähinnä on vakioitu määrällisesti ja laadullisesti. Tylsääkö? Ei minusta, helpottaa suunnattomasti kaupassa käyntiä :mrgreen:  Samat tavarat lentää ostoskärryyn – Pakko muuten mainita, olen super kaupassakävijä. Mummot kumoon periaatteella ja pyörät vinkuen. Luulen että suoriutuisin tästä jo sokkona. 

Illallisella syön paljon kasviksia, sekä proteiinia ja hiilihydraattia. Tämä on ruoka, jonka nautin treenin jälkeen. Viikonloppuisin treenaan yleensä aikaisemmin päivällä, jolloin tämä siirtyy automaattisesti jo päivälle – Kroppa tarvitsee treenin jälkeen hiilareitakin. Joukossa muutama illallinen siis ilman hiilihydraattia. Illallisen osuus koko päivän ravinnon saannista 25-35 %. Oikeasti, kuka sanoo että terveellinen ruoka on mautonta ja tylsää? Look at these photos!  😎

 

illallinne2

 

Täysjyväriisiä

Wokkivihanneksia (porkkana, kukkakaali, parsakaali)

Salaattia ja paprikaa

Naudan paistijauhelihaa, rasvaa 8 %

Mausteina ruususuolaa ja pippurisekoitusta

 

illallinen

 

Täysjyväpastaa

Maustamatonta kanaa

Wokkivihanneksia (porkkana, parsakaali, vihreä papu, paprika, vesikastanja)

Mausteena ruususuola ja curry

 

illallinen3

 Punasipulia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa

Naudan paistijauhelihaa alle 10 % rasvaa

Perunoita

Mausteina ruususuola ja jauhelihamauste

 (miksi tämä annos sai minut super fiiliksiin! Tämä oli ”köyhä” (lue super fit) versio tortillaillasta)

 

illalinen6

 Naudan paistijauhelihaa ja paistettua sipulia sekä paprikaa

Tomaattia, salaattia ja kurkkua

Mausteina ruususuola, paprikajauhe ja valkosipulijauhe

1 omena

 

illallinen4

 Salaattia, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja paprikaa

Naturel kanafile chilillä, ruususuolalla ja rosmariinilla

Munakas

 

illallinen5

 Naudan paistijauhelihaa, rasvaa 8 %

Paistettua punasipulia ja basilikaa

Salaatti, kurkku, tomaatti ja paprika

Mausteina juustokumina ja ruususuola

 

Ruoan paistamisessa käytän mahdollisimman korkealaatuista oliiviöljyä. Kastikkeena käytän Udo’s Oilia, joka on ihan super tavaraa! Udo’s Choice on huippulaatuinen luomukasviöljysekoitus, jossa on ihanteellinen Omega 3, Omega 6 ja Omega 9 suhde. Tätä öljyä ei saa kuumentaa, mutta sitä voi nauttia ihan pelkällään muutaman lusikallisen päivässä (itse nielen tyttömäisesti nenästä kiinni ja vettä perään taktiikalla), tai kastikkeena. 5 g/annos on hyvä määrä. Tilaan tätä itse suoraan Puhdistamolta, lue lisää täältä.

 

udo

 

Arkeni haluan pitää ruoanlaitossa mahdollisimman nopeana ja simppelinä. Mutta itselleni on tärkeää, että illallinen syödään seurassa ja rauhassa. Koen sen olevan tärkeä osa päivääni, sillä se on hetki, jolloin on aika rauhoittua ja nauttia tärkeimpien seurasta. 

 Kellä on parhaat eväät?  😀 Annoskateus iskee meikäläiseen siinä vaiheessa kun tajuan, että olen vedellyt omani parissa minuutissa napanderiin…

despicable-me-2-minion-workers-screenshot

 

Maistuvaa viikkoa kaikille! Muistakaahan käydä osallistumassa I Love Me-arvontaan, jossa voit voittaa liput messuille sinulle ja ystävällesi. Olette laittaneet jo PALJON vastauksia, kiitos niistä kaikille <3 

-Taskumatti 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

2 vastausta artikkeliin “Food time – Illallinen”

  1. Mihin kellon aikaan syöt illallisen? Ja onko še päiväsi viimeinen ruokailu ennen nukkumaan menoa?

    • Heippa! Syön illallisen heti treenin jälkeen, jonka jälkeen syön vielä iltapalan ennen nukkumaan menoa 🙂 Iltapalani sisältää hiilaria ja proteiinia -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta