Mitä on terveellinen elämä?

lionking

 

Vaikea kysymys ja hankala määritellä – Jokaiselle se tarkoittaa varmasti hieman eri asioita. Reseptien kirjo onnellisuutta plärätessä on valtava. Mutta niin on meitä ihmisiäkin – Olemme kovin erilaisia. Monilla on oma mielipide siitä, mitkä seikat kuuluvat terveelliseen elämään. Tähän ei siis ole varsinaisesti yhtä oikeaa vastausta. Sipestä terveellisen elämän määrittelee se, ettei hän syö lainkaan sokeria. Maijasta terveellinen elämä alkaa siitä, että hän lopettaa tupakanpolton. Himojumppaaja Ursulan mielestä hänen viisi Zumbaansa viikossa määrittelee sen. Mielestäni jokaisen kuuluukin rakentaa oma elämä niin, kuin elämänsä onnellisuuden ja terveyden itse kokee.

Terveellinen elämä on tasapainoista, sinunlaistasi ja onnellista – Sellaista että juuri sinä nautit siitä. Turha siis juurikaan ottaa neuvoja muilta siihen, miten luoda oma terveellinen elämä – Palapelin palat ovat niin kovin erilaisia kunkin meidän laatikossa.

 

644559_161551580666749_1741660742_n

 

 Itselleni tärkeimpiä seikkoja terveellisessä elämässä on voida hyvin henkisesti kuin fyysisesti. Haluan olla tasapainossa, joka vaatii myös vakautta ympärilläni olevien ihmisten toimesta. Voin huonosti heti, jos joku ympärilläni ei voi hyvin – Läheiset tuovat onnen ja ilon elämään. Haluan pitää heistä huolta, samalla tavalla kuin pidän itsestäni. En myöskään piittaa kerätä ympärilleni ihmisiä, jotka eivät elä kanssani samalla välilehdellä.

Kun terveys on vaakalaudalla, elämä pysähtyy. Elämä ei ole sinunnäköistäsi, etkä voi juuri vaikuttaa siihen. Olen aikaisemmin kertonut selkävaivoistani ja lomallamme ne iskivät jälleen pahasti. Psyykkeeni kärsi viikon treenitauosta. Pohdin paljon sitä, miten olenkaan taas laiminlyönyt omaa kehonhuoltoani. Olisinko voinut estää tämän kaiken kivun, tuskan ja menetetyt tunnit paremmalla kehonhuollolla – Hieronnalla ja venyttelyllä. Olenko tehnyt saliharjoitukset pää mukana vai pelkästään lihasten voimin? Mieli ja kroppa kulkevat käsikädessä.  Jotkut sanovat, että asioita on turha jossitella. Minusta asioita kannattaa pohtia, sillä vain silloin niihin voi löytää vastauksia – Ja vain silloin muutokset ovat mahdollisia. On kuitenkin olemassa vuosia, kun selkäni on täysin vaiti ja kulkee mutkaisella, muhkuraisella tiellä kanssani – Jokin syy sen kiukutteluun siis on.

 

482643_10151461931888718_1788968771_n

 

Muistan lukeneeni horoskoopistani, että tänä vuonna tulen kärsimään erityisen paljon vanhasta vammasta – Onkohan ne horoskoopit kuitenkaan ihan hömppää? Vai saako mieleni tämän kaiken aikaan? Selkäni on rauhoittunut ja teen muutaman viikon kevyempää treeniä ja keskityn nimenomaan liikkeisiin ja selkään. Päätyöskentely saa harjoitusta, samalla kun kropan kuntoa vähintääkin ylläpidetään. Oli treeni minkälaista tahansa, saan siitä energiaa. Monilla oma minäkuva muodostuu paljolti treenin tuomien asioiden ja mielen kautta. Ei siis ihme, että moni sanoo treenitauon laskeneen omaa fiilistä itsestään. Olen varannut itselleni hieronnan sekä fyssarin – Fiilis on taas mahtava. Kotona odottaa myös tuo pehmoinen sininen pötkylä, Foam roller. Aion pötköillä sillä tänään TV:n ääreessä. Nämä ovat askelia omaan, parempaan elämääni.

 

girl-thing-02

 

Onnellisuuteni = terveellinen elämä. Siihen kuuluu monia seikkoja. Perhe, ystävät, terveys, ruoka, hyvinvointi, lepo, oma aika, työ, liikunta ja koti. Jokainen palanen näistä, vaikuttavat toisiinsa. Miksi tehdä työtä jota vihaat? Miksi tuhlata aikaa ihmisiin, kestä et sen kummemmin pidä? Näitä omia elämän asioita on kaikkien hyvä joskus pysähtyä pohtimaan. Saatat huomata yllättäviä asioita.

 Omaan onnellisuuteeni vaikuttaa todella paljon liikunta ja ruokavalio. Kun syön hyvin, voin oikeasti paremmin. Saan kiukunpuuskia jos olen nälkäinen, tai jos syön ravinnollisesti köyhää ruokaa. Huono ruoka tekee minut vihaiseksi! En saa siitä oikeaa energiaa. Siksi haluankin syödä puhtaasti ja hyvin – Oman jaksamiseni vuoksi. Herkkupäivä tulee kyllä, mutta haluan mieluummin herkutella oikeilla raaka-aineilla, en lisäainepläjäyksillä. Päässäni kummittelee edelleen siskoni minulle aikoinaan kertoma seikka, kuinka kaikki vihreät ja siniset karkit aiheuttavat syöpää. Arvatkaa minkä väriset mellit jäi meillä aina kulhon pohjalle? Olihan siskoni lauseessa kuitenkin jotain perää, nyt kun asiaa näin jälkeenpäin pohtii.  Himoitsen itse tehtyjä herkkuja paljon enemmän, kuin karkkihyllyä. Jännittää nähdä miten kroppa reagoi sokeriin 2 kk jälkeen. Olo on kuin pikkutytöllä lauantaisin! hihi. Oi, muistan nuo lauantait, kun saatiin se yksi Lauantaipussi käteemme. Omani oli tyhjennetty sekunneissa ja loppupäivä kinuttiin siskolta lisää. Mustat nallet ja ne pehmeät vaaleanpunaiset tatit…mm.

 

da-mo-95 (1)

 

many-minions-10

 

 Oletteko huomanneet kuinka siisteys vaikuttaa terveellisen elämän ylläpitämisessä? Jos koti on järjestyksessä, on kaikki muukin. Olen huomannut itsessäni sellaisen ihmeellisen herkkuhimopuuskan, joka iskee VAIN sotkuisessa kodissa – Siinä vastaus miksi meillä on siistiä. Miettikääpä sitä hetkeä, kun monen tunnin siivoamisen jälkeen saavutat jotenkin niin rauhallisen ja seesteisen olon. Tekee mieli vain istua sohvan nurkkaan juomaan teetä ja katselemaan oman työn tuloksia – Puhdasta ja raikasta kotia. Tuijotin viime viikolla varmaan tunnin ikkunastamme, joka oli juuri saanut aivan uuden ilmeen – Se oli pesty. Se kiilsi. Näytti siltä, että sen edessä nököttävä puu olisikin sisällä eikä ulkona. Fiilistelin sitä vaan siinä sohvalla, muumimuki kädessäni ja varmasti maailman tyhmin virne kasvoillani.

Live your life, E

messut2

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

16 vastausta artikkeliin “Mitä on terveellinen elämä?”

 1. Moikka! Oot kyllä ihan mieletön. Susta lähtee jotenki niin semmonen positiivinen ja inspiroiva energia joka tarttuu tänne ruudun toisellekki puolelle! Sulla on kyllä hyvä blogi. 🙂 Thanks!

  • Moikka Mia ja kiitos ihanan piristävästä kommentista! Sait hymyn tännekin päähän. Kiitos ja kumarrus 🙂 -E

 2. Nyt meinaan kerrankin kommentoida, sun blogista saa aina niin hyvän fiiliksen ja motivaatiota!
  Iskit niin naulan kantaan tuon tasapainon suhteen. Kun sen oppisikin! Mulla menee nollasta sataan kaikki asiat ja tässä kolmenkymmenen vuoden aikana on oppinut kantapään kautta, että joskus se viiskymppiä riittää! Mutta innostuminen on myös jalo taito, jota kaikilla ei ole. Joten kai se pitäisi oppia ottamaan pahat hyvän kanssa. Ja lopettaa tekemättä jääneiden asioiden hirviöiksi paisuttaminen. 🙂

  • Voi miten ihana kommentti tänne on tupsahtanut – Kiitos <3 Ja puhut asiaa, innostus on hyvä juttu! Mutta omaa kehoa ja mieltä on hyvä kuunnella, eikä aina tarvitse tai kannata posottaa levy täysillä 😉 Ihanaa perjantaita Anna -E

 3. Tää on niin totta joka sana 🙂 Mä vasta yritän löytää sitä jotain henkistä tasapainoa ja tilaa, missä on hyvä olla. Ehkä se joskus löytyy!

  • Moikka Maria, kyllä se sieltä löytyy kunhan palaset loksahtelevat pikku hiljaa paikoilleen. Aikaa ja kärsivällisyyttä se vaatii 🙂 Tsemppiä ja ihanaa perjantaita -E

 4. Moi! Sulla on kiva blogi, jota on mielenkiintosta seurailla. 🙂 Tykkään seurata blogeja blogilistalla, mutta se ei jostain syystä linkkaa sun blogia tänne. :/

  • Moi Katariina, kiitos kun ilmoitit mulle asiasta – Sen pitäisi kyllä löytyä sieltäkin. Täytyy tutkia asiaa 🙂 Ihanaa viikonloppua sulle! -E

 5. Voi että kun tykkään sun ajatuksista ja jutuista mitä tänne kirjoittelet!
  Tsemppiä selän kanssa!
  Kiitos.

 6. Kun ensimmäisen kerran eksyin blogiisi ajattelin sen olevan vain yksi kymmenien samankaltaisten joukossa. Sittemin se on kuitenkin noussut ihan ykköslemppareiden joukkoon: kirjoitat hyvin, tärkeistä asioista ja huipulla asenteella. Blogistasi tulee aina hurjan hyvä mieli, kaltaisesi inspiroivat ihmiset ovat ihania 🙂 Kiitos siitä!

  • Toi oli kyllä kuule erittäin mukava kuulla! <3 Kiitos tästä energiaboostista ja ihanaa viikonloppua -E

 7. Siis miä tuun aina niin hyvälle tuulelle kun luen sun blogeja. 🙂 Puhut niin asiaa. Todella hyvä postaus taas kerran. 🙂

 8. Moikka!
  Ekaa kertaa kommentoin nyt, koska on ihan pakko! Itsellä on nyt tosi stressaavaa aikaa töiden ja opiskeluiden vuoksi, mutta kun luin tämän jutun niin tuntui kuin iso, painava, tumma kivi olisi tippunut hartioiltani! KIITOS!
  Sun blogia on ihana lukea! Rentoudun usein vaikka juuri sen teekupin, jäätelön ja sun blogin äärellä. Maanläheinen, fiksu, iloinen, todellinen, hienostunut, sporttinen ja sopivan verran myös sitä tyttömäistä turhamaisuutta; tää kaikki yhdessä on just parasta! 😉

  • Voi Mari! Ihana olet, kiitos upeasta maanantain aloituksesta 😉 Mainitsemasi elementit ovat juuri niitä asioita tiivistettynä, jotka haluan välittyvän teille! Kiitos siis tästä hymystä <3 Tsemppiä sinne kovasti, kyllä se siitä vielä helpottuu. -E

 9. I stumbled upon your blog about a week ago and have been rianedg it every day now. I started a similar blog about 3 days ago after being inspired by yours. It has been a long time coming because I have been wanting to have a helpful blog since 2009 but without God, there was nothing to write about!I love your daily messages so much, I have a link to your blog on my page. I think they go hand in hand 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta