Syöttöpossu

Nyt palataan hieman omiin tavoitteisiini, joista kirjoittelinkin teille hetki sitten. Tavoitteenahan on 6 kk aikana pudottaa rasvoja, sekä lisätä voimaa ja lihasmassaa. Ensimmäinen osio on 2 kk, josta on enää 11 päivää jäljellä! Nyt on tyttö alkanut kuoriutumaan ja ylimääräiset rasvat palamaan – Kaikista kivenlohkareista huolimatta. Esteitä tulee tielle aina, mutta se hyppäätkö niiden yli vai jäätkö paikallesi ratkaisee pelin. Itse olen vedellyt läpi noiden ryökäleiden, kiitos pääkopalleni. Olen katsonut monia kertoja näiden viikkojen aikana vierestä, kun muut syövät herkkuja. Tyttöjen mökkiviikonloppu, lomamatka, leffaillat, illalliset, sekä muut kahvitteluhetket ystävien kanssa. Kuivin suin olen mussuttanut vieressä omaa omenaani ja rahkaani. Itselläni alku oli helppo, tökkiminen on alkanut oikeastaan vasta loppukirissä…

 

breakfast_minifitness

 bikini_minifitness_Italy

 

Puhumattakaan sitten niistä kaikista kivoista bileistä! Lopussa se kiitos kuitenkin seisoo. Kun tällaiseen lähtee mukaan, on iskostettava päähän miksi tätä tekee. Muuten sitä tulee vain hulluksi ja vihaiseksi jokaisesta suklaapalasta jonka näet. Tuli mieleeni hauska tapahtuma tuolta mökkiviikonlopulta tyttöjen kanssa. Olimme koko konkkaronkka yhdessä kauppareissulla. Kira sai minut rysän päältä kiinni leivoshyllyltä. Mitä tein siellä? Harkitsinko kenties sitä pahinta – Sortumista ja selkärangan totaalista menettämistä? Ei, minä tökin munkkipusseja. Ne eivät olleet lainkaan pehmeitä – Olin tyytyväinen ja pystyin jatkamaan matkaani puurohyllylle. Kira kyllä piikitteli tuosta hieman. Molempia nauratti.

 Syksy 1 211

 

Olen kärsinyt myös fyysisestä kivusta selkäni kanssa, mutta en ole luovuttanut -Treeniä on muokattu selän tarpeiden mukaan. Vaikka yksi osa kehostasi ei toimisikaan paletin mukana, se ei estä sinua toimimasta. Luovuus ja periksiantamattomuus nostavat tuollaisina aikoina päätään. 

Rasvaprosentti on pudonnut muutamalla prosentilla – Optimoitu ruokavalio on todella tehonnut. Syöty on, mutta oikeaa ruokaa ja oikeat määrät. Huomasi miten aluksi ei meinannut ruokamäärät edes mahtua alas, kunnes alkoikin aineenvaihdunta hyrräämään ihan uusilla kierroksilla. Tulokset ovat olleet odotetut. Reisistä on lähtenyt sentti – Jalkojen lihaserottuvuus on parantunut! Selkeää kiristymistä on tapahtunut myös käsivarsissa ja lantiolla. Vaakakin on yhtä mieltä kanssani – Yhtään lihasmassaa sen sijaan ei ole kadonnut. 

 

Syksy 1 189

 

Oletteko maistaneet näitä Leaderin pikapuuroja? Yllättävän hyviä niin maultaan, kuin ravintoarvoiltaan – Tätä puuroa olen odottanut jo pitkään tulevaksi. Se pelasti minut Italiassa pullamössöltä ja aion ottaa niitä taas mukaani ensi viikolla Berliiniin (Berliini tuo aina mieleeni sen vaaleanpunaisen kuorrutetun munkin, jonka sisällä on ihanaa vadelmahilloa….)

Kahden viikon päästä muutetaankin ohjelmaa ja ruokavaliota. Sitten alkaakin vasta se työosuus – LIHAKSET! Voimatasot ovat nousseet melkein kaikissa liikkeissä. Hankalinta on tuo rakas hauis, sillä sen kehittyminen voimallisesti vaatii enemmän aikaa – Olen kuitenkin treenannut sitäkin lihasryhmää sen verran kovaa ja kauan. Aloittelijoilla voimatasot kasvavat aivan eritavalla, kun hermotuskin vasta opettelee uuteen työhön. 

 

Minifitness_fruits_breakfast_holiday

 

Olen kirjoittanut pitkän kauppalistan. Listalla lukee kaikki ne jutut, mitä olen himoinut tänä aikana.  Voi olla että täytyy hieman karsia, tai paisumisvaara on taattu!  Fiilistelen lähinnä esimerkiksi pitkää aamiaista ja kunnon hedelmälautasta! Juustokakkua olen tässä himoinnut, joten varmasti nautin myös palasen sitä. Muuten ruokavalio tulee varmasti noudattamaam peruspohjaa, mutta ruokamäärät kasvavat hieman jatkossa. Myös pieniä vapauksia on myöskin luvassa. Hyvällä fiiliksellä porskutetaan siis edelleen! 

 Syksy 1 228

 

Keksin viikonloppuna vihdoin keinon veden tankkaamiseen. Jotta muistaisin tuon kirkkaan nesteen olemassa olon, sen täytyy nököttää nenäni edessä. Löysin ihanan turkoosin lasipullon, joka on nyt kauniisti ruokapöydällämme. Se tosiaan toimi, sillä eipä mennyt kauaakaan, kun sain täyttää sen jo uudestaan. Erittäin hyvä ja toimiva keino veden lipittämiseen! 

 

Do what you love! <3  -Ewokki

Syksy 1 302

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

8 vastausta artikkeliin “Syöttöpossu”

 1. Todella mielenkinnolla jään seuraa sun matkaa kohti lisälihaksia!;) Muutenkin olen aivan koukuttunut sun blogiin ja siihen ihanan söpöön tapaan kirjoittaa. Olet todella piristävä fitti persoona.:)

 2. Pidän älyttömästi sun blogista, sen positiivisuudesta, realistisuudesta ja sun motivoivasta asenteesta! Mä olen itsekin aloittanut pari viikkoa sitten kaverin innostamana varmaan aika samantyylisen ruokavalion, mitä sulla on nyt ollut. Syön 5krt/pv, kaikilla ruokailuilla tietty määrä protskua ja hiilareita jne. (esim. päivällinen 100g kana/nauta/kala, 100g raejuustoa, munan valkuainen, 200g kasviksia ja 40g riisi/pasta). Nämä annokset on niin valtavan isoja, etten millään ilman pahaoloähkyä saa lautasta tyhjäksi ja päätin puolittaa grammamäärät. Kuitenkin nyt tämän postauksen luettua mietin, että kannattaako niin tehdä? Tavoitteenani on nimenomaan saada rasvat alas, ja lisätä lihasta. Vartaloni ei ole tällä hetkellä kovinkaan atleettinen, olen normaalipainon keskipaikkeilla ja rasvaprosentti on myös normaalin rajoissa. Haluan kiinteytyä ja voimistua. Treenaan salilla 2krt/vko ja sen lisäksi 3-5 kertaa muita liikuntalajeja (esim. kuntonyrkkeily, lenkkeily, telinevoimistelu, palloilu). Dilemmani on siis se, uskallanko syödä ohjeen mukaisesti ja luottaa siihen että aineenvaihduntani herää, enkä kerää valtavilla annoksilla epämääräistä massaa itselleni. Mutta jos pidän puolitetut annokset, voiko se olla huonoksi aineenvaihdunnalle ja pitää sen minitehoilla?

  Olisi mahtavaa jos pystyisit vastaamaan ihan mitä vaan tai kertomaan enemmän omista kokemuksistasi! Itse kun en ole kauaa terveellisen urheilullisen elämän pyörteissä seikkaillut, vaikka urheilu onkin aina ollut osa elämääni, niin terveellinen ruokavalio on asia erikseen. Kiitos kuitenkin ihanasta blogista ja tsemppiä syksyyn!

  -Jose

  • Moikka Josefina, ensinnäkin kiitos palautteesta 🙂 Sitten tuohon sun pohtimaasi asiaan – Voin vastata aika karkeasti. Kuinka paljon tulisi syödä vaikuttaa monet seikat kuten henkilön paino,ruumiinrakenne, aikaisempi ruokavalio, treenin intensiteetti, muu aktiivisuus, tavoitteet jne. Sanoisin, että oma kroppani hyrähti käyntiin muutamassa viikossa. Kolmen viikon jälkeen huomasin jo selkeitä muutoksia kropassa verrattuna lähtötilanteeseen. Jos siis tuntuu ettei mikään etene, syöt tai treenaat todennäköisesti liian vähän tai liikaa +lepo) Ruokasi määrällisesti kuulostaa hyvältä, mutta en tosiaan tiedä koko ruokailurunkoasi. Itselläni oli alkuun 60 g riisiä/250 g perunaa/50g pastaa, 225 g kasviksia ja 150 g lihaa. Ja kyllä tossa oli tosiaan syömistä, mutta kyllä ne rasvat vaan putoili 😉 Vikoille viikoille on vasta pudotettu kaloreita hieman, kyseinen annos on nyt 40 g pastaa (kuivana mitattu), 100g lihaa ja 250g kasviksia. Nyt se kroppa tuntuukin vasta kiristyvän! Mutta tosiaan, ota maltilla. Se vie hetken aikaa se kropan ”uudelleen” käynnistyminen. Kannattaa muistaa, että kalorimäärät ovat vakioidut, jolloin kaikki ylimääräiset syödyt kalorit jää pois. Tuolloin on pakko kiristyä 😉 Treenimääräsi kuulostavat myös aika korkeilta, joten muistathan myös lepopäivät – Silloin se kehitys tapahtuu. Toivottavasti tämä jeesasi sinua edes vähän. Tsemppiä hirveesti sulle ja tehokasta syksyä! -E

  • Kiitos kiitos! 🙂 Ihana rohkaisu! Nyt vaan maltilla odottelen lähteekö tää ruokavalio oikeasti tuntumaan missään 🙂

 3. Onko sulla tehty postausta näistä sun syömingeistä tai tästä projektista? Mua kiinnostais kans kokeilla tämmöstä kaikkien ruoka-aineiden tarkkaa mittaamista 😀

  • Pintaraapaisuna olen maininnut siitä ainoastaan, tulen myöhemmin tekemään hieman tarkempaa postausta ruokamääristä yms 🙂 Pysyhän kuulolla ja ihanaa viikkoa! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta