Parempi dieetti, parempi elämä

Ruokasetit 008

 

Tarkoittaako dieetti nälkää ja kiukkua? Sen ei tosiaan tarvitse aina olla nälässä kitumista ja tylsää suorittamista. Rakastan ruokaa, joten en itse voisi ikinä päästä tuohon modeen, jossa ruoka on vain polttoainetta – Ainakaan pysyvästi. En kannata itse mitään dieettejä, jossa paastotaan tai syödään pussitettua hevosenlantaa. Oikea ruoka ja oikeilla määrillä, on se oikea tie pysyvään onneen ja teveyteen. 

Ruokaa voi myös fiilistellä dieetillä ollesaakin – Kyllä tästä hommasta loppuisi nopeasti motivaatio muuten. Oma ruokavalioni ei ole kisadietti, vaan se on suunniteltu puolelle vuodelle. Ruokamäärät elävät tämän jakson aikana, mutta tässä alussa selkeä ajatus oli pudotella rasvoja ja säilyttää samalla lihasmassa – Tämä kyseinen ruokavalio on suunniteltu sitä varten. Nälkä on yllättänyt kyllä matkan aikana välillä, mutta pian on kroppa tottunut taas uuteen kuvioon. Harvana päivänä saa nälissään olla!

Kuvasin teille minun koko päivän aikana syömäni ruoat, jotta saisitte käsitystä siitä, mitä tämä on terveellisesti ja järkevästi tehtynä. Se ei ole hiiren annoksia ja epämiellyttävän näköistä mössöä. Muistuttaisin, että nämä ruokamäärät ovat suunniteltu juuri minulle, jossa on otettu huomioon minun kulutukseni, painoni ja muut yksilölliset seikat. 

 

 Aamiainen

Ruokasetit 005

 100 g raejuustoa

100 g marjoja

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl pellavansiemenrouhetta

 

Lounas

Ruokasetit 014

Ruokasetit 022

 100g (raakana punnittu) maustamatonta kanaa 

250 g kasviksia

5 g  Udo’s Choice- öljysekoitusta

1 omena

Mausteita

Välipala

Ruokasetit 023

 250g maitorahkaa

Appelsiini tai 100g marjoja

20g pähkinöitä

 

Tässä välissä treenit, jota ennen juon sheikkeristä hieman protskua + kreatiinia ja loput tästä juon treenin päätteeksi. Sitten kiireellä kotiin valmistamaan illallista!

 

Illallinen

Ruokasetit 042

 100g (raakana punnittu) lihaa (rasvaa n. 10 % tai alle)

225 g kasviksia/wokkivihanneksia

5 g  Udo’s Choice- öljysekoitusta

 3 keskikokoista perunaa 

 

Iltapala

Ruokasetit 025

Ruokasetit 031

Ruokasetit 036

 2 kokonaista munaa ja 1 valkuainen

Mausteita

Appelsiini

Tomaatti

150 g kurkkua

 

Miltä näyttää? Tuliko nälkä?  😉 Tämä ruokailumallini juuri nyt sisältää lepopäivinä n. 1650-1700 kcal ja treenipäivinä 1750-1800 kcal (30 % rasvaa, 38 % hiilaria ja 32 % proteiinia).

Suosittelen varaamaan omaan tavoitteeseen riittävästi aikaa – Jos painoa pudotetaan nopeasti ja väärillä keinoilla, tulee se nopeasti takaisinkin. Siksi liikunnan määrän, sekä ruokamäärien tulisi olla järkeviä ja suunniteltuja yksilöllisesti. Oma hyvinvointi ja terveyshän tässä on etusijalla, eikö? 

Miettikääpä, että tällaisella ruokavaliolla meikäläinen on kiristynyt, menettämättä lihasmassaa lainkaan – Lihasmassa on lisääntynyt ja rasvaprosentti laskenut. Hommaa on takana 9 viikkoa – Tähänkin on mahtunut tankkauspäiviä muutama! Hommat jatkuu täällä edelleen, tosin kohta tulee energiamäärien nostamista ja uudenlaista treeniä!  :mrgreen:

 

 Think your body. Treat it right. It’s the only body you will ever have.

Instargam @eeviteittinen

Facebook  https://www.facebook.com/MiniFitness

Love, E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

19 vastausta artikkeliin “Parempi dieetti, parempi elämä”

 1. Mitä mieltä olet paleosta? Tai glueteiinittomasta ja maidottomasta ruokavaliosta. Tuntuu nykyään olevan aika monen terveystietoisen huulilla.

  • Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että kukin meistä tuntee kroppansa parhaiten – Jolloin ehkä jollekin paleo sopii, itse en kuitenkaan varsinaisesti kannata sitä. Näitä hittejähän tulee ja menee ja osa kuihtuu pois. Gluteiiniton ja maidoton sopii ehdottomasti tietyille ihmisille hyvin, jolloin tulee kyseeseen enemmän vielä terveydelliset seikat. Varsinkin maidottoman ruokavalion kohdalla uskon tieyttyihin seikkoihin, joista on selvää tutukimusnäyttöä. En ehkä itse lähtisi turhaan ”kikkailemaan”, jos nykyinen ruokavalio toimii. Siinä vaiheessa jos ei, varmasti on hyvä tutustua järkeviin vaihtoehtoihin. En ole dieettien perässä hyppijä itse, mutta olen kyllä elämäni aikana huomannut mitkä ruoka-aineet eivät itselleni sovi 🙂 Kiitos kommentista Napu ja hauskaa viikkoa! -E

 2. Hei,
  saako kysyä kuinka pitkä olet ja mitä painat? Osaa vähän suhteuttaa omiin mittoihin noita kalorimääriä (en siis ala suoraan kopioimaan ja tiedostan, että kaikki ovat erilaisia tavotteiltaan ja kehonkoostumuksiltaan) 🙂

 3. Moikka!

  Semmosta oisin halunnu kysyä et paljonko sulla tulee aerobista treeniä sitten viikossa punttitreenin lisäksi? Onks sulla esim jotain aamulenkkejä tyhjällä vatsalla ja sitten esim punttitreenin jälkeen jotain crossaria ,juoksua yms? Sul on ihan loistava blogi ja tosi hyvä suhtautuminen näihin asioihin, keep on going! 😉

  • Moikka Oona 🙂 Tällä hetkellä en tee aamuaerobisia lainkaan, ainoastaan omina päivinä aerobiset 2 x viikossa. Toinen on max.syke treeni jossa on vetoja, toinen peruskestävyys treeni juosten 45 min. Teen näistä itseasiassa pian postauksenkin! 😉 -E

  • Tämä oli ilmeisesti treenipäivänä? Miten muuttuu kun lepo päivä?:)

  • Moikka Heidi,
   Muuten ei muutu kuin iltapalan osalta – Munakasta yleensä lepopäivänä ja treenopäivinä joko sama setti tai leipää ja raejuustoa kasviksilla 🙂 -E

 4. Miten sulla eroaa tankkauspäivä normipäivän ruokavaliosta? Onko se siis suunniteltua vai syöt, mitä mieli tekee?

  • Ei ole suunniteltua 🙂 Eli jos joskus haluan mennä vaikka brunssille, menen! Mutta tosiaan tämä ei voi olla mitenkään systemaattista. -E

  • haha ihana Satu 🙂 Ne on Arabian Nero-sarjaa – Ne on ihania! -E

 5. En tiedä mitä googlettelin kun löysin blogisi ja tämän postauksen. Taistelen tässä bulimiani kanssa jota en ole saanut kuriin 9 vuoteen. Käsitys siitä mitä pitäisi syödä ja varsinkin minkä verran on niin sekaisin. Hyvä että kuvissa näkyy kellon ajat ja tarkat kuvat miltä esim. 100 g raejuustoa lautasella näyttää! Kuulostaa todella tyhmiltä, ettei tuommosta hahmota mutta kun ne on niin vääristyneet, mutta minkäs teet.
  Jatkan blogisi lukemista, vaikuttaa kivalta ja TERVEELTÄ 🙂

  • Heippa Iina ja ihana että eksyit tänne! Mutta se on oikeasti ihan totta, että ei niitä aina itse hahmota. Tsemppiä kovasti sinne! <3 -E

 6. Hei!
  Ihmettelin että miksi et syö perunaa/muuta hiilaria lounaalla ? Olen saanut sen käsityksen että lounaalla kannattaisi syödä hiilaria.. ja mites kun lihas% on jo 39 ja rasvat joku 28% (sen haluan pienemmäksi ja saa lihaskin vähän tippua he) niin kannattaako syödä mielummin päivällä noi perunat ja iltasin ei vai aina reeni päivänä reenin jälkeen?

  • Moikka Anna,
   Riippuu paljon dieetistä, kisadieetti on asia erikseen 🙂 Hiilaria syön mutta pyrin hyödyntämään niitä ruokavaliossani treenien ympärillä.
   -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 2
Tykkää jutusta