Puurolla on väliä

Ruokasetit 004

Kaupanhyllyt ovat täynnä erilaisia puuroja. Löytyy pikapuuroja, maustettuja puuroja ja luomupuuroa. Mikä vain puuro ei ole aina se terveellinen vaihtoehto – Maustetuissa pikapuuroissa on mielttömästi sokeria! Siksi suosin itse täysin luonnollisia luomu kaurahiutaleita, jotka laitan veteen. Reissussa nuo maustamattomat pikapuurot ovat hyviä ja kannattaa aina kurkata pussin kylkeen millaiset ravintoarvot näissä on. Kuidun määräkin vaihtelee, vaikka jokaisessa hypetetäänkin sen olevan runsaskuituista. Olen käyttänyt myös Leaderin puuroja matkoilla, sillä niistä saa myös paljon proteiinia – Pääsen helpommalla, sillä rahkaa tai raejuustoa yleensä ei löydy. Jotenkin tuo liha ei uppoa meikäläiseen noin aamusta. Munien valkuaisia en oikein jaksa alkaa erottelemaan – Olen jo tarpeeksi outo näky omien muovipurkkieni kanssa…

Puuroa voi maustaa monella terveellisellä tavalla. Mehukeitolla, raejuustolla, marjoilla, soseilla yms. Välillä huomaan marjojen loppuneen ja laitan kookosöljyä puuron sekaan. Suosittelen kokeilemaan, se on nannaa! Käytän myös aina pellavansiemenrouhetta puuron seassa. Myös vanilijalla maustettu stevia on välillä maistunut.

 

Bonne_minifitness 001

Miksi pellavansimeniä?

Pellavansiemenet edesauttavat vatsan toimintaa, sekä ne ovat myös hyvä kuidunlähde. Niitä on helppo lisäillä ja käyttää missä vain! Lisää salaattiin, smoothieen, puuroon tai rahkaan. Sopii myös hyvin leivontaan. Ne täyttävät vatsan helposti, koska kuidut sitovat vatsalaukussa paljon vettä. Pellavansiemenet sisältävät E-vitamiinia, sekä jonkin verran kalsiumia, rautaa,  lignaania eli kasviestrogeenia ja eräitä B-ryhmän vitamiineja. Se on myös terveellisten rasvahappojen lähde (93 % tyydyttymätöntä) ja siemenillä on havaittu tutkimuksissa olevan myös rasvaa poistava ominaisuus. Pellavansiemenrouhetta kannattaa käyttää silloin, jos haluaa sen sekoittuvan nesteeseen. Salaateissa parempi vaihtoehto on kokonaiset siemenet. 

 

Syksy 5 -Footbalance 023

 

Muistuttaisin myös, että pelkkä puuron mussutus ei missään tapauksessa aamuisin riitä – Tarvitset kunnon aamiaisen, joka sisältää myös proteiinia. Syö munakasta, raejuustoa, rahkaa tai vähärasvaisia leikkeleitä sen lisäksi. Proteiini pitää myös hyvin kylläisenä pidempään. Aamiainen vaikuttaa koko päivään – Riittävällä ja tasapainoisella aamiaisella saatat välttää iltapäivän tai illan herkkuhimot!

 

Syksy 5 -Footbalance 021

Makoisaa viikonloppua ystävät! <3  -E.T

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

8 vastausta artikkeliin “Puurolla on väliä”

 1. Juuri sopivaan aikaan tuli tämä postaus, sillä istun parhaillani aamupalapöydässä mässyttämässä puuroa, vadelmia ja rahkaa kitusiini ! Oon vuosien tauon jälkeen taas löytänyt puuron ja innostunut siitä melkein luvattoman paljon ! Siis PUUROSTA. Ei hyvää päivää, jos sinä ja muovipurkkisi ovat outoja niin niin on myös oodi puurolle. (:

  • Täällä toinen kaurapuurosta innostunut. Ai että on hyvää. Ja lisäksi raejuustoa, kananmunaa ja jotain kalaa. Kyllä jaksaa!

  • Mnomm kala on muuten sellainen mikä uppoaa aamusella 🙂 -E

  • haha ihana kommentti! 😀 Onneksi ei tarvitse olla yksin outo hihhuloitsija 😉 -E

 2. Oon kans ite löytäny puuron semmoseks ihanaks aamuherkuks. Ja kysynkin nytten että mitä mieltä oon esimerkiksi elovenan minuuttipuuroista, onko ne oikeesti terveellisiä vai sellasia mitä nyt voi sillontällön syödä?

 3. Löysin sun blogin vähän aikaa sitten ja oon aivan myyty!! Sun asenne treenaamiseen ja ruokaan on just sellanen mihin itekki haluaisin päästä. Pois tästä jatkuvasta syömisen kans pelleilystä. Ootko muuten ikinä ite kärsiny jostain syömishäiriöstä? Sun syömisen kontrollointi on myös tosi tiukkaa etenki nyt dieetillä, miten ihmeessä et repsahda ollenkaan? Oot hirmu kaunis ja sulla on uskomaton kroppa, fanitan sua!:D

  • Hauska kommentti, kiitos Kiz 🙂 Tätä asennetta on rakennettu, joka vaatii aikaa ja työtä. Oon tosiaan kirjoittanutkin aiemmin jutun mun omasta syömishäiriöstä, jota nuorempana sairastin. Nykyään oma pohja on luotu järkevästi ja omassa pääkopassa asiat balanssissa – Tämä vaatii tottakai tiettyä itsekuria herkkujen suhteen. Alku on aina vaikea, mutta tiellä on kuitenkin lopulta helppo pysyä. Tietää kuitenkin koko ajan miksi tätä tekee <3 Käy ihmeessä lukemassa se juttu http://minifitness.fitfashion.fi/2013/07/29/be-your-own-hero/
   Tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta