Pienin askelin

Photoshoot 026

Muistan kun oma muutokseni parempaan alkoi. Olin silloin 19-vuotias ja elämäni oli ollut aikamoista seilailua paikasta toiseen. Itsenäistyin varhain ja muutin pois kotoa 17-vuotiaana. Hain pitkään itseäni ja omaa paikkaani täällä. Olin muuttanut monia kertoja ja ystäväpiirit vaihtelivat. Muutos nykyhetkeen on tapahtunut pienin askelin. Söin tuolloin mitä sattuu, bailasin ystävien kanssa viikonloput ja vihasin työtäni. Minulla oli kyllä salikortti, mutta en tainut käydä siellä puoleen vuoteen. Elämässä on tiettyjä asioita, jotka ikäänkuin potkaisevat meidät raiteelta toiselle. Minun raideverkko on todella mutkikas – Hyvä niin, sillä ne kertovat elämästäni ja rakentavat sen mitä olen tänä päivänä. 

Ihmiset päättävät ryhtyä elämäntaparemonttiin usein. Mutta kuinka monet heistä lopulta onnistuvat pitämään tämän oikean raiteen läpi loppuelämän? Se on älytön täyskäännös ihan jokaiselle! Mieti ihmistä joka bailaa viikonloput, nukkuu vähän, syö huonosti, saattaa tupakoida, eikä liikuta persettään yhtään sen enempää kuin tarvis. Sitten kun tämä tyyppi saa tammikuussa sen fiiliksen että haluaa parantaa omaa elämänlaatuaan. Heittää kaikki tiskiin ja päättää muuttaa kaiken. Kova halu ei valitettavasti aina takaa sitä että hän onnistuisi. Miksi? Siksi että nämä asiat rakentavat koko elämän pohjan ja kaiken tulisi muuttua kuin taikaiskusta. Siinä ei aina edes kova pääkään riitä.

 

da-mo-1915 (1)

 

Siksi haluan rohkaista teitä kaikkia ottamaan asiat vaikka ihan pienin askelin – Muutoksien ei tarvitse aina olla maailmaa mullistavia. Ei heti. Kun puhutaan elämäntaparemontista, tarkoittaa se usein täyskäännösä elämässä. Ei tätä käännöstä tarvitse tehdä yhdessä yössä, muuta yksi asia kerrallaan. Lopeta tupakanpoltto. Seuraavaksi aloita liikunta. Terveellinen ruokavalio tulee monilla huomaamatta liikunnan myötä. Kiinnostus omaan terveyteen lisääntyy ja halutaan tehdä parempia valintoja ihan automaattisesti. Sitten loppuu ne bailuviikonloput kun halutaankin mennä mieluummin sunnuntaina vetämään treeniä salille. Tätä rataa nämä asiat pyörivät ja löydät todennäköisemmin balanssin omaan elämääsi – Se on juuri sinunlaisesi ja se TOIMII. Oman itsevarmuuden kautta myös tämä tyyppi rohkaistuu ja haluaa itselleen paremman työn, jota kautta hänen kokonaisvaltainen hyvinvointi kasvaa. 

 Vaikka olenkin ollut liikunnallinen aina, on minullakin ollut oma tieni nykyhetkeen. Olen tehnyt töitä sen eteen, välillä myös täysin tiedostamatta. Parasta tässä on se, että nautin elämästäni täysillä – Voin paljon paremmin kuin tuolloin 19-vuotiaana. Mutta tuokin aika oli tärkeää kokea. Voin myös luvata, että muutos parempaan ja terveellisempään elämään kannattaa! Listaa sioita joihin et ole tyytyväinen elämässäsi ja mieti mitä näille asioille voisit tehdä. Ne ovat asioita joihin voit itse vaikuttaa aivan varmasti – Sinä määräät omasta elämästäsi!

 

Photoshoot 030

Nyt niitä pieniä askelia kehiin ihmiset <3 Mahtavaa maanantaita!

-E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

8 vastausta artikkeliin “Pienin askelin”

 1. Wauuu! Sä osaat kirjottaa niin upeesti, joka ikinen kerta 🙂 Oot myös tosi hyvä esimerkki monille siinä mielessä, että sä oikeesti elät terveellisesti, teet töitä sun kroppas eteen ja näytät upeelta! Ihanaa huomata ettei siihen aina tarvita hiilaritonta ruokavaliota tai fitness-sanan toistelua 😉 Jatka samaan malliin, tää on ainaki mun lemppariblogi <3 Mahtavaa syksyä!!

  • Moi ihana minifani! Vitsit kuinka söpö kommentti, kitios siitä <3 Upeaa syksyä sinnekin -E

 2. Moi Eevi! Sulla on niiiiiiin hieno blogi, että mun pitää joka päivä katsoa ootko julkaissut jotain uutta 😀
  Joo ite oon lueskellut jonkun verran sillontällöin noita muita fitness blogeja, mutta tänne palaan aina uudelleen. Kirjoitat jotenkin niin ihmisläheisesti… 🙂 Ja olet todella kaunis ja hyvässä kunnossa.
  Ehkä minäkin joskus sun ansiosta uskaltaudun kuntosalille 🙂 Oisiko sulla jotain hyvää vinkkiä mistä voisi aloittaa kuntosali harrastuksen? Meilläpäin on hieno, ja ilmainen kuntosali, mutta täällä korvessa ei ole ketään joka ohjaisi.. 🙁 Käyn pari kertaa viikossa ohjatuilla LesMillsin ryhmäliikuntatunneilla, mutta ne ovat lähinnä aerobisia. Haluaisin kuitenkin kasvattaa enemmän voimaa yms.
  Kiitti jos vastaat ja kaikkea hyvää ja mukavia treenejä sinulle! 🙂

  • Minifanimyös! Super 😉 Kannattaa pyytää rohkeasti neuvoja salin muilta treenaajilta tai henkilökunnalta. Kannattaa myös googlailla PT-palveluita alueittain. Itse suosittelen lämpimästi aloitteleville liikkujille opastusta, jotta homma menee heti purkkiin 🙂 Tsemppiä hirveesti, uskaltaudu ihmeessä sinne salille vaan reippaasti! Ensimmäinen askel on aina vaikein, mutta se helpottuu pian ja alat pitämään siitä 🙂 -E

 3. Siinäpä se vika usein piileekin, että yhdessä yössä halutaan muuttaa koko elämänrytmi. Kovin monilla se ei kanna pitkälle, ja kun muutos ei toteudukaan 100-prosenttisesti, lopetetaan yrittäminen. Olen lukenut nyt kaikki blogisi jutut läpi, ja täytyy sanoa, että nousi ehdottomasti suosikkiblogiksi. Vaikka kirjoitatkin aiheista, joita on käsitelty moneen kertaan, osaat esittää asiat selkeämmin ja innoittavammin. Ja postaustahdista plussaa. Uusia juttuja odotellen

  • Ihana ja todella tärkeä pointti! Ihmiset tuppaavat heittämään liian kovia odotuksia ja paineita itselleen, jolloin homma helposti kosahtaa – Usein siksi isoissa muutoksissa on hyvä olla ammattilainen mukana. Kiitos myös palautteesta, tällaiset jaksavat minuakin eteenpäin kun tiedän mikä uppoaa lukijoille. Ideahan on se, että te saisitte täältä jotakin irti itsellenne! 🙂 Mahtavaa viikkoa sulle -E

 4. Nyt on ihan pakko kommentoida et mulla meni kyllä ihan just tolla kaavalla elämänmuutos ku kirjotit ! Oon säännöllisen epäsäännöllisesti koko ikäni liikuntaa harrastanut kyllä jossain muodossa, mutta kun viime kesänä lopetin tupakanpolton (olin polttanut yli kymmenen vuotta) ni innostu kyllä liikkumaan ihan eri tavalla, kun kunnossa jopa huomasi kehitystä ! Syöminen on kyllä ehkä ikuinen kompastuskiveni, rakastan liikaa ruokaa ja herkkuja toki myös. Tämä kombohan -tupakanpolton lopettaminen ja perso ruualle- kerrytti semmoset liikakilot, että tammikuussa tein ruokarempan ja aloin syömään FitFarmin superdieetin ohjeistuksen mukaisesti. Nyt oon ihan koukussa tähän terveelliseen elämään, viiteen viikkoon en alkoholiin oo koskenu ja lähes ahdistaa ajatus kun ensi viikolla pitäs pulloon tarttua ja maistella taas pitkästä aikaa hyvyyksiä. Mut kaipa pääkoppa tarvii välillä vähän tuulettumista ja paino jatkaa laskuaan kyllä, kunhan suurimman osan aikaa toteuttaa terveellisiä elämäntapoja. Tätä sun blogiasi aloin lukemaan yksi tylsä yövuoro töissä ja oli niin mahtavaa tekstiä, että piti lähteä ihan alusta kahlaamaan läpi koko arkistosi. Suuret kiitokset, tää on ihan huikee motivaattori ollu ! 🙂

  • Ihana kommentti, kiitos Sini-Maarit <3 Kutrn sanoitkin tuossa, että on hyvä muistaa tasapaino! Joskus on hyvä herkutella ja käydä myös ulkona.
   Jos pääpaino on terveellinen, ei nämä tule hommaa kaatamaan, vaan parhaassa tapauksessa antavat vain uutta puhtia ja iloa elämään 🙂 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta