Boostia treeniin – 38 minuuttia

juoksu_minifitness

 

Vedot. Syke hakkaa maksimia ja tuntuu että happi loppuu kesken vaikka jalat vielä kantaisivatkin. Sitten saat ”levätä” sen 2 minuuttia, jonka aikana litkit vettä ja yrität epätoivoisesti saada sykkeen tasoittumaan. Sitten kello jo huutaakin seuraavaa kierrosta ja taas täytyy lähteä rytkyttämään minuutiksi rukoilemaan jumalaa. Tämä on yksi treeneistäni, joka kestää kokonaisuudessaan 38 minuuttia – Se on tuskaa mutta niin pirun tehokasta ja ihanaa! Se on myös nopeasti ohi ja jälkipolttelu kestää kropassa pitkään. Tämän treenin jälkeen tulisi olla fiilis, että treenattu on! 

Voit toteuttaa treenin juoksumatolla tai ulkona. Ajanottoa voit helpottaa puhelimiin ladattavilla aplikaatioilla, joihin voit syöttää treeniajat ja kierrosten määrät – Puhelin ilmoittaa kun määritetty aika on kulunut. Osassa näistä löytyy myös toiminto, jossa musiikki hiljenee automaattisesti kuulokkeista kun kello hälyttää. Et tarvitse ylimääräistä räpellystä tähänkään. Juoksumatolla ajan ja sykkeiden seuraaminen on vieläkin helpompaa. Sykemittari auttaa sinua treenaamaan oikealla sykealueella. Varsinkin tässä treenissä se on välttämätön – Välillä tuntuu että antaisi kaikkensa, mutta sykkeet sanovatkin muuta. Siinä huomaa nopeasti että pääkopastahan se olikin vain kiinni, eikä kropasta…

Kaikki irti-vedot

10 min alkulämmittely (peruskestävyys)

1 min veto jossa tavoitellaan max. sykettä

2 min lepo, eli hölkkää/juoksua/kävelyä (vauhdin voit määritellä kuntosi mukaan). Ideana olisi kuljettaa maitohappo pois kehosta ja sykkeen tulisi laskea. Kehon tulisi olla valmis uuteen vetoon. 

Vedot toistetaan 6 kertaa. Loppuun vielä 10 minuuttia kevyttä hölkkää, samalla tavalla kuin alussakin.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kun treenataan kovalla teholla, toimivat kehomme hiilihydraattivarastot energian lähteenä.  Pitämällä sykkeen 80 % maksimista 40 minuutin ajan voit lisätä aineenvaihduntaasi jopa 19 tunniksi eteenpäin. 

 Nyt muotoa siihen peppuun ja askel lentämään!  Treenin tehosta se on kiinni, ei ajasta. Kunto nousee kohisten vaikka alku olisikin ihan hirveää – Tämä kestää vain 38 minuuttia!  😉

Power, E 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

14 vastausta artikkeliin “Boostia treeniin – 38 minuuttia”

 1. Ensimmäisenä kiitokset ihan mahtavasta ja inspiroivasta blogista! (:
  Piti kysellä esimerkkejä hyviksi toteemistasi apeista tuohon kierroksien tarkkailuun? On olemassa niin monia ja osa epäselviäkin joten olisiko sulla jotain suosituksia (:

  • Heippa Emmi ja kiitos kovasti kommentista 🙂 Olen itse ladannut muutaman eri; SIT ja HIIT interval. Tsekkaa ihmeessä nämä, varmasti löytyy muitakin hyviä. Tehokasta viikkoa 😉 -E

 2. Kumpi mielestäsi on aamucardion ja rasvanpolton kannalta parempi vaihtoehto: juuri tuollainen HIIT vai pidempi (1 – 1,5h) matalasykkeinen kävely/hölkkä?

  HIIT on kivaa, kun se on nopeammin ohi ja kunnon rykäisyjen jälkeen kevyemmät pätkät ovat todella nautinnollisia. Ja se rättiväsynyt olo treenin jälkeen, aaahh

  Mukavaa viikkoa! 🙂

  • Molemmissa on tosiaan omat puolensa, joten kannattaakin harjoittaa molempia. Tuo pidempi voi tosiaan olla enemmän palauttava ja sisältää myös venyttelyä 😉 Tsemppikset ja hauskaa viikkoa! -E

 3. Kuulostaa ihanan kamalalta rääkiltä. Olenkin kaivannut vaihtelua juoksulenkkeihini, joten ensi kerralla taidankin kokeilla tätä. Täytyy vaan tosiaan laittaa ensin ajanottosysteemit kuntoon, sillä minulle ulkona juokseminen tuntuu paljon luontevammalta kuin juoksumatolla kipittäminen, vaikka sääolosuhteet ovatkin näin syksyllä mitä ovat, ja juoksumatolla ajan ja sykkeiden mittaaminenkin olisi helpompaa. Mutta kun tahdon ulos juoksemaan. 🙂

 4. Heipsan! Sulla on ihan mielettömän hyvä blogi josta aamulla saa motivaatiota lähteä salille, jos meinaa näyttää siltä että sänky vie salista voiton. Nyt kuitenkin jostain syystä olen nähnyt blogisi kuvat mustana jo noin viikon, eikä siihen auta mikään? Ongelma on vain sinun blogisi kanssa. Ajattelin vain kertoa jos muillakin lukijoilla sattuisi olemaan sama ongelma? Kiitos mahtavasta blogista ja motivaation antamisesta pimeään syksyyn!

  • Mulla on kone ollut todella hidas kun olet ladannut paljon kuvia blogiisi.. outoa… ei ole tätä ongelmaa muissa blogeissa.. :O

  • Selvittelin ongelmaa ja selvisi, että kuvien lataaminen voi jumittaa niiden suuren koon vuoksi – Yritän siis postailla nämä pienemmässä koossa myöhemmin 🙂 Kiitos kaikille jotka tästä mainitsivat, itselläni ne näkyvät joten en olisi saanut tietoa ongelmasta -E

  • Heippa, kiitos kovasti kommentista ja tsempeistä <3 - Ihana kuulla, että oot saanut motivaatiota. Selvittelin tosiaan ongelmaa ja selvisi, että kuvat ovat olleet niin suuria. Itse en ongelmaa havainnut, koska sivut toimivat itselläni normaalisti. Yritetään korjata tuo ongelma, kuvien täytyy todellakin näkyä! -E

  • Moikka! Ja kiitos ihanasta todella hyvästä blogista!:) sellaista kysyisin, että käytätkö lisäravinteita? Ja jos niin milloin?:)

  • Moikka Heidi ja onpa ihana kuulla!:) Käytän itse kreatiinia ja palkkaria ainoastaan, nekin laitan sekaisin – Eli treenin jälkeen ainoastaan. Tällä hetkellä käyttämäni palkkari on Mass Whey protein, ilman hiilaria siis. Ihanaa torstaita! -E

 5. Huh, on kyllä kaikkensa antanut olo, tänään vedin tuon ensimmäistä kertaa 🙂 tuli mieleen, että voiko tuollainen lyhytkin intervalliharjoitus lisätä jotenkin energiantarvetta? On tuntunut koko päivän treenin jälkeen, että on nälkä vaikka siis ihan hyvät palautukset tein ja myös palauttavan aterian treenin jälkeen.

  • JESS ihan mahtava meininki!! 🙂 Tottakai se laittaa aineenvaihdunnan ihan uusille kierroksille – Myös pitkään treenin jälkeenkin! Eli en ihmettele että masu kurni 😉 Välillä mullakin tuntuu siltä, että nälkä olisi koko ajan vaikka söisikin – Varsinkin usein huomaan tämän jos treenaan aamulla. Huomaa että kroppa elää ihan omilla kierroksilla! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta