Bulkilla Hulkiksi!

Photoshoot 027

Missä mennään kun 2 kk omaa kehonmuokkaus-projektia on takana? Tyytyväisin mielen ollaan, rasvat pudonneet lähes 4 %:lla lähtötilanteesta ja senttejä lähtenyt kohisten etenkin vyötäröltä. Myös voimatasot ovat nouseet kaikissa lihasryhmissä! Voisi siis sanoa, että homma meni juuri niinkuin pitikin, woooop! Lihaserottuvuus on tällä hetkellä hyvä, mutta lisää lihasta tosiaan kaivataan…

Miten muijat bulkkaa? Vedetäänkö me hilloleipää ja burgereita? No ei ihan. Kerron seuraavaksi hieman omaa ajatusta tästä omasta ”bulkkauksesta” sekä siitä, kuinka se massa tähän neitiin kasataan – Ilman että vältytään ilmapalloefektiltä ja miehistymiseltä. Kun halutaan kasvattaa lisää massaa, tulee syödä  plussilla – Syödään siis enemmän kuin kulutetaan. No eikö silloin tule vain lihavaksi? Tosiaan jotta jengistä ei tule pelkästään plösöjä turvonneita kasoja, tulee treenin ja ruokavalion olla fiksusti suunniteltuja.

Treeni

 Seuraavaksi lähdetäänkin koko kropan harjoittelusta jaettuun ohjelmaan, tarkemmin sanottuna kolmijakoiseen. Treenimäärät kuitenkin vaihtelevat viikoittain ja aerobisia on vain 1 viikossa. Tämä siitä syystä, että tarkoituksena tosiaan kartuttaa lisää lihasmassaa. Tällöin lihakset vaativat kovempaa rääkkiä, sekä tarpeeksi ruokaa. Myöskään aerobista ei voida tuolloin hakata liikaa, sillä se hidastaa tavoiteltavaa tulosta. Treenin sisältö tulee muuttumaan taas tietyn ajan kuluttua – Viedään hommaa taas astetta pidemmälle. Tulen varmasti ikävöimään aerobisia. Onneksi niitä on myöhemmin tulossa  kyllästymiseen asti!  😉 Vähän jännittää oma suhtautuminen ”kasvavaan” kroppaan, tuleekö ähky vai ei…

 

Tgyr-RQGmZskfnVqmRVGvS1ilomckyJtETH_UwVLo18

 

Ruoka

Energiamääriä tullaan siis myös nostamaan tuosta aiemmasta – Vaikka söinkin mielestäni jo paljon aikaisemminkin. Nyt mennään melkein samalla ruokavaliolla, jolla aloitin koko projektin. Esittelinkin sen  teille jo aiemmassa postauksessani, voit lukea sen täältäNyt määriä tosiaan vain hieman nostetaan proteiinin ja hiilarin suhteen. Tämän osion jälkeen tulee vielä yksi nostovaihe energiamääriin. Eli periaatteessa syön edelleen samaa ruokaa mitä aikaisemminkin, mutta määriä speksataan läpi projektin. Tämä on helppo runko, sillä ruokavalio ei sisällä mitään mistä en pitäisi, tai mikä ei kuuluisi normaaliin ruokavaliooni. Saa tosin nähdä, mihin reikään sitä ruokaa lisää tungen. Onneksi uusiin ruokamääriin tottuu tosi nopeasti! Yleensä siinä menee viikko, ja uuteen rytmiin on jo tottunut – Oli kyseessä sitten vähennys tai lisäys. 

Samalla kun sitä lihasmassaa hankitaan lisää, olisi tarkoitus pitää rasvat kuitenkin alhaalla – Toki pientä nousua niihin tulee väkisinkin. Lisää pehmeyttä on siis kroppaan hetkellisesti valitettavasti luvassa, mutta kuitenkin maltilla – Niin että ne farkut menevät edelleen jalkaan. Himmeää bulkkausta ette siis valitettavasti tule näkemään  :mrgreen: Jos tämä homma vedetään överiksi, on sieltä sitten vaikea alkaa pudottelemaan niitä rasvoja taas alaspäin. Herkkupäiviä ei siis ole todellakaan liikaa luvassa  😐

 

Photoshoot 024

 Yhteenveto

Nyt muutetaan taas sopivin väliajoin treenin sisältöä sekä ruokavaliota. Tuloksia ja muutoksia seuraillaan taas mittaamalla rasvoja, tsekkaamalla voimatasojen kehittymistä, sekä myös painon nousua. Keväällä alkaa se kiristelyosuus – Kesällä pitäisi olla sitten enemmän lihasta, mutta hyvä erottuvuus ja rasvat sopivassa suhteessa. Pysykäähän matkassa mukana ystävät! Täytyy sanoa, että tästä tulee hyvä fiilis – Yksi tavoite saavutettu ja seuraavaa kohti mennään jo.

Nyt on tulossa jotain uutta ja jännittävää koko Suomelle! Käykäähän tsekkaamassa ja tykkäämässä https://www.facebook.com/LoopSuomi

 Lisää selviää varmasti myöhemmin  😉 #kädetilmaan

-E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

7 vastausta artikkeliin “Bulkilla Hulkiksi!”

  • Moikka Jenna! 🙂 Toimin itse Personal Trainerina, mutta olen ottanut mukaan omaan projektiini itselleni PT:n. Samainen henkilö on toiminut aikoinaan kouluttajanani – E

 1. Hei, osaisitko neuvoa kun haluaisin saada kroppaan lihaserottuvuutta. Massaa mun ei tarvitse saada lisää, mutta haluaisin kiinteytyä jolloin lihakset erottuisivat, niin miten mun pitäisi yrittää syödä? ja mitä välttää?

  • Heippa, todella vaikea antaa tähän mitään suoraa vastausta, sillä tähän vaikuttaa niin monet yksilölliset seikat:) Mutta vinkkiä saat tekemästäni postauksesta http://minifitness.fitfashion.fi/2013/10/28/parempi-dieetti-parempi-elama/
   Vakioi kalorimäärät ja syö hieman alle kulutuksen. Myös treenillä on iso osuus tässä, suosittelen tekemään lihaskuntoa sekä aerobista liikuntaa. Herkut kannattaa pitää pannassa ainakin alkuun, jolloin vieroittuminen sokerista alkaa ja kiristytään varmasti, kun piikkejä kalorimääriin ei tule. Tällainen jakso voisi kestää esimerkiksi 2 kk. Toivottavasti sait hieman suuntaa tästä 😉 Tsemppiä! -E

  • Hei, kiitos vastauksesta! Harrastankin vähän viikosta riippuen n. 2-3 krt viikossa aerobista ja 2-3 kertaa lihaskuntoa. Mietinkin olisiko herkkujen ja sokerien vähentämisellä/poisjättämisellä vaikutusta, mutta kiitos vastauksesta, käynkin kurkkaamassa tuon postauksen.

   Sulla on tosi kiva blogi käyn aina välillä lukemassa tätä. Sulla on jotenkin ihanan jotenki jalat maassa ja järki päässä, tykkäsin tosta sun uusimmasta postauksesta 🙂

  • Kuulostaa hyvältä! Uskon että herkkujenkin karsimisella päästään pitkälle 😉 Toki sekin vaikuttaa paljonko niitä tulee popsittua. Itse söin kerran viikossa ja kun nekin jäivät pois, muutoksia tosiaan tapahtui! Ruokavalio kuitenkin muuten ei juuri muuttunut. Tsekkaa ihmeessä hieman pohjaa perusruokailuun sieltä. Kiitos myös ihanasta palautteesta, näitä on ihana välillä saada teiltä <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 2
Tykkää jutusta