Ginger Spice Smoothie

Minifitness 060Tällä selätät uhkaavan flunssan tai energiakadon! Super smoothie meille kaikille, jotka haluavat tuntea inkiväärin voiman kehossa – Kuitenkin pehmeässä, raikkaassa ja maistuvassa muodossa. 

Inkivääri on hyvin perinteisesti tunnettu flunssan karkoittaja. Se tunnetaankin erityisesti sen hyvin voimakkaasta mausta. Olen aikaisemmin kammoksunut sitä, mutta opetellut vihdoin käyttämään sitä oikein. Sen maku on voimakas, joten sitä tuleekin lisätä varoen ja yhdistellä oikeiden raaka-aineiden kanssa. Tällöin inkiväärin maku pääsee oikeuksiinsa, eikä tunnu liian voimakkaalta suussa. Päätinkin piilottaa sen erittäin taitavasti smoothien sekaan. Maun pehementäjänä toimi täydellisesti Bonne-mangosose (löytyi hillohyllystä), joka oli ihanan helppokäyttöinen – Vihaan kaikkea kuorimista. Liian sotkuista ja jotenkin niin ärsyttävää.

Ginger Spice Smoothie

 2 dl Bonne-mangososetta

180 g maustamatonta jugurttia ( käytin Arla Ingmanin luonto + maustamaton proteiinijugurttia )

5 cm inkivääriä tai oman maun mukaan

1-2 satsumaa

2 porkkanaa

teelusikan kärjellinen Puhdistamon Super C-vitamiinia

basilikaa

loraus vettä 

Pilko ainekset ja lisää kaikki blenderiin. Sekoita ja maista! Lisää nestettä oman makusi mukaan. Mikäli inkivääri pistää makuusi liikaa, lisää mangososetta vielä hieman. Suosittelen blendaamaan hieman pidempään, jotta porkkana ja inkivääri sekoittuvat kunnolla. Kököt ovat omaan suuhuni kovin epämiellyttäviä. Koostumuksen tulee olla nimenomaan smooth. 

Minifitness 071

Inkivääri

Inkivääri toimii niin vatsakipujen kuin pahoinvoinninkin lievittäjänä. Se auttaa myös meripahoinvointiin, sekä raskauspahoinvointiin. Toisin kuin vastaavaan vaivaan tarkoitetut kemialliset lääkkeet, inkiväärin vaikutus ei kohdistu keskushermostoon, vaan suoraan vatsan toimintaan.

 Inkiväärin avulla voidaan hoitaa myös kuumepotilaita, sillä inkivääri lievittää tulehdustiloja – Siksi usein flunssaan suositellaan inkivääriä. Sen lisäksi, että inkivääri hillitsee tulehdusta, se myös lievittää kipua. Muita käyttötarkoituksia inkiväärille on löydetty astman ja allergioiden hoidossa, sillä se irrottaa limaa keuhkoista. Inkiväärin puhdistavat vaikutukset ulottuvat niin sisäelinten, kuin ihon hyvinvointiin.

Minifitness 078Ihana aamun starttaaja! Tuntui että energia vain virtasi kehossa. Voit nauttia smoothien myös hyvin ennen treeniä välipalana.

Voi hyvin, E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

6 vastausta artikkeliin “Ginger Spice Smoothie”

  1. Toi smoothie kuulostaa niin hyvältä! 😛 Tällä olisi hyvä tutustuttaa itseni smoothieiden maailmaan (niiden perus rahkaa+marjoja lisäks). Kiitos inspiroivasta blogista! 🙂

    • Mukava kuulla Sonja! Tää oli kyllä tosi hyvä resepti 😉 Kannattaa kokeilla, tuntui että kaikki mahdolliset pöpöt sai kyytiä – nenäkin alkoi vuotamaan 😀 Hauskaa torstaita toivottelee E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta