Miksi hankkia Personal Trainer?

Minifitness 279

Miksi personal trainer palkkaa itselleen pt:n? Osaksi täysin samoista syistä, miksi kuka tahansa muukin tavallinen tallaaja. Palkkasin itselleni oman pt:n pitkän etsinnän ja harkinnan jälkeen. Itselleni se ei ollut sellainen asia, että vain kävelisin kuntokeskuksen respaan ja varaisin sokeasti pt-tunnin. Eikä sellainen, että Googlettaisin palveluita tarjoavia yrityksiä tai henkilöitä. Minun mielestäni oma personal trainer tulee valita itse omien lähtökohtien ja odotusten mukaisesti. Tulee pohtia mitä itse häneltä asiakkaana odottaa ja sopiiko tämä kyseinen valmentaja juuri itselleen. Jos et pidä natsimeiningistä, kannattaako palkata sitä salin pahinta kyykyttäjää? Suosittelen ensiksi tutustumaan ja selvittämään taustoja, jolloin selviää onko yhteinen rytmi mahdollinen.

Asiakassuhteen katkaisemille on muutama selkeä syy. Asiakas saattaa kokea, ettei saa tarpeeksi vastinetta rahoilleen – Osa ei ole tyytyväinen tuloksiin (syynä voi olla vääränlaiset odotukset) ja osa taas ei välttämättä tule juttuun kyseisen Pt:n kanssa. Yhteinen ymmärrys ja rytmi ovat todella tärkeitä tuloksien saavuttamiseksi. On myös helpompaa tulla yhteisiin treeneihin, kun fiilis on positiivinen ja odottava. En ihmettele myöskään tätä ostetaan sika säkissä-ilmiötä, koska tarjontaa on valtavasti. Kuinka etsiä tästä kasasta itselleen sopiva valmentaja? Kysy, keskustele ja selvitä. Yleensä ensimmäisen tapaamisen jälkeen tietää, sopiiko valmentaja itselleen vai ei. Sitten kun sen sopivan treenauttajan löytää, siitä haluaa pitää kiinni!

Minifitness 304 muokattu (1)

Vaikka olen itse kouluttautunut PT, valitsin itselleni valmentajan, joka itseasiassa koulutti myös minut. Tiesin hänen taustansa, tietonsa ja taitonsa varsin hyvin. Tiesin myös hänen tyylinsä treenauttaa ihmisiä. Hän oli rauhallinen ja hänestä välittyi luottamus. Olen itse taas aikamoinen vauhtipää, joten koin tarpeelliseksi saada sopivaa vastapainoa valmentajasta. Mutta silloin, kun meinaan luovuttaa, hän saa minut puskemaan yli rajojeni vielä pitkään.

En hakenut valmentajasta itselleni pykologia vaan nimenomaan valmentajaa, johon saatoin luottaa täysin treenien suhteen. En kaipaa löpinöitä yhtään mistään, vaan ainoastaan kovaa tekemistä. Henkilöä, jolla olisi tarpeeksi auktoriteettia ja jota itse arvostan ihmisenä. Treeneistä ei lipsuttaisi ja jos näin kävisi, joutuisit varmasti mainitsemaan tästä. Syyttelyhän siinä kohtaa ei auta, eikä siinä ole edes mitään järkeä. Ajatuksena avoimuudessa on se, että valmentaja ei voi tarjota sinulle parasta ilman totuutta. Tiedän kuinka ihmiset monesti kaunistelevat ja jättävät myös asioita kertomatta omalle valmentajalleen. Miksi? Hävettääkö? Siinä on yksi iso virhe, joka jarruttaa tuloksien syntymistä. Rehellisyys auttaa pääsemään haluttuun tulokseen paljon helpommin. Ohjelmaa ja ruokavaliota pystytään muokkaamaan, kun tiedetään missä vaaditaan muutosta. Luulen, että kun asiakkaat syyllistävät omaa valmentajaansa, tulisikin välillä katsoa peiliin. Olenko itse tehnyt niinkuin on neuvottu? Olenko ollut täysin rehellinen itselleni ja valmentajalleni? Myöskään ylimääräiset treenit tai miinuksella syömiset eivät ole mikään hyvä juttu. Homma on nimenomaan suunniteltua ja vain tätä suunnitelmaa noudattamalla saavutetaan halutut tulokset – Eikä sillä omalla sooloilulla kun luullaan, mutta ei todellakaan tiedetä. 

Minifitness_ruoka ja treeni 002

Minusta oman projektin ulkoistaminen oli erittäin hyvä päätös. Vaikka minulla olisikin täydet eväät toteuttaa kyseinen projekti, on itselleen aina armollisempi ja tekemiselleen myös sokeampi. Hän pystyy tarkastelemaan omaa tekemistäni ja treenaamistani laatikon ulkopuolelta. Minusta on ihanan stressitöntä, kun ei tarvitse miettiä yhtään mitään omaan treenaamiseen liittyvää. Turha spekulointi ja analysointi jää pois, johon kovin moni tuhlaa hirveästi energiaa. Pystyn keskittymään vain itse treenaamiseen ja myös omiin asiakkaisiini täysillä. Minua helpottaa myös se, että olen tilivelvollinen jollekin ulkopuoliselle treeneistäni ja syömisistäni kerran kuukaudessa. Et halua pettää itseäsi, etkä myöskään valmentajaasi.

Jokainen meistä kaipaa eri asioita personal trainerilta. Osa vaatii paljon myös henkistä tukea ja ystävää. Itse mukaudun rooliini asiakkaan tarpeiden ja odotusten mukaan. Osa haluaa natsimeininkiä ja yläfemmoja. Osa taas rauhallista otetta ja hyvää mieltä. Kuitenkin ihan jokaiselta, vaadin täyttä energialatausta ja keskittymistä itse treeniin. Täyttä työtä, huudolla tai ilman. Tuloksia varten me täällä olemme!

Minifitness 294

Kaivoin tässä taannoin itsestäni mielettömän mielenvoiman salilla ollessani. Yritin saada koko iltapäivän treenikaveria, koska energianitasoni olivat kovin huonot. Kaipasin tsemppausta joltakin! Menin salille kuitenkin yksin ja lähdin sieltä ehkä tyytyväisempänä kuin koskaan. Todistin itselleni oman mieleni voimavarat. Vaikka väsytti ja olisin halunnut mennä vain kotiin nukkumaan, sainkin kaivettua itsestäni saalistavan leijonan. Vedin kaikki sarjat ja liikkeet täysillä – Kyseessä oli vielä rankin setti, eli jalkapäivä. Kävin roskiksella moneen otteeseen, sillä ykä ei ollut todellakaan kaukana. Sain puskettua kroppani äärirajoille – Huusin mielessäni ja pari karjaisuakin saattoi kuulua. Olin ihan omassa maailmassani tunnin. Lähdin jalat täristen ja ykää pidätellen. Kiitin itseäni hyvästä treenistä. Muista kiittää itseäsi joka päivä jostakin asiasta, minkä teit tänään hyvin!

Panostakaa omaan itseenne ja hyvinvointiinne ystävät. Se on paras sijoitus, johon voitte rahanne laittaa.

Minifitness 309
Henkilökuvat Julia T

GOOD BETTER BEST, NEVER LET IT REST  😛

-Ewokki 

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

18 vastausta artikkeliin “Miksi hankkia Personal Trainer?”

 1. Heips. Voisitko kertoa personal trainerin asiakashinnoista ja siitä, kuinka se määräytyy? Eli onko kyseessä kertamaksu vai jokin muu ja missä hintaluokassa pyöritään vai vaihteleeko suurestikin?

  ps. Tosi kiva, kun kerrot faktatietoa blogissasi, esimerkiksi ravinnosta (ja reenistäkin tietty). Hyviä ahaa elämyksiä tullut blogiasi seuratessa. Kiitos!

  • Moikka Emmi ja kiitos hyvästä kommentista! Tosiaan hinnat vaihtelevat varsinkin yksityisesti toimivien valmentajien keskuudessa. Kuntokeskuksissa hintaluokat pyörivät samoissa. Hintaan vaikuttaa selvästi myös sijainti – Pääkaupunkiseudulla palvelut ovat hieman kalliimpia, kuin muualla. Pt määrittelee hinnoittelunsa itse ja keskuksilla on yhteinen linjaus – Keskus ottaa ison palan ja pieni pala jää itse pt:lle. Kertamaksuja, kuin myös räätälöityjä pakettihintojakin löytyy ihan molemmista. Usein kuitenkin, kertakäynnit eivät hyödytä asiakasta samalla tavalla, kuin pidemmät ohjaukset. Mutta oman käsitykseni mukaan jokaiselta saa varattua alkuun ihan vain yhden tunnin, sitoutumatta vielä pidempään asiakassuhteeseen 🙂 Toki voihan poikkeuksiakin löytyä, mutta yleisesti näin tämä menee. Hintaluokat kertakäynnille vaihtelevat välillä paljonkin, joten suoraa vastausta on hankala antaa. Hinta saattaa olla 60-200 + e välillä. Sisältökin vaihtelee paljon (ruokavalio, treeniohejlma, tapaamiset, testaukset, mittaukset jne) – Siksi kannattaa ottaa selvää mitä mihinkin hintaan sisältyy. Kiitos myös tsemppaavasta palautteesta 😉 -E

 2. Itse olen pitkään miettinyt pt:n palkkaamista, mutta muutama asia edelleen mietityttää. Antaako pt ruokavalion, jota noudatetaan grammalleen vai onko jotain helpompia tapoja käytössä? En jaksaisi aina raahata purkkeja mukanani ja muutenkin olisi kiva pystyä syömään myös kavereiden ja perheen kanssa, kunhan silmämääräisesti katsoo, että annos on ruokavalioon sopiva.

  • Heippa, tähänhän vaikuttaa suoraan oma tavoitteesi. Jos tavoitteesi on voida hyvin, eikä suunnitelmasi/tavoitteesi ole mitenkään suureellisia, on ruokavaliokin vapaampi. Eikä tietenkään ole välttämätöntä ottaa ruokavaliota, vaan voit yhtähyvin maksaa vain treenaamisesta. Ruokavalion fiksaaminen on tosi hyvä juttu, kun tuloksia halutaan ja oma ruokavalio kaipaa muutosta. Mutta tämähän fiksataan aina asiakkaan toiveiden mukaan, ei sinun tarvitse punnita ruokiasi ja syödä vain jotakin tiettyä. Kaikki on ihan itsestään ja omasta tekemisestään kiinni 🙂 -E

 3. Hei Eevi! Huippuhyvä kirjoitus jälleen! löysin blogisi sattumalta vähän aikaa sitten ja täytyy sanoa, että se on minulle iso inspiraation lähde terveellisten elämäntapojen noudattamisessa! 🙂 blogia lukiessa olen saanut monta uutta ja inspiroivaa ideaa ja ajatusta, tämä pt juttu yksi niistä. Kiitos!

  • Heippa Piia, tosi mukava kuulla! 🙂 Isot tsempit sulle -E

 4. Mä oon pyöritellyt pt’n palkkaamista jo useamman vuoden, nyt viime päivinä se on ollu mielessä enemmän kun koskaan ja oonki selaillut Vaasan alueen personal trainereita läpi. Tähän asti oon aina haudannu haaveen, koska se on sen verran iso sijotus, mutta loppujen lopuksi treeni on yks mun elämän tärkeimpiä juttuja ja oma tieto ei riitä maksimoimaan kehitystä millään. Se on vaan niin iso etu, et joku katsoo tekniikat läpi, ohjeistaa ja motivoi lisää vieressä.

  Kiitti tästä tekstistä!

 5. Moikka! Osuit naulan kantaan kirjoittaessasi odotuksista ja toiveista, mitä pitää olla mietittyinä etukäteen kun harkitsee PT:n palkkaamista ja rahoilleen vastinetta saamista. Omaa intuitiota kannattaa kuunnella kun on kyse PT:n ja oman persoonallisuuden natsaamisesta yhteen. Hyvä Eevi!

 6. Hei! Onko pt vierellä tsemppaamassa joka treenilläsi? Selasin kerran pt palveluja ja selvisi, että pt näkee n. Joka 3:s kuukausi :S en viitsinyt maksaa sillä kaipaisin pt joka nuijii minua salilla eteenpäin useammin..

  • Hei Susanna! Pt on mukana juuri niin usein kuin itse haluaa! Minä nään omaani n. kerran kuukaudessa, sillä hän asuu toisella puolella Suomea. Tämä riittää myös hyvin omiin tarpeiisini nähden 🙂 Mutta ymmärrän hyvin tuon ajatuksesi, että on helpompi treenata kun joku on puskemassa. Monet näkevät omaa valmentajaansa joka viikko 🙂 -E

 7. moikka! olen myös miettinyt jo pitkään pt:n palkkaamista, mutta ainoaksi ongelmaksi on juuri muodostunut että kuka?? käyn satsilla ja sieltä en haluaisi keskuksen pt:tä tietyistä syistä eli jostain muualta haluaisin sellaisen löytää.. olen tietysti myös googlatellut, mutta siltikään en ole löytänyt sitä oikeaa juuri minua varten. onkohan sinulla mitään vinkkiä, mistä ihmeestä löytäisin sellaisen??? tavoitteeni ja toiveeni pt: suhteen aikalailla samanlaiset kuin sinulla nimittäin..

  • Moikka Markku ja voin hyvin yhtyä huoleesi – Kannattaa kysellä tutuilta, ketä he suosittelevat. Itse voin myös suositella lämpimästi omaani Timo Haikaraista TH-Valmennuksesta, osaava ja ammattitaitoinen. Hän majailee itse Jyväskylässä, mutta tekee täälläkin valmennuksia. Voit myös halutessasi laittaa minulle meiliä, niin katsotaan yhdessä tavoitteitasi ja toiveitasi pt:n suhteen 🙂 -E

 8. Kiitos erittäin hyvästä postauksesta.
  Minusta ei ole mitenkään outoa, että PT palkkaa itselleen PT:n. Uskon, että kaikilla, myös himourheilijoilla on tarvetta tsempparille ja sille joka piiskaa itsestään kaikki irti.
  Olen itse pohtinut kovasti PT:n palkkaamista. Haluaisin jonkun pakottavan minut treenaamaan ja kun treenataan, treenataan täysillä. Olen tällä hetkellä todella lihavassa kunnossa. Tavoite olisi päästä pitkällä tähtäimellä elämäni kuntoon. Siihen tarvisinkin hyvää tukea. Ihmistä joka piiskaa, mutta myös kuuntelee. TIedän kuitenkin, että syyt lihomiselleni ovat henkisellä puolella.
  Olisiko sinulla vinkata hyvää PT:tä Espoon suunnalta? Tarvisin PT:tä, joka osaisi kaivaa minusta jälleen esiin se urheilurakastavan ja itsevarman naisen.

  • Heippa Johanna! Kiitos kommentistasi ja ymmärrän hyvin tarpeesi ja odotuksesi Pt:ltä. Espoossa toimivia toiminimellä tekeviä Pt:tä en tiedä – Useat ovat kiinnittyneitä keskuksille. Laita meiliä minulle suoraan, mikäli haluat jutella aiheesta lisää. Tsemppiä ja nokka kohti tavoitteita <3 -E

  • Heippa Samuli,

   Osan ajasta olen treenaillut itsekseni, mutta tosiaan välillä on ollut hyvä treenailla pt:n kanssa.
   Nyt kyseessä on itseasiassa valmentaja Tampereelta, mutta hän ei tee hommia kuin n.s ekslusiivisesti (: -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta