Hot Yoga ja lammikko

Olen aikoinaan joogaillut paljonkin Yoga Nordicilla. Hain siitä tuohon aikaan tiettyä balanssia kehon ja mielen välille. Nautin hien virtaamisesta ja kehon haastamisesta – Samalla myös mieli saa uudenlaisia haasteita. Miten keskittyä vain olemiseen ja tekemiseen miettimättä mitään. Miten tyhjentää pää ja keho turhista asioista ja huonoista energioista –  Jooga on tähän oiva keino.

Keskityn oikeanlaiseen hengittämiseen ja tunnen kuinka lihakseni venyvät ja pääsen pian aivan uudenlaiseen asentoon (Wau mä oon solmussa! Oho, mä nuolen mun varpaita). Joogassa kehittyy nopeasti, varsinkin tasapainon ja liikkuvuuden osalta. Myös omaan mieleen oppii pääsemään uudella tavalla kiinni. Hengitystä joutuu harjoittamaan hetken, ennenkuin se tulee luonnostaan virraten. Jooga on nautinnollista, mutta samalla rankkaa. Tunteja on erilaisia – osa hyvin pehmeitä ja liikesarjoiltaan helpompia, osa taas todella haastavia ja rankkoja. Vaikka liikkeet eivät olisikaan tuttuja, pääsee rytmiin nopeasti kiinni. Ensimmäiset joogakerrat saattavat olla hieman hämmentäviä, mutta pian siihen pääseekin jo sisälle.

Spartangear_minifitness_kahvakuula 301

Olen muutaman kerran joutunut poistumaan huoneesta kesken tunnin – Hot joogan kuumuus saattaa tehdä välillä tepposet ja silloin kehoa on kuunneltava. Vettä tulee muistaa tankata tarpeeksi ja ilman hikipyyhettä uiskentelet pian lammikossa.

Solar-jooga, on ihanan pehmeä tapa herätä aamuun virkeämmin. Salin katossa olevat valot imitoivat auringon nousua – Saliin tulee enemmän valoa tunnin edetessä. Kun tunti on päättynyt, olo on paljon virkeämpi. Tämä on mielestäni paras tunti juuri aamuisin. Tunnilta saa uudenlaista virtaa varsinkin näin pimeään aikaan!

Olin tällä kertaa Hot Vinyasassa heti aamutuimaan. Hot Vinyasa Flow -tunnilla tehtiin dynaamisia vinyasa-liikesarjoja. Lämpötila oli n. + 30 astetta ja nautin siitä suuresti – Tällaista hikoilua ei mikään muu treeni saa minussa aikaiseksi. Joogan jälkeistä oloa on vaikea selittää – Se on jokaisen pakko kokea itse. Vaikka tunti olisikin ollut haastava ja raskas, on olo samalla rauhoittunut ja virkeä. Kiteytetysti Jooga toimii mielen ja kehon terapeuttina.

minifitness_Hotyoga_yoganordic
Kuvat otettu Yoga Nordicin tiloissa

 Hot joogaan kannattaa varata mukaan riittävästi nestettä, matto, hikipyyhe sekä maton päälle erikseen levitettävä pyyhe. Toki nämä voi myös vuokrata paikan päältä usein. Olen itse aikoinaan hankkinut  joogaa varten joogapyyhkeen, jonka toisella puolella on kumisia palluroita – Pallurat pitävät pyyhkeen paikoillaan maton päällä. Osa tykkää pitää tunnilla vähän väljempiä vaatteita, itse taas pidän istuvammista materiaaleista. Jokainen meistä voi joogata (kyllä myös te miehet)! Olen laiska venyttelijä, jolloin jooga toimii tässä hyvin. Muutaman viikon jälkeen voi helposti huomata, kuinka keho taipuu aivan eritavalla – Tähän saattaa jäädä koukkuun  😉

Oletteko liittyneet jo SportSetteriin? Tämäkin jooga oli varattu heidän kauttaan. Kannattaa käydä tutustumassa tähän palveluun, sillä samalla pääse tututustumaan ihan uusiin urheilulajeihin ja vielä edullisesti! 

Saankin ilokseni tarjota teille lukijoilleni ilmaisen tutustumisen! Koodilla  m1nif1tness saatte te lukijat yhden kuukauden premium jäsenyyden ilmaiseksi sisältäen 4 passia!  Voit noutaa omat passisi  tästä. Luo oma profiilisi liikkujana ja saat lajitarjonnan sen mukaan. Nyt jokainen hakemaan liikuntapassit ja menkää tekemään kaikkea ihanaa ja uutta (Koodi on voimassa viikon). Nauttikaa elämästä ja liikunnan ilosta <3

minifitness
Kuva Julia T

Yoga is the journey of the self.

Through the self.

To the self.

 Peace, E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta