Nenä kuin Pinokkiolla

Ruokasetit 025

Sain toiveen, että kirjoittaisin hieman omaa näkemystä siitä, kuinka kiireinenkin ihminen onnistuisi pitämään balanssin ruokavalion suhteen. Omasta mielestäni ihan kaikki selitykset ovat oikeasti vain nimenomaan sitä itseään – Selityksiä itselleen ja muille. Kaikkeen on ratkaisu! On eri asia haluatko oikeasti ratkoa nämä vai tuudittautua ajatukseen ”en pysty”.

Myös lause ” en ehdi treenata” on huono satu – Aina ehtii. 15 minuuttia on jo enemmän kuin ei mitään! Jopa tuossa ajassa voi vetää kropasta paljonkin mehuja irti. Yhdistä vaikka 4 liikettä (esim. burbee, syvät kyykkyhypyt, leuanveto, boxihypyt) ja tee kutakin liikettä puolitoista minuuttia kerrallaan, jonka jälkeen siirry seuraavaan. Toista kierrosta niin pitkälle, kuin aika antaa periksi!

Olen kiireinen, välillä jopa vähän liikaakin. Suunnitelmallisuus on avainasemassa tuollaisina päivinä, sillä niihin tulee valmistautua etukäteen. Kyllä minullakin tekee välillä tiukkaa mahduttaa omat treenit päivääni, mutta teen sen jollakin tavalla jokatapauksessa. Tavarat on pakattuna jo edellisenä iltana valmiiksi.

Ennakointi ja aikatauluttaminen auttaa myös hahmottamaan helpommin käytettävissä olevan ajan realistisesti. Hanki kalenteri, johon kirjaat kaiken. Arvioi aina hieman extraa kuhunkin aktiviteettiin, jolloin aikataulujen venyessä et ole täysin pulassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaupassakäynnit kannattaa myös suunnitella kalenteriin, jolloin kun sinne kauppaan menee, tietää paljonko mitäkin tarvitsee. Näin turhat syömisetkin jäävät pois kun jääkaapissa on aina oikeaa tavaraa. Oma ostolistani on aina sama, joka helpottaa myös suunnattomasti. 

Kun kysytään, miten kiireinen ihminen voi järjestää ruokailunsa fiksusti, haluaisin vastata aina samoin – Tee eväät valmiiksi rasioihin. Osa teistä on liian laiskoja tekemään tätäkään. Kokeilkaa! Kun paistatte illalla sitä 400g jauhelihaa, puolittakaa se. Säästä puolet huomiselle ja pilko samalla kasviksia myös seuraavalle päivälle. Tee ennakkoon niin paljon kuin suinkin kykenet. Tämä ei tarkoita sitä mitä saatat päässäsi miettiä; ”kauheasti ruoanlaittoa”. Ei se lopulta olekkaan sitä, sillä yksi kokkauskerta riittää. Olen useasti paistanut lihaa jopa 4 eri annokselle, jolloin en ole kokannut kahteen päivään. It’s not so hard  😉 Rasiat ovat minun juttuni ja kanneskelen niitä usein mukanani. 

Syksy 4 045

Syksy3 491

 Hyödynnä myös laukussa kätevästi kulkevia ruokia. Kannattaa aina kantaa mukana jotakin hätävaraa, sen jos jotain olen oppinut! Kun se nälkä yllättää, ei tarvitse sitten mököttää ja kiukutella turhaan nälän vuoksi. Meikäläisen masu tuppaa olemaan sellainen kiusankappale, että jos hänelle ei sillä sekunnilla ruokaa anna kun ensimmäinen muraisu kuuluu, hän saa raivarit. Tulee murinaa murinan perään ja sitten se lähettää ravivoavan viestin aivoilleni. Sitten seuraavaksi minä olenkin aika kärttyinen nainen. Ilme vääntyy alaspäin ja tekee mieli itkeä – Kyllä, olen itkenyt nälkää ainakin kerran. Istuin Monacon kalleimmassa kahvilassa itku kurkussa, koska sieltä ei saanut ruokaa tuohon aikaan päivästä. Mistään ei saanut. Minusta se oli äärinmäisen typerää. Onneksi mukanani oli ritari, joka murtautui matkalaukkuuni (koska ei muistanut koodia) ja toi minulle proteiinipatukoita. Muistan sen aina. Nykyajan ritareilla on vähän eri tehtäviä tänä päivänä, mutta eivät ne ole sukupuuttoon kuolleet <3

Erilaiset patukat, juomat, hedelmät, pähkinät ja kuivatetut marjat ovat esimerkiksi käteviä kuljettaa laukussa mukana. Muista kantaa mukana aina myös vettä! Joskus olo saattaa tuntua nälkäiseltä, vaikka se tarvitsisi vain nesteytystä. Osta söpö vesipullo, niin muistat sen olemassa olon ehkä helpommin.

Syksy 1 187

Mikäli on mahdollisuus kylmäsäilytykseen, mahdollisuudet terveelliseen ja monipuoliseen ruokailuun ovat valtavat! Lounaspaikkojakin löytyy terveellisempiä, tai ainakin sellaisia, joista voit itse poimia parempia vaihtoehtoja. Esimerkkinä kasaan itse Picnic salaattini ja tiedän tasan paljonko siihen tulee mitäkin. Tiedostan nämä määrät myös silmämääräisesti, joten oma hahmottaminen annoskokojen kanssa on hyvin selkeä. Osalla kuitenkin määrät menevät todella pieleen, jonka vuoksi olisikin hyvä punnita ruokansa vaikka kahden viikon ajan. Kun määrien hahmottaminen on omaksuttu, sitä ei tarvitse enää tehdä. Annoksia voi myös tuunata helposti itse : Lisää salaattiin vielä lisäksi tomaatteja ja kurkkua. Lorauta hyvälaatuista öljyä päälle (Oliiviöljy, Udo’s Choice). Myös hyvälaatuinen suola tekee ihmeitä! Kannattaa laittaa päälle ripaus Kalaharin suolaa ja maut pääsevät ihan eritavalla esiin – Kyllä salaattikin maistuu joltakin!

Winter_minifitness 005

Minifitness 356

Tienpäällä ollessani, pakkaan yleensä etukäteen eväitä. Jos tämä vaihe jää kuitenkin kiireessä tekemättä, ostan huoltoasemalta usein paketin mahdollisimman lihapitoisia leikkeleitä, hedelmän, kirsikkatomaatteja, miniporkkanoita, rahkan tai proteiinipatukan. Nämä menevät hyvin hätäiseen nälkään. Muistakaa, että pikapuurot ovat myös varsin käteviä, sillä niihin ei tarvitse lisätä kuin kuuma vesi! Leaderin puuroissa on myös super hyvin proteiinia – Kaikki hyvä yhdessä pussissa. Kannattaa myös sujauttaa laukkuun kertakäyttövälineet, jolloin myös rahkan lusikoiminen autossa on helppoa. Kaupoissa myydään myös söpöjä ja kätevän kokoisia lounaskasseja (ostin omani Clas Ohlsonilta) ,johon mahtuu juuri hyvin päivän eväät. Myös kylmälaukku on kätevä pidemmille matkoille!

Minifitness 107

Minifitness 078

snack14

snack12

En usein halua, enkä ehdi syödä aamiasta kotona – Olen hankkinut työpaikalle kaiken tarpeellisen ja syön aamiaiseni vasta siellä. Mikäli oksu lentää ihan vain puuron tai munakkaan ajattelelemisesta aamuisin, kokeile jotain helposti alas menevää. Erilaiset smoothiet voivat olla hyvinkin täyttäviä ja ravitsevia. Hurauta aamulla 5 minuutissa itsellesi maistuva smoothie – Kaada se sheikkeriin ja nappaa mukaan! Voit nauttia sen autossa tai bussissa. 

Aamun startti smoothiella

Vettä
1tl Spiruliinaa
 Heraa oman maun mukaan
1 rkl Kookosöljyä
1 Luomu banaani
1 Avocado
Pellavansiemenrouhetta
Mustikoita tai muita marjoja
Ripaus kalaharin suolaa tai ruususuolaa 

Älkää kasvattako sitä nokkaanne Pinokkion tavoin, vaan ottakaa elämänne hallintaan – Sinä päätät mitä ja miksi. Kun asioita jaksaa ja viitsii hetken aikaa tehdä, tulee niistä rutiineja – Rutiinit hoituvat huomaamatta ja yllättävän nopeasti. Uuden asian aloittaminen on aina vaikeinta. Eivät ne taitoluistelijatkaan osanneet piruettia heti. Sitä on harjoiteltu kerta toisensa jälkeen, ennenkuin se näyttää hyvältä ja helpolta. Tämä pätee kaikkeen elämässä. Tartu härkää sarvista ja viitsi tehdä asioita itsesi vuoksi. Siitä se helpompi ja hallitumpi elämä alkaa ystävät – Tätä kautta myös oma onnellisuutenne saattaa kasvaa  😉

Minifitness_Loop_kädetilmaan
Kuva Julia T

Love, E

 

 

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

14 vastausta artikkeliin “Nenä kuin Pinokkiolla”

 1. Heippa! Kiitos älyttömän inspiroivasta blogista, ei voi kun ihailla sun mahtavaa elämänasennetta! 🙂 Mulla on tällä hetkellä ihan älytön motivaatio liikkua ja elää terveellisesti, koska viime viikon olin lomailemassa sukulaisten luona ja olo on lievästi sanottuna turvonnut.. Lomalta mukaan tarttu myös kuume ja flunssa, eikä liikkumisesta tule mitään, kun olo on niin hemmetin heikko! Oisko sulla mitään vinkkejä miten tervehtyä nopeesti tai edes päästä eroon tästä turvonneesta olosta? Opin taas arvostamaan terveyttä ihan erilaisella tavalla, kun tulin sairaaksi. 🙁

  • Heippa Sanni! Jos lohduttaa yhtään, olen ollut monesti samassa tilanteessa. Se ärsyttää, mutta ajatteleppa sitä vaikka näin; Ravitsen kehoani nyt mahdollisimman hyvin, jotta pystyn treenaamaan vieläkin paremmalla energialla kun olen terve! Näin minä olen sen pohtinut ja se toimii. Tuntuu, että myös paraneminen tapahtuu nopeammin, jos mieli ei anna voimaa sairastella. Et ole turhaan sairas, vaan keholla on oma viestinsä aina kun jokin tauti iskee. Nyt rauhassa lepoa ja ravinnollisesti hyvää ruokaa. Suosi paljon kasviksia, joista saat suojaravintoaineta. Muista myös syödä säännöllisesti ja tarpeeksi, vaikka ruoka ei maistuisikaan. Se auttaa parantumaan nopeammin! Syö myös hedelmiä ja marjoja, joissa on paljon vitamiineja ja antioksidantteja. Neste poistuu kehosta kyllä hyvällä ruokavaliolla, voit kokeilla ananasta ja muista juoda paljon vettä! Vihreä tee boostaa hieman ainenvaihduntaa, joten juo sitä ja laita sekaan tuoretta sitruunaa ja inkivääriä. Jos syöt ravintolisiä, suosittelen nappaamaan extra määrät niitä (sinkkiä, omegoita, C+D ja maitohappoja) Pakuritee tai pakuriuute ovat myös super hyviä flunssan torjuntaan! Nyt lepoa ja rentoa mieltä Sanni <3 Ehdit kyllä sinne treenaamaan! -E

  • Hei ihan hirveesti kiitoksia tästä kommentista! <3 Annoit mulle niin paljon voimia selättää tää tauti! 🙂 Tein vitamiinishotin inspiroituneena sun kommentista ja vetelen sitä tässä naamaani samalla! Kiitos vielä!

 2. Mietin usein turkkilaisen jugurtin terveellisyyttä. Aiemmin söin vain sitä, sitten pitkään rasvatonta jugurttia ja nyt olen taas lipsunut syömään turkkilaista, siis aamuisin ja iltapalaksi. Ei nyt mitään järkyttävää määrää kerrallaan, vain vähän marjojen/hedelmien kera. Mutta rasvaistahan se on. En kuitenkaan ole huomannut lihomista tai muutenkaan eroa siinä, syönkö rasvaista vai rasvatonta. Suositko itse turkkilaista jugua tai mitä siitä piireissäsi tuumataan?

  P.S. Rahka ei tällä hetkellä uppoa! 😀

  • Moikka Kissis! Mulla on sulle kaksi tosi hyvää vinkkiä! Itsehän en syönyt myöskään aiemmin rahkaa – Vihasin sen makua. Heitin sen bleneriin ja ananaspurkin perään – Toimii. Toinen vaihtoehto on Kreikkalainen jugurtti Total 0 %, siinä on hyvin proteiinia ja vähän rasvaa. Eikä maistu yhtään rahkalta! Sitten on vielä liäski Valion pinkissä purkissa oleva rahka, joka on tosi mietoa hyvillä ravintoarvoilla. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan näitä! Totalilla on kahta versiota, rasvatonta ja vähärasvaista 😉 Marjat vaan sekaan. Nam. Itse en tuota turkkilaista juggea oikeastaan syö lainkaan -E

  • Tuota Totalia (molempaa) syön töissä välipalana ananaspalojen kera. Nyt olen vaan jotenkin tosi kyllästynyt kaikkeen muuhun kuin turkkilaiseen. 😛 Mutta pitäis kai taas pikkuhiljaa yrittää rahkaa…

 3. Mulle on tärkeää miettiä etukäteen mitä syön. Yleensä suunnittelen viikon ruuat etukäteen ja tämä helpottaa myös kauppareissuja kun teen ostoslistan tuon suunnitelman pohjalta. Eväät on korvaamaton osa mun arkea, kuskaan joka päivä töihin omat eväät. Toki se vaatii vähän vaivannäköä kun mutta ainakin tiedän täsmälleen mitä syön ja kuinka paljon.

  • Ihana kuulla! Vaatii kyllä asennoitumista ja halua 😉 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta