Terveellisempi levite – Näin teet sen itse!

Mitä te laitatte leivän päälle? Voita? margariinia? Ärsyttääkö? Minua ainakin – margariini on kaukana luonnollisesta ja voikin kaipaisi kaveriksi jotakin nostattajaa. Duunasinkin itse astetta terveellisemmän levitteen, josta olen nyt erittäin innoissani – se on paitsi terveellistä, myös hyvää!

Udos'oil_puhdistamo_minifitness 006

Se parempi levite

Voita 200-250g (jos öljy maistuu makuusi liikaa, laita voita 250 g)

Udo’s Choice Ultimate Oil Blendiä 2 dl

Sulata voi ja yhdistä öljy jäähtyneeseen voihin. Kaada astiaan ja siirrä jääkaappiin kovettumaan

VOLA!

Tämä on maailman helpoin ja nopein resepti! Reseptiä voi tuunata lisäämällä siihen ruohosipulia, joka oli tietysti kaupasta loppu, kun sitä olisin kerrankin halunnut! Myös voin ja öljyn suhdetta voi hieman muuttaa suuntaan ja toiseen – riippuen täysin omista makumieltymyksistä! Koostumuksessa oleellista on kuitenkin se, että levite jähmettyy. 

Mikä tästä tekee niin hyvän? Öljyllä on todellakin väliä! Udo’s Choice Ultimate Oil blend on täydellinen luomukasviöljysekoitus, jossa on ihanteellinen Omega 3, Omega 6 ja Omega 9 suhde.  Öljy on myös kansainvälisesti erittäin tunnettu ja arvostettu tuote. Hyvälaatuisten, pilaantumattomien öljyjen saanti on olennaisen tärkeää koko elimistön oikealle toiminnalle. Öljy valmistetaan luomuviljellyistä raaka-aineista kylmäpuristamalla ja pakkamalla välittömästi tummaan lasipulloon, jolloin öljy säilyy hyvänä käyttäjälle asti. 

Udo’s Choice sisältää: Pellavansiemenöljy, auringonkukansiemenöljy, seesaminsiemenöljy, kookosöljy, jättihelokinsiemenöljy, riisinleseöljy, soijalesitiini, kauranleseöljy, tokoferolit.

(tietolähde Puhdistamo)

Udos'oil_puhdistamo_minifitness 012

Udos'oil_puhdistamo_minifitness 021

 Avattu pullo tulee säilyttää jääkapissa. Tätä öljyä ei saa kuumentaa, sillä kestää 100 asteeseen asti pilaantumattomana – tämä ei sovellu paistamiseen! Siksi käytän itse tätä paljon salaateissa, sekä ruoan päällä – lämmin ruoka ei pilaa öljyn hyviä ominaisuuksia tai makua. Udo’s:n maku on voimakas, eikä kovin monet pidä siitä sellaisenaan. Makuun tottuu kuitenkin jännästi muutaman kerran jälkeen. Nirpistelin sille aluksi, mutta nyt en edes maista sitä enään. Osa nauttii öljyä myös ihan pelkällään, 2 lusikallista päivässä. Itse mieluummin kaadan ne ruoan sekaan. Nautin öljyn lisäksi päivittäin myös omegoita kapselin muodossa. 

Udo’s Choicea myydään kylmässä ja sitä löytää useista luontaistuotekaupoista. Olen tilannut omani Puhdistamolta. Hinta voi osasta tuntua hieman tyyriiltä, mutta mielestäni hyvälaatuiseen öljyyn kannattaa panostaa!

(Kiitos tästä vinkistä Puhdistamo!)

Tuunaamisen intoa sinne keittiöön, E  😉

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta