Joulun salainen herkkuni

IMG_3293_joulu_minifitness Pakenimme pohjoisen rauhaan keskelle metsää. Oma joulufiilikseni sai pientä kipinää heti kun näin lumen keskeltä pilkottavan mökkimme valot. Minua aluksi hieman jännitti, kuinka saisimme kolmistaan, Lolan ja Danin kanssa aikaan sen perinteisen joulufiiliksen –  olimme tottuneet ihmispaljouteen ja loputtomaan hössötykseen (siksi ehkä pakenimmekin tänne). Joulufiilis on kuitenkin kaikkea muuta, sen sain hyvin nopeasti huomata. Sen rauhallisen, harmonisen olon löytämiseen, ei mennytkään kuin hetki – ja me loimme sen.

Mökkissä tuoksui pian ruoka. Takan lempeä lämpö ja meidän kolmen luoma rauhallinen ilmapiiri täytti tilan. Muutaman joulukoristeenkin löysin ja hihkuin innosta ripustellessani niitä – Eevi 5 v:n tekemät tontut katsoivat vähän kieroon ja osalta näistä löytyi vain yksi silmä. Mitä pienistä! Vaikka kuusta emme tulisikaan tänä jouluna hankkimaan, asettelin lahjat kauniisti lattialle odottamaan jouluaattoa. Kipinä yltyi liekiksi.

IMG_3339_joulu_minifitness

 Rauhoittuminen ja velvollisuuksien jättäminen. Hiljaisuus ja yhdessäolo. Nämä ovat minulle asioita, joita tarvitsen jouluna. Se ei ole ylensyönti ja huopien alla homehtuminen. Minun jouluni on sellaisten asioiden tekemistä, joista nautin. Ihmisiä, jotka saavat minut loistamaan ja saavat oloni hyväksi pelkällä katseella. Tottakai se on myös rentoutumista – minunlaistani rentoutumista. Luen, leivon raakasuklaata, hiihdän tai mitä ikinä vain sillä hetkellä huvittaakin – elän hetkessä. Sen kuitenkin itsestäni tiedän, etten jaksa fiilistellä sohvan nurkassa kovinkaan kauaa…

IMG_3307_minifitness_joulu_pakurisalmiakkiMutta nyt niihin minun joulun herkkuihini. Törmäsin tähän terveelliseen makunautintoon Cocovin luennolla. En olisi uskonut, että tällaista saisi edes taiottua. Makukombinaatio on uniikki – voit maistaa salmiakin ja lakritsin yhdellä kertaa. Tai ainakin siltä se maistuu omissa makynystyröissäni. Pötkö on tahmeaa ja tiukkaa, mutta sulaa mukavasti suussa heti ensikosketuksella.

Fiilistelin, maistelin ja rakastuin – tämän jälkeen jäin lukijoideni kanssa pohdiskelemaan tämän alkuperää. Pian kiivaaseen keskusteluumme liittyi neiti Maija ja vapautti tuskamme – me kaikki olimme onnellisia saadessamme tietää mistä tätä saa! Tilaisinkin sitä häneltä salamana. Herkku ehti kuin ehtikin juuri jouluksi. Mikä parasta, myös te kaikki voitte tilata sitä itsellenne – et voi pettyä, mikäli salmiakki tai lakritsi on mieleesi. Jos voisin pölliä minkä vain reseptin tässä maailmassa, haluaisin tämän.

Maija kertoi minulle hieman tästä salaperäisen hyvästä herkusta ja siitä, kuinka tämä aikoinaan syntyi (yritin turhaan googlailla tätä).

Ensimmäinen ajatus Pakurisalmiakista syntyi kun ne läheiseni, jotka kallistuvat herkkumieltymyksissään enemmän salmiakin kuin suklaan puolelle, eivät vielä kyenneet täyttämään herkuttelunhimoaan terveellisesti. Suklaan ystäville kun oli jo ihana raakasuklaa. Suomalaisten suuhun suolaisenmakea salmiakki on tuttu, kun taas Suomen ulkopuolella puhutaan enemmän lakritsista. Pakurisalmiakissa yhdistyy lakritsimainen pehmeä sitkeys ja salmiakin hieno suolaisuus. Cayenne tuo herkkuun pientä, mielestäni salmiakkiin kuuluvaa potkua.”

IMG_3321_Pakurisalmiakki_minifitness

 Mistä tämä syntyy?

Pakurisalmiakki valmistetaan käsin Tampereella vain ravinnerikkaista ja prosessoimattomista luonnon raaka-aineista, joista suurin osa on luomua tai vielä paremmin villiä. Makeus salmiakkiin on loihdittu matalan glykeemisen indeksin omaavan kookospalmusokerin sekä kalorittoman stevian avulla. Salmiakki sisältää Four Sigma Foodsin vahvaa pakurikääpä-tuplauutosta.

 • 100g = 8e (sis. 2 patukkaa)
 • 200g = 15e (sis. 4 patukkaa)
 • 500g = 35e (sis. 10 patukkaa)

 Hinta sisältää toimituskulut. Tuote on maidoton, gluteeniton, pähkinätön ja käsintehty.

 Aineosat: Medjool-taatelit*, kookospalmusokeri*, anis, pakuritee*, tuplauutettu pakuri*, puhdistamaton merisuola, cayenne*, lucuma (*Luomu tai villi raaka-aine)

 Tilaukset ja lisäkysymykset voi lähettää osoitteeseen:

[email protected]

 Liitäthän tilaukseen nimesi, osoitteesi ja toivomasi määrä (100g, 200g tai 500g). Saat maksutiedot sähköpostitse.

 Jokainen herkkusuu, kannattaa varastoida tätä vähän enemmän – minun täytyy tilata jo uusi satsi samantien <3

Ihanaa joulua ystävät ja nauttikaahan kohtuudella! ps. Me ollaan jo ihan lomalla

Minifitness_joulu

 

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

7 vastausta artikkeliin “Joulun salainen herkkuni”

  • Moikka Emilia! En oikeastaan pidä niistä lainkaan. Syömme lähinnä lohta, uunikasviksia ja perunoita (: -E

 1. Heippa,
  Joulun ajan rentoutuminen sai miettimään, että minkälainen lepoviikon tulisi olla. Netti on pullollaan kirjoituksia toisten ihmisten lepoviikoista, mutta kiinnostaisi tietää, millä tavalla se kannattaisi oikeasti tehdä ja miten usein. Ja mitä asioita tulisi ottaa huomioon, lepoviikon sykli, sykkeen seurantaa jne.
  Ainakaan tuo sivuston hakutoiminto ei löytänyt tästä aiheesta yhtään juttua 🙂

  • Heippa Johanna! Tuo ei ole oikeastaan niin yksiselitteinen ja kaikille sopiva ”yksi ohjeinen” juttu. Mutta yleisiä pääpointteja kuitenkin löytynee. Tavalliselle jumppaajalle ja urheilijalle, joka treenaa 3 kertaa viikossa, ei kaipaa erillisiä huiliviikkoja. Sitten kun puhutaan kovaa ja paljon treenaavista yksilöistä homma meneekin mutkikkaammaksi. Treenissä lepoviikot ovat yleensä kevyempiä, jolloin sarjoja pudotetaan esim 2 tai painomääriä lasketaan. Muutaman kerran vuodessa olisi hyvä olla pidempiä jaksoja lepoa – lomat on hyviä tähän. Kannattaa myös ottaa huomioon omat sairastelut – sairasteletko koska et saa riittävästi lepoa? Ehkäpä otan esimerkkitapauksen jossakin kohtaa blogiini havainnollistamaan tätä hieman 🙂 Voit myös pyytää ammattilaista jeesaamaan tuon asian kanssa, jolloin suunnitelma on varmasi järkevä! -E

 2. Heippa!

  Tää on eka kerta kun luen sun blogia, löysin sattumalta ja aion seurata jatkossakin. Kiitos kivoista kuvista ja
  kiinnostavasta tavasta kirjoittaa.

  Haluaisin kovasti tilata tuota salmiakkia, mutta mainitsemasi sähköposti, josta kyseistä voisi tilata on ”email protected”.
  Eli siis sähköpostia ei jostain syystä näekkään postauksessa. Voisitko laittaa osoitteen mun sähköpostiin tai tähän kommenttiin vastaamalla?

  Kiitos etukäteen =)

  • Heippa Pauliina! Tosi kiva kuulla, palautetta on aina hyvä saada (:
   En tiennytkään, että se ei suostu näyttämään sitä – hyvä että mainitsit.
   Tässä tämä meili josta voi tätä ihanuutta tilata : [email protected] -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta