Pelle Peloton

Meillä jokaisella on heikkoutensa ja vahvuutensa. Tänään pureudutaan hieman heikkouksiimme, jotka väistämättä vaikuttavat jollakin asteella elämäämme. Pelkoja voi kuitenkin harjoitella hallitsemaan – osa peloista katoaa, kun ne uskaltaa kohdata. Mitä minä pelkään?

G0014601_minifitness_voitapelkosi

Jännitän uusia asioita. Minulla on tarve hallita tilannetta kuin tilannetta. Olen kuitenkin opetellut tätäkin vuosien saatossa ja nykyään olen tässä jo paljon parempi. En voi osata kaikkea, enkä voi olla kaikessa hyvä – nämä seikat olen opetellut hyväksymään. Aina voin kuitenkin yrittää parhaani.

Olen myös uskaliaampi uusia asioita kohtaan sillä tiedän olevani tarpeeksi vahva kohdatakseni ne. Se mikä ei tapa, vahvistaa minua – klisee tai ei, täysin totta. Olen huono jännittämään asioita etukäteen, jolloin paniikki saattaa iskeä vasta itse tilanteessa. Miten peitän epävarmuuteni? Hymyilemällä ja kaivamalla sen positiivisuuden siemenen sisuskaluistani. Käyn myös usein mielessäni tulevaa tilannetta läpi, jolloin uusi tilanne ei tunnukaan niin vieraalta.

IMG_3457_minifitness_capetown_Big Bay beach_paragliding

Kuvassa kitesurfingia (leijalautailu) Big Bayssä Kapkaupungissa. Meikäläinen pääsi harjoittelemaan aikaisemmassa matkatarinassani ensimmäistä harjoitusta, leijan hallintaa maalla.

Olen myös kohdannut suoranaisia pelkojani. Kävellyt kuumilla hiilillä, hypännyt benjin, hypännyt varjolla vuoren päältä (en sateenvarjolla vaan kyseessä varjoliito), harjoitellut temppuja lumilaudalla ja kokeillut itselleni täysin vieraita lajeja. Olisin halunnut laittaa videota tästä varjoliito hypystäni, mutta en pystynyt katsomaan sitä edes itse. Ulvoin kuin hyeena ja jostain syystä irvistän koko videon niin, että näytän apinalta. En halua ikinä enää videota itsestäni, sen verran hyvää materiaalia se oli…

Hukkuminen on yksi peloistani. Aion kohdata sen vielä sukelluskurssilla. Pelkään myös haita (kuka hullu ei pelkäisi), mutta vihdoin uskaltauduin surffille miettimättä noita otuksia sen enempää! Hullaannuin tähän täysin – niin asiat voivat yllättää meidät, kunhan niille antaa mahdollisuuden. 

IMG_5635_minifitness_surfing_capetown

IMG_4130_minifitness_tennis

 Viime kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa tennistä – kuvittelin olevani siinä todella huono. Tämä luuloni osoittautui täysin vääräksi, lisäksi pidin lajista paljon. Kapkaupungissa kävimme hieman pallottelemassa aamutuimaan. Aion ensi kesänä ottaa valmennuksia, sillä haluan oppia tekniikan paremmin. Tietääkö kukaan hyvää (ja pitkähermoista) tennisvalkkua? 😉

G0014615_minifitness_voitapelkosi2

Epäonnistumisen pelko on meillä ihmisillä suuri – miksi tämmöinen turhanpäiväinen pelko täytyy edes olla tällä planeetalla? Tiedättekös, se on TURHA. Jos aina pelkäämme epäonnistumista, emme voi koskaan saada niitä parhaimpia onnistumisen fiiliksiä. Sillä ne parhaat fiilikset tulevat juuri silloin, kun olet ylittänyt sen isoimman kiven. Sen, mitä pelkäsit eniten. Omalta mukavuusalueelta pois astuminen avartaa ja opettaa niin paljon, että tämä matka kannattaa jokaisen kävellä. Myös aikasemmat epäonnistumiset ja vammat ovat hankalia työstää – pelkään aitajuoksua sillä hajotin nilkkani aikoinaan lajissa pahasti. Näissäkin peloissani voin ottaa haukun kerrallaan – aloittaa pienistä aidoista.

IMG_4002_minifitness_nosurftoday

IMG_4001_minifitness_sea_capetown

Huomaatteko, että en minäkään pippuripää ole pelkkää terästä ja Pelle Pelotonta! Uskallus sisälläni on kuitenkin vahva ja haluan ylittää rajojani. Eikä sillä ole mitään väliä epäonnistunko vai enkö – vaikka kilpailunhaluisena haluankin usein onnistua ja yritän sitä viimeiseen uupumukseen asti. Kova pää!

On myös muitakin asioita, jotka auttavat minua selättämään pelkoni. Lähelläni on ihmisiä, jotka tsemppaavat myös minua samalla tavalla kuin minä heitä. He ovat positiivisia ja pyrkivät elämässä eteenpäin, aivan kuin minä. Saan itsevarmuutta myös liikunnasta – olisin aivan hukassa ihmisenä ilman liikuntaa. Se on iso osa minua. Myös muuten terveelliset elämäntavat määrittävät minua paljon. Voisin sanoa, että myös oikeanlainen ruokavalio tuo tiettyä vahvuutta ja varmuutta itseeni – osa tästä välittyy hyvänä energiana ulospäin. 

IMG_4034_minifitness_selätäpelkosi

 Pyhitänkin tänä vuonna ystävät aikaa heikkouksilleni. Täten lupaan kokeilla uusia lajeja (joista minulla ei ole oikeasti mitään hajua tai muuten vain kammoksun hyväksymästä lajia jota en osaa). Olen jo aloittanut oman listani, oletko sinä? Ota haaste vastaan!

Kokeilkaa uusia lajeja vaikka kimpassa kavereiden kanssa. Meillä on tänä vuonna tyttöjen kanssa projekti, jossa kokeilemme uusia asioita yhdessä. Sportsetter on kätevä työkalu löytää treenikavereita ja uusia lajeja todella edullisesti! Käykää tutustumassa laajaan lajivalikoimaan täältä. Sieltä mekin niitä bongailemme.

Uskaltakaa ihmiset! Meillä on vain tämä elämä, joten nauttikaa siitä ja haastakaa itseänne. Kokekaa, nauttikaa, itkekää, naurakaa, suuttukaa, onnistukaa ja myös epäonnistukaa. Nämä kaikki ovat osa onnellista elämää <3

Be you. Be fearless. -E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

2 vastausta artikkeliin “Pelle Peloton”

  1. Voi vitsit, tosi samankaltaisia ajatuksia pyörii täälläkin tällä hetkellä päässä! Itsevarmuus ylös ja epäonnistumisen pelko alas! Uusien lajien kokeileminen voisikin tosiaan olla hyvä seuraava askel 🙂

    • JES just näin Annika! 😉 Liikunta tuo yllättävää varmuutta meihin jokaiseen -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta