Ai mikä kuvio?

Minua jännittää. Olen odottanut tätä päivää jo pitkään ja nyt se on täällä. Jenkkifutiksen alkeiskurssi Helsinki Roosterseissa! Nyt nähdään onko minusta oikeasti mihinkään, missä minun pienen ruhoni tulisi kyetä johonkin täysin uuteen. Kumota tyyppejä, joiden reisi on minun pakarat x2. Sen lisäksi vielä saada kiinni oudon muotoinen pallo ja lopuksi vielä hallita pallon potkiminen, sekä erilaiset termit ja niiden merkitys. Askelkuviotkaan eivät olisi ihan samaa luokkaa kuin tanssissa. ” Kolme askelta eteenpäin ja 45 astetta sisään”. Täysiä. Onneksi tiesin että yhteen asiaan saatoin luottaa. Jalkoihini. Osaan pinkoa, joten homma voisi enää lorahtaa puntista ainoastaan aivojeni totaalisella oikosululla. Oikosulku tapahtuu aina, kun minuun iskee nälkä

IMG_8094_HelsinkiRoosters_Minifitness_jefu

 Puen ylleni haarniskan, jonka uskon suojelevan minua kaikelta. Kypärä, housut, pelipaita, hartiasuojat ja hammassuojat – olo oli kuin olisin valmistautunut pahaankin rökitykseen. Olin valmis sotaan! Myös mieleni oli sisäistänyt tämän. Olen taikauskoinen numerohömpötyksien suhteen ja olin mielissäni saadessani pelipaidan numero 5 – tästä tuli uusi numero lottoriville.

Treenien alkuun otettiin hyvin aiheellinen ja tarpeellinen alkulämmittely. Tämän jälkeen aloitettiin tositoimet ja aloimme treenaamaan taklausta – ensin tyynyä päin ja sitten tyyppejä. Se ei nyt teknisesti mennytkään ihan niinkuin olin kuvitellut ”täysillä päin” periaattella. Keskivartalon ja jalkojen voima yhdistyy voimakkaaksi ketjuksi – asennon tulisi olla alhaalla, sillä se jolla hartialinja on alempana, on voimallisesti vahvempi. Oikeaa tekniikkaa sai aluksi hieman hakea.

Pidä hartialinja alhaalla, perse alas. Kyykkää akka! Ajattelin, että tartun tuota tyyppiä takalistosta ja pusken täysillä läpi. Niin se sitten menikin ja sain muutaman ihan mallikelpoisen taklauksenkin aikaiseksi. Baariahdistelijat olette historiaa! 

IMG_8182_minifitness_helsinkiRoosters_jefu

Sitten se pirulainen. Se aarre, lapsi ja kaiken kuningas – pallo joka on tyhmän muotoinen. Toki sitä on hieman helpompi kuljettaa litistyneenä. Se kimpoilee ihan hassusti, välillä tuntuu että sillä on siivet. Joskus saan sen näppärästi kiinni, toisinaan se tekee ihan mitä itse tahtoo. Tulee mieleen Harry Potterin sieppi – ärsyttävä ja arvaamaton. Seuraavalla kerralla aion hioa välejäni hänen kanssaan. Kesytän sinut vielä. Kisskiss.

Harjoittelimme myös kuvioita. Jefussa pelikuviot ovat ennalta määrättyjä, jolloin käytössä on erilaiset termit kullekin kuviolle. Pelikuvioita voi olla hyinkin paljon, me kävimme läpi niistä muutamia ja harjoittelimme niiden toimivuutta käytännössä. Aavistaako puollustaja aikeesi vai pystytkö harhauttamaan hänet? 

IMG_8130_minifitness_helsinkiRoosters_jefu

 Jutun kuvat Julia T

Sain heti treenien päätyttyä kommenttia, että eikö täällä pitänyt hyppiä pikkuhousuissa ja meikit naamassa – miehet elävät välillä niin kummallisessa pikku maailmassaan, Mieslandiassa. Siellä me naiset olemme kiiltokuvia. Niitä siirrettäviä ja kiiltäviä. Niin, se lingerie-liiga on sitten ihan erikseen. Tämä ei ole sitä.

Tässä hommassa vaaditaan kropalta paljon, mutta myös keskittymisen tulee olla pelissä mukana 100 %:lla. Haastava laji, johon hurahdin täysin. Tämä on laji, jossa kehitys ei lopu. Aina on kroppa ja mieli mitä työstää lisää!

Ota koppi! -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

6 vastausta artikkeliin “Ai mikä kuvio?”

 1. Sun tekstejä lukiessa tulee aina ihan mahtava fiilis! Oon ihan koukussa; mieletön energia, positiivinen mieli ja hieno ajatusmaailma!

  Uusia lajeja on hyvä kokeilla. Mulla oli pitkään haaveena kokeilla yleisurheilua ja viimeinkin sain haaveen toteutettua ja aloitin aikuisten yleisurheilukoulun. Parempi myöhään kun ei milloinkaan 😉 Mahtava kokemus ja hyvää vaihtelua sali ja juoksu treeneihin!

  Tsemppiä sulle uuteen haasteeseen! 🙂

  • Aa niin mahtava kuulla! 🙂 Vitsit mikä asenne sulla – niin mahtavaa kun ihmiset uskaltavat heittäytyä! Uudet lajit tuovat ihanasti uudenlaista energiaa ja motivaatiota myös muuhun tekemiseen.
   Kiitos tsempeistä, huomenna taas treenikset! Tehokasta viikkoa 😉 -E

 2. Olipa mukava kirjoitus! Amerikkalainen jalkapallo on todella mielenkiintoinen laji ja huomattavasti taktisempi kuin monet muut lajit. Itse en ole kyllä kokeillut pelata, mutta pelejä katson paljon. Ensi sunnuntain Super Bowlia odotan suurella innolla, koska kotikaupunkini joukkue on mukana. Go Seahawks! 🙂

  • Oi Ihanaa Kati! Olen todella huono seuraamaan urheilua TV:stä, mutta tykkään käydä matseissa 🙂 -E

  • Toi oli Laura siistiä! 🙂 Jess, tiimiin mukaan vaan rohkeasti -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta