Bikinipeppu

Minifitness_puma_training_gymclothes

Kesäkondis. Ah mikä polttava puheenaihe. Jengi jumppaa ja pumppaa kuukaudessa enemmän, kuin koko viime vuonna yhteensä. Kesä kiiluu jo silmissä ja tavoitteita on asetettu. Kundit kuvittelevat itsenä patsastelemaan rannalle punaisissa Speedoissa ja mimmit näkevät jo ne uudet Victoria’s Secretin biksut päällänsä. Mahtuu vihdoin – ilman jenkkiksien pursuamista ja vatsalöllyjen peittelyä. Jääkö tämä joka kesä kuitenkin vain alkuvuoden haaveeksi? Tinan valamisen jälkeen lupaus on valahtanut jo kurkusta alas.

 Aikaa on. Aloita nyt jos et ole vielä aloittanut. Kesä on paljon kivempi viettää tyytyväisin mielin, eikä tarvitse hikoilla turhaan extra kaloreidenkaan vuoksi. Oma projektini alkoi syksyllä ja on edennyt askel kerrallaan. Vielä eletään massakautta kolmisen viikkoa, jonka jälkeen isketään lisää aerobisia ja vähemmän polttoainetta lautaselle. Lihhoota on saatu ja painokin pysynyt oikealla ruokavaliolla kuosissa – vaikka syötyhän todellakin on varmaan 3 naisen edestä.

Summer_minifitness_training_gym

Miten saavutat haluamasi bikinipepun tai kapeamman lantion? Kova työ palkitaan, mutta kova työ vaatii myös päättäväisyyttä ja järjestelmällisyyttä. Usein ajatellaan, että nyt minä laihdutan! Paukutetaan treenejä aamuin illoin ja syödään vauvojen annoksia. Juhannuksena avaat sen ekan sidukan ja mutustelet lenkkimakkaraa ja BOOM – siinä se sama vatsamörkö taas on. Miten se aina löytää takaisin? Tapoja tulisikin muuttaa, eikä ajatella muuttavansa mitään hetkellisesti johokin. Syödä saa, mutta sen tulee olla puhtaasti oikeaa ruokaa.

Itselläni rasvaprosentit laskee vaikka olen massalla ja syön kuin hevonen! Paino saattaa pysyä pitkäänkin samana. Painot paukkuu salilla ja arvatkaapa mitä kuoriutuu pinnan alta kevään aikana? Talven aikana hakatut lihakset. Läski on sulanut treenillä ja ruokavaliolla, vaikka aerobisia on harjoitettu vain kerran viikossa. Treenit salilla ovat olleet kovatempoista ja kuormissa ei olla säästelty – eikä huudoissakaan. Pukliämpäriä olen hakenut muutamaan otteeseen. Satunnaisia herkkupäiviäkin on ollut, mutta aika maltilla.

Minifitness_training_puma_gymclothing

Mieti mistä kilosi kertyvät? Mistä voisit luopua? Oletko valmis siihen? Päätös ja suunnittelu – millaisiin osioihin olisi hyvä jakaa lopullinen tavoite ja millä menetelmin tähän päästään. 

Ruokavalio

Karsi ruokavaliosta kaikki turha! Optimoi jokaisen aterian ruokamäärät ja punnitse ne keittiö vaa’alla muutaman viikon ajan. Tämän jälkeen silmä oppii hahamottamaan määrät yleensä hyvin. Lisää pääaterioille tarpeeksi kasviksia, 225-700 g (riippuen hieman erinäisistä seikoista). Ne täyttävät ja saat niistä runsaasti suojaravintoaineita ja kuituja. Lisäksi kasvikset ovat tärkeitä tasapainottamaan usein aika proteiinirikkaan ruokavalion happamoittavaa vaikutusta. Myös marjoja ja hedelmiä saa olla, mutta niissäkin rajansa sokerinsa puolesta. Marjoja esim 150-200g/pv ja hedelmiä 1-2 kpl.

Muista proteiinin ja hiilihydraatin lisäksi rasvat! Suosi hyviä rasvoja, kuten siemeniä, pähkinöitä ja hyvälaatuisia öljyjä. Vaikka laihduttaisit, älä pudota kalorimääriä heti liian alas. Muuten ei ole mitään mistä enää voitaisiin kiristää myöhemmin! Ruokavalion osuus kokonaiskehityksestä on jopa 70-80 %.

Minifitness_musclebuildingseason_Gym_training2

A. Karsi

B. Optimoi määrät ja laadut 

C. Noudata tismalleen

D. Tarkkaile ja optimoi/muuta tarpeen mukaan

Vaaka ei kerro koko totuutta, joten sitä on turha tuijotella joka aamu. Paino on hyvä pitää toki seurannassa, mutta mukana on hyvä olla myös vaikka rasvaprosentit ja senttimetrit, jotka kertovat jo paljon tapahtumista kehossasi.

Muista myös että palautuminen ei lähde käyntiin ilman ravintoa. Älä siis ikinä skippaa treenin jälkeistä ruokailua! Turha miettiäkään skippaavansa treenin jälkeistä ruokailua – se on idioottimaisinta mitä voit tehdä.  Ruoka kannattaa syödä n. tunnin kuluttua treenin päättämisestä. 

 Muista myös, että ”puhtaalla” syömisellä tarkoitan lähinnä raaka-aineitajotka ovat sitä itseään. Kana on maustamatonta, eikä se lillu epämääräisissä kalorisissa marinadeissa. Kala on puhdasta kalaa, eikä kalapuikkoja. Hedelmä ei ole sokeriliemessä lilluneita persikoita vaan persikka. Pastaan ei lisätä mitään kevytkermaisiakaan juttuja. Mausteita saa käyttää, mutta suolaa kohtuudella.

Muista myös nesteiden kalorit! Juo vettä 2-3 litraa päivässä ja nauti vain 2-3 kuppia kahvia mikäli olet kofeiiniriippuvainen pallosilmä aamuisin (minä olen). Tee-tyypit, te olette kuivilla vesillä.

Minifitness_training_puma_clothing_gym

 Treeni

 Ajattelitko että mitä enemmän teet, sitä nopeammin saavutat haluamasi tulokset? Oikotietä onneen ei valitettavasti ole, enkä suosittele tätä toimintatapaa ikinä (se onni jää ainakin todella lyhyeksi). Kun lähdetään ryskyttämään omalle kropalle aivan liian suuria treenimääriä, kostautuu se aina jollakin tapaa. Älä siis pamauta kaikkia kortteja kerralla tiskiin. Hyvänä ohjenuorana on nostaa treenimäärää maksimissaan 10 %:lla edellisestä viikosta. Erilaiset vammat ja yleinen kehon rasitustila on usein edessä liian kovalla tahdin lisäämisellä.

Myös ruokavaliota on vaikea noudattaa, mikäli joutuu kitumaan jatkuvassa nälässä. Säästele korttejasi ja aloita oman kuntotasosi ja lähtötilanteesi huomioon ottaen. Treeninosuus kokonaiskehityksestä on 20-30 %.

Minifitness_puma_trainingclothes_gym

 Kuvat Julia T, vaatteet yhteistyössä Puman kanssa

Yleensä ajatellaan vetää lenkki täysillä, vaikka rasvanpolttoon se ei olekkaan paras vaihtoehto, sillä Kehon kyky käyttää rasvaa energianlähteenä on parhaimmillaan kun harjoituksen teho on n.60-65 % maksimisykkeestäsi. Laihdutuksessa kannattaa kuitenkin muistaa energiankulutus kokonaisuutena; Mitä kovempi teho, sitä enemmän energiaa kulutat. Painonpudotuksessa ratkaiseva tekijä on energiansaanti suhteessa energiankulutukseen; Kuluta enemmän kuin syöt. Yksinkertaista.

Täsmennyksenä vielä siis, tehokkaampi rasitus kohottaa kuntoasi paremmin ja kuluttaa myös  enemmän energiaa – hyvä aerobinen kunto taas lisää rasvojen käyttöä energianlähteenä. Tämä pätee niin harjoitellessa, kuin myös levossa! Muista pyhittää lepopäivät – rankin asia mitä teet on sunnuntaikävelyä lintuja bongaillen. Ajoita ne fiksusti, jotta jaksat treenata kovaa, sekä ehdit myös palautua treenistä hyvin. 

minifitness_training_puma_gym

Salitreenin (anaerobinen)  suurin hyöty on lihaskudoksen nostattamassa energiankulutuksessa. Voimaharjoittelu on tehokas tapa laihduttaa, sillä mitä enemmän sinulla on lihasmassaa, sitä enemmän aineenvaihduntasi tekee jatkuvasti töitä. Kannattaa myös muistaa, että aineenvaihdunta käy myös vilkkaana vielä pitkään treenin jälkeenkin!

Kunto kohoaa kun:

 • Harjoituksen kesto on vähintään 20-30 minuuttia
 • Treenaaminen on säännöllistä (2-3 krt viikossa)
 • Sykkeesi on harjoitellessa väh. 60 % maksimisykkeestäsi (karkea laskukaava 220 miinus ikä)
 • Kovakuntoisella korkeampi
 • Todella huonokuntoisella voi riittää alhaisempikin
 • Tasoa/määriä/kestoa tulisi nostaa kehityksen mukaan

 Lisäravinteet

Ne eivät ole välttämättömiä, eivätkä ne ole mitään taikajuomia joilla laihdut. Ne on tarkoitettu treenaamisen ja terveellisen ruokavalion tueksi. Ne eivät ole ruoan korvikkeita, vaan niitä voidaan hyödyntää hyvin esimerkiksi silloin, kun tarvitaan välitöntä tankkausta/palautumista, tai silloin kun ruoasta saatavien kaloreiden määrä ei riitä. Laihdutuspillereitäkään ei ole olemassa, mutta tietyt tuotteet voivat olla mukana tukemassa kehosi rasvanpolttoa kuten vihreä tee kapselit. Kaiken pohjana toimii oikeanlainen ruokavalio!

minifitness_training_gym_musclebuilding

Nyt tai ei koskaan ystävät! Vielä ehdit hyvin kohentamaan omaa fiilistä kesäksi. Tsemppiä <3

-E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

40 vastausta artikkeliin “Bikinipeppu”

 1. Kuka optimoisi minun ruokavalioni eli onko sinulle vinkkiä mistä löytää tyyppi, joka suunnittelee ruokavalioita. On niin vaikea tietää määriä. T. Vuoden harjoittelun jälkeen rasvaprosentti edelleen 28 %

 2. Mahtavaa settiä kertakaikkiaan! Itsellä ei ole motivaatiopallo kadonnut ainakaan vielä, eikä se sun ansiosta pääse katoamaankaan. Vaikutat blogillasi hyvin paljon ihmisten elämiin (hyvällä tavalla) vaikket sitä ehkä itse tiedäkään. Terkuin taas tyttö jolla google heittää mut aina sun sivulle, hain sitten melkein mitä tahansa sieltä :D.

  • Hyvä Sanni 😉 Et tiedäkkään kuinka hyvä fiilis tästä tuli, kiitos! -E

 3. Moikka! Tykkään blogistasi ja täältä saa usein hyvän treenimotivaanion päälle, kun tekee salin sijaan mieli jäädä sohvalle köllimään. Näytät upealta ja treeni todellakin puree. En hetkeäkään epäile, että sinä et olisi se kesäbiitsien tiukin mimmi! 🙂

  Jotenkin vaan tuli mieleen kirjoituksestasi, että tarvitseeko TODELLA nähdä näin paljon vaivaa siihen ultimaattisen bikinikunnon saavuttamiseen? Onko täydellisessä tikissä oleminen kaiken vaivan väärti? Ymmärrän kyllä, että fitnesslavoille ja muutenkaan kilpaurheilussa ei todellakaan sitä pullaa vedetä naamariin, mutta toimiiko oikeesti koko vuoden ympäri motivaattorina hulluihin treeneihin ja käytännössä totaalikieltäytymisen kaikesta ylimääräisistä ruokanautinnoista (en tarkoita, että kaksin käsin pitäisi nutellaa ahtaa naamaan, vaan kuitenkin laskea kaloroita ja jättää se yksi ektra ruisleipäpala syömättä, koska se ei ole sallittua) vain siitä ilosta, että sikspäkki näkyy juhannuksena? Ehkä tarkoitan sitä, että tarvitseeko harjoittelun tähdätä vain siihen ulkonäköön, eikö olisi motivoivampaa liikkua liikunnan ilosta ja pumpata rautaa ennätykset mielessä kuin vain se pyöreä pakara.

  Toivottavasti en anna nyt liian hyökkäävää kuvaa, ei todellakaan ole tarkoitus haastaa sinua, heittää vaan mielipide ilmaan ja kysyä, miten sinä näet tämän asian 🙂 Kyllä itsellänikin ulkonäkö on yksi motivaattori liikuntaan ja koviin treeneihin, mutta hyvän fiiliksen, itsensä haastamisen ja endorfiinien jälkeen. Ehkä useimmille meistä lukijoista riittää se, että sporttisuus ja hyvä olo näkyy, mutta pieni rasvakerros lihasten ja ihon välillä ei tarkoita epäonnistumista. En tarkoita enkä luule, että ulkonäkö on sinun päämotivaatio treenata lujaa, mutta joistain teksteistä saa helposti sellaisen kuvan, että perus liikkujille nämä ei ole kohdistettu vaan annat vinkkejä niille, ketkä liikunnalla tavoittelevat täydellistä kroppaa. 🙂 Ja eihän se toisaalta haittaa vaikka näin olisikin, ketään et missään nimessä teksteilläsi loukkaa.

  Olisi kiva kuulla, mitä mieltä itse olet asiasta 🙂

  • Aivan huippu kommentti!! Treenaamisella ulkonäön vuoksi on nykyään todella suuri painoarvo jostain syystä. Itsekin siis treenaan ensisijaisesti ulkonäön vuoksi, vaikka kyllä se kohonnut kunto ja lisääntynyt rauta tangossakin on kivaa. Sen tosin pitäisi olla juuri toisinpäin! Mutta on ollut herättelevää todeta itselleenkin, että tosiaankin liikkuu ensisijaisesti ulkonäön vuoksi. Hoh hoijaa.

  • Heippa Maikki ja kiitos kommentistasi 🙂 Tosiaan blogini aihepiiri käsittelee tiiviisti treenaamista ja sen ympärillä pyöriviä asioita. Toivon mahdollisimman monen tavoitteisiin, ikään tai kokoon katsomatta saavan täältä vinkkejä ja motivaatiota. Myös tekstien tulee olla erilaisia ja välillä kovaa asiaakin on pakko tykittää sitä janoaville 😉
   Ymmärrän kyllä pointtisi asian suhteen ja olen kanssasi samaa mieltä siinä, että elämässä on muutakin kuin bikinipepun tavoittelu. Olen kuitenkin itse hoksannut vasta pitkään treenanneena sen, kuinka tämä ei lopulta vaadi sitä totaalikieltäytymistä tai totaalista omistautumista. Koen eläväni juuri nyt elämäni parasta aikaa ja tasapainoisinta. Jokainen elää kropassaan kuin itse toivoo – meidän ei tarvitse mennä samaan muottiin siinä, mihin olemme tyytyväisiä. Toisille riittää liikkunnasta saatava hyvä fiilis, toisia taas ärsyttää ylimääräinen vatsamakkara.
   Olen itsekin edennyt askel kerrallaan ja oma treenaaminen on vähitellen muuttunut selvästi tavoitteellisempaan. Olen tästä todella tyytyväinen ja muutos on tapahtunut oman halun ja kehityksen puitteissa, eikä ”pakko olla hyvännäköinen” ajattelumallilla.
   Kirjoituksen tarkoituksena oli herättää meissä se usko siihen, että jos jotakin haluaa omassa olossaan oikeasti kohentaa, on se aina mahdollista. Askeleen pituuden päätät ihan itse 😉

   Kiitos että jaoit mielipiteesi! -E

 4. Sulla on kyl hyvä ploki!
  Paljon SELKEITÄ kuvia ja muutenkin asiallista juttua!
  Ps. olitko kotkassa amiksessa joskus 03-04?? en oo varma??

 5. Onko marjat välttämättömiä? Vai käykö korvaavaksi tuotteeksi mehukeitto(sokeriton)? Ajaako kuivatut marjat saman asian?
  Nii ja käykö siemeninä pellavansiemenrouhe?;p

  Kiitos ! valoit muuten muhun uskoa, VIELÄ on aikaa ! Vaikka homma onkii alotettu jo hyvissä ajoin(:

  • Moikka Krista 🙂 Kasvikset, vihannekset, marjat ja hedelmät suojaavat meitä vapailta radikaaleilta ja niistä saamme kehoomme antioksedantteja – nyrkkisääntö on helppo; mitä tummempi väri, sitä enemmän antioksidantteja. Erityisen paljon antioksidantteja löytyy esimerkiksi munakoisosta, parsakaalista, mustikasta, kiivistä, paprikasta ja valkosipulista. Antioksidanttien tarve täytetään nauttimalla vähintään 500g hedelmiä, vihanneksia ja marjoja päivässä. Mehukeitoissa on myös yleensä kaikkea muuta kuin marjoja/hedelmiä, mutta jos ruokavaliossa on riittävästi kasviksia ja vihanneksia, ei marjat/hedelmät ole välttämättömiä.
   Pellavansiemenrouhe on oikein hyvä rasvojen ja kuitujen lähde 🙂

   Tsemppiä -E

 6. Oot mahtava! Ei oo pitkä aika ku löysin sun blogin ja luin jokikisen postauksen samana iltana läpi! Joka päivä käyn kahtelemassa että ootko päivittäny. Sulta saa niin hyvin faktatietoa mutta kirjottelet myös muustaki. Kiitos motivaatiosta =)

  • Miten ihana Kuulla Sanna! 🙂 Kiitos palautteesta ja upeaa viikonloppua sulle -E

 7. Sinulla on kyllä todella motivoiva blogi! Täältä saa kyllä vastauksen omiin mieltä askarruttaviin asioihin ja tukea omiin pohdintoihin.

  Oma projektini alkoi reilu vuosi sitten ja ruoka- ja treeniasiat ovat lähellä sydäntäni, koska olen nähnyt itsekin miten ne vaikuttavat jokapäiväiseen jaksamiseen jne.

  Kiitos tuhdista asiapaketista jälleen kerran, siinä sitä riittää pohdittavaa itse kullekin!

  • Hauska kuulla Tiina 🙂 Ihana myös kuulla ihmisten tehneen muutoksia ja huomanneet näiden vaikutukset omassa elämässään! Tehokkaita treenejä -E

 8. Heippa! Kiitos ihanasta blogista, täältä saa todella paljon hyviä vinkkejä ja motivaatiota<3 Onko sulla kokemusta laadukkaista suoloista? En tarkota siis tavallista marketin valkaistua kökkösuolaa vaan esimerkiksi luontaiskauppojen ruususuola, kalaharin suola ym. Tuntuu jotenkin että sitä uskaltaa käyttää paremmalla omallatunnolla ruoanlaitossa mutta en tiedä onko sekin vaarrallista? Kaipa kohtuu kaikessa 🙂

  • Kiva kuulla Tipsu 🙂 Tosiaan käytän itse ruoanlaitossa aina kalaharin suolaa tai ruususuolaa. Suosittelen lämpimästi! Suola ei ole vaarallista, vaan jopa välttämätöntä treenaavalle ihmiselle.
   Menetämme hikoilun kautta paljon suoloja, joten niitä on saatava riittävästi. Mielestäni perus suolan käyttö on erittäin ok normaalissa ruoanlaitossa 🙂 -E

 9. Moi! Tavitteeni kesäksi on suuremmat lihakset. En ole ylipainoinen ja minulla on hieman lihaksia jo valmiiksi. Haluaisin kysyä että kuinka paljon lihasta saa hankittua vaikka puolessa vuodessa? Tiedän että lihasten kasvatus on hidasta, mutta onko minulla mitään toivoa suuremmista lihaksista kesään mennessä? Ja onko typerää kuvitella ettei lihasta hankkiessa tulisi rasvaa lisää tai ainakaan niin paljon, että se vaikuttaisi lihasten erottumiseen?

  • Heippa Kati,

   Tämä on todella yksilöllistä. Puolessa vuodessa on kuitenkin jo hyvä aika luoda lisää lihasmassaa ja onnistuu varmasti aloittelijalta kuin konkariltakin 🙂 Lihasta on mahdollisuus kasvattaa ilman läskin kerryttämistä. -E

 10. Oletko itse laatinu itsellesi bulkkiohjelman? Miten sellainen luodaan järkevästi? 🙂

  • Oma Pt:ni on luonnut pohjan ja olemme luovineet sitä homman edetessä kropan mukaan 🙂 Mitä ei kannata tehdä, on nostaa kalorimäärät älyttömiksi ja paino ja läski nousee – sitten itku kurkussa yritetään pudotella näitä kertyneitä kiloja. Suosittelen pitämään ruokavalion ”puhtaana” ja suosia oikeaa ruokaa mutta määrällisesti vain enemmän kuni normaalisti. Jokaisen keho on myös erilainen ja vaatii joskus eri juttuja.
   Itselläni paino on tosiaan noussut muutamilla kiloilla, mutta rasvat laskeneet. Oikea ruoka sen tekee, kun se on suhteutettu omaan tekemiseen sopivaksi 🙂 -E

 11. kyllä,kyllä,kyllä 🙂 puhtaan ravinnon lisäksi elimistö tarvitsee laadukasta suolaa, ruusu-vuori-merisuolaa…ja vielä yllättävän paljon varsinkin jos treenailee kovaa! tää on hyvä blogi <3 motivoi 🙂

  • Kyllä ehdottomasti! 🙂 Kiitos myös palautteesta Hanna! -E

 12. Pakko tulla kiittämään sua. Tulin eilen piiitkän työpäivän jälkeen kotiin silmät ja pää väsyneinä/kipeinä koko päivän aivotyöskentelystä ja päätteen tuijottamisesta. Olin jo vähällä vaan kaatua sohvalle ja skipata salitreenin. Siinä välipalaa mutustellessani luin tän tekstin ja kohta huomasinkin pakkaavani tavaroita ja vetäväni salikamppeita päälle. Oot kyllä niin motivoiva näiden tekstiesi kanssa, ISO kiitos siitä! Ihanaa ystävänpäivää ja viikonloppua sulle 🙂

  • IHANA Emilia! Vitsit mikä fiilis tuli tästä 🙂 Hyvä tsemppi, hyvä sinä! -E

 13. Teen lipittäjät ovat kuivilla <- Tarkoittaako tuo siis että teetä saa kitata kurkusta alas rauhassa? 🙂

  Kiitos hyvästä blogista, saan aina mahtipaljon motivaatiota raahata arseeni salille. Näin ulkoilua inhoavana istumatyöläisenä kun ei tosiaankaan tule liikuttua muuten… 😀

  • Riippuen hieman toki teen laadusta, mutta esim vihreässä teessä ei rajoituksia omasta mielestäni ole 🙂 Mustassa teessä pitäytyisin 4 kupissa/pv.
   Mahtava kuulla että olet saanut hieman potkua täältä! -E

 14. Hei, ajattelin kysyä, että onko ok treenata non 6-7 kertaa viikossa? Olen 17-vuotias tyttö mutta olen urheillut pienestä pitäen melkein väh. 5 kertaa viikossa. Teen tällä hetkellä salilla voimaharjoittelua noin 3-4x/viikko ja käyn tunneilla/muuta aerobista noin 2-3x/viikko. Olen pitkään miettinyt, että pitäisikö kokeilla ottaa ”morning cardio” mukaan treeniohjelmaani? Eli tekisin noin 3-5 aamuna aamulla noin tunnin pituisen aerobisen (esim juoksulenkki, crosstrainer, pyörä) ja illalla sali. Syön monipuolisesti ja mielestäni ehdin hyvin palautua aina seuraavaan treeniin. Toivottavasti vastaat, arvostan kaikkea mitä olet kroppasi eteen tehnyt ja sinulla on upea blogi sekä elämänasenne! 🙂

  • Heippa Alexandra,

   Treenaat määrällisesti aika paljon, enkä usko aamuaerobisten tuovan tapauksessasi lisähyötyä. Aamuaerobisten hyödyt nousevat esiin lähinnä silloin, kun pudotellaan niitä viimeisiä rasvoja kehosta – muutoin se on aivan sama treenaatko aamulla aerobiset vai illalla. Näistä saavutettava hyöty on siis usein hyvin vähäistä, vaikka usein muuta luullaankin. Muistathan myös pitää viikossa riittävästi lepoa, suosittelen 2 lepopäivää/viikko 🙂 -E

 15. Hei, tämä on kiva blogi, inspiroiva :)!
  Voin allekirjoittaa postauksesi täysin, olen ollut 6kk ryhmävalmennuksessa joissa näitä samoja tapoja ollaan opeteltu – toimii! Yli 80kg kropassa muutos on hidasta, mutta olen saanut 5kg lihasta ja 5kg olen pudottanut rasvaa – kelpaa! Ja tällöinhän vaaka näyttää samaa – ei sitä kannata tuijottaa! Ja Jos elää niin, että KAIKKI yllämainitsemasi periaatteet ovat vieraita, kannattaa ottaa yksi tapa kerrallaan elämään. Niin, ja itselle tämä ei tunnu kovin rankalta/tiukalta, karkkia syön varmaan kerran viikossa ja viiniä juon kyllä pihvini kanssa viikonloppuisin… :)! Yli kolmekymppinen tarvitsee työviikon päätteeksi punaviiniä, vai mikä tekosyy tähän laitettaisiin :)?!

  Menepä tästä pyöräyttämään marjasmoothien iltapalaksi (aiemmin en edes omistanut blenderiä, eikä pakkasessa ollut pussi tolkulla mustikoita) :)!

  • Mahtavaa meininkiä Ainoinen! Kiitos näistä erittäin tärkeistä näkemyksistäsi ja kokemuksistasi. Asenteesi on oikea, askel kerrallaan ja hyvällä mielellä!
   Ei sitä muuten kauaa jaksaisi 🙂 Blenderissä saa kyllä taiottua vaikka mitä hyvää ja terveellistä pyreistä smoothieihin -E

 16. Kiitos aivan ihanasta blogista, tätä on aina niin kiva lukea! 🙂

  Toivottavasti ei ole liian henkilökohtainen kysymys, mutta oon aina miettinyt, että minkä ikäinen mahdat olla? Tätä faktaa en ainakaan muista koskaan blogista bonganneeni 🙂

  • Hei Anna! Olen pian 25 v tylleröinen 🙂 Ikä on näköjään kadonnut sivupalkin tekstin päivttelyn myötä, täytyypä lisäillä se takaisin -E

 17. Heippa Eevi,

  Jälleen kerran mahtava postaus!
  Halusin kuitenkin erikseen kommentoida vielä kuviasi- menet kyllä suoraan tallennettujen tavoitekuvieni listan kärkeen, upeeta työtä mimmi! Jatka samaa rataa!

 18. Monenmoista treeniblogia olen lueskellut, mutta kyllä sun on ihan ykkönen. Kerrankin semmonen mimmi, joka tietää, mistä kirjottaa ja voin vaan lukiessa nyökkäillä tyytyväisenä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta