Mainoksen uhri

Minifitness_syöhyvin_terveellisyys_hyvinvointi_mainoksenuhri3

Katsoin tässä eräänä iltana televisiota pitkästä aikaa. Harvoin minulle siunaantuu tällaista ylimääräistä aikaa keskellä viikkoa. Sieltähän ei yleensä tule oikeasti mitään järkevää katseltavaa. Olen sitä katsellessani aina yhä hämmentyneempi joka kerta, sillä ihmettelen mitä ihmiset sieltä katsovat. Missä ovat ne koukuttavat sarjat joita juostiin kotiin aina katsomaan treeneistä? Vai ovatko ne täällä edelleen, mutta minä olen muuttunut? Blondi tuli taloon. Avara Luonto. Teho-osasto.

Nykyään naulaudun sen eteen vain välillä keskiviikkoisin katsomaan Juttaa. Se on hauska! Joka tapauksessa silmääni pisti (ja kirveli) ne kaikki mainokset, jotka pyörivät taukoamatta ohjelman välissä. Volyymikin oli aina pari asteta kovemmalla kuin itse ohjelman pyöriessä. Ensin ruutuun pamahti karkkimainos. Tämän jälkeen burgerimainos. Siihen väliin saattoi tulla joku leidi söhimään sääriään sheiverin kanssa. Tämän jälkeen siihen lävähti jälleen joku lapsille suunnattu vanukasmainos.

Ostaessani yökylään tulevalle kummitytölleni sopivaa syötävää, tutkin ainakin puoli tuntia eri jugurtti vaihtoehtoja kaupassa. Sokeria ja kaikkea ylimääräistä piisasi ja paremman vaihtoehdon löytämiseen meni tovi. En yhtään ihmettele miksi Suomi lihoo! 

Laskiaispullat_herkkuhimot_valitseviisaasti

Jos ajatellaan tilannetta ennen TV:tä ja nyt. Kuinka iso vaikutus sillä on tänä päivänä meihin? Nykyään perjantai-iltana näet karkkimainoksen ja säntäät mainostauolla R-Kioskille hakemaan namia. Koska alkoi tehdä mieli. Olisitko ikinä lähtenyt kipsalle hakemaan karkkia, jos et olisi nähnyt kyseistä mainosta? Mainontaa on kaikkilla, mutta erityisen koukuttavia ovat juuri tv-mainokset. Ne elävät ja saavat himosi heräämään. Voiko herkkuhimojen iskiessä sysätä vain syyn pirulliselle Tv:lle? Myös elokuvissa esiintyy paljon mainontaa. Saako se sinut ostamaan juuri sen tietyn suklaapatukan kaupasta?

Minifitness_food_terveellinenruoka_healthyeating

Missä ovat motivoivat ja inspiroivat TV-mainokset terveellisistä asioista? Minusta ne vasta olisivatkin motivoivia ja mukavia katsoa! En tosin tarkoita niitä ärsyttäviä pillerimainoksia. Ne on tylsiä ja kalpeita. Nämä hauskat ja puhuttelevat mainokset puuttuvat lähes kokonaan! Haluan nähdä mainoksia hyvinvoivista ihmisistä vaikka lenkillä. 

Jos olet yksi näistä mainoksen uhreista, kokeile syödä terveellisesti ennen tv:n avaamista. Syö kunnon ateria ja juo vettä. Jos pieni kutkutus ottaa kuitenkin vallan, nappaa kätösiisi kuppi kuumaa. Kokeile vaikka lakritsin- tai kirsikanmakuista teetä. Jääkö se karkkimainos silti kolkuttelemaan, etkä voi keskittyä itse ohjelmaan lainkaan? Sammuta tv tai selaile hetki treenilehteä. Nappaa omena. Suuntaa katse jääkapiin ovessa roikkuvaan tavoitekuvaasi. Toimii aina!  😉 Paras tapa on säilyttää oma, aikaisemmin päätetty linjaus ruokailun suhteen. Älä päästä itseäsi ja halujasi niin helpolla. Huomaatko ajattelevasi ”jospa vain tämän kerran”. Hetkinen – oliko tänään muka se sovittu karkkipäivä? Jos ei, näpit ja mieliteot kuriin muruseni! Muuten siitä tuleekin helposti tapa joka toistuukin yllättävän usein.

Minifitness_puuroonhyvää_syöhyvin_kaurapuuroherkku

Ihanaa viikonloppua ystävät! <3

-E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

32 vastausta artikkeliin “Mainoksen uhri”

 1. Heippa! Olemme koulussa tekemässä tutkimusta ravinnosta ja lihasmassasta, voisitko sinä kertoa oman mielipiteesi ravinnon merkityksestä lihasmassan kasvamiseen ? (omakohtaisia kokemuksia) Kirjoittasimme mielellämme tutkimukseen aitojen ihmisten kokemuksia, kuin pelkästään internetin tietojen pohjalta

  • Heippa Roosa&Anniina. Valitettavasti oma aikatauluni ei tällähetkellä jousta kyseiseen, mutta mikäli asialla ei ole niin kiire, voitte laittaa minulle sähköpostia tästä 🙂 -E

 2. Ihmettelin ihan samaa kun katsoin Juttaa Ruudun kautta, jolloin heräsi tuplaärsytys kun mäkkärimainosta ei voi edes skipata vaihtamalla kanavaa. Murrrh kuka noitakin suunnitelee, ihan pöllöä.

 3. o/ Täällä ilmoittautuu yksi mainoksen uhri, tai voisko jo sanoa että ex sellainen 😀
  Viikko nyt menty täältä saamien ruoka-ohjeiden mukaan eikä nälkä ja mieliteot ole yllättäny vielä kertaakaan, jipii! Että kiitos suuresti tästä innoittavasta blogistasi, jospa näillä ohjeilla ja tsempeillä vielä ehtis kesäksi jonkunlaiseen kondikseen kun pohjia on työstetty jo pitkään. Mutta ei se auta sielä saleilla kulkea jos ne syömiset on mitä sattuu ja kuvittelee syövänsä terveellisesti, ku herkuttelee ja mättää vain viikonloppusin 😀

  • Heippa Haapis (: Se on kyllä yleisesti helpompaa vastustaa kiusauksia, kun on pohja jota noudattaa.
   Hyvä pointti, ruokavalio on 70 % kokonaiskehityksestä, jolloin herkuttelut joka vkl eivät onnistu usein -E

 4. Mä oon sitä mieltä, että niitä hyviä tuotteita ei tarvitse mainostaa, niitä ostetaan muutenkin. Ihan sama mikä tuote on kyseessä esim. Kosmetiikka tai ruoka niin se pakataan tuotteeseen, joka houkuttelee kuluttajia ja sisältö voi ollakkin täyttä puppua. Sit se tuote ostetaan pelkästään sen paketin luoman mielikuvan perusteella.
  Se on tosiasia, että karkit, roskaruoka ja epäterveellinen myy todella hyvin ja niitä kannattaa mainostaa illalla ja saada kuluttuja vakuutettua miten hyvä tuote on. Sit on myös näitä tuotteita, joihin liitetään tämä ”terveys” etuliite, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä terveyden kanssa. Nämäkin tuotteet myyvät kun pakkaus on houkutteleva ja purkin kyljessä lukee ”0% rasvaa”.
  Harvoin näkee, että mitään oikeasti terveellistä mainostetaan 😀 karkkifirmat tekee voittoa ja kansa lihoo! Ja näissä bisneksissä pyörii suuret rahat!

  • Sekin on täysin totta Tea, että tuotteita jotka eivät edes täytä sanaa ”terveys”, mainostetaan tällä mielikuvalla.
   Täysin harhaanjohtavaa ja täytyy oikeasti tietää mitä tuotteet sisältävät ja mikä on tervveellistä, mikä ei.
   Valitettavan totta. -E

 5. Oi, oi .. mitä kuvan salaatti sisältää? Herkullisen näköinen!
  Mä olen ehkä mainoksen uhri.. ainakin tuota viimeisen kuvan puuroa pitää päästä maistamaan myös 🙂

  • Heippa Hanna, olet hyvän mainoksen uhri siinä tapauksessa 😉 Salaatissa on lohta, kurkkua, salaattia, tomaattia, granaattiomenaa ja fetaa. Perjantain herkuttelua parhaimmillaan! Kokeile myös puuro, nam. -E

 6. no niinpä niin! Juuri eilen selailin ensimmäistä kertaa Kg nimistä lehteä. Aukeaman vasemmalla puolella juurikin Jutta kertoi laihduttamiseen oikeita vinkkejä esim. 1. Älä mene nälkäisenä kauppaan 2. Luo itsellesi selkeä kirjallinen tavoite jne… Sitten oikealla puolella ns. ”oikotie onneen” litkudieetti tuote. ”tällä laihtuu nopeasti”. Voiko olla ristiriitaisempaa? Tai ärsyttävänpää. Eikö kaikkien pitäisi jo tietää että pysyvä terveellinen laihtuminen vaatii työtä. Ei litkuja. Sellasta.

  • Kiitos Emmi kommentista – nämä mainokset saavat ihokarvani pystyyn! Niin moni niitä kokeilee ja voikin saada hetkellisen onnen. Sen jälkeen tosin elämä saattaakin muuttua kahta kauheammaksi painon kanssa taisteluksi :/ -E

 7. Moikka! voisitko neuvoa vähän, mulla on ollut yks tosi turhauttava ongelma hyvän ystävän kanssa pitkään. Aloitin itse terveelliset elämän tavat ja aktiivisen salilla käynnin noin kaksi vuotta sitten. Olen muuttunut ulkonäöllisesti paljon ja olen onnellisempi. Ystäväni halusi samaa ja osti myös salikortin. Hän on kuitenkin aika laiska ja saamaton ihminen, eikä ole saanut mitään aikaiseksi kannustuksestani ja neuvoistani huolimatta. Hän syö huonosti eikä liiku ja on lihonut jonkun verran ja se on syönyt hänen itsetuntoaan. Käymme aina saman keskustelun: ”kyllä sinä pystyt siihen, suunnitele aikataulusi, älä päästä itseäsi helpolla”, ”joo joo mutta ei mulla vaan oo aikaa arkisin” jne.. Tiedän, että hän makoilee suurimman osan vapaa-ajastaan sohvan nurkassa ja nukkuu viikonloppuisin todella myöhään koko päivän ohi. Mitä pitäisi tehdä, kun en jaksa enää kuunnella hänen valitustaan isoista reisistään, mutta en haluaisi pahoittaa hänen mieltään lyömällä faktoja tiskiin: olet liian laiska, kukaan ei tee elämänmuutosta puolestasi, lopeta toivominen ja tee asian eteen jotain jne? apuja kaivataan ! 🙂

  • Heippa! Itse olen tässä aika suorasanainen, sillä silittely ei näissä tapauksissa auta. Jos hän haluaa muutosta, sen hän myös saa. Vaikuttaa kuitenkin sileät, ettei hönen oma motivaationsa nyt riitä vaadittavaan muutokseen. Siitähän saa vain ja ainoastaan syyttää itseään. On hienoa että jaksat tsempata häntä! Mutta älä ota siitä itsellesi stressiä. Osa vaatii isomman kolauksen, jotta homma lähtee rullaamaan oikeasti ja pitkäjänteisesti. Jatka kuitenkin hänen tsemppaustaan, mutta faktat tiskiin on oma mielipiteeni. Kaunistelu ei auta häntä lainkaan 🙂 -E

 8. Hyvä kirjoitus. Herätti ajatuksia. ei se tv:n ainot pahe tosiaan oo se, että se pysäyttää ihmiset pitkiks ajoiks sohvan pohjalle..

  • Kiitos mielipiteestä Timo! Tosiaan, ei se pelkkä makoilu yleensä ole koko homman juoni, vaan vasta puolet siitä 😉 -E

 9. Hei! Sulla on ihan huippublogi. Löysin tämän vasta pari viikkoa sitten ja olen tässä selaillut kirjoituksia suurella mielenkiinnolla. Itsellä sellainen 8 kg pudotus käynnissä ja just aloitin hommat salilla. Terveellinen ja ravitseva ruokavalio tulee mulla ykkösenä, ja sun blogista ole löytänyt jo vaikka mitä hyödyllistä tietoa ja vinkkejä. Taatusti pysyn lukijana jatkossakin 🙂

  • Ihana kuulla Salla! Tsemppiä sulle omaan projektiin 😉 -E

 10. Hahaha mua naurattaa kun just katoin ohjelmaa ja tuli tvmix karkki mainos ja heti huusin kaverille et mennää ostaa karkkii et nii alko tekew mieli! Kyllä sitä ollaa nii mainonnan uhreja ihan huomaamattakin! Hyvä olisi herätä tähän! Tää kirjotus herätti mut 🙂

 11. Mun mielest erittäin ristiriitaista, jos katsoo laihdutus/elämäntapamuutos- ohjelmaa ja mainoskatkolla himoitsee kaikkee sontaa. Jotenkin surkuhupaisaa enkä ihmettele, miks tilanne Suomessa on mikä on.. Ja miks tollaisen ohjelman mainoskatkolla on vastaavanlaisia mainoksia? Luulis olevan otollinen mainospätkä treenivaatteille, lenkkareille, jooga-videoille tai vaikka aktiivimatkailulle? Ne joille mainokset teettää mielitekoja ni tv toiselle kanavalle siksi ajaksi, ei tule turhia alamäkiä tai ahdistusta 🙂

 12. Heippa! Mistä hankit kaikki tuoreet hedelmäsi? 🙂 Huomaan usein, että omat ruokailut tökkii ihan esim ajan takia. Työpäivän jälkeen väsyttää alkaa tekemään kunnon ruokaa ja aamupuurossani ei tosiaankaan näy ihania marjoja. Olen myöskin allerginen esim kiiville, nektariinille ja tomaatille… Olen myöskin katsellut kaupoissa niin mansikat ja mustikat on hemmetin kalliita!

  • Heippa H! Ihan perus kaupoista niitä roudailen kotiin. Stokkan herkusta tai ihan viereisestä Alepasta 🙂 Myös pakastimeen kannattaa kurkata, sieltä löytyy Suomalaisia marjoja tähänkin vuodenaikaan. Löysin yhden ihanan mustikkaboxin vastikään – pienempi tuottaja ja tosi hyviä! -E

 13. Kyllä nyt alkoi tehdä todellakin mieli tuota herkullisennäköistä salaattia!! NAMS! Olen monesti miettinyt sitä että miksi se ällöttävä, väritön ruskeahko pulla/kebab/leipäkasa ketään houkuttaa (mukaanlukien myös minua) kun vaihtoehtona on värikäskin kattaus. Olet mitä syöt on ihan loistava esimerkki tästä värittömän ruskeatuhruisen roskakasan ja värikkään vihanneskattauksen äärilaidoista houkuttelevuuden ja terveellisyyden mittareilla. Ja hyvin huomasi tästäkin tekstistä että huomattavasti herkullisemmalta tuo terveysruoka näytti laskiaispulliin verrattuna (niiden ulkonäköä tosin yhtään moittimatta).

  • Hyvä pointti Jennie! Usein jos kattaus olisi valmiina naaman edessä, tulisi varmaan aina valittua se terveellisempi ja värikkäämpi annos. Monilla se laiskuus kuitenkin iskee ja tyydytään helppoon ja nopeaan. Vaikka todellisuudessa salaatin taikoo 7 minuutissa tai jopa sen alle! 😉 -E

 14. Oon samaa mieltä sun kanssa. Miksei kaikkien noiden ällöttävien burgeri, karkki ja sipsi mainosten sijaan voisi näyttää mainoksia jostain terveellisemmästä. Itseeni nuo eivät tehoa, mutta kyllä mä silti taidan jollain tasolla olla mainonnan uhri. Ainakin mitä terveyteen ja liikuntaan tulee. Esimerkiksi toi sun herkkupuuro sai mut himoitsemaan granaattiomenaa. Täytyy ehdottomasti testata 🙂

  • Aah ihana Emilia! Onneksi minä jaan teille tänne ainakin suurimmaksi osin näitä terveellisiä houkutuksia 😉 -E

 15. Hei, kiitos mahtavasta ja todella inspiroivasta blogista!!! Voisitko vinkata hyviä treenihousuja/trikoita? Salille, lenkkeilyyn ja jumppaan olisi kiva hankkia jotkut erittäin napakat (lue: ylimääräisen pakaralöllön paikallaan pitävät :)) housut. Jo muutaman vuoden on ollut tarkoitus sellaiset hankkia, mutta olen ajatellut, etten kuitenkaan kehtaa niitä käyttää, kun tämä vartalo on mallia päärynä ja vaikka ylimääräisiä kiloja ei ole, niin löysää löytyy. Treenivinkit tällaiselle vartalotyypille myös tervetulleita, vaikka ihan postauksen muodossa 🙂

  Iloista kevään odotusta 🙂

  • Heippa TT! 🙂 Nikeltä löytyy hieman paksumpaa materiaalia ainakin ja pitää paikat paikoillaan ja myös piilossa.
   Niistä olen tykkäillyt paljonkin ja löytyy useista Stadiumeista. Ostin juuri omat pinkkini kyseisellä materiaalilla ja aiemmat capri malliset ovat ihanan violetit myös Nikeltä. Kokeileppa. -E

 16. Itseäni on myös pidemmän aikaa kiehuttanut nuo ällötysmainokset, ihan kuin suomalaisten läskeilyssä olisi jotain positiivista. Tupakkatuotteita ja vahvoja alkoholijuomiakaan ei saa mainostaa, niin miksi tuollaisen epäterveellisen paskan mainostamista ei myöskään kiellettäisi? Jos kulutusta yritetään muutenkin hillitä sokeriverolla. Huhhuh.

  Oli pakko tulla kysymään, mitä noissa ekan kuvan shottilaseissa on? 😀

  • Samaa mieltä!

   Noissa on pakurikääpäuutetta ja ruusujuuriuutetta 😉 Pysyy flunssat poissa! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta