Ruokavaliot vertailussa

Minifitness_massakuuri_dieetti_ruokavaliovertailu

 *Toivepostaus

Tämä kuva on otettu toukokuussa 2013. Kuten kuvasta näkyy, kädet eivät olleet vielä oikein saaneet täytettä. Pumpulia oli vielä vähän muuallakin ja nyt niistä tiputellaan viimeisiä. Sama kuva tullaan ottamaan kesäkuussa 2014. Jännittävää nähdä, millainen muutos on luvassa! Itse projekti kesäkuntoon 2014 alkoi viime vuoden syyskuussa. Olen kirjoitellut projektista muutamassa eri osiossa. Olen kertonut siitä, millainen hyvä dieetti voi olla – sekin koostuu ruoasta, eikä juomalitkuista ja pussikeitoista. Olen myös käynyt läpi massakautta ja sen toteutusta – lounaaksi ei ole voisilmäpullia vaan hiilihydraatteja nautitaan hyvistä lähteistä kuten puurosta ja pastasta. 

Hommathan startattiin aluksi pudottelemalla muutama kuukausi rasvoja  alemmas ja tämän jälkeen aloitettiin itse lihan keräily. Massakausi kesti marraskuusta maaliskuun toiselle viikolle. Ruokaa lisättiin vielä loppua kohden, sillä painoa tuli saada hinattua vielä hieman ylöspäin.  Nyt aloitettiin dieetti joka kestää kesäkuuhun saakka.

Minifitness_ruokavaliotvertailussa_dieetti_massakausi

Olen noudattanut samaa ruokavaliopohjaa läpi projektin ja ainoastaan ruokamääriä on modattu ylös ja alas. Vieläkään en ole tähän päässyt kyllästymään – ruoka on hyvää! Ruokavalio sisältää perus ”bodarikamaa”, koska se sattuu yksinkertaisuudessaan toimimaan. Jos jonkun mielestä tämä on kuivaa, kannattaisi kurkata mitä ne real bodarit vetää napaansa dieetillä. Seitä ja nuppuvihanneksia. mm. Ylimääräisiä mättöpäiviä ei ole juurikaan pidetty, lähinnä satunnaisia hippoja. Kun oikeaa ruokaa tankkaa kehoon tarpeeksi, ei mieliteot juurikaan kyläile.

Monethan meistä kuvittelevat syövänsä terveellisesti ja dieettaavansa. Miksi kuitenkin lopulta käy niin, että paino ei putoa ja ylimääräiset pumpulit roikkuu edelleen paikoissa missä ei kuuluisi roikkua mitään? Raivostuttavaa eikö? Siitä tietää vain ja ainoastaan yhden asian; eihän se nyt ihan putkeen ole mennyt.

Myös ilman ruokavaliota menee se helposti siihen ”otan vähän tästä, ei se hommaa kaada”. Arvaa vaan montako ”otan vähän”-hetkeä viikkoon onkaan lopulta kasaantunut Yrjö? Niin…

Minifitness_ruokaa_dieetti_ruokavalio

Mukana projektissa minulla on ollut lisäravinnepuolelta Fitnesstukun tuotteita ja olen myös täydentänyt ruokavaliota Puhdistamon superfood-tuotteilla. Olen huoltanut kehoani säännöllisesti fysioterapeutilla. Tämä oli paras siirtoni ikinä, sillä selkä on voinut paremmin kuin koskaan. Koko paletin yhteistulos sanoisin! Myös treeneissä on otettu huomioon liikkeitä valitessa selän sallima kapasiteetti. Olen siis kärsinyt pahoista selkävaivoista (välilevynpullistuma) ennen projektia. Lähes kivuton 2014 alkuvuosi takana – mikä fiilis kuulkaa ystävät!

Oma valmentajani on ollut meikäläisen kova kivi, jonka odotuksia en ole tietysti halunnut pettää. Se on mahtavaa ja niin helppoa, kun on treeneistään tilivelvollinen jollekin ulkopuoliselle. Itseään kohtaan tulisi oltua muuten varmasti lepsumpi – ainakin herkkupäivien suhteen 😉 Uudesta projektista on heitetty jo ajatusta ilmoille, mutta se jääkööt vielä toistaiseksi muhimaan omaan päähäni. Vedetään tämä ensin maaliin täysillä! 

Massakausi – Ruoka, treeni & lepo

Massakausi_minifitness_ruokaajat

 Massalla oli ajatuksena kasvattaa lisää lihasta ja saada voimatasot ylöspäin jokaisessa lihasryhmässä. Painoa tulisi saada lisää tasaisesti. Rasvat odotetusti alkutaipaleella hieman nousivat, mutta tämän jälkeen laskivat lähtötasoon (johon päästiin alkutaipaleen pudottelulla).

Koko projektin ajan lisäravinteista on ollut käytössä treenin jälkeinen palautusjuoma Starnutritionilta (whey), vihreä tee-kapselit, sekä kreatiini

Treeniä on muuteltu homman edetessä pariin otteeseen. Painotusta otettiin erityisesti yläkroppaan. Tässä näette miten projekti startattiin ja miten treeniä on muutettu homman edetessä jotta kehitys on pysynyt nousujohteisena.

Viikko Viikot 1-8 Marraskuu  Helmikuu  
Ma Kuntosali 1. ja 2. aina vuorotellen Jalat ja vatsa  Rinta ja selkä  
Ti Intervalli 90-95%hrmax Lepo ja venyttelyä 30 min  Jalat  
Ke Lepo Rinta ja selkä  Palauttava aerobinen, juoksu/hölkkä, pk,  45 min+venyttelyä 30 min  
To Kuntosali  Palauttava aerobinen, juoksu/hölkkä, pk,  45 min+venyttelyä 30 min  Kädet ja olkapäät  
Pe Palauttava aerobinen, juoksu/hölkkä, pk,  45 min+venyttelyä 30 min Kädet ja olkapäät   Lepo  
La Kuntosali  Lepo    Koko kehon voima  
Su Lepo ja 30 min venyttelyä  Jalat ja vatsa JNE Sunnuntaikävely ja venyttelyä   

Minifitness_dieetti_ruokavalio

Aamiainen_syöriittävästi_minifitness_ruokavalio 

Dieetti – Ruoka, treeni & lepo

Minifitness_ruokavalio_dieetti_Ruoka-ajat

 Dieetin ensimmäinen viikko oli tuskaista. Sumuista ja väsytti. Toisella viikolla fiilikset olivat jo ihan toisenlaiset. Kroppa tottuu nopeasti, kunhan teemme itse alkuponnistelut päämme kanssa! Kalorimäärissä pudotusta tuli aikalailla, kuten menusta voi todeta. Muutama hiilaripitoinen välipala jäi pois, sekä ruokamääriä pudotettiin hieman. Ruokamäärät tulevat vielä tippumaan tästä! Iik.

Halusin myös hieman pudottaa maitotuotteiden käyttöä vatsan hyvinvoinnin ja ylähengitystietulehduksien välttämiseksi. Flunssariskit minimiin, sillä tiedän kurkkuni olevan heikko kohtani. Maitotuotteet keräävät limaa, josta muodostuu erilaisia ongelmia. Myös vatsa on ollut maitotuotteiden vähentämisen myötä rauhallisempi. Aamen.

Dieetillä olisi ajatuksena pudotella ylimääräistä rasvaa pois kehosta ja samalla säilyttää hankittu lihasmassa. Treenimääriä modataan homman edetessä ja vielä jätetään kiristelyn varaa. Treeniä painotettiin nyt erityisesti takareisiin ja pakaraan. Huomasin tuossa eräänä päivänä sellaisen seikan, että minulta puuttuu takareidet! NADA. Kukkuu. HALOO? Ei ne tulleet esiin vaikka kuinka huutelin. Niitä aletaan nyt siis muovailla huolella. Treeniviikko näyttää dietin alettua tältä:

Maaliskuu
 Ma Matalatehoinen aerobinen (aamulenkki 45 min)+venyttelyä
 Ti Kädet ja olkapäät+3*30s/2 min HIIT fillarilla
 Ke Lepo 
 To Koko kehon voima
 Pe PK aerobinen, juoksu/hölkkä, pk 45 min+venyttelyä 30 min
 La Rinta ja selkä
      Su Jalat 

Dieetti_minifitness_menu_ruokavalio

minifitness_aamiainen_dieetti_terveellinen

Yhteenvetona projektista tähän mennessä; kroppaan on tullut lisää lihasta, sekä voimatasot jokaisessa lihasryhmässä ja liikkeessä nousseet lähtötasosta. Rasvaprosentti pysynyt melkein samoissa ensimmäisten rasvojen pudotteluiden jälkeen. Oikein ja hyvin tehtynä massakauden ei tulisi kerryttää kehoon ylimääräistä rasvaa suuria määriä, vaan kasvattaa nimenomaan lihasmassaa. Ruokavalio on ollut puhdas ja se on koostunut oikeasta ruuasta. Nyt kuitenkin vikat tirinät ulos tästä lihasta ja kunnon grillaukseen!

Oma ajatukseni tässä projektissa oli, että saisin samat farkut mahtuvan jalkaan läpi projektin. En ollut valmis huimaan paisumiseen, joka tietysti myös vaikuttaa saavutettuun lopputulokseen hieman. Paino on melkein samassa nyt, kuin lähtötilanteessa ennen projektia. Erona kuitenkin se tärkein; Rasvan määrä on alhaisempi ja lihasmassa suurempi!

Minifitness_eat_tarin_sleep_quote

Projektin alun rasvojen pudottelun jälkeen paino on noussut kutakuinkin massan lopputtua neljällä kilolla. Tasainen nousu ilman suuria piikkejä. Paino on laskenut hieman heti ensimmäisellä dieettiviikolla, mutta treenitehot ovat säilyneet.

Toivottavasti saitte näistä hieman vinkkejä itsellenne hyödynnettäväksi. Muistakaa että ruokavaliot ja treenit ovat yksilöllisiä perustuen moneen eri tekijään kuten fyysisiin ominaisuuksiin, treenitaustaan, tavoitteisiin jne. Muistakaa myös, että projekteja ja haluttua kuntoa voidaan toteuttaa eri metodeilla kunkin yksilön tarpeiden mukaan.

TÄSTÄ on hyvä jatkaa! Hyvillä mielin, E <3

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

27 vastausta artikkeliin “Ruokavaliot vertailussa”

 1. Ihana postaus! Juuri tälläistä todellisen makuista diettiä sekä massakautta, oikealla ruuaalla toteutettuna. Diettikin ainakin omaan silmään näyttää tosi asialliselta ja itsekkin pystyisin kuvittelemaan että hankkisin joskus PTn vastaavaan projektiin. Paljon tsemppiä Diettiin ja kiitos aivan mahtavasta blogista!

  – Iina

  • Kiitos ihanasta kommentista IIna – kiitos myös tsempeistä! <3 Ihanaa kevättä -E

 2. Kiitos hyvästä postauksesta ! Tämä auttoi tajuamaan asioita. Onnea dietiin !

 3. Mä oon ihan pihal massoista ja dieeteistä mut voiskos toi dieetti pohja toimia siis ihan läskin laihdutukseen? Vai onko siinä joku pointti vaan liittyen tohon ensin massan keruuseen? 🙂 voiskos soveltaa herkuilla kerrytettyyn massaan? 🙂

  • Moikka Marika! Tottakai voit soveltaa dieetti-pohjaa myös itsellesi – kokeilemalla huomaa jo paljon toimiiko vai eikö 🙂 Tämä ei ole mitenkään pakollinen toteuttaa massa-dieetti periaattella. Anna mennä vaan! Tsemppiä <3 -E

 4. Näistäpä saikin hyviä vinkkejä! Itse treenaan aina aamuisin ennen töitä. Mitä mieltä olet, olisiko tässä tapauksessa paikallaan syödä iltapalalla myös hiilihydraatteja? Lihasta tässä kasvatellaan…

  • Heippa Kaisa! Hienoa kuulla. Ehdottomasti iltapalalle myös hiilareita – vaikuttaa mm. unen laatuun ja palautumiseen positiivisesti.
   Muista myös napata jotakin masuun ennen aamureenejä, jottei polteta tyhjää 😉 -E

 5. Ei vitsi, kuulostaa kiinnostavalta. Muutenkin vaikuttaa just sellaiselta tavalta, joka itselläkin varmasti parhaiten toimisi. Tekisi mieli testata mitä tästä omasta kropasta saisi muovattua 🙂 Sen perusteella mitä oot kuvia laittanut matkan varrelta niin on kyllä hyvin tuloksia tullut, esim.sun kädet on tosi upeat! 🙂 Mielenkiinnolla jään odottamaan kesää ja lopputulosta 😉

  • Joo se on vähän kiinni just siitä mitä hakee ja millasessa ajassa 🙂 Käsiin on panostettu, kiitos Emilia! Samaa minäkin odotan jo, hehe -E

 6. Mielenkiintoista..ja hyvin kirjotettu tällee vähän vertailevasti.. 🙂 hei pari kysymystä dietin treenistä.. Mitä meinaa koko kehon voima ja PK aerobinen? 🙂

  • Kiva kuulla Krista 🙂 Kehon voima tarkoittaa treeniä, jossa käydään läpi koko kroppa. PK= peruskestävyys, eli matalatehoinen aerobinen 🙂 -E

 7. Kiva postaus Eevi! 🙂 Ajattelin että olisko sulla tehdä postausta tästä aiheesta tai vastata tässä kysymykseeni tässä. Tää on tietty aika yksilöllistä ja omasta tahdosta kiinni mut..Koitetaan!

  Rakastan salilla käymistä ja muutenkin liikuntaa. Syön suht terveellisestikin, mutta tulee syötyä erityisesti makeita herkkuja terveellisen ruuan sivussa aivan liikaa, ja siinä sivussa tulee aina se morkkiskin. Välillä kun tulee taukoja ettei pääse liikkumaan esim. flunssan takia, tulee erityisesti silloin mässättyä aivan liikaa kaikkea sontaa. Jäätelöpakettikin saattaa upota päivän aikana..
  Varsinkin silloin kun ei liiku, syö kaikkea epäterveellistä ja taas kun on terve, syö paljon terveellisemmin. Haluaisin oppia syömään koko ajan terveellisesti ja olimpa terveenä tai kipeänä, mutta rakastanko vaan liikaa makeaa etten vain osaa päästää siitä irti?! Lisäksi makeiden ruokien jälkeen vatsa menee ihan tukkoon ja tiedostan sen, mutta silti jatkan niiden syömistä jatkuvasti. Miksi ihmeessä?! En osaa edes vetää niitä kohtuudella. Halu on kova mutta itsekuri ei.. Eevi, auta! 😀

  • Heippa Mia,

   Painiskelet hyvin monelle tutun ongelman kanssa. Usein kun tulee repsahdus liikunnasta, mennään alamäkeä myös ruokailuissa.
   Varsinkin sairaana tulisi nimenomaan syödä terveellisesti ja monipuolisesti, jotta päästään niistä pöpöistä eroon! Ei syödä karkkia joka ei auta parantumaan lainkaan.
   Mutta kyseinen kierre ON mahdollista katkaista! Olen sen itsekin aikoinaan käynyt läpi. Helppoa se ei aina ole mutta pystyt siihen aivan varmasti 🙂 Ehkäpä kirjoittelen tästä aiheesta teille taas lisäboostia pian <3 Tsempit! -E

 8. Moikka! Tosi kiva ja inspiroiva kirjoitus! Voisitko kiltti suositella pääkaupunki seudulta hyvää PT:tä (lähinnä tarvitsisin sen dietti ruokavalion)? Paino ei lähde ala ja itseasiassa teiedän että taidan syödä liian vähän(?) mutten uskalla luotaa ”terveelliseen” syömiseen… Aurinkoista viikonloppua!

  • Heippa! Hauska kuulla.
   Laita ihmeessä mulle meiliä tulemaan niin tsekataan se ruokavalio kondikseen! Toki voin myös suositella omaani, mutta hän ei toimi pääkaupunkiseudulla 🙂
   Ihanan tehokasta viikkoa! -E

 9. Onko sulla mitat raakapainoja, esim.puuro (kaurahiutale?), riisi, pasta? Mahtava, erittäin mielenkiintoinen postaus!:)

 10. Moikka! Paljonko olet tuota kreatiinia päivässä käyttänyt? Ja oletko huomannut tuloksia sitä käyttäessä? Itse olen harkkinnut aloittavani sen käytön . Onko sinulla jotain tiettyä merkkiä jota suosittelisit? 🙂 ja ihan mahatava ja inspiroiva blogi sulla! Aurinkoista kevättä sinulle! 🙂

  • Moikka A! Yksi mitallinen päivässä palkkariin sekoitettuna 🙂 Ehdottomasti huomasin tehon – muutama harva yksilö on ”non responseri”, mutta melkein kaikilla meistä toimii.
   Alkuun voi ottaa viikon verran esim 2 mitallista, jonka jälkeen laskee sen takaisin normaaliin suositusannostukseen. Ylimääräiset ei kuitenkaan imeydy, vaan menee vain hukkaan 🙂
   Olen käyttänyt monia eri, sinällään hirveää merkitystä itselläni ei merkillä ole ollut. Katso esim tämä:http://www.fitnesstukku.fi/5/fi/artiklar/kre-alkalyn-powder-250g

   Ihanaa ja aurinkoista viikkoa A! <3 -E

  • Moikka Anni! Juuri nyt pudotettiin kutakuinkin 500-700kcal tuosta massasta 🙂 Vaje mukautuu sen mukaan mitä kroppa sanoo, mutta pudotuksia tulossa kyllä vielä.

   -Eevi

 11. Heippa!
  Kiitos hurjan positiivisesta ja mielenkiintoisesta blogista! Paljon ideoita ja inspiraatiota olen saanut sinulta.
  Minua kiinnostaisi tietää, että millainen saatujen ja kulutettujen kaloreiden suhde sinulla oli massalla? Suunnilleen siis kuinka paljon meni plussalle?
  Aurinkoista kevään jatkoa ja kesän odotusta! 🙂

  • Heippa Anna!
   Kiitos palautteesta <3 Massalla plussalla oltiin reilusti, kutakuinkin +700-800 kcal.
   Mukavaa kevättä -E

 12. Hei eevi. haluaisin kysellä sinulta elimistön säästöliekillä olemisesta.
  haluaisin sinun apuja kuinka päästä säästöliekistä eroon ja kiinteytymiseen

  laitan sinulle meilinä tulemaan omat ruokailutapani.. ja kerron tarkemmin

 13. Hei.paljoko sinulla on diettiaikana energian tarve? Paljo siis tulee yhteensä ruuista?

 14. Hei Eevi! Ekaksikin täytyy sanoa, että mahtava postaus. Mitäs tuossa massakauden treeniohjelmassa on nuo pelkät kuntosalit vko 1-8. kohdalla? Ja kuinka pitkän max treenin teit tuolloin tiistaina?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta