Sinä

Minifitness_oleitsesi_uskounelmiisi

Olen kertonut omasta taipaleestani tähän päivään jo aikaisemmin. Elämäntyylini muutoksista ja pääkopan ajattelumallin kääntämisestä päälaelleen. Olen myös joskus ollut negatiivinen ihminen – toki tuolloin olin mielestäni vain realistinen. Pessimisti ei pety. Muutokseni ovat itseni kohdalla sisäisiä ja ulkoisia.

 Ihanimmat muutokset ovat tapahtuneet ehdottomasti sisälläni, vaikka toki ulkoinen olemus on myös itselleni tärkeää hyvän olon ja terveyden kannalta. En kuitenkaan haluaisi ihmisten keskittyvän täysillä omissa projekteissaan siihen ulkoiseen muutokseen, sillä yleensä sisältä tapahtuu myös paljon ulospäin heijastuvia asioita. Voit muuttaa kroppaasi vaikka kuinka ulkoisesti, mutta mitä sisälläsi tapahtuu samalla? Myös sisäinen motivaatio on tärkeää ulkoisen muutoksen jatkumiselle ja lopulta siinä pysymiselle.

Minifitness_capetown_eläelämääsi

Olin joskus tyytymätön itseeni. Ajattelin asioiden korjaantuvan ulkoisilla muutoksilla, mutta pian ymmärsin, että niin ei tule tapahtumaan. Muutos piti aloittaa sisäisellä remontilla ja pohtimalla asioita itsestään. Asioita, joista en itsessäni pitänyt. Nipotin mielestäni liikaa ja ajattelin asioista usein negatiivisesti. Turhauduin myös liian helposti, enkä ollut mielestäni vahva ihmisenä. En ollut myöskään kovin suvaitsevainen tai reilu. En edes uskonut omiin unelmiini. Millainen ihminen sellainen on? Sellainen, joka ei nauti elämästään.

 Tänä päivänä olen täysin vieras tuolle tyypille. En halunnut olla se ihminen. Eihän se edes näyttänyt tai kuulostanut minulta! Ehkä sen vuoksi muutos olikin helppo. Asiat ja epäkohdat tulee ensin tunnistaa. Tämän jälkeen ne tulee hyväksyä ja myöntää itselleen. Itse mutuos alkaa vasta tämän jälkeen…

Minifitness_omaitsesi_muutoslähteesisältä

Muutokseen on toki vaikuttanut muutkin ihmiset kuin vain minä ja pääni sisäiset keskustelut itseni kanssa. Ystävät ja läheiset. Kourallisista ystävistä muodostui kourallinen. Sisäinen muutos on lopulta mielestäni paras muutos kaikista. Miltä sisälläsi tuntuu ja millaisena ihmisenä sinä pidät itseäsi – oletko mielestäsi hyvä ihminen? Mielestäni näiden asioiden vuoksi kannattaa tehdä töitä. Olet sinä kuitenkin aina.

Kunnioitatko muiden ihmisten lisäksi itseäsi? Oman itsensä arvostus ja kunnioitus luovat sen mullan kaikelle uudelle kasvulle. Minun mullassani kasvaa pieni nupun alku, miltä omasi näyttää? Muista myös, että muutos ei ole kukaan muu ihminen. Uusi parempi poikaystävä ei välttämättä tee sinusta tai olostasi parempaa. Toki hyvä parisuhde edesauttaa hyvää oloa, mutta se tulisi saavuttaa ihan itse ensin. Oma sisäinen projektini oli taistelua oman itseni kanssa, johon saattoi auttaa vain minä itse. Nyt myöhemmin olen saavuttanut sen onnen myös toisen ihmisen kanssa, josta silloin saatoin vain haaveilla. 

Minifitness_uskoitseesi

Ole oman itsesi paras versio. Elämä elämä on yhtä muutosta – kehitys ei koskaan pysähdy ja se on aina mahdollinen. Nykyään olen itseäni kohtaan armollisempi ja nautin elämästä oikeasti, enkä vain sillä ajatuksen tasolla.

Oma ulkoinen projektini on huomattavasti helpompaa toteuttaa nyt, kuin aikaisemmin. Asiat ovat järjestyksessä pääni sisällä. Olisiko tässä syy ehkä siihen miksi sinä aina lopulta luovutat? Annat sohvalle vallan. Ehkä syy ei piilekään siellä missä luulit. 

Tässä perjantain aatteita ystäväiset! Mitä sinä arvostat itsessäsi? Pohdi sitä tänään <3 Happy, E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

13 vastausta artikkeliin “Sinä”

 1. Samaa mieltä ja tosi hyvä kirjoius:) noi sun asukuvat on aivan mielettömiä tykkään erityisesti mustat shortsit ja valkoinen kauluapaita yhdistelmästä:)

  • Oi vitsi kiva kuulla – täytyy niitäkin varmaan napsia lisää siis 😉 Hauskaa viikkoa Niina! -E

 2. Asiatekstiä jälleen kerran! Voi kuinka tää pistikin pohtimaan asioita. Kaiken hyvän alku ja juuri tosiaan itää sisällä meissä, ulkokuori vaan heijastaa sitä.
  Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

  • Kiitos Salikissa kommentista ja tehokasta uutta viikkoa! <3 -E

 3. Tosi hyvä teksti! Tässä todellakin miettimistä myös itelle voisko sitä omaa ajatusmaailmaa kääntää vähän positiivisempaan suuntaan 🙂 bongasin muutes sun instasta kivan pinkin treenikassin, niin oliks se siis haglöfsin ja mikä malli? Mulla kans etsinnässä uus kassi kun ei meinaa reppuun millään mahtua kamppeet.. Just haglöfsin kasseja oon mietiskelly et olis varmaan laadukas ainakin mut mallia mietin 🙂

 4. Kiitos taas tästä postauksesta, nää syvemmät pohdiskelut pistää aina kerta toisensa jälkeen mietiskelemään. Aina motivaatiopulan tai muun ikävämmän fiiliksen iskiessä tästä blogista saa kyllä ammennettua uutta energiaa ja sitä positiivista fiilistä, oot äärimmäisen inspiroiva.

  • Hienoa kuulla Janni 🙂 Kiitos ihanasta ja lämmittävästä palautteesta – näillä jaksaa inspiroitua itsekin <3 -E

 5. Hei! Kirjoittelin jo tuohon edelliseen postaukseen tässä taannoin kommenttia, mutta netti pätki ja teksti katosi. Mur. Asiani oli niiden takareisien metsästys. Voitko kertoa tai laittaa kuvina millä liikkeillä lähdet takareisiä muokkaamaan? Sekä ehdottomasti niitä tehokkaita pakaraliikkeitä kehiin myös, vinkkejä todella kaivataan! 🙂

  Tuo kuva missä istut kadun reunassa on jotenkin niin upea. Vaikka en tiedä missä tuo paikka on, tuli hirveä kaipuu sinne. Aika hassua, mutta jotenkin maisema ja rento fiilis sai sellaisen olon 🙂

  Oikein aurinkoista viikkoa sinulle!!!

  • Moikka TT! Ehdottomasti voin 😉 Laitamme to do listalle seuraavaksi. Noi kuvat ovat Cape Townista, Etelä-Afrikasta – se on upein ja ihanin paikka missä olen ollut. Kuin koti.
   Aurikoa myös sinne! -E

 6. Ihana teksti! Tykkään lukea tosi paljon kirjoja, jotka kertoo itsensä kehittämisestä jne., mutta kämppikseni on tosi negatiivinen kaikkea tällästä ”mielen kehitystä” kohtaan, ja välillä joutuu vähän salaillen miettimään ja lukemaan tälläsiä juttuja! Muuten menee tosi hyvin ja ollaan hyviä ystäviä. Vinkkejä, miten saisin sen innostumaan myös tai olemaan edes välittämättä sen mielipiteistä? 🙂

  • Heippa Sanni,
   Kaikki meistä ei ole niin ”avoimia” itsensä kehittämiselle, emmekä oikeastaan voi ketään siihen pakottaa.
   Yleensä kiinniostus herää kun oivaltaa asioita ja isona tekijänä vaikuttaa myös arvostus itseään ja muita ihmisiä kohtaan.
   Pidä sinä kirjasi, äläkä välitä hänen mielipiteistään <3 -E

 7. Todella inspiroiva kirjoitus, kiitos siitä! Tämä on ongelma jonka kanssa olen itsekin kamppaillut ja kamppailen edelleen, ja yritän oppia olemaan armollinen itselleni. Elämänpituinen matka aikaa oppia, onneksi voi joka päivä kasvaa ja kehittyä ihmisenä.

  Ihan mielettömän upeita kuvia muuten! 🙂

  http://jannanblogi.fitfashion.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta