Ihmesukat

Zeropoint_kompressiosukat_Minifitness_apu vasyneille jaloille

Takana oli pitkä päivä. Olin hädin tuskin ennättänyt lusikoimaan lounaan lennossa (samalla puuhaten vähintään 3 muuta asiaa), puhumattakaan lentopisseistä Ikeassa – niin ne jossa ehdit juuri ja juuri vetäistä farkut alas ja ylös. Laahustin väsyneenä kohti salia ja toivoin kassissani lymyilevien sukkien helpottavan pakottavaa ja löysää oloa jaloissa. Mielenkiintoni oli herännyt näiden ihmeellisten sukkien suhteen jo jokin tovi sitten, sillä olin kuullut niiden käytöstä paljon hyvää. Olin toivonut näitä jo joulukuussa pukilta, mutta sain jouluaattona sukkien sijaan aterimet. Taisi mennä kirjeet sekaisin…

Puin neonkeltaiset kompressiosäärystimet jalkaani hieman ennen treenin aloittamista sen kummemin asiaa vielä pohtimatta. Tajusin vasta treenin jälkeen mitä oli tapahtunut – olin unohtanut jalkojeni tajuttoman väsymyksen täysin ja jalat rullasivat matolla juostessani huomaamatta. Askel oli kepeä ja lennokas. Aivan kuin niiden muisti tästä päivästä olisi pyyhitty! Ei satoja rappusia. Ei monien tuntien seisoskelua. Ei juoksun pyrähdyksiä x1000. Näistä tuli ehdoton kaverini salille ja lenkille – anteeksi että suhtauduin teihin kovin varauksellisesti. Olette ansainneet paikkanne. Taisin saada ne vinkumani supervoimat.

Minifitness_zeropoint_kompressionhyödyt

Myös lentomatkalle Dubaihin (enää 3 viikkoa wippii) suunnittelin ostavani näiden Zeropointin säärystimien lisäksi sukat, joissa kompressio on hieman kevyempi – näin ollen sukkia voidaan pitää pidempään jalassa. Lennoilla jalkojen turvotuksen estämisen lisäksi sukat ehkäisevät veritulpan riskiä. Mielestäni nämä ovat myös hyvin edullinen sijoitus, sillä säärystimien suositushinta on 26,90e. Sukkien hinta vaihtelee hieman tarkoituksen mukaan 29,90 e-36,90 e väliltä. 

Kompression idea ja hyödyt

 • Pitää jalat virkeinä
 • Vähentää turvotusta
 • Tuo lisää virtaa treeniin -> lisää suoritustehoa!
 • Edistää lihaksen toimintaa
 • Palauttaa rasituksesta
 • Apua penikoihin, kramppeihin, koordinaatioon sekä nilkka- ja askelongelmiin
 • Sopivat kaikille
 • Istumatyöhön
 • Seisomatyöhön
 • Urheiluun
 • Lentämiseen

Minifitness_Zeropoint_kompression hyödyt_treeniin lisää tehoaSuomalaisen Zeropointin tuotteet pohjautuvat alusta loppuun lääketieteelliseen tutkimukseen ja huolellisesti loppuun asti mietittyyn tuotekehitykseen. Valikoimista löytyy erilaiseen tarkoitukseen kompressiolla varustettuja nilkka- ja polvisukkia sekä säärystimiä. Tulevaisuudessa on kehitteillä myös kompressiovaatteita – odotan innolla ensimmäisiä legginsejä! Voit kurkata lisää täältä.

Oikeanlainen ja oikean tehoinen kompressio tehostaa verenkiertoa ja pitää laskimoläpät suljettuina – toisin sanoen nesteet eivät pääse kertymään esimerkiksi jalkoihin lennon tai pitkän työpäivän aikana. Mikäli laskimoverenkierto jaloissa heikentyy, aiheuttaa se jaloissa väsymyksen tunnetta, turvotusta, suonikohjuja (naisten inhokit) ja jopa laskimotukoksia. Tuntuuko sinusta pitkän työpäivän jälkeen siltä, että olisi hyvä nostaa jalat ylös? Se perustuu juurikin tähän. Kannattaa kokeilla sukkia jospa niistä saisi apua.

Minifitness_kompression hyödyt_Zeropoint_sukat_säärystimet

Jos käytät säärystimiä tai sukkia treenatessa, kannattaa ne pukea n. 1 h ennen treenin aloittamista. Lymfasysteemi poistaa kehosta epäpuhtauksia, bakteereja ja kertynyttä maitohappoa. Kompressiota löytyy neljällä eri voimakkuudella, joissa mekaaninen paine vaihtelee tason mukaan. Lennolla ei kannata käyttää treeniin tarkoitettuja säärystimiä, sillä kompressiopaineen tulisi lähteä nilkasta saakka. Osta tuote siis käyttötarkoituksen mukaan, jotta saat siitä parhaan hyödyn irti!

Tukea tutkimustuloksista

Zeropoint tekee tutkimusyhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa kompression hyötyjen tiimoilta. Tähän mennessä on tutkimuksissa osoitettu kompressiosukan auttavan juoksijaa pitämään yllä tehokkaaseen juoksuun vaadittavaa lihasaktiivisuutta. Lihasaktiivisuus pakarassa parani jopa 5 %:lla sukkien ansiosta!

Myös selvää hyötyä on havaittu erilaisten urheilijoiden keskuudessa mm.palautumisen ja lihaskuormituksen osalta. Suomen urheiluopiston tiede- ja yrityspuisto Sportpoliksen tutkimuksissa kompressiotekstiilejä on testannut yli 100 urheilijaa ja tutkimuksissa on havaittu selviä hyötyjä Kompression toimivuuden osalta. Sukista saatavan hyödyn kokeminen vaihteli hieman testihenkilön lajista riippuen.

ps. Markkinoilla on nyt paljon kompressiolla merkittyjä ja nimettyjä tuotteita – hinta kertoo tuotteen toimivuudesta jo paljon! Tutkimustietoa on myös aina hyvä tutkailla toimivuuden perustaksi.

Minifitness_Zeropoint_kompression hyödyt_tehoa treeniin

Mahtavaa viikkoa ystävät! Feel free -E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

13 vastausta artikkeliin “Ihmesukat”

 1. Hei jee, kompressiosukkia olen miettinyt jo pitkään eritoten niille päiville, jolloin on jo työpäivän aikana tullut oltua paljon jaloilla ja illalla olisi vuorossa lenkkeilyä. Päheän värisetkin nuo ovat ja jos ne todella ”helpottavat treeniä” niin todellinen win-win-situation on saavutettu: tyyli ja toiminto 😉 Kiitos tästä 🙂

  • Moikka Jossu! Joo suosittelen ehdottomasti kokeilemaan – värejä löytyy myös ihanan pirteän neonkeltaisten lisäksi esim pinkki!
   Mustaa ja valkoistakin löytynee. Tyyli ennenkaikkea hehe 😉
   -E

 2. Ihan mahtava postaus! Mulla on myös ollut zeropointin säärystimet jonkin aikaa käytössä lenkkipoluilla, ja eron on kyllä huomannut. Oli mukava saada vähän faktatietoa omien ”tuntemusteni” tueksi 😀

 3. Onpa ihanan väriset vaatteet sulla. Mitkä/mistä noi hotit turkoosit trikoot on? 🙂

 4. Olet tosi kaunis näissä kuvissa! Minua hieman sairaanhoitajana epäilyttää nuo säärystimet. Aikaisemmin ainakin opetettiin, että kaikki sidokset jalkoihin pitää sitoa varpaista asti. Muuten sidos/säädystin toimii staassina: verta on jalkaterässä, mutta se ei kiristyksen vuoksi pääse kiertämään. Sukat sensijaan kuulostavat hyvältä.

 5. Zeropointit on parhaat! Oon ite käyttäny juoksussa etenki jo monta vuotta, askel muuttuu höyhenenkevyeksi vai miten se menikään! Onneksi näitä on alkanu tuleen niin syötävissä väreissä kun sillon alkuaikoina oli vaa mustaa ja valkosta! ♡

  Aattelin kysästä näin ku sulla on varmasti tietotaitoa, et oisko sulla vinkkejä lantionseusun ja sit pohkeiden ja akillesjänteiden liikkuvuuden parantamiseen? Mulla on sellanen ongelma et on periaatteessa pysty kyykkään ollenkaan, ei vaan paikat anna periksi vaikka oon muuten ihan perusvenyvä en mikään rautakanki todellakaan. Jotenki noi on vaan aina ollu mun kompastuskivi 🙁 plus omistan lyhyet sääret suhteessa reisiin… kiitos vaan luontoäiti tästäkin! :’D

  itseasiassa postaus liikkuvuusharjoittelusta ja venyttelystä ois aika bueno! 🙂

  Toivottavasti oot nyt päässy nauttiin näistä helsingin pommivarmoista lenkkisäistä! Ihanaa kun aurinko paistaa! B)

 6. Oon kanssa todennut nuo Zeropointin säärystimet ja sukat toimiviksi 🙂 Ostin sukat 2011 Thaimaan matkalle, ja ne on vieläkin kuin uudet. Eli ihan hiukee hinta-laatu-suhde 🙂 Ihanat värit sulla vaatteissa, oot kuin karkki!! x)

 7. Huhhuh löysin sun blogin tää on aivan mahtava!! Luin näitä siun postauksia yli kakstuntia kunnes rupes koskemaan päähän oikeen kun tuijottanu vaan näyttöä!:D Aivan mahtavaa jatka samaa mallia

  terveisin uusilukijasi!

 8. Heii! Täytyy kyllä kiiruhtaa nyt kauppaan ja ostaa nää! Musta tuntuu aina et jalat on treenin jäkeen niin turvoksissa ja punaiset, samoin myös työpäivän jälkeen!

  Ihana lukee edellee tätä sun blogia 🙂

 9. Hei,
  jos sie kaipaat kompressiotrikoita niin sattui silmään XXL sports&outdoor liikkeen avajaismainoksessa.. tiedä sitten mikä hinta/laatusuhde niillä on, mutta vois olla kokeilemisen arvoiset..

 10. toimiiko noi lennoilla? mun jalat paisuu aina tosipaljon ne on ihan superkipeet ku ne on niin täynnä nesteitä! itkin viimeks kun lensin usahan jouluna ..
  onkohan sukat tai säärystimet paremmat lennolle? 🙂

 11. Moikka !
  En löytänyt netistä inffoa niin ajattelin kysäistä sulta. Kuuluuko kompressiosäärystimet pukea housun alle vai päälle jos käyttää ihan kokomittaisia trikoita ? Vai onko pakosti pidettävä capri mallisten kanssa? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta