Kiitollisuus

Minifitness_terveys_onnellisuus

Tiedättekö mikä on elämän suurin onni? Terveys. Sen muistaa aina silloin, kun jokin menee pieleen. Tulee flunssa kesken kovan treenikauden ja manataan maailmaa. Saadaan urheiluvamma vaikka olisitkin fyysisesti elämäsi parhaimmassa kunnossa. Ristiriitaista eikö? Turhauttavaakin. Kropalla on tapana jarruttaa, kun emme itse sitä osaa. Se osaa myös vallan hienosti aukoa päätään laiminlyödyistä venyttelyistä ja peruutetuista hieronta-ajoista. Minä sain taas karun muistutuksen siitä muutama päivä sitten. Stop.

On kiire. Kävelen ripeästi aamuruuhkassa puikkelehtien. Askeleeni pysähtyvät yllättäen viiltävään kipuun alaselässä. Se puukko aukaisi viillon pakaraan asti. Tai siltä minusta tuntui! Muutaman sadan metrin matkalla tämä vihlaisu iski minuun seitsemän kertaa. Seiskanhan pitäisi olla onnenlukuni! Soitan paniikissa muutamaan eri paikkaan, kuitenkaan aikaa saamatta. Tiesin että nyt on päästävä hierontaan ja heti. Sitten onni potkaisikin juuri kun olin luovuttamassa puhelimen pois. Kiitos sille tyypille joka peruutit oman aikasi kroppakorjaamolta. Heillä on myös selvästi oikein oiva nimi, sillä se oli juurtunut päähäni ohikulkumatkalla – onneksi.

Minifitness_kukat_onni

En tiedä miten kiittäisin heitä. Selästäni löytyi pitkään kasaantunut lukko ja saimme sen auki. Riks raks poks ja vähän hierontaa päälle. Vasen pakara oli aivan tukossa, joka oli vetänyt koko alaselänkin aivan juntturaan. Olin varmasti maailman onnellisin tyttö kävellessäni sieltä ulos. Työpäivä jatkui normaalisti ilman kipuja. Minut ja päiväni oli pelastettu!

Olin kuulemma onnekas ja myös fiksu tullessani paikalle heti kivun alettua. Sain taas karvaan muistutuksen siitä, kuinka huonosti olen itse huoltanut kehoani. Hierojalla ja fyssarilla voidaan kyllä avittaa hommaa, mutta omahuolto on kyllä päivittäin jopa tärkeämpää! Foam roller, rumble roller ja perinteiset venyttelyt ovat kylässä koko viikonlopun! Maun niiden kanssa lattialla hyvin pitkään. Omaan terveyteen kannattaa oikeasti panostaa ja vaatia aikaa. Se maksaa aina siitä sinulle takaisin.

Ehkä se seiska onkin edelleen onnennumeroni. Sillä oli jotakin kerrottavaa…

Muistakaa arvostaa terveitä päiviä ja kehoanne <3

Blessed, E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

4 vastausta artikkeliin “Kiitollisuus”

  1. Voi ei! Onneksi sait ajan heti, ois ollut tuskaa joutua odottamaan aikaa esim. Viikonlopun yli! Mulla on ollut syksystä asti polvessa jähmeyttä (ei kipua), jota olen lääkärille näyttänyt eikä siitä ole koskaan löytynyt mitään vikaa, mutta itse tunnen että se ei ole normaali kuitenkaan. Yleensä kävelylenkin jälkeen sitä on alkanut pakottamaan ja siitä on tullut tönkkö. Myös jäsenkorjaaja on avannut polvea. Vasta nyt olen älynnyt, että se jähmeys tuntuu polvessa, koska koko kroppa on jumissa eli se itse ongelma ei ole edes polvi vaan mm. Takareisi & pohje. Ja kyllä olen myös laiminlyönyt venyttelyä. Nyt oon varannut koko kropan hieronnan sekä joka treenin jälkeen availen paikkoja foam rollerilla. Se on kyllä jännä juttu et hierojalle menee vasta sitten kun paikat on jumissa 😀 miksei vois varata aikoja pidemmälle ajalle eteenpäin ja käydä säännöllisesti? 😀

  2. Olen muistaakseni lukenut jostain vanhasta postauksesta sinun käyvän kerran kuussa fysioterapeutilla. Mietin, että minkälaista ”hoitoa” sinulle siellä tehdään? Jos hierojalla hierotaan niin mitä fysioterapeutilla urheilijalle tehdään 😀
    Olen tainnut laiminlyödä lähiaikoina kokoaikaisen kiireen takia kehonhuoltoa ja nyt vakavasti harkitsen fyssarile menoa!

  3. Onneksi tajusit mennä hoitoon aikaisin! Loppu hyvin kaikki hyvin 🙂 Foamroller/triggerpoint rulla on myös omalla ostoslistalla. Olen kuitenkin aika onnekas,kun talossa asuu urheiluhieroja ja valmistuva fysioterapeutti 😉

  4. Kroppakorjaamo on ihan paras paikka! Olen käynyt siellä jo pari vuotta, ensin osteopaatilla, joka sai selkäni kuntoon kun en lähes pystynyt kivun takia kävelemään ja lääkärit ja ”selkäspesialistit” lähettivät kotiin kipulääkkeitä syömään. Osteopaatti Harri paikansi ongelman nopeasti ja nikamien naksauttelun ja hieronnan lisäksi sain selkeät ohjeet selän jumppaamiseksi kotona. Siitä lähtien olen säännöllisesti huoltanut kehoani myös hieronnalla, jossa käyn Kroppakorjaamon Marjalla. Voin itsekin suositella kyseistä paikkaa lämmöllä ja kiitollisuudella. Taitavia ovat! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta