Se hetki

Nespresso_hetket_kahvi_minifitness_hyaakahvia

Mistä hetkestä muodostuu muistamisen arvoinen? Miksi juuri se hetki jää mieleesi niin hyvin? Usein niihin hetkiin liittyy jokin tietty tunne. Mikä on sellainen hetki joka päivä, kun sinä tunnet?

Minulla se on se hetki, kun istahdan kahvikuppi kädessä hetkeksi alas. Tai se hetki, kun juon sitä työpöytäni ääressä nopeasti hörppien, samalla yrittäen pitää kiinni ajatusta, jonka juuri sain päähäni. Näpyttelen sitä vimmatusti naputtaen tähän.

Se on hetki, joka täyttää juhlatilan. Joskus niin kovin arkinen voi muuttua ydeksi isoksi kruunuksi. Kahvihetki. Yksin tai ystävien kesken. Kahvi on jakamisen hetki tai ihan vain oma hetki. Nauti siitä.

Minifitness_nespresso_kahvihetki

Kahviin liittyy paljon muistoja, eikö sinullakin? Espresson nauttiminen Nizzan aamuisella rannalla kaikessa hiljaisuudessa. Istuimme siinä vain hiljaa vierekkäin nojaten toisiimme. Se hetki, kun istuimme ystäväni mökin parvekkeella kesäisenä iltana nauraen.

Se hetki, kun nautimme pienessä suklaapuodissa Lattea isoista valkoisista posliinikupeista ja maistelimme mitä erilaisempia pikkuruisia suklaita. Se hetki, kun kannoit aamukahvini lempimukissani sänkyyn utuisena aamuna – olin silloin kuumeessa.

Se hetki kun kannoin sinua uudessa termosmukissani ratikkaan ja täytit vieressä istuvan naisen sieraimet kutsuvalla tuoksullasi. Niin monta hetkeä olen kanssasi jakanut.

Minifitness_nespresso_kahviherkku_quilt-free dessert_sokeriton

Minifitness_Nespresso_jälkiruokakahvi_sokeritonherkku kahvista

Muistan kun en pitänyt sinusta. Iän karttuessa kuitenkin opin pitämään sinusta yhä erilaisemmissa makukombinaatioissa ja vahvuuksissa. Rakastin tuoksuasi – täytit vanhan puutalomme lauantaisin viettelevällä tuoksullasi. Niin kotoisa ja kutsuva. Turvallinen.

 Etelä-Afrikkaan jäi viimeisin muistoni sinusta. Tulit kätevästä pienestä tyylikkäästä koneesta ja saatoin valita monista eri vahvuuksista juuri siihen hetkeen sopivan. Nautin jo pelkästään Taika-mukin söpöydestä ja pienuudesta. Istuskelin terasilla aamuauringon säteiden lämmittämänä ja hörpin sinua sisuksiini. Kaipaan sitä hetkeä niin kovin, että samainen kone on nyt myös meillä kotona. Vihdoin ja viimein. Ikävä on hieman helpottunut, mutta Taika-muki minun täytyy vielä saada. Pieniä juttuja, mutta niin suuria. Se paikka oli koti ja kaipaan sitä.

Nespresso_minifitness_kahvihetki_aamukahvi

 Nyt olet kuitenkin täällä. Nespresso Inissia -kahvikone. Sulaudut keittiöömme täydellisesti. Sinusta löytyy jokaiseen hetkeen sopiva puoli. Aamuisin maistut tummana ja voimakkaana, iltapäivällä lounaan jälkeen kaipaan jotakin kevyttä. Kesällä en pidä sinusta kuumana, vaan jäähdytän sinut ja nautin sinusta kylmänä. Viilennät minua. Lämmität minua. Sateinen sunnuntaiaamu ja minä kohtasimme anivarhain. Nautin yksinäisyyden seesteisestä olosta. Vain minä ja Pikku Myy.

Ehdoton suosikkini on kylmänä nautittava Protein Lungo, joksi olen sen itse nimennyt. Se on jokaisen treenaavan ihmisen unelma, kahvi ja proteiini yhdessä. Makea ja ihanan herkullinen juoma joka tyydyttää niin kofeiinintarpeen kuin sokerihampaankin kolotuksen. Tuli ihan vesikielelle pelkästään kirjoittaessani siitä. 

Nespresso_proteiinikahvi_herkullinenresepti_minifitness_kahviherkku_terveellinen_sokeriton

Maidonvaahdotin on paras keksintö sitten jäätelön! Ihanan helppoa arjen luksusta. Minusta on helpompaa ja hygieenisempää, kun maitosäiliö on kokonaan erillinen vekotin. Se on jopa tyylikäs ja kompaktin kokoinen! Nespresso avaa nyt myös Suomen ensimmäisen myymälänsä tänne Helsinkiin Stockmannin lähettyville. Tämä helpottaa huomattavasti kapseleiden täydentämistä ja inspiraation hakemista. Kaipailen vielä Cape Townissa nauttimaani Chai-kahvia, jospa sitä löytyisi sieltä…

Espresso toimii aina. Ja tietysti myös suklaa. Raakasuklaa-reseptin voit kurkata täältä.

Nespresso_minifitness_akvhihetki_espresso_raakasuklaa

 Saan myös arpoa yhden samanlaisen Nespresso Inissia-kahvikoneen yhdelle teistä ystäväiset! Rakastastatko sinäkin hyvää kahvia yhtä paljon kuin minä? Kerro minulle SINUN paras kahvi-reseptisi ja olet mukana upouuden kahvikoneen arvonnassa. Mukaan tulee tottakai myös kapseleita erilaisiin makunautintoihin ja mieltymyksiin.

Vastauksia saa laittaa keskiviikkoon 9.4 saakka.

 

Kilpailu on päättynyt. Onnea voittajalle nimimerkillä Aino, nautinnollisia kahvihetkiä! Voittajalle on ilmoitettu sähköpostitse.

Lisää ihania reseptjä löytyy Nespresson sivuilta, josta minäkin hain omaa inspiraatiota reseptiikkaani!

Minifitness_kahvikone_nespresso_inissia

 

-Kofeiinipää E

 

 

*Arvottava tuote, Nespresso

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

96 vastausta artikkeliin “Se hetki”

 1. Kun kahvipurujen sekaan laittaa esimerkiksi kardemummaa se antaa todella ihanan maun kahviin! Nami 🙂

 2. Kiitos inspiraatiosta! Hitsi kuinka jumittunut sitä onkaan tapoihinsa. Aamuisin menee ihan normaali maitokahvi. Viikonloppuisin kuitenkin hemmottelen itseäni ja vaahdotan kevyen soijamaidon kahvin päälle ja lisäksi yksi tl ruokokidesokeria. Namnam, tuo on minun luksuskahvini! 🙂 Olen toivonut kyseistä konetta lahjaksi.. Turhuudeksi tuomittuna.. 🙁

 3. Aamukahviin kuuluu ehdottomasti laadukas, tummapaahtoinen kahvi ja runsaasti ihanan pehmeää soijamaitoa, nam! 🙂

 4. Suloinen postaus. Ja kyllä rakastan kahvia vähintäänkin yhtä paljon 🙂

  Suosikkini on tummapaahtoinen kahvi soijamaidolla ISOSSA mukissa. Simppeliä kyllä.. mutta niin hyvää. Vahva kahvinmaku on ihana, mutta mustana en juo kahvia koskaan.

 5. Juon kahvini mustana sekoittaen valmistuksessa siihen hiukan kardemummaa ja kanelia! Joskus jos tekee mieli jotain erikoisempaa kahvia, lisään joukkoon mantelimaitoa tai kookosöljyä 🙂

 6. Uuu! Ihana kahvikone 🙂 nyt varsinki ku oon pikku vauvan kanssa kotona, maistuu kahvi vielä erityisen hyvälle valvotun yön jälkeen. Kesällä huippua on just kylmätkahvit, blenderiin pikku pala chiliä, maitoa, jääpaloja, tummapaahtoista kahvia ja lusikallinen hyvää vanilja jätskiä sur rur avot! 🙂 kaadetaan korkeaan lasiin ja pinnalle vielä raastettua tummaachilisuklaata!

 7. Yksinkertaista mutta niiin hyvää – tuplaespresso ja nokare vatkattua kookoskermaa sekä tietysti kylkeen palanen raakasuklaata ♥ Toimii aina!

 8. Vuodenajasta riippuen voi hyvän kahvin maustaa juuri lempisiirapillaan. Kesäisin kookos ja banaani toimivat hyvin, talvisin pehmeä kardemumma tai karamelli. 2 shottia espressoa, 2 cl makusiirappia ja päälle silkkiseksi vaahdotettu maito. Pienellä harjoittelulla saa maidosta kahvin päälle kauniin kuvion, kuten sydämen. Kun tähän lisää vielä hyvän seuran, höpöttelyn ja raikuvan naurun, on täydellinen kahvi valmis.

 9. kahvia, kardemummaa, vähän sokeritonta minttusuklaasiirappia + loraus mantelimaitoo jääpaloja ja blenderiin ah niin hyvää!

 10. Vähän mausteisempi latte piristää ja lämmittää mukavasti 🙂

  Annos esoressoa
  Noin 2dl maitoa kuumennettuna
  Chilijauhetta/cayanne pippuria hyppysellinen
  Vanilja siirappia 1tl
  Kanelia

  Valuta espresso
  Lisää chilijauhetta
  Kuumennettu maito
  Pinnalle kanelia hitusen

  Myös hunajaa kannattaa kokeilla vanilja siirapin tilalle. Ja appelsiinin kuori todella hienoksi raastettuna pintaan. Tai vain appelsiinin eteeriset öljyt kuoresta 😛 nam nam!

 11. täällä ei uskalleta kokeilla mitään uutta, suuri mukillinen presidentti-kahvia kevyt maidolla <3

 12. Yksi hyvän kahvin rakastaja täälläkin 🙂 oli muuten ihanan kuvailevasti kirjoitettu. Saatoin melkein haistaa sen ihanan, tuoreen kahvin tuoksun. Oon kokeillut monia hyviä comboja, mutta suosikki näistä taitaa olla 1/3 vahvaa espressoa ja 2/3 vaahdotettua vanilja soijamaitoa.

 13. Yksinkertainen on parasta, perus suodatinkahvi, johon on raastettu tummaa suklaata 😉 Juodaan mielellään tuoreiden taateleiden kanssa!

 14. Ensimmäinen kerta kun mitään kommentoin täällä (tai yleensäkkään blogeissa), mutta olipahan pakko kun huomasin että Nespresso kone sinulla arvonnassa. Sitä niiiin paljon hehkutettu että sillä varmasti keittää parhaat kaffit!=) Kotona juodessa kahvi valmistuu hyvin perusmeinigillä. Tummapaahto mateli- tai perusmaidolla. Maidon usein lämmitän mikrossa, koska kahvini tulee olla tarpeeksi kuumaa.:) Ja kaveriksi yksi keksi, ellei löydy, niin riisikakku ja näkkärikin sopii oikein hyvin kahvini kaveriksi.

  Jaaa vielä kerran uskaltauduin kirjoittamaan 😉 täytynee kiittää inspiroivasta ja terveellisestä blogistasi! Hyvä sinä!

 15. Normi kahvi, tilkka maitoa ja vähän kookosöljyä! Joskus purujen sekaan kardemummaa!

 16. Vau! Ihana postaus ja tuo sokeriton siirappi kahvin seassa kuullostaa ihan älyttömän hyvältä! Itse nautin kahvini isosta kupista ja maidon lämmitän ja vaahdotan kattilassa, jotta maitoa voi laittaa kahvin sekaan enemmän kuin kylmänä 🙂

 17. Mun mielestä parasta kahvia on mahdollisimman tumma paahto. Sekaan pääsee teelusikallinen kookosöljyä ja vähän maitoa; joko mantelimaitoa tai laktoositonta luomukevytmaitoa (:

 18. Ei vitsit, onpa herkullisen kuuloisia reseptejä ja hyviä oivalluksia! Varsinkin Protein Lungo, pitää koittaa! Omaa lempparia on soijalatte vaniljasiirapilla<3

 19. talvella lämmin kahvi on ollut ihan must, mutta näin kevään ja kesän tullessa palaa jääkahvi ainakin mun lasiin, niin kotona kuin kahvilassakin.

  2dl kylmää kahvia (pirkan ranskalainen paahto NAM)
  2dl maitoa tai kermaa
  pieni kourallinen jäitä
  vähän sokrua tai mun tapauksessa steviaa oman maun mukaan
  ja plussana ehkä pari pisaraa vaniljauutetta jos siltä tuntuu!

 20. Minun kahvireseptini:
  Lapset viety tarhaan ja vauva nukkumassa aamupäikkäreitään. Satumetsä-kuppiin kahvia kunnon lorauksella soijamaitoa. Sohvalle puolimakuulle nauttimaan kahvista ja lukemaan blogeja. Päivän paras hetki <3

 21. Normikahvistakin saa erilaisen sekoittamalla purujen joukkoon ripauksen kanelia tai kardemummaa!

 22. Aamu alkaa aina ehdottomasti parilla kupillisella kahvia kaardemummalla ja kanelilla! Jonka seurana aamupuuro joka myöskin maustettuna kaardemummalla. Parhautta<3 t.kaardemummaholisti

 23. Mocha Green Monster smoothie <3

  1 kauhallinen minttu-suklaan tai suklaan makuista heraproteiinijauhetta
  1 kourallinen baby-pinaattia
  1 jäinen banaani
  2 dl mantelimaitoa
  1 avokado
  aitoa vaniljajauhetta
  1-2 rkl raakakaakaojauhetta
  1 espressoannos tai vahvaa suodatinkahvia

 24. Ihana postaus! Muistan kuinka itsekään en joskus nuorempana pitänyt yhtään kahvista. Aika hassua, koska nyt se kuuluu jokapäiväiseen elämään. Itse kuitenkin opin juomaan kahvia ”väkisin”, sillä muutkin tekivät sitä 😀 lämmitin mikrossa tavallista kaakaota puoli mukillista ja lisäsin sitten siihen kahvia, pikkuhiljaa kaakaon määrä väheni ja kahvin lisääntyi. Vielä tänäkin päivänä teen tätä samaista kaakokahvia, sillä siitä tulee hyviä muistoja mieleen :’)

 25. Bailey’s-kahvi on kyllä oma suosikki herkkuhetkiin! Eli loraus Baileysiä tavallisen kahvin sekaan ja päälle vielä kermavaahtoa ja kaakaojauhetta 🙂

 26. Ehdottomasti paras kahvi on aamukahvi! Mielellään tummapaahtoa, vahvaa ja kuumaa ja ihan vähän maitoa. Iso lasillinen, sohvalla hitaasti nauttien! Talvella kaardemummakahvi maistuu ja tuoksuu kotoisalle. 🙂

 27. Tummapaahtoinen kahvi, jonka päälle voi vaahdottaa maitoa. Toivottavasti arpaonni suosisi. 🙂

 28. Tuoreista pavuista valmistettu kahvi, vaalealla paahdolla. Kaveriksi hiljaisuus ja hyvä sisustuslehti 🙂

 29. Tummapaahto kahvi mantelimaidon kanssa, nam! 🙂 herkuttelu hetkinä pieni loraus vanilijakastiketta kahvin sekaan!

 30. Kesäisin tykkään juoda pikakahvia jäillä ja vaniljasokerilla- herkullista! Toki myös laittamasi proteiinikahvin resepti vaikuttaa aivan mielettömältä.

 31. Kiva postaus. Oma suosikkini on käsin vanhalla kahvimyllyllä tuoreeltaan jauhetuista pavuista keitetty tummapaahtoinen pannukahvi, joka nautitaan isosta mukista soijamaidolla ja teelusikallisella kuohukermaa.

 32. Oho, kone josta oon haaveillu. 🙂
  Kiireettömien päivien kahvi saa seurakseen vaahdotettua maitoa ja sulatettua suklaata. Nam!

 33. Kahviloiden erikoiskahvit ovat shoppailureissujeni hemmottelutapa. Kotona vaan en saa tehtyä yhtä hyvän makuisia vaikka olen yrittänyt. Kuitenkin maitovaahto kruunaa kahvin kuin kahvin. 🙂

 34. Ihana postaus! Aamuisin tulee nautittua musta presidentti kookosöljyllä. Makean himoon espresso vaahdotetulla täysmaidolla, tilkka kanelisiirappia, kanelia ja kardemummaa. Ja kanelia vielä vaahdon pinnalle! Treenin jälkeen maistuu frappe, jossa kylmää maitoa, jäitä, espresso ja ice coffee- makuista protskujauhetta 😛

 35. Laitan aamuisin suodatin pussiin kahvin lisäksi kanelia, kaardemummaa ja ripauksen suklaa teen puruja. Ai että! Suklaa teen purut tekee kahvista paljon pehmeämmän makuista. Makua ei erota suklaaksi.. varsinkaan jos ei tiedä. Mieheni teki tätä minulle joskus vuosi sitten ”salaisella” reseptillään ja jouduin todella kiskomaan sen häneltä että saisin vielä joskus uudestaan. Nykyään siis tällä reseptillä joka aamu 🙂

 36. Reissuista tulee ostettua mukaan kotiin aina erilaisia kahveja. Luomukahvit ja kauniisti pakatut ja hyvältä tuoksuvat kahvisetit on ihania ja toivottuja tuliaisia! Chilikahvi on maistamisen arvoista.. mm!

 37. Lempikahvihetkeni on, kun aina välillä ennen treeniäni pysähdyn Tampereen Tullintorin Punnitse ja Säästässä. Kaupan perälle on lavastettu pieni punainen mummonmökki uuneineen ja suurin nojatuolein päivineen. Huoneessa on myös kahvikone, josta valitsen tuplaespresson treenibuuteriksi. Istahdan aina toiseen isoista nojatuoleista ja kirjoitan mummonmökin vieraskirjaan ajatuksiani. Taustassa soi linnunlaulu. Paikasta ja sen espressosta on tullut minulle jo jonkinasteinen pakkomielle! Itselläni ei valitettavasti olisi varaa ostaa hienoa kahvikonetta, mutta jos arpaonni suosisi….. 😉

 38. oi kahvi! <3 rakastan suuresti! Tykkään tummapaahtoisesta kahvista ja perus vaaleat kahvit eivät enään miellytä makuhermoja!
  Mun herkkukahvi alkaa kahvipapujen jauhamisella, siitä kahvit, joihin loraus oma tekemää mantelimaitoa ja toffee steviaa <3 Tätä kahvia herkuttelen juuri muumi termosmukista!

 39. Tämä kahvi ei ole mikään arkipäivän juoma, vaan ennemminkin erikoisherkku. Täydellinen rauhallisen vapaapäivän kiireettömään aamiaishetkiin. Lämmitän kevyt- tai täysmaidon ja vaahdotan sen korkeaan kuppiin. Lisään vahvan mutteripannulla keitetyn espresson ja lorauksen vaahterasiirappia mukaan. Päälle kermavaahtoa ja jos oikein haluaa herkutella, niin pinnalle pähkinäkrokanttia. NAMM<3

 40. Arkikahvinani toimii perus pirkkakahvi maidolla. Viikonlopuille olen kuitenkin löytänyt maailman parhaimman kahvin: Kaffa Roasteryn Monsoon Malabar! Tosi hyvää ja suosittelen! Kaffahan on pienpaahtimo Punavuoressa ja sieltä saa heidän paahtimo-kahvilastaan tuorepaahdettua kahvia jonka he voivat jauhaa ihan siinä edessäsi. Ihanaa luksusta kahvinjuojille!
  Kuitenkin kahviloissa ja välillä töissä tykkään juoda erikoiskahveja, oon juonut sellasta ihan superhyvää lattea töissä aina välillä missä on kanelia ainakin!

 41. Paras kahvi on luomu ja tummapaahtoinen, jossa on maitovaahtoa päällä. Hassua, kun vasta eilen haaveilin kahvikoneesta tuon meidän vanhan kahvinkeittimen tilalle, toivotaan että onni suosii! 🙂

 42. Mä en juo kahvia lainkaan, mutta varmasti joisin jos olisi tuollaisia helppokäyttöisiä herkkunappeja! Oma ainoa hyvä kahvinmaistelukokemukseni oli seuraavanlaisella reseptillä: Keitin vahvaa kahvia muutaman desin, ja tämän lisäksi keitin kevytmaitoa liedellä kattilassa muutaman desin. Vispasin maitoa hyvin kuohkeaksi ja sekoitin 1:1 suhteella kahvin ja maidon. Tämän lisäksi lisäsin kahviin hieman vaniljaa ja kardemummaa, sekä murensin Daim-karkin pohjalle. Onkohan tuo jo kaukana oikeasta kahvista? No mutta hyvää oli ne muutamat suulliset 😀

 43. Kahvipurujen sekaan kanelia ja kardemummaa, päälle maitovaahto ja ripaus hasselpähkinärouhetta.

 44. Paras kahvireseptini on yhtäaikaa niin yksinkertainen ja samalla myös välillä niiiin vaikea. Tämän paremmalta kahvi ei kuitenkaan mielestäni voi maistua, tämän kanssa aika pysähtyy ja hymy nousee huulille, viipyen siellä iltaan asti. Hetki ei ehkä ole pitkä, mutta sitäkin tärkeämpi.

  Kahvini keitän mokkapannulla, maukkainta purua on italialaisen ystäväni lahjoittama espressopuru. Mokkapannun lämmitessä hellalla, laitan mikroon lämpeämään aimo annoksen täysmaitoa, tiedänhän että hän haluaa nauttia kahvinsa runsaalla maidolla.

  Jaan maidon kahteen suureen olutkolpakkoon, huvittavaa, tiedän kyllä, mutta näissä kolpakoissa on lämpimät muistot, jotka tuovat oman vivahteensa kahviin. Kahvin valmistuttua kaadan sen maitojen sekaan, hänelle hieman vähemmän kuin minulle, haluan nauttia kahvini tumman puhuvana ja vahvana.

  Nappaan kahvikolpakot käteeni, avaimen kouraani ja ilman kenkiä hipsutan rappukäytävän kautta ulos. Aurinko paistaa hänen kasvoilleen ja hän hymyilee nähdessään höyryävät kolpakot käsissäni. Istun hänen viereensä ja nostan täyteläisen kahvin huulilleni. Enkä tiedä, voiko kahvi koskaan maistua paremmalta.

  Tällainen on minun täydellisin kahvihetkeni, reseptinä mokkapannukahvia, täysmaitoa, kesäaurinkoa ja rakkautta 🙂

 45. Oma suosikkini on niinkin yksinkertainen kuin kardemummaa ja kanelia suodatinpurujen päälle. Kahvin sekaan vielä tilkka itsetehtyä mantelimaitoa 🙂

 46. Olen itse myös kylmän proteiinikahvin ystävä! Samanlaisella reseptillä mennään;
  -vaniljaproteiinijauhetta
  -maitoa(mantelimaito toimii myös hyvin)
  -vahvaa kahvia (jäähtynyttä)
  -ripaus kanelia (halutessa myös kardemummaa)
  -jääpaloja tai jäämurskaa

  Tähän ei tarvitse edes blenderiä. Shakerin pohjalle heitää prodet ja kanelit, päälle maito ja vahva kahvi. Ravistaa huolella ja kaada kauniiseen lasiin. Lisää jääpaloja tai murskaa ja aseta pilli, joka kruunaa tämän nautinnon.

  Reseptissä ei ole mittoja, koska paras prodekahvi tulee fiiliksen mukaan!

 47. Espressoon keittämisen jälkeen lisätään pakurikääpää ja ripaus kanelia, tämän jälkeen vaahdotetaan mantelimaito sekaan kruunaamaan kahvi <3

 48. Herkutteluhetkiin latte, johon loraus vaniljasiirappia ja seuraksi pala tummaa suklaata, oijjoi 🙂

 49. Italiassa oon parhaat kahvit juonu!
  Ehdoton lemppari on caffe macchiato tiiviiksi vaahdotetulla maidolla. Ja sillä todella on väliä miten ja minkälaiseksi maito on vaahdotettu! Jos haluaa herkutella niin päälle tummasta suklaasta tehtyä raastetta.

 50. Rauhallinen sunnuntai aamu ja iso kupillinen kahvia, johon lisätään ”pieniä muruja” suklaata. Siitä rentouttava päivä alkaa 🙂

 51. Kahvinpurujen sekaan kardemummaa, toimii!
  Joskus sekoitan maitokahviini hieman vaniljaesanssia, nam!
  ja tietysti uudehko suosikki; prodekahvi! Kupin pohjalle esim. vaniljaprodejauhetta, kahvi päälle, sekotellaan ja nautitaan 🙂

 52. Kahvinpurujen sekaan kardemummaa, toimii!
  Joskus sekoitan maitokahviini hieman vaniljasokeria, nam!
  ja tietysti uudehko suosikki; prodekahvi! Kupin pohjalle esim. vaniljaprodejauhetta, kahvi päälle, sekotellaan ja nautitaan 🙂

 53. Ihania vinkkejä sekä kirjoituksessasi että näissä kommenteissa, laitankin iltakahvini joukkoon hiukan vaniljasokeria heti tänään! Itse nautin useimmiten kahvini tummapaahtoisena ja reilusti maitoa joukkoon. Mieheni on kahvifriikki ja hänen erikoisemmista tekeleistään ja kahvilaaduista saankin nauttia usein. Tällaisella koneella onnistuisi esimerkiksi latten tekeminen varmaan minultakin. 😉

 54. Oi vitsi, pitääkin testata toi proteiinikahvi! Oma lempikahvini on tosi simppeli, varmaan jos olisi kunnon hifikeitin niin tulisi testailtua vaikka mitä… Vapaapäivien aamuherkku: Tummapaahtoista kahvia, rasvatonta maitoa ja hasselpähkinäsiirappia. Kaveriksi croissantteja.

 55. Oijoih, ihanaa! Olen juonut kahvia vasta vajaat kolme vuotta (olen 31-v), ja olen totaalisen koukuttunut. Pauligin makukahvit ovat ihania, sekaan vaahdotettua maitoa, ehkä kermaa ja vanilijasteviaa! Uusin kokeiluni on maapähkinäjauhe…kahvi nautitaan ISOsta mukista ja kiireettöminä aamuina heti ensimmäisenä ylös noustessa niin, että aamupalan voi syödä vasta myöhemmin.

 56. Kerran kaverini tarjosi kahvia niin, että oli lisännyt purujen joukkoon ripauksen kardemummaa. Aivan ihanan makuista! Olen jäänyt siihen ihan koukkuun 🙂

 57. Voi itku! tuo olisi ihana voittaa!
  Juotiin kapselikahveja taannoisella lomareissulla ja sen jälkeen on oman koneen plöröt maistuneet kamalalta. Vaan ei ole mies suostunut kapselikonekaupoille..
  Rakastan kahvia ja spesiaalihetkien herkkukahviin tulisi suklaakastiketta pohjalle loraus, jääpaloja, vahvaa hyvää kahvia, maitoa ja vähän kermavaahtoa päälle! 🙂

 58. Suosikki kahvini on cappucino, jota varten keitän aamuisin mokkapannulla kahvia tuoreista kahvipavuista. Kesäisin suosikkini on caffé freddo, jonka valmistan kaatamalla tummaa italialaista kahvia pieneen lasiin, jossa on muutama jääpala.

 59. Kyllä se perinteinen pannukahvi taitaa voittaa kaikki! Kiitos parhaasta blogista!

 60. Hei!
  Juon kahvini yleensä mustana pienen twistin kera eli sekoitan siihen valmistusvaiheessa hieman kardemummaa, kanelia tai vaniljasokeria. Joskus vielä lisään valmiin kahvin joukkoon sekoittaen valmistuksessa siihen hiukan kardemummaa ja kanelia! Joskus tekee mieli jotain erikoisempaa kahvia, joten lisään joukkoon mantelimaitoa tai kookosöljyä… nam!

  Toivottavasti onni suosii… 🙂

 61. Ihana postaus, tuli oikein vesi kielelle kun oli niin kuvailevaa tekstiä.. 🙂 Parhaaseen kahvireseptiini kuuluu kiireetön aamu ja tummapaahtoinen tai pähkinäinen kahvi maidolla. Yksinkertainen on siis hyvää, mutta viikonloppuisin voi hemmotella itseään tekemällä mausteisemman kahvin maustamalla sen kaardemummalla tai suklaalla! NAM!

 62. Luksuskahvini on tummapaahtoista ja maustettu kardemummalla, joskus loraus kermaa, joskus chilisuklaan kera nautittuna. Kahvihetki on arjen parhaita hetkiä varsinkin oman miehen seurassa.

 63. Kahvi rakas ystävä <3
  Maidon kanssa, mutta kovasti olen yrittänyt alkaa juomaan kahvini mustana. Aamujen pelastus vailla vertaa, tuollainen härveli olisi mahtava !!

 64. Mä opettelin juomaan kahvia vasta muutama vuos sitten kesällä, jolloin sekoitin noin puolet jäähtynyttä kahvia ja puolet maitoa, lisäksi jääpaloja. Eli jääkahviko tuo nyt sitten on, kuumana kesäpäivänä maistu ihanalta oikein JÄTTI-isosta tuopista pillillä juotuna 🙂

  Loppu onkin historiaa, nykyään kahvihetki on mulle yks päivän kohokohta. Tummapaahtoista menee mantelimaidolla, joka päivä vaan yhtä ihanaa! En voi ite kuvitellakaan juovani kahvia kiireessä tai töissä nopeasti tauolla, vaan kahvi täytyy nauttia kotona tai muuten rauhassa, jonkun ihanan herkun kera 😀

 65. Haha, ihana nautiskelukahvi tulee sillä, että ”tavalliseen” kuumaan kahviin heittää sekaan muutaman suklaapalan! 😀 Päälle tietty vielä ripaus sokeria ja maitoa, sokerihiiri kun olen 😉

  Olispa ihana voittaa tuollainen vekotin! Helpottuis aamut varmasti kummasti.

 66. Maustettu maitokahvi kermavaahdolla/vaahdotetulla maitohunnulla on ehdoton suosikki!

  Kiehautan ensin maidon, kanelin ja lisään joukkoon sokeritonta caramel-makusiirappia ja vahvaa kahvia.

  Maitokahvi lasiin, päälle kerma- tai vaahdotettu maitohuntu ja pinnalle voi ripotella vaikka fungen/toffeen tms. paloja tai vaikka murskattua macadamia-pähkinää.

  aivan taivaallista 🙂

 67. Täälläkin yksi kahvin suurkuluttaja, se on vaan niin hyvää <3

  Yleensä juon kahvini sellaisenaan (mustana), mutta jos haluan siihen jotain spesiaalia, laitan sekaan 1rkl kookosöljyä 😛 nam!
  Joskus (varsinkin kiireisinä aamuina ennen aamuvuoroa) sekoitan kahviin proteiinijauhetta (suosikit suklaa ja vanilja), sillä jaksaa odottaa ensimmäiseen taukoon asti eikä nälkä pääse ihan heti yllättämään 🙂

 68. Tykkään vaahdottaa maidon, sekä suklaa tai vanilja proteiinia ja lopuksi kahvi sekaan 🙂 nam.

 69. Heipparallaa! Mä oon varmaan vähän erilainen kahvinautiskelija, kun juon sen ihan raakana. Eli sellaisenaan jotta maku on sitä itseään – tällä hetkellä Presidenttiä ja Moccamasterilla. Tällaisella tavalla nautittuna kahvimasiinalla kuten myös kahvin laadulla on varmasti erityisesti merkitystä ja eron huomaa.

 70. Maitokahvi kiireettömänä aamuna maistuu parhaimmalle. Olisi ihana päästä myös kokeilemaan tuollaista kahvikonetta.

 71. Kahvikissa ilmoittautuu mukaan kisaan! Juon yleensä kahvini tummapaahtoisena ja mustana, mutta välillä laitan vaihtelun vuoksi kahvin sekaan kardemummaa tai kanelia ja vaniljaa. Mitään maailman mullistavaa kahvireseptiä minulla ei siis ole antaa 😀

 72. Lempparini on ihan tavallinen kahvi maidolla. Olisi ihanaa kokeilla jotain uutta, ja siihen tämä kone antaisi oivan mahdollisuuden! 🙂

 73. Mun yksi ehdottomimmista lemppareista on minttusuklaakahvi.

  Mukin pohjalle tulee korkillinen piparminttuesanssia, päälle tummapaahtoista kahvia (pitää sekoittaa lusikalla) ja kaakaojauheen kanssa vaahdotettu maito (itse lämmintän hellalla ja käytän tummaa Fazerin kaakaojauhetta). Koko komeuden kruunaa kaakonibsit ja ripaus kanelia.

  Maitovaahdon ja kaakaonibsejen lusikoiminen suuhuun on parasta, suosittelen! (:

 74. Aivan,paras kahviresepti oli ystävän luona nautittu kuppi nespresso kahvia johon sekoitimme lämmitettyä maitoa

 75. Voi vitsit miten ihanan tunnelmallisia kuvia ja tekstiä, joka sai veden kielelle! 😉

  Mun oma, omasta mielestä maailman herkullisin ja paras kikka on lisätä vaniljajätskiä kahviin.. Sopii kesät talvet ja maistuu aina yhtä hyvälle! Namiiiii

 76. Parasta on tumma paahtoinen kahvi soijamaidolla ja ehkä hieman vaniljalla, nautittuna aamulla auringossa ja ihan rauhassa 🙂

 77. Tosi vahvaa kahvia, maitoa, jääpaloja ja kinuskikastiketta. Paras kesäjuoma ikinä! Kuuman kahvin juon mustana ja heitän purujen joukkoon kardemummaa ja kanelia. Kahvia olen oppinut juomaan vasta pari vuotta sitten , joten en ole hirveästi ehtinyt muihin kuin peruskahveihin tutustua 🙂

 78. Oi jospa tuollainen kone olisikaan mahdollista joskus saada niin ai että. Minulla ei ole mitään ihmereseptiä, mutta olen keksinyt että kahvista tulee entistäkin maukkaampaa ja aromit tulevat parhaiten esille kun moccamasterin laittaa tippumaan vain ”puoliteholle” sinne vain maito sekaan. Kyllä lähtee päivä käyntiin, naminami<3

 79. Tuikitavallista pannukahvia kera Ikean 1,50e maksaneelle maidonvaahdottimella vaahdotetun rasvattoman maidon. Simppeliä, mutta ihanan pientä luksusta arkeen tuovaa 🙂

 80. kesä lähestyy ja siihen kuuluu ehdottomasti jääkahvi! perinteisellä mutteripannulla espressoa, sopivasti kylmää rasvatonta maitoa, muutama tippa vaniljauutetta sekaan ja kourallinen jääpaloja. kaikki pitkään lattelasiin ja nautitaan mieluiten parvekkeella kiireettömänä viikonloppuaamuna auringonpaisteessa 🙂

 81. Kahvi hetki on ehdottomasti se hetki!
  Mokkapannulla espressoa ja paalle kuumaa vaahdotettua maitoa. Hieman vaniliasokeria ja voila.Yksinkertaista ja parasta. 🙂

 82. Ehdottomasti parhaat kahvimuistot ja -hetket liittyy vanhalle työpaikalle, pienen kaupungin vanhaan kahvilaan ja sen kahvikoneen ääreen. Monenlaisten kokeilujen jälkeen lempparikahvi on kuitenkin yksinkertainen; pieni latte lorauksella Monet:n Noix de Macadamia -siirappia. Namnam.

 83. En ole koskaan pitänyt erityisemmin kahvista ja olenkin ollut teen lipittäjä. Tollaisen koneen kun saisi, varmasti oppisi pitämään kahvista eritavalla ja mikä parasta, aamuisin saisi keitettyä rakkaalle kunnon sumpit! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta