Elä omaa elämääsi

Minifitness

Elä omaa elämääsi, älä muiden. Meillä jokaisella on omat haaveemme. Miksi kuitenkin tuntuu, että kaikkien tulisi mahtua edes jotenkin päin samaan muottiin? Treenaaminen ja terveellinen syöminen kun tuntuu olevan vähän jopa pakollinen status. Monilla se tuntuu vaativan myös kisoihin osallistumisen, vaikka kroppa ei olisikaan luotu lajiin sopivaksi.

Tarvitseeko meidän kaikkien haluta samaa? Kulttuuritalo oli eilen loppuunmyyty. Iso lauma ihmisiä oli kokoontunut tuijottelemaan ja arvostelemaan lavalla enemmän tai vähemmän pyllisteleviä tyttöjä glitteri-biksuissaan. Tämä buumi vahvistaa vain entisestään sitä, kuinka ihmiset alkavat vieroksumaan terveellistä elämäntyyliä. Todellisuudessa fitness ja terveellinen elämä ovat kaksi eri asiaa, eikä niitä tulisi edes liittää yhteen.

Minifitness_fitness

Fitnesselämä sopii vain harvalle meistä, eikä sen kuuluisi olla status-juttu nuorien naisten keskuudessa. Sitä se kuitenkin valitettavasti selvästi on ja biknisarja alkaa muistuttamaan halpoja missikisoja, joista puuttuu enää kruunut ja kikattelukierros ballerinamekoissa. Lajin upeus katoaa täysin ja kritisointi jatkaa kasvuaan. Luulen etten ollut ainut shokissa oleva kun lyhyiden bikinisarjalaiset tärähtivät lavalle. Niitä oli niin paljon. 

Yhä enemmän nousee esille syömishäiriöisiä ja terveysongelmien kanssa kamppailevia nuoria naisia. Tämä on kuin mikä tahansa muukin urheilulaji. Joko olet lahjakas ja kroppasi malli on luotu tähän, tai sitten ei. Tämä laji ei muuta sinua tai ulkonäköäsi. Se ei myöskään varmasti tee sinusta onnellista, vaan se onni tulee löytää muualta.

Aito kutsumus lajiin onkin sitten toinen juttu ja näitäkin tyttöjä löytää. Arvostan suuresti sitä työtä, jota tämän laji vaatii menestyäksesi siinä. Se vaatii älliä, halua, tahtoa, tietoa ja intohimoa. Se vaatii oikeanlaista fysiikkaa. Pienenä selvennyksenä myös, se ei ole laihuuskisa. Siellä olisi oleellista omata myös lihasmassaa, jota diettaaminen ei saa kuluttaa täysin pois. 

minifitness_sinunelämä

 Elämän tavoitteet, unelmat ja arvot muuttuvat koko ajan. Minun parempi elämäni ei alkanut päätöksestä lähteä fitnesskisoihin. En tarvinnut sellaista määritellääkseni itseäni, ollakseni ”status”. Tämä Fitnessunelma alkaa oikeasti olla jo samaa tasoa sen kanssa, että halutaan olla julkkis. Onko elämän arvot vähän sekaisin?

Unelmieni elämä alkoi silloin, kun heräsin siihen, että tämä ei ollut minun elämäni. Tiesin pystyväni parempaan. Tiesin sen vaativan vuosien työtä ja oman minäni muuttamistakin. Kaipasin posiitivisuutta, intoihimoa, turvaa ja aitoa nautintoa elämääni. Niimpä aloitin oman elämäni värittämisen uudelleen. 

Olen oivaltanut monia asioita. Olen oivaltanut oikeiden ja aitojen ystävien merkityksen. Olen löytänyt vahingossa myös elämäni rakkauden, jota en edes osannut etsiä. Ehkä siksi se tapahtuikin. Raha ei tuokaan onnea, vaan lähinnä tietynlaista turvaa elämään. Statuksellasi ei ole mitään väliä. Kuka olet tai mitä teet on ihan sama, jos et itse arvosta ja nauti siitä. Se millainen ihminen sinun sisältäsi löytyy, on ainut mikä merkitsee. 

minifitness_week

 Olen aina ammentanut voimaa ja energiaa liikunnasta. Myös terveellinen ruokavalio muodostui hyvin luonnolliseksi osaksi jokapäiväistä elämääni vähitellen. Aloin nauttimaan aivan eri asioista. Olen bailannut ja syönyt Mäkkärissä, eikä se aika tehnyt minua onnelliseksi. Koostan elämäni yksinkertaisesti asioista, joista MINÄ itse nautin. En suorita, eikä minua kiinnosta mitä joku muu on minun elämästäni mieltä. Nautin, elän ja iloitsen niin monista seikoista elämässäni juuri näin. Ensimmäinen askeleeni alkoi varmaankin silloin, kun kyllästyin terveysongelmiin, jotka aiheutuivat ruoasta. Sitten jäin koukkuun liikunnan  tuomasta hyvästä olosta. 

Tätä tämän päivän tyttöä on rakennettu pala palalta. Toivottavasti ymmärrät, että pala palalta on ihan okei? Nappaa ensimmäinen puraisu siitä, minkä kuvittelisit parantavan omaa elämänlaatuasi. Maistele sitä. Jos se ei ollutkaan se kaipaamasi suupala, sylkäise se pois ja maista seuraavaa. Löydä sinun elämäsi palaset. 

minifitness_tavoitteetjaarvot

 Kaikki kuvat We heart it

 Iloa, energiaa ja positiivisuutta viikkoosi ystävä <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

35 vastausta artikkeliin “Elä omaa elämääsi”

  • Ihana Ainoskiinihan se siellä! Kiitos hymystä sulle takaisin vaan <3 -E

 1. Ihana ja asiallinen teksti! 🙂 Ja täyttä totta,nyt tässä ekan kerran uskaltauduin kirjottamaan blogiisi 🙂 Kummasti piristää mieltä,kiitos!

  • Kiitos palautteestasi Piia- Mukavaa että uskaltauduit 😉 Hauskaa päivää sulle -E

 2. Tämä kirjoitus kolahti ja kovaa. Osasit sanoa juuri oikeat sanat sille, mitä olen pitkään mielessäni ahdistellut. Kiitos paljon ihanasta blogistasi! 🙂

 3. Ihana postaus tämä pisti mut miettimään lisää oman elämän arvoja, joita on lähiaikoina tullut mietittyä useasti! Kiitos näistä ihanista postauksista, joista saa aina hymyä huulille ja lisää tsemppiä ittelle! Sun blogia on niin kiva lukea kun sanot oman mielipitees aina niin selvästi! 🙂

  • Niin hyvä kuulla Iina ja kiitos myös palautteesta 😉 -E

 4. Pakko kerrankin kommentoida 🙂 Pistit niin omat ajatukseni sanoiksi. Fitness yhdistetään tällä hetkellä terveelliseen elämäntapaan mutta mietin monesti kisailijoita katsellessani tämän hurjan diettaamisen negatiivisia puolia. Ilta-sanomat hehkuttaa isosti kisailijoiden 11kg painonpudotusta. Voiko näin alhaisilla rasvoilla naisilla olla enään kuukautisia joiden poisjääminen on kropan iso hätähuuto!? Voi kun kaikki saisi olla ja tehdä mitä itseään kiinnostaa. Näin pienessä maassa vaan jotenkin tuntuu että aina pitää sopia muottiin.

  • Kiva kuulla että ajatukset menevät yhteen monien teistä kanssa tämän tiimoilta. Hyvä vähän herätellä omia ajatuksiaankin välillä 🙂 Pieni maa pienet huvit 😉 -E

 5. Todella hienosti kirjoitettu teksti! Ja niin totta.. Itse pystyn täysin samaistumaan kirjoitukseesi.. Kiitos, että kirjoitit tämän 🙂

 6. Kiitos ihana Eevi jälleen hyvästä postauksesta, täyttä asiaa koko teksti! 🙂 Harmillista katsoa salilla nuoria likkoja, jotka vertailevat kenellä isoin haba tai piukein peppu..:/

 7. Kiitos Eevi, ihan mahtava kirjoitus! Näihin ajatuksiin on hyvä päättää tämä päivä ja painaa pää tyynyyn hymyssä suin! 🙂

 8. Heips!!
  Oot aivan ihana tyyppi!! Jotenkin eksyin blogiasi lukemaan ja oon jo ihan koukussa enkä haluaisi lopettaa lukemista. Harmikseni töitäkin pitää tehdä!! 😀
  Jatka samaa rataa!!:))

  Halauksin *Hanna* <3

  • Voi mikä Hanna! Ihana, kiitos <3 Toivottavasti jäät seurailemaan menoa jatkossakin. -E

 9. Voi Eevi oot niin ihana ihminen! Nää sun postaukset on joka kerta niin mielettömän hyviä ja aivan samat ajatukset myös itselläni joten helppo samaistua joka lauseeseen. Tää blogi on ehdottomasti parhain lukemani! Aina tulee niin hyvä mieli täälä käydessä, että oli pakko nyt ensimmäistä kertaa kommentoida ja ihan vain kiittää sinua kaikista ihanista sekä inspiroivista teksteistäsi! Oikein ihanaa kevättä sulle! ♥

  • Kiitos hirveästi Jenny, niin mahtavia nämä teidän palautteet! <3 -E

 10. Mahtava kirjoitus! Osui ja upposi oman elämäntilanteeni ja elämänmuutokseni suhteen ihan nappiin 🙂 Itseään pitää kuunnella ja uskaltaa heittäytyä pakkosuorittamisen sijaan. Mukavaa kevään jatkoa sinulle! 🙂

  • Juui näin Sanna, jee 😉 Kiitos palautteesta ja oikein ihanaa kevättä sinnekin -E

 11. Tämä oli niin loistava postaus! Olen itsekkin juuri tehnyt elämäntaparemontin ja opettelen nyt uudenlaista terveellistä ja urheilullista elämää ja tavoitteena myös kroppa josta se urheilullisuus näkyy! Monenlaista kommenttia on tullut, tuntuu välillä niinkuin se sana ”fit” tai ”fitness” tarkoittaisi vain sitä että tavoittelen lavalle pääsyä ja minimaalista rasvaprosenttia.. samaistun kyllä tähän kirjoitukseesi täysin. Kiitos muutenkin positiivisesta ja inspiroivasta blogista <3

  mun matkaa uudenlaiseen elämään voi seurata blogista http://labellavitablogi.blogspot.fi/

  -Suvi

  • Oi miten upeaa kuulla Suvi! Tsemppiä kovasti sinne omaan uuteen elämäntyylisi löytämiseen <3 -E

 12. Loistava ja todella tsemppaava teksti, kiitos suuresti tästä! Arvostan rohkeuttasi kirjoittaa näistä asioista suoraan! Ollut itsellänikin välillä nämä onnellisuuden palaset hukassa. Mutta pikkuhiljaa! 🙂

  • Super kiitos palautteesta Omppu, arvostan sanojanne kovasti <3 Pienin askelin on hyvä, oikeasti. -E

 13. Tää on täyttä asiaa! Mulla oli ihan samat ajatukset ennen pääsiäistä ja kirjoittelin niistä myös vähän silloin. Kyllä se somen luoma kuva tunkeutui omiinkin aivoihin, mutta ymmärsin päästää irti harhakuvitelmista ajoissa, Kai se oman tien löytäminen vaan vaatii niitä kokeiluja ja epäonnistumisia ja todellakin sitä pala palalta rakentamista. Mä oon vielä alkutaipaleella, mutta siistiä huomata että kyllä tässä jo edetään 🙂

  • Asiaa Annika! Just näin. Muovataan omasta elämästämme sellaista kun halutaan ja josta osaamme nauttia. Tsemppiä <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta