Huntuja ja salaisuuksia

Dubai mall kauppakeskuksessa vilisi ihmisiä. 5 tunnin kouluamisen jälkeen olimme käyneet läpi vasta ehkä 5 % koko komeudesta. Se oli siis valtava. Täällä liioitellaan monessakin asiassa ja tämä on yksi niistä. Ostoskeskuksia löytyy joka paikasta ja tuntuu että niistä jokaisesta löytyy vähintääkin Itis x 10.

Victorias Secretillä kaapuihin pukeutuneet naiset ovat vallaneet alusvaateosaston. Heillä on enemmän pitsiä ja silkkiä kuin mikäläisen korissa! Nyt ymmärrän. He käyttävät jokaikinen päivä tuota samaa mustaa vaatetta, joten jotenkin heidän on tunnettava itsensä naiselliseksi. Sitäpaitsi shoppailuhan on oiva tapa tappaa aikaa.

Dubai_minifitness_shopping_fashion_outfit

Meikkikauppoja löytyy myös paljon ja se on toinen, mihin paikalliset naiset tuntuvat panostavan paljon. Merkkilaukut kulkevat myös olkapäällä heiluen ja huulet ovat tarkasti rajattu ja punattu.

Nainen nostaa huntuaan varovaisesti syödäkseen jäätelöään. Hän katsahtaa varovaisesti miestään ja sujauttaa pinkin muovilusikan nopeasti suuhunsa. Sitten hän istuu monta minuuttia paikoillaan, kunnes uskaltautuu kuopaisemaan uuden lusikallisen pahvisesta kipostaan. Olisipa tuollainen elämä raskasta, minä tuumailen.

Kiikutan ostoksiani tyytyväisenä jalat rakkuloilla. Dan sai haalittua jopa 3 erilaista valkoista paitaa. Ennätys! Olin jossakin hulluudessani ajatellut, etten ostaisi täältä mitään. Naiset. Nyt saan pohtia mitenpäin saan tavarat matkalaukuuni, joka oli jo täynnä tänne tullessa.

Dubai_miifitness_shopping_bikbok_style_outfit

Kävimme istumassa iltaa muutaman suomalaisen paikallisen kanssa. Sain kuulla sen minkä olinkin jo hieman arvannut. Paikalliset miehet ovat hillittyjä, mutta selvästi kaipaavat huomiota vinguttaessaan joka ilta Ferrarin kumia Beach walkilla. He katsovat sinua aina kun sinä et katso. Tämä pätee myös heidän omassa elämässään – kulissien takana todellakin tapahtuu enemmän kuin uskommekaan. Siveyden sipuleista ei ole puhettakaan, ainakaan osan heistä kohdalla.

Sain tuona iltana kuulla niin mielenkiintoisia tarinoita paikallisesta elämäntyylistä, että se ihan kiehtoi minut mukaansa. Pohdittuani naisten kaapujen kuumuutta, sain kuulla, että niiden alla on tavalliset vaatteet. Niin siis mitä? He panostavat vaatteisiinsa kyllä, vaikka ne eivät näkyisikään meille. Minusta se oli varsin yllättävää. 

Minua mietitytti myös tämä pukeutumisasia, mutta sain vahvistuksen omalle käsitykselleni siitä hyvin nopeasti. Olen peittänyt hartiat lähinnä kauppakeskuksissa ja hotellin aamiaisella, mutta sekään ei kuulemma ole välttämätöntä tai pakollista. Tosiaan täällä Dubaissa, ainkaan tällä alueella ei tarvitse pukeutua mitenkään peittävästi. Täällä on käsitykset muuttuneet ja nykyään paikka on paljon vapaamielisempi pukeutumisen suhteen kuin ehkä aikaisemmin. Johtuu varmasti lisääntyneistä turistimassoista. 

Dubai_minifitness_shopping_holiday_bikbok

Kävimme juhlistamassa myös tulevaa syntymäpäivääni ravintola Nobussa, joka sijaitsi kuuluisalla Palmusaarella. Kyseinen saari näkyy kuulemma avaruuteen? Minusta se(kin) kuulostaa/on liioiteltua, mene ja tiedä. Saari on rakennettu täysin tyhjästä suoraan veden päälle. Minua pelotti ajatella sitä, kun kurvasimme valkoisella taksillamme saaren puolelle.

Nobussa palvelu pelasi nopeasti ja ruoka oli hyvää. Söimme seitsemän ruokalajin menun, joka koostui paljolti raa’asta kalasta. Se sopi meille, sillä täällä kuumassa ei ole oikein lämmin ruoka maitannut. Minusta tämä kuuluisa ravintola ei kuitenkaan lyönyt pöydältä Tomi Björkin ravintoloita, joista moni jäljittelee samaa stailia.

Minifitness_dinner_dubai_noburestaurant

Yksi iso bonus tässä paikassa kuitenkin oli. He halusivat muistaa syntymäpäivääni. Olin kovin otettu saadessani suklaafondanten, jossa komeili kynttilä ja suklaakoristeinen happy b-day kirjoitus. Syvä liikutus sai kuitenkin jatkoa juuri kun olimme nousemassa pöydästä. Sain vielä toisenkia ja tällä kertaa se oli juustokakkua! Kuinka he saattoivatkaan osata tämän homman näin hyvin – molemmat jälkkärit ovat minun omia suosikkejani. Puhalsin hihkuen toisenkin kynttilän ja toivoin tuplana! Nyt sen on pakko toteutua.

Muistan tämän synttäri illallisen aina, vaikka viime vuonna luulin ettei paremmaksi voisi mennä. Silloin minut kiidätettiin Tukholman Farangiin, jossa söin elämäni isoimman vatsan – vatsani ei ole koskaan ollut niin täynnä!

Kävimme lounaalla paikallisessa luomuravintolassa Marina Malilla. Nautin lohisalaatistani ja tuoreesta minttumehustani suunnattomasti. Ne viilensivät oloani ja helpottivat unohtamaan niskaan liimautuneet hiukseni. Ensimmäinen kerta ikinä, kun hakeuduimme sisätiloihin syömään. Ilmastointi on täällä kovalla ja tervetullut kuumuudessa tallustelun jälkeen. Dubai on maailman kylmin maa, sisätiloissa. Kaikki raikas tekee täällä kauppansa. Olemme syöneet paljon salaatteja, sushia, hedelmiä ja smoothieita.

Dubai_minifitness_mintjuice_healthyfood

Dubai_minifitess_organic

Dubai_minifitness_food

Dubai_minifitness_freshfood_salad

 Pulp Juicese Bar:sta olemme pari kertaa hakeneet bodybuilder shaket, joihin oli lisätty wheytä, banaania, mansikoita ja jugurttia. Toimii ja täyttää vatsan hyvin! 

Myös yhden burgerin soin itselleni, vaikken mikään burgereiden rakastaja olekaan. Sain kuitenkin vinkin, että Burgerfuelista saa parhaat hampurilaiset. Valitsin carbonatorin, jossa itse leipä oli korvattu salaatinlehdellä. Koko komeus oli muutaman lehden välissä. Maistuihan se jopa minulle, eikä sämpylän puuttumista edes huomannut.

Dubai_burgerfuel_minifitness_healthyburger

Minusta on äärinmäisen outoa, että hotellihuoneemme vessaan kuuluu tv:n ääni. Et edes näe kuvaa. Transformers-elokuvan räiskintä ja pauke tuntuvat hieman luonnottomilta pestessäni tukkaani. En kykene edes perinteiseen lauluntapaiseen hykertelyyn. Palatessani takaisin olen kuitenkin varsin hyvin kartalla elokuvan tapahtumista ja lössähdän väsyneenä kylpytakki päälläni olohuoneen sohvalle. Olemme olleet taas väsyneitä ja hakeneet ruokaa viereisestä nepalilaisesta ravintolasta.

Viimeisiä iltoja viedään ja haluan laiskotella vielä kun voin. Aamulla suunnataan taas salilla kiskomaan rautaa. Tulehtunut nivelkin ilmaisee vihdoin toipumisen merkkejä ja odotan pääseväni kotona pumppaamaan sitä peppua taas pitkästä aikaa. Kyllä, kerrankin odotan jalkapäivää.

Dubai_minifitness_outfit_style_summer

Kuten kuvista voi huomata, hiukset ovat pääseet kiitettävästi vaalentumaan ja ihokin onnekseni ruskettumaan. Päivät loppuvat kesken, emmekä olisi vielä valmiita kotiin. Voisin olla vielä vaikka viikon.

Aurinkoa, E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

24 vastausta artikkeliin “Huntuja ja salaisuuksia”

 1. Luoja mikä matkakuume tässä iskee itselläkin! Ihania kuvia! Olin Dubaissa pari vuotta sitten näihin aikoihin ja olisi ihana päästä uudelleen. Dubai Mallistakin jäi vielä koluttavaa ensi kerralle 😀

  • Oi vooi Ellu, niin jäi mullakin 😀 Mitäs itse pidit paikasta? Minut se kyllä yllätti täysin! Positiivisesti 🙂 -E

 2. Hei!

  Pakko nyt kommentoida jotain kun en oo aikaisemmin kommentoinu mutta siis sun blogi on ai-van huippu! 🙂 Saan ihan hulluna inspiraatiota susta ja tästä blogista. Oot kyl tosi tykki mimmi ei voi muuta sanoo! Oot päässy elämässäs pitkälle ja tästä koko blogista huokuu sellanen joku rauha ja tasapaino ja onnellisuus. Oon saanu tosi paljon potkua omien unelmien jahtaamiseen susta. Kiitos!

  P.s. ethän ikinä ikinä lopeta postaamista 😉

  • Voi Minna <3 Kiitos ihanasta kommentistasi ja niin upeaa kuulla, että oon pystynyt motivoimaan täällä teitä lukijoitakin. Love. -E

 3. Muslimeista oli pakko tulla kertomaan: eli siis monet naiset voivat nykyisin valita käyttääkö peittävää kaapua vai ei. Monet näyttävät sillä ”uskon tasonsa” tai muslimisuuntauksensa (niitä on siis monia). Toki onhan niitä miehiä jotka pakottavat naisia käyttämään haluttua kaapua. Siellä miehet ajattelevat että se kaapu suojelee naisia. He halveksivat jopa länsimaisia miehiä/naisia koska länsimaiset näyttävät ”aviomiehelleen kuuluvat ominaisuudet” eli kaula/hiukset. Eli asioissa monta näkökulmaa. 😀 Mielenkiintoinen kulttuuri

  • Heippa Henna,
   Joo huomasinkin tämän katukuvassa, sillä osa oli pukeutunut paljon vapaammin. Riippuu kuulemma perheestä/aviomiehestä. Oli myös monia perheitä, joissa miehet saivat pukeutua länsimaalaiseen tyyliin ja naiset pitivät kaapua. Ehdottomasti monta näkökulmaa ja hyvä niin! -E

 4. Hei oli tosi kiva treffata 🙂 Toi Nobu on kyllä ehkä pakko käydä koklaamassa, näyttää hyvältä!
  Harmi kun loma loppuu, mutta onneksi tänne pääsee aina takaisin! 🙂

  • Samoin! 🙂 Joo kannattaa käydä, kokemus sekin. Mä luulen että uusi keikka joudutaan vielä tekemään sinne 😉 -E

 5. Ei niitä naisia välttämättä tarvitse sääliä. Olen itse kasvanut arabiperheessä ja suurin osa noistakin naisista pitää sitä elämäntyyliä ja tapaa toteuttaa uskontoaan ihan itsestäänselvänä. Vääryyksiä on, mutta asioilla tuppaa olla monta puolta. Itse olin muslimi nuorempana ja ärsytti aina kun ihmiset antoivat sääliviä katseita. Sori avautuminen :D. Asiasta kukkaruukkuun, ihania kuvia ja jotenkin sun tapa kirjoittaa imaisee niin hyvin mukaansa. Ihan kuin lukisi hyvää kirjaa. Melkein tuli sellanen tunne, että olisi tuolla itse!
  Ihanaa loppulomaa! 🙂
  http://houdiinitaikoo.blogspot.fi

  • Heippa Houdiini, ehdottomasti asiassa on monta puolta 🙂 Ihanan asiallinen kommentti, kiito tästä näkökannastasi. -E

 6. Oikeastiko sä kävelit tuollaisissa vaatteissa siellä? Tissiväli näkyy ja vatsa? Mulla oli aina vähintään t-paita ellei pitkähihainen, mutta meidän reissusta Dubaihin on jo useampi vuosi aikaa.

  • Heiooa MarHar,
   Meidän hotellialueella ja sen läheisyydessä pukeutuminen oli vapaampaa. Kaupakeskuksissa yms mukana oli pitkähihainen tai huivi 🙂 Muutosta on kyllä varmasti tapahtunut muutamassa vuodessa, ainakin kuulemani perusteella -E

 7. Et varmastikaan mitään pahaa tekstilläsi tarkoittanut mutta siitä paistoi kyllä selvästi läpi se, että olet vielä aika noviisi näissä kulttuuriasioissa. Mun mielestä toisten ihmisten sääliminen (varsinkin heidän omassa maassaan) vain pukeutumisen/kulttuurin/uskonnon perusteella on jo sinänsä heitä alentavaa, mutta varsinkin kun et ihan kaikkea tilanteesta tiedä. Monet ovat ylpeitä kulttuuristaan ja haluavat näyttää sen koko maailmalle. Monet miehet siellä rakastavat naisiaan tasan yhtä palavasti kuin suomessakin on mahdollista. Suomessa on varmasti monia seikkoja, jotka herättävät sääliä ulkomaalaisissa, mutta meille se on arkea.

  Kivoja kuvia silti! 🙂

  • Heippa Amanda,
   En todellaaan ole tähän kulttuuriin paneutunut, vaan lomalaisena kirjoittelen omia fiiliksiäni ja ajatuksiani hieman humoristisella otteella 🙂 Näistä ei kannatta loukkaantua, sillä tarkoituksenani ei ole arvostella tai tuomita ketään. On hienoa, että maailmassa on erilaisia uskontoja ja tapoja elää, ne kunniaan! -E

 8. Mäkään en yleensä kommentoi, mutta nyt on pakko… jotenkin nämä sun Dubai-postaukset on olleet …hhmmm… erilaisia. Olen saanut käsityksen että olet tasapainoinen, terveellistä elämää elävä hyvänkuntoinen nuori nainen. Kommenttisi ”raskausmahasta” ekassa matkapostauksessasi oli tosi kökkö! Tulee väkisinkin mieleen kehujen kalastelu ja sellainen teinifitnesstyttöjen ”vitsi mä oon läski”- kommentit…Tuntui hassulta lukea hyväkroppaisen naisen kommentti joka sopisi demi-sivustolle. Blogistasi on paistanut terveelliset elämäntavat sekä itsensä hyväksyminen ja hyvä olo. Toi kommentti pisti silmään ja sai ajattelemaan kyllä… Ja jotenkin toisten kunnioittaminen reissussa eri kulttuurissa… kyllä siellä Dubaissa vieläkin kannattaa pukeutua edes vatsan peittävään asuun. Joka paikassahan meno on nykyaikaisempaa, mutta silti vielä on ihmisiä jotka katsovat kieroon ja joita mielestäni pitää kunnioittaa. Ja jotenkin tuli fiilis että oikein provosoit tilannetta pukemalla joka päivä päällesi napapaidan :/

  • Voi Tintti, minusta se oli lähinnä huvittavaa ja tapahtuu valitettavasti aina lennon jälkeen 🙂 Kannattaa myös ottaa huomioon, että nämä ovat asukuvia. Meidän turistialueella, tämä ei aiheuttanut minkäänlaista ongelmaa. Yleisillä paikoilla oli vatetta kyllä hieman enemmän. -E

 9. Pidän kovasti blogistasi ja elämäntapauudistuksen vuoden vaihteessa aloittaneena saan siitä paljon vinkkejä ja tsemppiä, kiitos!
  MUTTA Arabiemiraateissa asuvana ja päivittäin paikallisten naisten kanssa työskentelevänä minun on ihan pakko kommentoida postaustasi. Tuli huonot fiilikset, kun tuomitset naisen pukeutumisen perusteella pelkääväksi uhriksi, joka varmastikin on aika kaukana todellisuudesta. Täällä monet naiset elävät itsenäistä elämää, tekevät töitä ja opiskelevat ihan niin kuin länsimaissakin! Miehen ja naisen suhde on täällä ehkä hieman erilainen kuin olemme tottuneet mutta paljon monikerroksisempi kuin päältä päin näemme, sama koske myös naisen asemaa. Tähän jo aikaisemmat kommentoijat viittasivatkin.

  • Heippa Laura,
   Tarkoituksenani ei ole loukata ketään, eikä varsinkaan tuomita. Kirjoitan tässä omia fiiliksiäni ja mietteitäni. Ikävää jos osa teistä on kokenut kirjoitukseni jotenkin loukkaavina.
   He varmasti ajattelevat meistäkin näin, koska ovat tottuneet omaan elämäntyyliinsä. Kukin eläköön tavallaan! 🙂 -E

 10. Wau mikä mimmi! Sulla on todella koukuttava tyyli kirjoittaa, pakko ahmia koko teksti nopeasti ja sitten vielä silmäillä lopuksi ihanat kuvat 🙂 Kiitos inspiraatiosta ja mahtavaa loppulomaa! 🙂

 11. Hei Eevi!

  Olen lähdössä parin päivän päästä Dubaihin ja pukeutumisvinkkejä googletellessa ajauduin lukemaan tätä postausta. Juuri kriiseilen, että mitä hittoa pakkaisi mukaan – lämpötilat kun huitelee lähellä 30 astetta ja kuitenkin pitäisi miettiä tuota vaatteiden peittävyyttä. Onko todella niin, että esim tässä postauksessa näkyvässä asussa olisi ihan ok kävellä Dubaissa ulkona? Kysyn siis oikeasti ihan mielenkiinnosta enkä todellakaan tuomitse 🙂 Olen nimittäin menossa Dubaihin ensimmäistä kertaa ja muutamalta tutulta sekä nettikirjoitusten perusteella sain sellaisen kuvan, että kaikenlaiset paljastavammat vaatteet kannattaa suosiolla jättää kotiin. Eli olin ajatellut pakkaavani mukaan lähinnä vaan sen mukaisia vaatteita. Pitkiä housuja en oikeastaan omista muuta kuin farkkuja, ja ei kyllä yhtään hontsita sellasia pukea päälle 30 asteen helteellä! Voiko siellä siis esim shortseissa kävellä ja se on paikallisille ihan ok? Tosin minua on vinkattu ostoskeskusten supertehokkaista ilmastoinneista, joten ehkä jo senkin takia kannattaa niihin mennessä laittaa peittävämpää päälle 🙂

  • Moikka!

   Tosiaan Dubaissa kannattaa noudattaa paiakllisten pukeutumiskoodia ainakin yleisillä paikoilla liikuttaessa. Turistipaikoilla, kuten hotellin alueella on kyllä ok käyttää shortseja yms (: Siellä näkee aika aljon erilaista pukeutumista, mutta suosittelen kyllä pitkiä housuja julkisille paikoille. Itselläni oli ihana silkkisiä hameita ja housuja (bik bok ja Zara), toimivat tosi kivasti siellä lämpimässä (: Dubai on mielestäni aika suvaitsevainen, joten ihan perus järkeilemällä ei voi mennä vikaan. Kannattaa tosiaan muistaa, että se on ehä maailman kylmin maa sisäiloissa 😉 hyrr. Ihanaa matkaa, nauti <3 Se on ihana paikka! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta