Sali ja minä

Minifitness_salitreeni_motivoidu*Yhteistyössä Motivus

Treeniympäristöt ovat kovin erilaisia eri saleilla. Olen niitä kolunnut niin täällä Suomessa, kuin ulkomaillakin. Paitsi itse sali, myös siellä työskentelevät ja muut kanssa treenaajat vaikuttavat omiin fiiliksiisi. Meininki vaihtelee paitsi eri saleilla, myös eri maiden välillä eroja on paljonkin.

Tätä voitaisiin kutsua jopa salikulttuuriksi! Cape Townissa jokainen moikkaa toisiaan ja kehuja lentelee pitkin poikin. Lenkillä nainen huikkaa ohimennen kehun minulle. Ihmiset treenaavat paljon ja lenkkipolut ja salit ovat täynnä. Dubaissa salilla treenaa lähinnä miehiä ja juoksumatot tuntuvat olevan suosituimpia. Äänitehosteet eivät ole täällä kovin tuttuja, eikä ilmeisesti nainen, joka penkkaa. Sain tsemppavan hymyn iäkkäältä naiselta pyristellessäni tangon alla.

Italiassa sinut otetaan avosylin vastaan ja tuntuu kuin olisit hypännyt aikajanalla taaksepäin. Sali ja treenivaatteet muistuttavat kovasti 90-lukua. Miehillä saattaa olla päällään vain kalsareita muistuttavat housut. Hikoilla saa. Filippiineillä koko homma tuntuu olevan hieman vierasta ja laitteiden käyttötarkoitus saa aivan uuden merkityksen. Salille on palkattu salivahti, joka tuijottaa vieressä kun treenaat. Suomessa moikataan tuttuja ja muuten hymyillään ujosti. Kehut ymmärretään lähinnä iskuyrityksinä – osa varmasti on niitäkin, valitettavasti.

Dubai_minifitness_gym_training_Hilton ResidenceEnsimmäinen salikosketukseni tapahtui ollessani 15-vuotias. Kävin tuolloin Kotkassa pikkuruisella salilla, joka oli varmaan ensimmäisiä saleja noilla nurkilla. 17-vuotiaana muuttaessani Helsinkiin, meni pitkään ennenkuin löysin salimaailman uudelleen. Se alkoi turvallisesti ison ketjun tiloista ja pitäydyinkin siellä hyvin pitkään. Silloin kävin jumpissa ja varauksia oli enemmän kuin olisi ollut tarpeen. Silloin kaipasin keskuksiin hot-joogaa, joka on nyt vasta viime vuosina tullut muutamien salien tuntivalikoimiin mukaan. Tuolloin aloittelijana kaipasin naisten omaa salia, josta olisi ollut helppo lähteä liikkeelle.

Minifitness_gym_trainingSiirtyessäni jumppien puolelta salille, maailma muuttui. Salilla pumppasivat kaiken tasoiset ja ikäiset tyypit. Vähitellen oman janon kasvaessa ja kehityksen tarttuessa, kaipasin jotakin lisää. Kaipasin niitä treenaajia, jotka nostaisivat minun treenitehojani. Niitä, jotka inspiroisivat ja motivoisivat minua salilla ollessani. En ole oikeastaan koskaan fanittanut tai ihaillut ketään julkisuuden henkilöä tai urheilijaa. Monia arvostan, mutta varsinaista roolimallia en ole koskaan osannut kaivata. Ehkä se johtuukin muusta sali seurasta? Omat fiilikseni nousevat entisestään, kun katson kovaa treenaavia tyyppejä ja näen heidän kehityksensä. 

Omat vaatimukseni itseäni kohtaan ovat kasvaneet ja kehittyminen on paras mahdollinen palkinto kovasta työstä salilla. Myös vaatimukset salia kohtaan ovat kasvaneet ja muuttuneetkin hyvin paljon. Enää en valitse sitä uusinta ja puhtainta salia, josta löytyy kaikki herkut. Nyt valitsen sen, mistä löytyy isoimmat tyypit. haha! Niistä tiedät, että täällä treenataan oikeasti. Sieltä löytyy varmasti kaikki vaadittava, eli ne laitteet, painot ja treenimeininki! Myös henkilökunta ja yleinen ilmapiiri vaikuttaa omaan valintaani paljon.

Minifitness_motivus_training_gymKävin viikonloppuna kurkistamassa pitkästä aikaa hieman toisenlaiseen maailmaan, nimittäin Motivus Ruoholahteen, jossa pyörii pelkästään naisia. Täällä on turvallista aloittaa treenaaminen, mikäli sitä vielä kotisohvalla pohdiskelet. Motivuksella on menossa 30-vuotis synttärit, joita juhlitaan jokaisessa keskuksessa erilaisilla teematunneilla,  maistatuksilla, tuotejakeluilla, luennoilla ja ilmaisilla tekniikkaopastuksilla. Kävimme maistelemassa meininkiä ystäväni Minnan kanssa treenin ja infrapunasaunan merkeissä. Tässä vähän maistiaisia käsitreenistä!

Minifitness_hauiskääntö_salitreeni_kädetMinifitness_ojentajat_käsipainoilla_salitreeni_kädetMinifitness_hammerkääntäen_hauistreeni

Minifitness_ojentajapunnerrus_motivus_salitreeni

Monia kiinnostaa salia valitessaan jäsenyyden hinta, sillä niitähän löytyy laidasta laitaan. Monia nyppii myös pitkät sitoutumisajat, jonka vuoksi usein päädytäänkin valitsemaan ei se mieluisin sali, mutta se mieluisin hinta. Pidän Motivuksen ajatuksesta, sillä heillä ei ole pakkositoutumista. Motivus tarjoaa pitkien treenikorttien lisäksi 10-kortteja, 30 päivän kortteja, kausikortteja (kevät-, kesä-, ja syyskausikortit), sekä kertalippuja. Myös ei-jäsenet pääsevät treenaamaan.

Myös se, mihin itse treenissään keskittyy, vaikuttaa oman salin valintaan. Mitä hifistelymmäksi treenaaminen menee, sitä enemmän laitteita ja painoja homma vaatii. Osa saleista ei esimerkiksi sovellu lainkaan kovaa treenaaville miehille, sillä painot eivät riitä! Motivuksella voit testata kaikki keskukset läpi ja päättää mikä on itsellesi mieluisin ja sopivin.

Motivus Center tarjoaa suuren kuntosalin sekä miehille että naisille, kun taas Töölöntorilta löytyy pikkuinen ja kotoisa Motivus Adlon – sopii myös yötreenaajille, sillä sinne pääsee magneettikortilla 24/7. Motivus Stockmannilla voit yhdistää shoppailun ja treenin ilot! Rankan päivän päätteeksi voit rentoutua ihanassa höyrysaunassa. Jokaiselle löytyy siis varmasti sopiva vaihtoehto omiin tarpeisiin!

Minifitness_salitreeni_ojentajat_ojentajapunnerrus niskan takaaMinifitness_hauis_hammerkääntöItselleni on myös tärkeää, että saan valita. En käy jumpissa, joten miksi maksaisin sitä? Motivuksella maksat vain siitä mitä tarvitset. Jos siis olet kuntosali-ihmisiä, voit ostaa pelkän kuntosalikortin, etkä silloin turhaan maksa jumpista. Superkortilla saa käyttöönsä molemmat palvelut, jos tykkää käydä sekä jumpissa että salilla.

Motivuksella on nyt synttärihinta, joten jos et ole vielä löytänyt omaa salia, kannattaa tämä käydä kurkkaamassa. Vuosikortit saa nyt 6 kuukauden hinnalla ja ainaisjäsenyys on vain 30 euroa (norm. 69€). 

Motivuksen Facebook-sivuilla on parhaillaan käynnissä hauska kasarikuvakisa! 5 tykätyimmästä kuvasta yksi voittaa 500 euron Lomamatkojen matkalahjakortin ja 3 Fitfarmin nettivalmennuksen! Myös Motivuksen kuntotesti + kuntosaliohjelmapaketti on yksi palkinnoista. Osallistua voi joko lataamalla kasarihenkisen kuvan Instagramiin #Motivus30synttärit TAI Motivuksen FB-sivujen kautta. Kisaan pääset täältä.

 

 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

11 vastausta artikkeliin “Sali ja minä”

 1. Moikka, oon pitkään lukenut sun blogia ja oot suuri insipiraatio mulle ja varmasti monelle muullekin. Haluisin kysyä, että monijakoisella ohjelmalla itse treenaat ja mitkä lihassarjat teet yhdessä? Olen tekemässä uutta saliohjelmaa ja haluaisin hieman vaihtelua!
  Oot upea niin sisältä kun ulkoakin. Kiitos motivoimisesta ja inspiraatiosta!

  • Mukava kuulla Essi (: Vaihtelevasti, mutta nyt teen kädet-olkapäät, jalat, rinta-selkä ja koko kehon voima siihen päälle. Aerobisia muutami viikossa. Olen myös treenaillut koko kropan treenillä ennen tätä! Tsemppiä treeniin -E

 2. Ihmettelen vähän miten naisia muka häiritsee mahdollinen flirttailu saleilla? Ehkä on harhainen käsitys omasta viehättävyydestä jos sosiaalinen kanssakäyminen on aina häiritsevää flirttailua? Tuosta ”valitettavasti” päättelin. Naisiako varten peppua treenataan ja rintavarustusta leikellään isommaksi?:)

  • Ainakin itse koen näkyvän/häiritsevän flirttailun ahdistavana. Onneksi omakohtaista kokemusta tästä on vähän, mutta löytynee näitäkin tapauksia. Se harmittaa silloin, kun itse haluaisi oikeasti treenata! Mutta sitten taas mukavan jutustelun/kuulumisien vaihdon koen hyvinkin asiallaisena ja tervetulleena. En ottaisi tätä niin kovalla kädellä kuitenkaan 🙂 Tiedän kuitenkin paljon naisia, jotka treenaavat mieluummin keskenään -E

  • Mieleni tekisi myös takertua tuohon ”valitettavasti” sanaan mutta onneksi jo joku muu mies siihen ottikin kantaa. Kerroppa näin ihan mielenkiinnosta että missä sitten voi tutustua treenaaviin naisiin jos salilla ventovieras jutteleva mies on ahdistava? Itseä ainakin vain miellyttää enemmän treenatut naiset kuin ns tavikset ja keskivertoa enemmän treeniin panostavaan naiseen törmääminen baarissa on yhtä todennäköistä kuin voittaminen lotossa.

  • Haha hauska kommentti TG 🙂 Sanotaanko nyt näin, että lähestyä voi joko niin, että se on meille naisillekin luontaista, eikä epämukavaa, kuten liian usein vähän on. Mutta on myös näitä tapauksia, joista ei pääse eroon ja menee itse treeniaika hukkaan. Sinnehän on tultu treenaamaan ja jos se sujuu, on jutustelukin ihan ok mukavaa siinä ohessa. Ehkä olen kokenut näitä ahdistelijoita liikaa 😀 -E

  • Itekkin ajattelen niin että tuun salille treenaamaan enkä tutustumaan ihmisiin, niin siltikin jos joku naikkonen tulisi mulle juttelemaan niin varmasti liikenisi aikaa ihan vaikka jo kohteliaisuus syistä. Vaikka treenaatkin aika kovaa ja lyhyillä palautuksilla niin varmasti sultakin sille miehelle saattaisi minuutti irrota.

   Pitää jatkossakin vain olla juttelematta naisille salilla koska en todellakaan halua minkään kuolaavaan ahdistelijan mainetta. Ehkä jos jollakin on jotain asiaa niin tulee itse sanomaan.

   Tuli muuten aika säälittävä vuodatus tästä mun tekstistä.

   Kiitti vastauksesta =)

  • Haglöfsin juoksureppu (Gram 7), löytyy urheiluliikkeistä! 🙂 Tosi kätevä -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta