Kesän pirut

On kuuma. Tekee mieli jäätelöä taukoamatta. Rakastan yhtä tiettyä valkkaria ja huomaan himoitsevani muutamaa lasillista raikkaan salaatin kaveriksi. Niin, olen minäkin ihminen lopulta. Alkoholia harrastan kuitenkin harvoin, sillä päänsärky ei ole ystäväni. Pussitan jäitä ja teen huiputus viinini Sodastreamillä ja lisään kuplaveteen ison kourallisen jäitä, sitruunaa ja mansikkaa. Toinen hyvä mohitoa kevyesti jäljittelevä juoma on lisätä minttua ja limeä kannuun. Mitä pidempään ne siellä kannussa lilluvat, sen parempaa! Tuloshan ei todellakaan muistuta lainkaan tätä viiniä, mutta se helpottaa kuitenkin. Se on raikasta ja kylmää. Olen selviytynyt houkutuksista hienosti tämän viimeisen syksyn, talven ja jopa kevään. Pilaako kesä kaiken? Se tuo esiin näitä himoja joita normaalisti ei ole! 

Minifitness_summer_outfit_vinkit

Taistelen pyöräni kumien kanssa, mutta joudun lopulta luovuttamaan. Pitää ostaa se pirun pumppu. Luovutan, enkä edes yritä pölliä naapurilta ilmaa, koska se ei suostu yhteistyöhön kuitenkaan.

Välttelen kotiamme. Siellä on niin kuuma! Herään päikkäreiltä ja tuntuu etten saa henkeä. Ilmastointilaite on pakko hankkia, vaikka se olisi kuinka ruma ja epäkäytännöllinen. Se pitää tunkea ikkunasta ulos? Ruma, ei sovi sisustukseen. Jos heitän sen päälle jonkun rievun? ”Ei saa peittää”. Hmmph.

Voisivatko ratikat ja autot lopettaa kulkemisen kesäksi, kiitos. Harkitsin lakanoita vaihtaessani jättäväni täkit kokonaan pois, mutta hylkään ajatuksen tajutessani kuinka epämukavia pelkät lakanat ovat. Rappukäytävä on viileä ja se houkuttelee minua kovasti. Jos nukkuisin siellä?

Minifitness_outfit_desert_summer_

Sali ei kiinnosta pätkääkään. Siellä ei toimi ilmastointi ja tulee niin hitsin helposti hiki. Niin, voitteko kuvitella?Tekisi vain mieli juosta ulkona tai vaihtoehtoisesti maata piknik viltillä x-asennossa. Joku kylmä drinkki olisi kiva! Vaikka vesimelonijuoma. Ei, en halua salille. Pakottaudun sinne naama rutulla ja vesimelonit silmissä.

Näitä ajatuksia kävin läpi vielä muutama päivä sitten. Nyt ollaankin jossain pirun syksyssä?! Paleltaa koko ajan, myös sisällä. Istun villasukat jalassa ja takki päällä. Oliko tämä muistutus meille siitä, kuinka koskaan ei saisi valittaa lämmöstä? Narisevat suomalaiset piru vieköön. Minä lupaan ainakin olla hiljaa, jos se kesä viitsii vielä tulla takaisin. 

Minifitness_summer_enjoy_outfit_desert

Mieti, että kesällä tulee huomaamatta pyörittyä ympäriinsä enemmän kuin pimeällä ja kylmällä. Sinusta tulee paitsi kesän tullen sosiaalinen ihminen, harrastat myös hyötyliikuntaa! Miinusta tästä kuitenkin terassikiertueet. Niillä mennään nopeasti plussilla. Tekeekö mieli bisseä? Otatko sen, vai saman määrän kaloreita yhdestä maistuvasta jäätelöpikarista? Elämä on valintoja täynnä, mutta kesä tuntuu olevan niitä vielä enemmän.

Aamulenkit räntäsateessa miinusasteissa, vai vesisateessa plusasteilla? Niimpä. Aamulenkit ovat entistä mutkattomampia ja työmatkatkin (tai yömatkat?) tulee hyödynnettyä hölkkäämällä, kävellen tai kohta sillä pyörällä, jossa ei ole tyhjät kumit. Kuuma ratikka ei innosta. Pumppukin on jo tässä vaiheessa hankittu. 

Mitä siihen saliin sitten tulee? Jos ketuttaa, hoida salitreeni pois alta aamulla tai sitten illemmalla, kun et muutenkaan nauttisi enää ulkoilmasta, vaan todennäköisesti jumittaisit sohvalla Netflixiä taukoamatta. Niin ja muuten, se hiki siellä salilla oli ihan kiva juttu! Nyt ikävöin jo sitä. Nyt siellä saa tehdä tupladuunia samaisen hien saavuttamiseksi. Olkaamme kiitollisia siis tästäkin, jos se kesä viitsii vielä tulla.

Minifitness_summer_outfit_enjoy

 Mitä niihin juoma ja ruokahimoihin tulee, ne on vain siedettävä. Mieti miltä haluat näyttää kesällä. Bikinit olisi ihan kiva saada jalkaan kuitenkin. Se pyllykin voisi näyttää ihan kivalta pidempääkin, kuin sen ekan kesän viikon. Juhannuksen jälkeen lähtee! Sokka irti! En tiedä kannattaako. Menee koko duuni ja hien määrä ihan hukkaan. Joudut aloittaa syksyllä muuten taas saman projektin. Ei kannata. Suunnittele fiksusti. Treenaa kovaa, syö viikot suunnitellusti ja voit aina fiilistellä tankkauspäivinä. Se ei saa olla joka päivä. Ja mikä tässä on sitten parasta? Et lihoa muodottomaksi ja voit nauttia silloin kun saat syödä. Niin ja kaupanpäälle hyvällä omallatunnolla. 

Olen asennoitunut sinua varten kesä. Saat tulla, kiitos!

-E

 

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

5 vastausta artikkeliin “Kesän pirut”

  1. Eiköhän sitä ole olemassa myös kohtuus eli muutamana päivänä viikossa voi ottaa lasin viiniä tai syödä jäätelön. Riittää kun 80% ruokavaliosta on terveellistä. Mustavalkoinen ajattelutapa tankkauspäivien/diettaamisen välillä johtaa helposti syömishäiriöihin. Pienen herkun voi urheilullinen ihminen nauttia vaikka päivittäin lihomatta. Nautitaan siis kesästä! 🙂

  2. Missä kohtuus? Miksi et voi syödä jäätelöä tai ottaa valkkaria, jos mieli tekee? Aivan älytöntä. Kannattaisi alkaa miettimään asioita hyvän olon ja elämän kannalta, ei tiukan suorittamisen. Kun urheilee ja syö hyvin useimmiten, ei viini ja jätski näy missään! Terveellinen suhtautuminen ruokaan ja treeniin on sitä, että syö ”arkena” hyvin, mutta jos mieli tekee joskus pullaa, niin sitten syö!

    Ja salistakin on ihan tervettä pitää taukoa vaikkapa kuukausi kesällä. Juokse ja liiku se aika luonnossa. Ja syö jäätelöä 😉

  3. Mä ymmärrän eevin pointin. ja vitsit miten paljon paremmalta ne herkut maistuu kun syö vain tankkauspäivänä harkitusti! Ihana miettiä oikein tarkasti ne herkut mitä silloin haluaa syödä. Eikä mulla tuu ahmittua silloinkaan ylen määrin, siitä tulee vaan paha olo. Toi on niin hassua kun muiden mielestä dieetillä oleva on jotenkin sairas tms. Ja eikös tää dieetti ole projekti, ei ikuisuustilanne. Tsemppiä tavoitteeseen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta