Punainen paholainen

Minifitness_Skoda_rapid_spaceback_testissa_ajomukavuus

* Yhteistyössä Skoda

Olen pohtinyt minkä merkkisen ja minkä värisen auton haluaisin. Vielä koittaa taas se päivä, kun oikeasti tarvitsen oman auton. Ensimmäinen oma autoni oli sähkönsininen ja muistan päivän kun näin sen ensimmäistä kertaa. Olin silloin vielä ala-asteella. Siskoni nykyinen mies oli ostanut tuliterän, uutuuttaan kiiltävän auton. Se oli GTI ja minusta se oli kova juttu! Vuosien päästä sain tämän samaisen auton syntymäpäivälahjaksi, taisin olla 19 tai 20 kesäinen. 1999 vuosimallin kiiltoboxi ei ollut ihan enään niin upea juttu, mutta kyllä se viivalta lähti edelleen ihan nätisti. Silloin muistin vielä kuinka manuaali toimii. Kutsuin sitä amikseksi. 

Isäni oli kova automies ja vaihtoi autoja aika usein. Kotkassa välimatkat olivat pitkiä, eikä julkisten käyttö ollut kovinkaan helppoa! Minua kuskattiin paljon treeneihin ja ystävien luokse, mikäli matka ylitti pyöräilykilsat. Muistan myös kuinka iltaisin saatoimme lähteä vain ajelemaan isäni ja veljeni kanssa – se oli varma tapa saada minut nukahtamaan. On muuten sitä edelleen!

Reissasimme kaikki lapsuuteni kesät Euroopassa, joten autossa istuminen on hyvin tuttua puuhaa. Merkkejä ja värejä on koluttu paljon! Lempiväreihini lukeutuu punainen, sähkönsininen ja musta. Ruskeat penkit on koettu ja ne ei toimi. Musta ja viininpunainen ovat kivoja. Tärkein ulkonäköön keskittyvä seikka autoissa on minusta kuitenkin sporttisuus, sillä se kuvastaa myös minua. Kuulostiko tämä liian miehekkäältä lausahdukselta? Onhan autoillakin oma persoonansa!

Minifitness_skoda_rapid_spaceback_ajossa_onthego

Nykyään kotona ruokapöytäkeskusteluun pujahtaa aina se auto. Joka toinen päivä olemme hankkimassa uutta autoa, välillä jopa kahta! Sain Skodalta käyttööni upouuden Skoda Rapid spacebackin. Se oli punainen ja ihan minun näköinen. Se tuntui heti hyvältä ja taisin löytää auton, jota voisin kutsua omakseni.Tämä on sitä kaikkea – sporttinen muotoilu, punainen ja elegantti. 

Aloin huomata, kuinka saattaisinkin ehkä tarvita sitä omaa autoa kuitenkin. Oli niin helppoa hurauttaa Ikeaan ja kauppaan ilman aikataulujen sovittamista tai Danin lahjomista. Kävimme tyttöjen kanssa pienellä päiväretkelläkin ja arvioimme autossa olevia pieniä yksityiskohtia. Roskaspussit, puhelinpidike, peruutustutka, Hansdfree, mukitelineet ja erilaiset säilytysratkaisut osoittautuivat hyvinkin hyödyllisiksi. Takakontista löytyi kauppakasseille omat kiinnityskoukut. Nämä ovat asioita, joita naiset osaavat arvostaa.

Minifitness_Skoda_Rapid_spaceback_testissa_koeajossa_naistenauto

Minifitness_skoda_rapid_testissa

Minifitness_skoda_rapid_spaceback

Auton makein ominaisuus vanteiden ja värin lisäksi, oli sen katto. Se oli lasia takakonttiin saakka. Makeat näkymät ja mikä valon määrä! Huomasin myös lokin yrittäneen kakata päähäni. Se oli tosin hämääntynyt katon olemassa olosta täysin. Hähää, I won. Tummennetut takalasit olivat paitsi varsin makeat, myös hyödylliset auringonsäteiden blokkaamiseen takapenkin matkustajille.

Ostimme uudet ruokapöydän tuolit. Ne eivät olsii mahtuneet Danin takakonttiin, sillä a. se on täynnä miesten roippeita b. se on pieni ja hankala. Tiedättekö mikä fiilis tuli, kun napsaisin Skodan penkit alas 5 sekunnissa ja sujautin 4 tuolia takakonttiin. Niin näppärä ja yllättävän tilava! Takakontin lattian alustan saattoi kääntää kumin ja kankaisen välillä – minulla tuli mieleeni, kuinka heittäisin lasten kuravaatteet kätevästi kumiselle matolle.

Minifitness_skoda_ajettavuus_rapid spaceback

Minifitness_skoda_rapid_spaceback

Minun autoni tulee olla siisti, käytännöllinen ja turvallinen. En kuitenkaan halua tinkiä ulkonäöstä. Tämä voisi olla hyvin minun valintani. Saatoin huomata liikenteessä, kuinka se käänsi niin miesten kuin naistenkin katseita. Oliko se auto vai minä?  😉 Combo? Vähän ikävä jo sinua punainen paholainen. Se uskoi minua ja ohjautuvuus oli kovin sulavaa. Pitkillä ajo-osuuksilla saattoi käyttää vakionopeudensäädintä, joka teki ajamisesta entistä mukavampaa ja saatoin rapsutella Lolaakin välillä.

Kokonaisuudessaan oiva valinta meille naisille. Sopii niin kaupunkiin, kuin pitkään ajoonkin. Yllätyin myös siitä, kuinka säästeliäinen Skodani oli bensan imuttamisessa. Se myös kuluttaa vähän, vaikka siitä löytyy se salainen ase, sporttivaihde! Se iskettiin päälle aina viivalta ja Audit jäi taakse. Polttoaineen kulutus kaupunkiajossa oli 6,9 l/100km ja maantiellä 5,5l/100 km. Tottakai minua kiinnostaa myös hinta ja sekin pääsi yllättämään positiivisesti! Skoda rapid spacebakin hinta lisävarusteineen on  26 645 e, joka on minusta todella kohtuullinen tästä paketista kokonaisuudessaan. 

Minifitness_skoda_ajossa_rapid spaceback

Minifitness-skoda_testi

Kuvat Julia T / Cosmo

Voihan pirulainen minkä teit. Joutuuko tässä ihan oikeasti lähteä autokaupoille? Lisää infoa kyseisestä autosta täältä.

Sporttimimmin valinta! -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

4 vastausta artikkeliin “Punainen paholainen”

  1. Autoista en niin välitä, mutta jestas miten makeet vaatteet!! Mistä tuo takki ja housut ovat? Niiiin on päheet ja sopii kyllä sinun yllesi kuin nakutettu.:)

    • Heippa Iina 🙂 Takki on GT ja housut Zarasta, tykkään itsekin! -E

  2. Kauhea maasturi 😉 Vaatisi 10 senttiä alaspäin, että näyttäisi autolta…
    Eikä jätä mun nelivetoista kolmelitraista audiani 😀

    • hahah, hauska kommentti 🙂 Tavalliset autot näyttävät kääpiön vieressä ilmeisesti maastureilta 😉 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta