Overnight Oats – herkkusuun aamiainen

Minifitness_overnight oats_elovena_luomu_kaurahiutale_kerrosherkku_aamiainen_resepti

*Yhteistyössä Elovena

Ruokaviikot jatkuvat! Minulla on vielä yksi ihana resepti, joka on pakko jakaa kanssanne. Tämänkin innoittajana toimi Hanna Skyttä ja resepti on perujaan hänen kirjastaan Fuel Food. Hän on ihmeloihtija. Olen jo pitkään halunnut tehdä tätä, nimittäin yön yli tekeytyvää puuroa. Tämä ei kuitenkaan maistu mielestäni puurolta, vaan muistuttaa pikemminkin mysliä. Pakko paljastaa, että puuron sekaan hujautettu kanelipullan-makuinen proteiinijauhe vei kielen mennessään. Ehkä tämä salaisuus olisi pitänyt säilyttää vain itselläni, sillä saatat jäädä koukkuun tähän uuteen aamiaispöydän tulokkaaseeni. Päätin tehdä kerrosherkun, josta löytyy koko aamupäivän starttaava tehopaketti! Saat kerralla hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja, proteiinia, kuitua ja hivenaineita, sekä antioksedantteja.

Minifitness_kerrosherkku_aamiainen_elovena_luomu_resepti

Olen tässä vähitellen jopa hieman huomaamattani siirtynyt yhä enemmän ostamaan luomua. En ole mitenkään ehdoton luomun ostaja ainakaan vielä, mutta suosin sitä oikein mielelläni jos vain mahdollista. Olen löytänyt uuden ihanan luomukaupan Töölöstä, jonka nimi on Anton & Anton. Lihat ja kananmunat haluan ehdottomasti luomuna. 

Tässäkin reseptissä käytin Elovenan luomulaatuisia kaurahiutaleita. Elovenalta löytyy myös luomulaatuisia kerta-annospusseja, jotka on helppo ottaa mukaan reissuun!

Minifitness_puuroherkku_overnightoats_resepti_Elovena

Overnight oats -kerrosherkku

1 dl Elovena luomu kaurahiutaleita

2 dl Mantelimaitoa tai luomumaitoa

1 rkl Chia-siemeniä

1/2 tl vanilija-jauhetta

(2 tippaa vanilija steviaa jos haluat)

2 rkl proteiinijauhetta (käytin Cinnamon-roll makua)

Täytteet:

Luomu maustamatonta jugurttia/ Rahkaa/kreikkalaista jugurttia/raejuustoa

Luomu marjoja/hilloa/pähkinöitä 

 Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tämän jälkeen laita lasin pohjalle esimerkiksi luomu maustamatonta jugurttia, rahkaa tai kreikkalaista jugurttia. Tämän jälkeen lisää marjakerros, johon voit käyttää tuoreita marjoja tai haluamaasi hilloa! Lisää sen jälkeen kauraseos ja laita jääkaappiin yön yli. Pidä herkkua vähintään 2 h jääkapissa ennen nauttimista, jotta seos ehtii tekeytyä. NAUTI!

(Valmistusaika 5 minuuttia, tekeytymisaika 2h tai yön yli)

Minifitness_overnight oats_resepti_kerrosherkku aamiaiseksi_elovena_luomu

 

Minifitness_elovena_resepti_overnightoats_dieetti-hillo

Löysin Barcelonasta dieettiläisen hilloa! Kaloreita yhdessä annoksessa on 7 kcal ja 100 g 34 kcal. Minua kiinnosti kovin millaiselta näin vähäkalorinen hillo voisi maistua ja se pääsi yllättämään minut täysin. Maistui aivan tavalliselta hillolta ja koostumus oli todella marjaista. Olikin siis pakko kiikuttaa niitä muutama kotiin ja sopii pienissä määrin silloin tällöin vaikka aamupuuron, tai proteiinilettujen kanssa! 

Chia-siemenet

 • Chia-siemenillä on kehoa puhdistava vaikutus, sillä se muuttuu geelimäiseksi kehossamme. Chian kuitu tekee hyvää suolistolle ja se sitoo myös itseensä kuona-aineita.
 • Tasapainoittaa verensokeritasoja
 • Hyvä hyöty esimerkiksi myös painonpudotuksessa paitsi sen puhdistavan vaikutuksen vuoksi, se pitää myös pitkään kylläisenä
 • Sisältää runsaasti omega 3 rasvahappoja, kuitua ja ravinteita (A, B, D ja E-vitamiinit, proteiini) ja kivennäisaineita (jodi, kupari, sinkki, magnesium, manganeesi, kalsium, kalium, rauta) ja antioksidantteja
 • Muista että Chia-siemenet tosiaan sitovat paljon nestettä, joka tulee ottaa huomioon myös leivonnassa

 

Kevyitä herkkuhetkiä, E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

9 vastausta artikkeliin “Overnight Oats – herkkusuun aamiainen”

  • Moikka Emma!

   Tämä mitä käytin oli Gaspari Nutrition Myofusion Probiotic Series, Cinnamon Roll-makua. Näillä on tosi hyvänmakuisia proteiinijauhoja, joissa on myöshyvä laatu 🙂 -E

 1. Pullan makuinen proteiinijauhe kuulostaa kyllä aika herkulta, mistä sellaista saa? Itse lisään tuorepuuroon kaardemummaa ja kanelia, silläkin saa mukavasti pullan/kakun makua.

  • Tosiaan sullekin Melli, Gaspari Nutrition Myofusion Probiotic Series, Cinnamon Roll. Tosi hyvää! (: Tilaan sitä usein netistä.

   -E

 2. Oih tuorepuuron olen täysin unohtanut – pitääkin taas tehdä joku aamu 😛
  Itsekin olen pikkuhiljaa siirtynyt luomumpaan suuntaan niin itseni kuin ruokailujenkin kanssa; ripsienpidennykset ja hiusten värjäämiset ovat saaneet jäädä ja kuvioihin ovat astuneet luomut kaurahiutaleet ja banskut. Kaurapuurosta tulee t-o-d-e-l-l-a pehmeämmä ja paremman makuista luomuhiutaleista, enkä itse enää suostu syömään puuroani tavallisista hiutaleista tehtynä 😉

 3. Heippa !
  MInulla on pikkuinen ongelma – syön nimittäin aiiivan liian vähän ! 🙁
  Treenaan 2-3 x viikossa salilla aika kovaa.. lisäksi käyn 1-2 x tanssissa/bodyjamissa/ryhmäliikunnassa sekä lenkillä(3-5 km kerralla) 3-4 x viikkoon.
  ”Laihdutin” joskus aikoinana parisen kiloa ja silloin söin ”paljon”, mutta paino kuitenkin tippui. Nyt saatan syödä abaut 700-1000 kcal per päivä ja paino on herkästi nousussa! Tiedän, ettei vaaka kerro kaikkea 🙂 ! Mutta en uskalla tai oikeastaan edes jaksa syödä enempää(vaikka ymmärrän että pitäisi) sillä pelkään että lihon nopeasti, sillä kehoni on tottunut niin minimaaliseen ravintoon 🙁 Juhannuksenakin söin jäätelön ja pihviä niin jjohan tämä näkyi vaa’alla ! Minulla on killpirauhasen vajaatoiminta..

 4. Moikka :)! Löysin vasta sun blogin, ja ihastuin täysin 🙂 Kaunis nainen ja sisällöltään rikas blogi+hienoja ja tarkkoja kuvia, tulen seurailemaan varmasti jatkossa ahkerasti :)! Kiitos kivasta aamiaisvinkistä, kokeilin heti, ja tuo on super hyvää :P!!! Itse tein vaniljan makuiseen prodejauheeseen, ja se toimi kanssa hyvin :)!

  • Oi miten kiva kuulla jenni! Uudet lukijat on aina kovin tervetulleita, toivottavasti pysyt menossa mukana <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta