Juokse tyttö juokse

Minifitness_run_forest_run

Stressaannutko lomaillessasi siitä, että treenit vähentyvät ja syöminen lisääntyy? Ei kannata. Toki kohtuus kaikessa ja varsinkin siinä, kuinka pitkään olet ajatellut pitää taukoa. Mässäilykin kannattaa pitää hallinnassa ja herkkupäivät pitää erikseen, tai muuten siitä tulee helposti jokapäiväinen tapa. Rakastan valmistaa terveellisiä ruokia lomalla, koska silloin siihen on aikaa. Itse pyrin lomalla ylläpitämään kuntoa muutamalla sali kerralla viikossa ja panostan erityisesti lenkkeilyyn.

 Se on helppoa ja sitä voi tehdä missä vain! Lenkkeillessäkin voit harjoittaa kuntosi monia eri osa-alueita aerobisella puolella. Juoksetko aamulenkit perusalueellasi ja poltat rasvaa näin parhaiten, vai  juoksetko 30 sekunnin vetoja yhteensä kahdeksan kertaa mökkitiellä? Reissaamme lähetulkoon koko lomani, jolloin juoksu on avainasemassa.

Minifitness_run_forest_run

Minun juoksukesäni on ollut paras aikoihin. Ei, en ole juossut ennätyksiä vaan saanut juosta ilman rasitusvammoja. Tätä osaa aidosti arvostaa, kun on käynyt läpi erilaisia loukkaantumisia. Isoina pointteina nostaisin jälleen hyvät ja askeleellesi sopivat juoksukengät, sekä isona apuna itselleni ovat olleet Zeropointin kompressiotuotteet.

 Sain nämä Asicsen Gel Kinsei5 nettikaupasta Run Forest Run. Siellä on nyt muuten Ale, jos vihaat kaupoissa koluamista yhtälailla kuin minä. Nämä ovat toimineet kiitettävästi koko kesän lenkeillessä; pehmeä askellus ja tukeva kenkä, kuitenkaan tinkimättä kevyestä askelluksesta. Asics toimii aina. Vihdoin hekin ovat alkaneet valmistaa muitakin kuin tylsiä valkoisia lenkkareita, wippii!

Minifitness_kuvakisa_Run Forest Run_nettikauppa

 Ihan laiskamadoksi ei kannata koko kesäksi ruveta, jotta homma ei maistuisi puulta syksyllä. Muista kuitenkin että kunto ei romahda viikossa eikä vielä parissakaan. Muutamat ekat treenikerrat voivat tuntua hieman raskailta ja lihakset kipeytyä helpommin, mutta lihaskatoa tai kunnon romahtamista ei kuitenkaan ole tapahtunut. Lomailla saa ja pitääkin.

Oma täysin treenitön viikkoni oli lomani ensimmäinen viikko ja nyt muutaman viikon otan fiilispohjalta. Olen huomannut tässä monia positiivisia seikkoja. Esimerkiksi energiatsot ovat huimat ja ajatuskin tuntuu kulkevan omissa maailmoissaan tämän tästä. Lepo on tehnyt hyvää paitsi lihaksille, myös pääkopalleni jonka huomaan olevan taas täynnä ideoita!

Minifitness_Asics_juoksukengät_Run Forest Run

Odotan innolla jo paitsi töihin paluuta, myös Töölön gymiä. Minusta on ihanaa rentoutua mökillä ja edes taistelu nettiyhteyden kanssa ei saa pinnaani palamaan. Tulee vain olo, että on irrallaan kaikesta. Minua ei juuri lomalla tavoita edes puhelimitse. Ainakin oma luovuuteni tarvitsee tätä. Ammennan näistä viikoista enemmän kuin edes itse ymmärrän. Muistakaa relata ystävät!  

Miten olisi taas vaihteeksi järjestää pieni kuvakisa? Olen innostunut näistä selkeästi jotenki erityisen paljon. Myös teidän kuvat motivoivat paitsi muita, myös eritoten minua täällä ruudun toisella puolen. Meillä on Fitfashionilla nyt koko heinäkuun kestävä hauska kuvakisa, jonka tarkoituksena on innostaa meidän lukijoitamme mukaan kesän treenihetkiin!  Ne voivat olla vähän rennompia hetkiä Sup-laudan päällä, tai raudan pönkäämistä kuntosalin huurteessa. Sinun kesä, sinun tyyli! Jaa oma kuvasi Instagramissa hashtagilla #Fitfashionfi ja voit voittaa kesäisiä palkintoja. Joka viikko valitaan uusi voittaja!

Ps. Tulen kirjoittelemaan kaikkia ihania reseptejä myös teille tänne lomailtuani hieman ensin. Tässä esimakua Minifitneksen lomailuista <3

Minifitness_inspiroidu

Ps. Samsung Galaxy 5S on ollut kätevä matkakumppani, sillä järkkärin kantaminen käsilaukussa on nyt historiaa. Katsokaa mitä ruokakuvia sillä saa?! 

 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

10 vastausta artikkeliin “Juokse tyttö juokse”

 1. Heippa! Huomasin sinulla nuo kompressio sukat. Onko niistä hyötyä palautumisessa? Olen lukenut, että saattavat auttaa siinä. Itsellä ongelmia palautumisen kanssa tällä hetkellä ja sen takia kysyn.

  • Heippa Veera,

   Kyllä olen ehdottomasti kokenut niiden toimivan ja helpottavan myös yön aikana jalkojen palautumista 🙂 Sukkia löytyy eri vahvuuksilla, jonka vuoksi osa soveltuu hyvin kovaan treeniin, osa matkustamiseen ja yleiseen palautumiseen.
   Suosittelen lämpimästi sitä Silver-mallia yöksi, voisi hyvinkin auttaa -E

 2. Pakko täälläkin hehkuttaa (kukaan muu ei jaksa enää kuunnella, heh), että aloitin juoksemisen n. kuukausi sitten ihan täysin nollasta, en ollut KOSKAAN elämässäni ollut juoksulenkillä! Nyt mennä viipotan jo ihan kivalla ajalla n. 7 kilometrin lenkkejä. Toki crosstraining on auttanut, eli vaan ihan ensimmäisen lenkin vedin välillä kävellen, välillä juosten, mutta sen jälkeen vaan juoksin. Huippua! Nyt on sitten kyllä toi lihaskuntoharjoittelu kesälomalla, koska lenkkipolku kiehtoo tällä hetkellä enemmän. Mutta ehkä välillä sitten näin, talvella ehdin taas sinne salillekin.

 3. Moikka! Suositteletko noita sukkia myös tälläiselle enemmän ”sunnuntai” lenkkeilijälle? Mulle tulee tosi helposti penikkatauti jalkoihin jos lisään kävelyä nopeasti. Mietin että olisiko noista sukista apua? Vai meneekö liian hifistelyksi, kun olen kuitenkin vaan tälläinen tavallinen tallero? 😉 Salilla käyn pari kertaa viikossa.

  • Heipat puuterihuisku,

   Ehdottomasti jokaiselle liikkumisen laatuun katsomatta! Varsinkin auttanut monia (kuten minua) penikkataudin suhteen ja palautumisessa. Ei siis lainkaan turhaa hifistelyä, sukat jalkaan vaan 😉 -E

 4. Yritin etsiä blogista tuloksetta – mikä kamera sulla on ja millainen objektiivi? 🙂 tajuttoman hyviä kuvia sulla on!
  Ainiin ja täällä odotellaan bulkkaajan juustokakku reseptiä…. nammm!!!

  • Heipat!

   Käytin aikaisemmissa kuvissani (jos niitä ei ole ottanut joku muu) canonin Eo 600d runkoa, eli tosi perus. Linssinä ruokakuvissa Canonin 50mm linssi, joka sopii hyvin lähikuvaamiseen. Päivitin itseasiassa juuri ungon linsseineen ja nyt toiminnassa (uusimmat kuvani sillä) Canon 6D runko ja 24-70/4 L linssi. Vaikuttaa hyvältä (: Laitan myyntiin tuon vanhan pian, jos kiinnostaa 😉 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta