Vihreästä on moneksi

Kesan herkut_minifitness_smoothiet-vherjuomat_resepti

Kuulostaako vihersmoothie jo pelkästään sen kuullessasi pahalta, ruohon makuiselta, liian vihreän terveelliseltä huijaukselta? Niin minustakin. Se saa minut kakomaan, tai oikeastaan sai. Halusin opetella tekemään vihersmoothieita, jotka eivät kuitenkaan maistuisi niiltä terveellisiltä jutuilta. Vihreä ei saisi maistua läpi. Lapsenakin ne vihreät jutut jäivät lautaselle. Nyt minulla on sinulle pari hyvä jippoa!

Puhdistamon vihersmoothie-jauhe on erittäin kätevä tapa lisätä vihreää smoothieen, sillä se yllättää pehmeydellään ja sopii maultaan juomiin hienosti. Ei tarvitse siis tunkea kymmentä erilaista vihannesta ja kasvista saadakseen tarpeeksi vihreän hyötyjä! Jauheesta löytyy nyt kaikki vihreän hyvät soturit, spirulina, chlorella, vehnänoras, ohranoras, sinimailas, lehtikaali ja hamppu. Jokaisella näistä on oma tärkeä tehtävänsä kehossa.

Mustikka-kookos smoothie vihreillä sotureilla

(2 annosta)

1 dl maustamatonta jugurttia

2 dl Alpro makeuttamaton mantelijuoma/kookosjuoma

1 rkl kookosöljyä

2 dl mustikoita

1/2 banaani

Chia-siemeniä

2 rkl Puhdistamon vihersmoothie-jauhetta

Kesan herkut_vihersmoothie_resepti_minifitness

Vehnänoras ja ohranoras ovat erittäin korkean lehtivihreäpitoisuuden omaavia kasveja. Kuten olette saattaneet jo aikaisemmista Minifitneksen kirjoituksista oppineena todeta, Spirulina ja Chlorella ovat mikroleviä, joita pidetään kasvikunnan ravinteikkaimpina edustajina. Nämä kaksi tuovat jauheeseen runsaasti proteiinia! Spirulina taas vuorostaan parantaa hapenottokykyä ja chlorella poistaa kehoon kertyneitä raskasmetalleja elimistöstä. Sinimailanen, lehtikaali ja hamppu lisäävät jauheen mineraalipitoisuutta ja proteiinimäärää yhä entisestään. Siksi vihersmoothie-jauheesta saat erinomaisesti taiottua jopa kokonaisen aterian kuumaan kesäpäivään! 

Näiden hyvien aineiden lisäksi jauhe on hyvin kuitupitoista, sillä se sisältää psylliumia. Psyllium hellii vatsaa. Myös e-vitamiini, toco sekä MCT- öljy ovat hyvä lisä koostumuksen luomisessa. Voit aloittaa totuttelun yhdellä ruokalusikallisella ja lisätä annosta vähitellen. Tässä pari reseptiä, joista et taatusti maista tätä vihreää, energisoivaa happihyppelyä suussasi. Annetaan soluille happea ja sitä kautta ravinteita. Kehon tuuletus here I come!

Kesän herkut_minifitness_resepti_kookosvihrerjuoma

Kookos-pähkinä smoothie vihreillä sotureilla

(2 annosta)

2 dl Alpro kookosjuomaa

2 rkl vihersmoothie-jauhetta

3 rkl maapähkinätahnaa tai mantelitahnaa

1 banaani

1 dl maustamatonta jugurttia tai luomu vanilija jugurttia

Chia-siemeniä

Jos haluat smoothiesta makeampaa, voit lisätä vainilija stevia tippoja tai steviaa

Kesän herkut_minifitness_resepti_smoothie_kookos

Vinkki! Smoothie on kätevä ja helppo, viilentäväkin välipala/ateria kuumana kesäpäivänä. Erilaisissa lasipurkeissa on kätevää paitsi säilyttää, myös kuljettaa juomaa. Voit sheikata sen kätevästi, eikä sinun tarvitse pelätä löytämästä laukkusi pohjalta mitään mikä ei sinne kuuluisi. Hyviä ja erikokoisia lasipurkkeja löydät supermarketeista ja voit myös itse kierrätää pulloja. Niihin voi liimata itse kivoja etikettejäkin! Hommaa pieni kylmälaukku ja muutama kylmäkalle – näin juoma pysyy pitkään kylmänä.

Kesän herkut_minifitness_viherjuoma_puhdistamo_aamun avaaja

Aistien avaaja herra viherpää

2 rkl vihersmoothie-jauhetta tai enemmän

1 sitruunan mehu 

1 limen mehu

(voit lisätä myös tuoretta inkivääriä raastettuna)

vettä haluamasi määrä tai kookosvettä

Mitä enemmän laitat vettä, sen laimeampi ystävä on vastassa.

Kesän herkut_minifitness_resepti_vihersmoothie-jauhe_puhdistamo

Jos haluat aamutuimaan nautittavan aistien herättäjän (ja olet jo tottunut vihreän makuun), suosittelen tätä jokaiselle aamulle! Jokainen smoothie valmistuu helpoiten tehosekoittimessa vain muutamassa minuutissa! Lisään tähän myös usein MSM+C-jauhetta.

Ihania aamuja ystävät <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

7 vastausta artikkeliin “Vihreästä on moneksi”

 1. Moikka! Osaatko sanoa mistä päin maailmaa nuo spirulina ja chlorella tulevat? Olen aikounut niitä tilata, mutta en ole uskaltanut, koska epäilen niiden tulevan Japanista ja mahdollisesti saaneen säteilyä Fukushimasta. Olisi aika ikävää jos yrittää parantaa terveyttään tuollaisilla tuotteilla ja sitten tietämättään saisikin jotain haittaa aikaiseksi itselleen. Muuten tuo mainitsemasi vihersmoothie-jauhe kuulostaa hyvältä tuotteelta, koska siinä on monia hyviä juttuja samassa. Sitä voi varmaankin käyttää ihan vaan lisänä vaikka jogurtissa, vai onko maku voimakas? Kiitos sinulle!

  • Heippa Siri,

   Puhdistamon Spirulina ja chlorella tulevat Taiwanista, luomuviljeltynä. Puhdistamolla on korkeat laatustandait ja siksi suosin heidän tuotteitaan. Jauhe ei ole milestäni liian voimakas, kuten useissa pelkissä viherjauheissa on. Menee hyvin vaikka jugurtin kanssa nautittuna 🙂 -E

 2. Pakko nyt vihdoin kommentoida, blogisi on niin mukavaa luettavaa 🙂 kuvat on aina selkeitä ja kauniita, ja yleisilme todella huoliteltu! Tekstit on aina hyväntuulisia ja tykkään muutenkin tyylistäsi kirjoittaa. Huomaa että postauksiin on käytetty aikaa ja ne on tehty huolella. Jatka samaan malliin!:)

  Niin ja juuri tähän postaukseen liittyen, pitääkin kokeilla tuota vihersmoothiejauhetta, kuulostaa hyvältä

  • Ihana kommentti Henna (: Iso kiitos päivän piristyksestä.
   Lämpöä ja aurinkoa sinne <3 -E

 3. Isot pisteet noista ottamistasi kuvista!!! Tekstitkin ovat ihania, mutta minusta blogissa on tärkeää ennenkaikkea selkeät kuvat, ja ylläolevaa kompaten, huomaa, että mietit oikeasti kuvia, miten ne otetaan, missä jne….Ihana blogi kertakaikkiaan, jatka samaan malliin :)! <3

  • Kiitos kovasti palautteesta Jenni 🙂 Itsekin koen visuaalisuudeen hyvin tärkeäksi osaksi blogiani ja siksi halaun panostaa kuviini. Uutta ja ehkä vielä astettakin parempaa kuvaa tulossa pian, sillä päivitin juuri kuvauskalustoni 😉 Olen kovin innoissani siitä -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta