Ruokafiilistelijän arkea

Minifitness_ruoka_terveellisyyden rajat

Huomaan ajattelevani yhä useammin yhtä ja samaa asiaa. ”Teen itse parempaa”-ajatus pulpahtaa mieleeni paitsi usein kaupassa, myös ravintolassa. Pikkuruinen kokki sisälläni on herännyt jälleen ja se tuntuu vaativan koko ajan minulta lisää. Odotan tämän tyypin kehittymistä kuitenkin, sillä minua kiinnostaa mihin se minua kuljettaa.

Tiedätte kyllä että herkuttelen kaikkein mieluiten hyvällä ruoalla. Rakastan hyviä ravintoloita! Unohdin ihan jo melkein kertoa teille yhdestä ihanasta paikasta Porvoon sydämessä. Teimme kesäisen retken Ravintola Onneen lomani alun kunniaksi heinäkuussa ja kokemus oli kertakaikkisen ihana. Nostimme maljan kesälle ja hyvälle ruoalle. Päädyimme kyseiseen ravintolaan hieman vahingossa, sillä olimme aluksi varaneet pöydän toisesta paikasta. Onneksi kuitenkin vaadin terassia ja Porvoomaista maisemaa.

Sitä ravintola Onni tosiaan tarjosi ja hieman enemmäkin. Satuimme paikalle juuri ensimmäisen kattauksen aikaan. Paikalla ei ollut muita ja nautimme siitä suunnattomasti. Ruoka ja palvelu olivat hyviä (ja eritoten henkilökohtaista;), puhumattakaan maailman parhaasta seurasta. Rentoa, rauhallista ja mukavaa. Todella ihana miljöö, jonne kannattaa ehdottomasti suunnata. Kuulin että heillä tarjoillaan myös viikonloppuisin brunsseja. Sinne haluan seuraavaksi! Lolakin on tervetullut mukaan, sillä karvaotukset ovat sallittuja <3 Kesä ethän lopu vielä, haluan ehtiä brunssille.

Minifitness_ruoka_kesä_porvoo_ravintola Onni

Minifitness_Porvoo_ravintola Onni

Sitten hypätään siihen ruokakauppa pyörimiseeni tuolta ravintolasta. Olenkin jo aikaisemmin maininnut yhdestä suosikki ruokakaupastani, Anton & Antonista. Se on pieni kauppa, jossa myydään paljon luomua ja kotimaista ruokaa. Siellä olo on aito. Palvelu on aitoa, ruoka on aitoa ja yleinen ilmapiiri muistuttaa hieman entisaikojen kyläkauppaa. 

Leipää ei löydä pussitettuina, vaan ne kutsuvat haistelemaan ja katselemaan itseään avoimelta hyllyltä. Kaupasta löytyy kaksi ehdotonta suosikkiani. Kirsikkatomaatit ja Antonin lihapullat. En vain saa niistä tarpeekseni! Lihatiskillä saatan pohtia puolikin tuntia valintaani. Saatan ihastella purnukoita ja uutuuksia huomaamattani hyvin pitkään. Se maailma vie jotenkin niin mennessään. Herkkupäivä alkaa aina täältä. Viimeisin löytöni oli Renee Voltairen ihana raakamysli!

Minifitness_dinner_porvoo_restaurant_Onni

Minifitness_ruoka_porvoo_ravintola_onni

Olen noteerannut yhä vahvemmin kehoni viestejä, tai ehkä vain oppinut tulkitsemaan niitä paremmin? Olen tässä pohtinut, olenko totuttanut kehoni vahingossa liian hyvään? Tarkoitan nyt sitä, että kehoni ei oikein enää tiedä miten toimia kaikkien prosessoitujen tuotteiden suhteen. Vatsa turpoaa ja tulee yksinkertaisesti huono olo. Aikaisemmin herkkupäivään saattoi kuulua puoli kiloa makeisia ja vähän leivoksia päälle. Ei toimi enään. Tämän perusteella voisin ainakin todeta, että olen totuttanut sen tosiaan parempaan. Kysymys kuuluu, onko tämä hyväksi vai pahaksi?

Onko ruokailustani tullut hankalaa ja älytöntä pohtimista? Ei. Valitsen nykyään eri tavalla automaattisesti. Siksi ehkä miettisinkin tässä kohtaa sitä, mikä tuntuu itsestään hyvältä. Voin leipoa itse juuri sellaisia herkkuja, jotka maistuvat hyviltä ja toimivat myös keholleni. Voin laiskuuspäissäni ostaa herkkuja myös luontaistuotekaupoista ja nykyään tavallisista ruokakaupoistakin alkaa löytymään jo luonnollisempia vaihtoehtoja. Onneksi hyvistä ravintoloista saa mitä ihanimpia jälkiruokia, joita jaksaa fiilistellä pitkäänkin!

Minifitness_ruoka_illallinen_porvoo_kesä

Minifitness_ruoka_ravintola_illallinen_porvoo

Minifitness_ravintola_onni_porvoo

Huono ravinto vaikuttaa vatsani kautta koko kehooni. Myös mieliala, pää ja iho reagoivat tähän negatiivisesti. Tämä näkyy myös usein unessa. Nukun huonosti ja katkonaisesti. Tämä on minulle hyvin epänormaalia, sillä kun syön hyvin, nukun kuin kuolaava vauva.

On hyvä oppia tuntemaan omalle keholleen sopivat asiat. Kun löydät kehollesi sopivat energianlähteet, näkyy se myös voinnissasi. Niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin. En varsinaisesti kieltäydy mistään, tai myöskään kiellä keltään muultakaan mitään. Jokainen tuntee ja tietää kehonsa viestit parhaiten. Nämä ovat minun kehoni viestejä ja pyrin kunnioittamaan niitä oman hyvinvointini vuoksi.

Minifitness_ruoka_ravintolat_Porvoo

Ps. Pidätkö blogistani? Äänesi on tärkeä, sillä nyt äänestetään ensimmäistä kertaa ikinä Suomen inspiroivimmat ja innostavimmat treeni- ja hyvinvointiblogit! Voit äänestää täältäKaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 3 kpl Silja Linen Tukholman-risteilyjä. Palkinnot arvotaan 1.10.2014.

Tarvitsen ääntäsi <3 Tehdään tästä yhdessä entistäkin parempi elämys sinulle ja minulle.

I love good and healthy food, E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

Yksi vastaus artikkeliin “Ruokafiilistelijän arkea”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta