Rakkautta ensisilmäyksellä

Minifitness_aamiainen_paras_aloitus_paivalle

Raotan hieman oikeaa silmääni ja ajattelen pienen hetken vielä kääntäväni kylkeä. Unohdan ajatuksen kuitenkin heti, kun huomaan luomieni alta muumimukin ja samassa sieramiini leijailee houkutteleva kahvin tuoksu. Avaan silmäni ja näen hymyilevän, minua hieman karvaisemman tyypin vieressäni. Sillä on hieman kummallisen typerä, mutta jotenkin tyytyväinen virne kasvoilla. Huomaan edessäni valkoisen aamiaistarjottimen täynnä ihania juttuja. Se on laittanut munat kuppeihin, jotka ostin kerran salaa. Se löysi ne, minä ajattelen. Munakuppien salaisuus kuitenkin unohtui nopeasti ja ajatus siirtyi takaisin tarjottimelle. Siitä hetkestä lähtien olen täysin myyty ja antaisin vaikka anteeksi koko maailmalle. Niin pienestä hetkestä, niin kovin onnellinen!

Minusta aamiaisen tekeminen toiselle on ehkä paras rakkaudenosoitus, oli lautasella sitten mitä tahansa. Aamiais- onnellisuuteni on ihanaa. Minulla on kaksi ehdotonta suosikkia aamiaisella. Itsetehty leipä ja mehu. Paitsi että ne maistuvat taivaallisilta, voivat ne olla myös kovin terveellisiäkin! Tiedän, että tuo ajatus ei ehkä tule mieleen kaupan hyllyillä lymyilevistä pusseista ja purkeista. Itsetehdyssä piilee aina jotakin hieman parempaa…

Erityisesti lomalla on ihana herätä hotellin valkeista lakanoista, jotka eivät ole ehtineet edes rypistyä vielä. Nouset ja kävelet suorin jaloin valmiiseen pöytään. Erityisesti arvostan reissuilla laatua, en niinkään määrää. Muutama hyvä itsetehty juttu on kullanarvoisia ja ne muistaa pitkään. Näitä kultahippusia löytyy kuitenkin aika harvasta paikasta, varsinkaan täältä Suomesta. 

Minifitness_aamut_helppo onnellisuus

Siksi kotona on kiva panostaa. Tein tässä muutama viikko takaperin aamiaisleipää, joka on kyllä parasta leipää jota olen sitten aikoihin maistanut! Vei täydellisesti meikäläisen ruoka-sydämen mennessään ja täytti vatsankin ihanasti. Terveelliseksi sen tekee erilaiset siemenet, kookosöljy ja psylliumkuitu. Niin, tässä leivässä ei ole lainkaan jauhoja ja ravinto-aineita löytyy sitten senkin edestä! En usko että kukaan voisi pettyä tähän kimpaleeseen.

Leivästä löytyy hyvälaatuisia rasvahappoja, magnesiumia, proteiinia ja e-vitamiinia, sekä aineenvaihduntaa kiihtyttäviä rasvahappoja. Muista jälleen Chia-siementen ja psylliumkuidun nestettä sitova vaikutus, joten noudata siementen ja pähkinöiden määriä. Voit kuitenkin lisätä mitä vain siemeniä ja pähkinöitä täysin makusi mukaan. Chia ja psyllium edistävät molemmat suotuisasti suoliston toimintaa ja auttavat sitomaan kaitallista kolesterolia elimistöstä. Tämä on siis aika super leipää!

Leipä on myös varsin täyttävää, sillä siemenet ja pähkinät yhdessä psylliumkuidun kanssa täyttävät vatsan pitkäksi aikaa. Minifitness_heltahy bread_homemade_siemenleipä_ilman jauhoja

 Siemenleipä, Fuel Food

100 g kaurahiutaleita 

50 g pistaasipähkinöitä

60 g manteleita

6 rkl chiasiemeniä

3 rkl kurpitsansiemeniä

1 rkl kuorittuja hampunsiemeniä

1 tl laadukasta suolaa

2 rkl psylliumjauhetta

(Ripaus steviaa tai hunajaa)

1 rkl kookosöljyä

1 rkl vaahterasiirappia tai vaahterasiirappiaromia

3-3 1/2 dl vettä

 Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Lisää siemenet ja muut kuivat aineet kulhoon. Lisää juokseva kookosöljy ja lisää vesi sekä vaahterasiirappi. Sekoita hyvin, mutta varo sekoittamasta seosta liikaa, jottei psylliumjauhe sitkostu. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 2 tuntia ja paista sitten leipää uunissa 20 minuuttia ja paista tämän jälkeen myös toiselta puolelta 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti! Tämä tapaus ei vaadi edes levitettä, sillä se on hieman kosteaa jo itsessään ja se sulaa ihanasti suuhun. Leivän voi paistaa hyvin piirakkavuoassa, mikäli sinulta ei löydy leipävuokaa.

Reseptin lähde Fuel Food, Hanna Skyttä, Tammi. Kirja on pullollaan ihania reseptejä, joten suosittelen sitä jokaisen kotileipurin kirjahyllyyn! Hannalta on tulossa pian myös uusi kirja, joka on taas täynnä ihania ja terveellisiä herkkuja ja välipaloja. 

Minifitness_aamiaisleipä_itsetehty_siemenleipä_resepti_fuel food

Minifitness_breakfast_terveellinen leipä_tee itse

Minifitness_aamiainen_onni_resepti_itsetehty mehu

Entäpä sitten se mehu? En juo mehua kovin usein, mutta spesiaali-aamuina sitä on saatava. Tuoreena. Hotellien sokerilitkut ovat usein hirveitä ja kaukana siitä tuoreesta, pelkästään hedelmästä puristetusta mehusta. Kohdalleni on osunut muutamia helmiä matkustellessa, mutta liian harvinaista se kuitenkin valitettavasti on. Myös brunsseilla törmää useimmiten tähän samaan ongelmaan ja lopulta päädynkin usein vain veteen tai maitoon.

Tuona aamuna puristin mehuni verigreipistä ja lisäsin sekaan hieman Sodasteramilla kuplitettua vettä. Helppoa ja hyvää, ilman mitään turhaa. Jos et omista mehupuristinta, voit tehdä sen myös blenderissä. 

Muiden sitrushedelmienkin tavoin verigreippi alentaa tehokkaasti veren rasvoja, triglyseridejä, ja LDL-kolesterolia. Sitrushedelmät ovat hyviä sydämelle ja aivojen verisuoniston toiminnalle. Sanotaankin, että verigreipistä saisi apua myös painonhallintaan – paitsi että se on vähäkalorinen hedelmä, se myös auttaa ruoansulatuksessa. Suosin paljon sitruunaa, limeä, appelsiineja ja verigreippejä mehuissa ja smoothieissa. Muita hedelmiä en juurikaan päivittäin käytä, marjoja niiden sijaan paljonkin.

Minifitness_aamiainen_kotona_helppoa

Minifitness_aamiainen_kotona_luomu_itsetehtyä

Minifitness_aamiainen_onni_resepti_itsetehty_resepti

 Renee Voltairen raakamyslit ovat ihan lemppari herkkujani! Löytyy monista luontaistuotekaupoista, Anton & Antonista, sekä Stockmannilta. Rakastan myös oman myslin kokoamista Punnitse & Säästä-kaupasta.

Pitäisiköhän sinunkin yllättää kumppanisi tai ystäväsi aamuisella huomionosoituksella? Sillä saattaa olla positiivisia vaikutuksia koko päivääsi ja se saa molemmat takuuvarmasti hyvälle mielelle<3

-E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

12 vastausta artikkeliin “Rakkautta ensisilmäyksellä”

 1. Chian siemeniä ei lukenut ohjeessa – paljonko niitä laitetaan? Ihanan näköistä leipää, joten pakko kokeilla pian!

 2. Heippa Mari,

  Kiitos asian huomaamisesta, nyt sekin on löytänyt paikalleensa 🙂 Tämä on niin hyvää, suosittelen! -E

 3. Moikka Eevi,
  Mainitsit chia siementen nestettä sitovan ominaisuuden, mutta leipään ei resptissä tule chiaa. Oliko kommentti vain siltä varalta jos siemeniä haluaa vaihtaa chiaan?
  Itsellä aamukaveri nukkuu aina pidempään kuin minä, eikä tyyppi edes pysty syömään aamuisin mitään, joten teen yleensä itselleni luksus aamiaisen ja kutsun kaverin sitten pöytään juomaan vaikka mehua kun pöytä on jo katettu.

  • Moikka Ida,

   Chiat olivat kadonneet, mutta lisätty sinne jälkikäteen 😉 Tuntuu että laitan niitä nykyään kaikkeen 😀 -E

  • En ole laskenut näitä, mutta eihän tämä ihan kevyttä ole, sillä siemeniä ja pähkinöitä tulee paljon (: Onneksi kaikessa ei tarvitse tai edes kannata miettiä kaloripuolta. Terveellinen ja hyvä riittää joskus 😉 -E

 4. Kiitos ihanasta vinkistä. Pitääkin loihtia herkkuaamiainen miehelleni viikonloppuna koska on jaksanut kuunnella mun viime viikkoista kiukuttelua.:D

  • erittäin hyvä idea, toivottavasti toteutit ja toimi? 😉 -E

 5. Mitäs pähkinöitä suosittelisit manteleiden tilalle? T. Manteliallergikko 😀 PS. Viime ulkomaanreissulla oli aika luksusta, kun hotellista löytyi mehuntekokone, jolla sai itse puristaa itselleen tuoretta mehua – kuori vaan hedelmät ja heitti ne koneeseen <3

  • Tässä voit Petra käyttää ihan mitä mielesi tekee! Suosin itse paljon cashew-pähkinöitä (: Hei vitsit toi mehukone kuulostaa niin luksukselta! Pakko ehkä ostaa sellainenkin vempele vielä kotiin 😀 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta