Take away food – Ruohonjuuri

Minifitness_takeaway_food_terveellinen_luomu_kasvis_ruohonjuuri

Olen salaa fiilistellyt tätä paikkaa jo hetken. Löysin sen ihan sattumalta ja onneksi löysin. En tietenkään voi pitää tätä salaisuutta enää yhtäkään minuuttia pidempään…tulet rakastumaan tähän.

Ruohonjuuren myymälä City-käytävällä tarjoaa Helsingin ainoana Deli-tyyppisesti take away ruokaa, joka on terveellistä, luomua ja tuoretta. Eikä unohdeta tästä sitä, että se on erittäin maistuvaa ja kiitosta se saa myös laajasta ja laadukkaasta valikoimastaan. En usko että olet löytänyt vielä vastaavaa täältä Helsingin vilskeestä! Olen juossut tuolla nyt melkein päivittäin ja kohta kokeillut varmaan kaikki tuotteet läpi smoothieista kasvisruokiin ja chiapuurosta mysleihin. Muistattehan kun hehkutin Etelä-Afrikassa, Capetownissa ollessani terveyskahvilaa, josta hain joka ikinen päivä jotakin ihanaa? No tämä taitaa olla vastaus kiljuntaani. Smoothiet ovat myös erinomainen aloittelijan askel superfoodeihin, sillä nämä ovat varmasti makunystyröiden aatelia. Ehkä tämän makuelämyksen jälkeen uskaltaisit jopa kotonakin puuhastella uskaliaammin näiden parissa.

Minifitness_ruohonjuuri_smoothie_deli_luomu_takeaway2 Minifitness_smoothie_terveellinen_take away_helsinki_ruohonjuuri

Minifitness_ruohonjuuri_deli_terveellinen lounas_helsinki_kasvis luomu

Parhaiden ideoiden ja juttujen takana on aina joku. Tämänkin ajatuksen takana on Tiia Kosonen, joka on tämän Delin jokaisen reseptin luoja ja taikuri. Raaka-aineina käytetään vain Ruohonjuuren omia tuotteita ja tuoreita luomulaatuisia kasviksia ja hedelmiä. Melkein kaikki Delin tuotteista ovat myös gluteenittomia ja tuotteiden raaka-aineet  vaihtelevat aina sesongin mukaan. Myös marjoissa käytetään ainoastaan suomalaisia marjoja, joka on erittäin harvinaista herkkua. Laadusta ei tingitä, mutta ei tingitä kyllä maustakaan! Tiialla on pitkä tausta kasvisruoan ja luomun parissa ja hänen kädenjälki näkyy myös tuotteissa. Niistä huokuu minusta loppuun mietitty ajatus ja jokainen tuote on valmistettu aidolla intohimolla ja taidolla. Ei mitään massatuotettua tavaraa, vaan jotakin paljon spesiaalimpaa. Minusta tämä on ihailtavaa ja erittäin tervetullut lisä terveellisestä ruoasta kiinnostuneille. Ehdoton suosikkini, josta saatan hakea jopa päivän jokaisen aterian.

Luonassetelit Ruohonjuuressa eivät ainakaan vielä toistaiseksi toimi, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa tämäkin maksutapa on mahdollinen. Tuotteet ovat mielestäni erittäin kohtuullisesti hinnoiteltuja ja tarkkaan pohdittuja. Pidetään isosti peukkuja, että Ruohonjuuri laajentaa tämän Deli-palvelun myös muihinkin toimipisteisiinsä. Parasta olisi kuitenkin meille intoilijoille, jos tästä tulisi täysin oma kahvilansa! Olisin siellä kielipitkälllä joka päivä. Siellähän voisi piru vie järjestää vaikka ensimmäisen super brunssinkin. Ah että, nyt alkoi se haaveilu.

Minifitness_ruohonjuuri_suomalainen_luomu_deli

Minifitness_ruohonjuuri_citykäytävä

Haahuilen taas päättömästi omissa ajatuksissani pitkin myymälää. Minulla saattaa mennä siellä tunteja, sillä haluan pällistellä kaikki uudet ja ihmeelliset tuotteet läpi. En kerro kotiintuloaikaa, koska todennäköisesti joutuisin valehtelemaan. Lupaan kuitenkin tuoda mukanani vihersmoothien, koska lahjonta toimii aina. Pohdiskelen mitä voisin hyödyntää uutena tulokkaana leivonnassa ja mitä superfoodeja ehkä haluaisin vielä kokeilla. Se on minun maailmani. Toiset rakastavat vaatekauppojen koluamista, minä rakastan terveyskauppoja. Siellä saa olla ihan rauhassa, usein ilman tungosta ja tönimisiä. Olen kuitenkin huomannut ihmismassan tasaisen lisääntymisen. Myymälöihin suuntaa nyt yhä useampi ja asiakaskunta on hyvin laaja. 

Minusta on upeaa huomata kuinka ihmiset tulevat tietoisemmiksi valinnoistaan ja haluavat vaikuttaa omalta osaltaan ostoksillaan. Minulta kysytään usein, tuhlaanko kaikki rahani ruokaan? Melkeinpä, mutta minusta se kannattaa. Se kaikki menee hyvään tarkoitukseen, nimittäin sinun hyvinvointiin ja terveyteesi. Keksitkö parempaa sijoitusta? Luomu- ja kasvisruoka saattaa myös avata aivan uusia kokemuksia, joten kaikkelle kannattaa ehdottomasti antaa tilaa. Minäkään en syö pelkästään kasvisruokaa tai kaikkea luomuna, mutta hyödynnän näitä mahdollisuuksia kuitenkin siihen usein. Tähän ei ole mitään kaavaa! Kukin voi poimia sieltä ne omat juttunsa, jota haluaa ja pystyy toteuttamaan omassa arjessa ja juhlassa. Poimin herkkupäivisinkin eväät usein näistä myymälöistä ja löysinkin nopeasti omat suosikkini. Herkkuhyllyä voi vain ihastella, sillä vaihtoehtoja löytyy luonnollisesta lakritsista raakasuklaaseen ja luonnolisempiin karkkeihinkin!

Minifitness_take away_ruohonjuuri

Tuliko kaupat? Minun oli pakko tulla hehkuttamaan teille tätä löytöäni ja onneksi sain myös Tiiankin vastailemaan tämän uteliaan neidin mieltä askarrutaneisiin kysymyksiin. Tiedän teidänkin janoavan tällaisia paikkoja! Oletteko mahdollisesti käyneet jo paikan päällä maistelemassa suklaa-smoothieta tai ihanaa kasvisruokaa? 

Fiiliksissä, E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

13 vastausta artikkeliin “Take away food – Ruohonjuuri”

 1. Vau, kuulostaa mahtavalta! Pakko mennä käväsee, kun tuun Helsinkiin ensi kuussa! Voisitko paljastaa mitkä ovat suosikkisi siellä? Ja missä kohtaa se tarkalleen sijaitsee city-käytävällä?

  • Joo mene ihmeessä Ansuliina 🙂 Mä tykkäsin kovi sukla smoothiesta ja mustaherukka smoothiesta! Jos lounasta haet, kannattaa kokeilla tofua! Olen aina vihannut tofua, mutta tätä annosta suorastaan rakastan! NAM. Jos kävelet City-käytävän keskiosaa, törmäät siihen kyllä. Edessä on marjakojut ja ihan nurkan takana Robert’s coffee. Löydät sen varmasti! 😉 -E

 2. Olen muutaman kerran käynyt nappaamassa chiapuddingin ja se on aivan taivaallista <3 Itse harrastan tota samaa koluamista ja noissa paikoissa menee helposti tunti, jos toinenkin. Lisäks Ruohonjuuressa on pääosin ihania myyjiä. Tampereella oli Ruohonjuuren yhteydessä kahvio, joka valitettavasti lopetti. Tampereen Ruohonjuureen itselläni on vahva tunneside. Kahvion loppumista jäin kovasti harmittelemaan, mutta onneksi siellä on edelleen The Salad Bar, sekä Pikku paratiisi. Oletko käynyt?

  Nyt muutettuani Helsinkiin olen testaillut Ruohiksen, PUR:in ja Hymy Raw Food Cafen. Hymyn raakakakut ja piiraat ovat taivaallisia, rakastuin myös heidän jäätelöihinsä ja tuorepuristettuun omenamehuun. Itse edustan kategoriaa, joka "tuhlaa" lähes KAIKKI rahansa ruokaan ja kaikkeen siihen liittyvään. Luultavasti ruoka voi joskus monessakin asiassa "koitua kohtalokseni". Sen verran omistautunut asialle olen 😀 heh! Eikä kyllä kaduta! Ollessani au pairina ruokainnostukseni tulkittiin isäntäperheessä hieman väärin, kun vietin kaiken vapaa-aikani fiilistellen Whole Foodsia ja muita vastaavia. Onko Whole Foods konseptina sinulle tuttu?

  • Oi joo, se on kyllä hyvää! Maistoitko sitä lakritsi-chiaa? Oli tosi jännän makuinen 🙂 Yhdyn myös samaan myyjien osalta, ne ovat ihania!
   Hei iso kiitos noista vinkeistä, täytyy ehdottomasti käväistä eni kerralla, koska kumpikaan ei ole tuttu.

   Kuulostat ihan minulta noiden fiilistelyidesi kanssa! Mahtavaa 😀 Olen kyllä kuullut, mutta sen isommin en asiaan ole perehtynyt? -E

  • En oo maistanut tota lakritsia, mutta kiitos vinkistä, sillä aion sitä ensi kerralla maistaa! Heh, ihanaa kuulla, että samanlaisia ruokafiilistelijöitä löytyy. Jotkut pitää hulluna ja itse vaan nautin. Whole Foods on kyllä ihan oma maailmansa. Jos joskus Amerikassa tai Briteissä reissaat niin varmasti tulee tutuksi! 🙂

   Huomenna tää lähtee Tampereelle fiilistelemään eli syömään (The Salad Bar) ja koluaan Kauppahallia (Nygrenin kalat). Eiköhän siinä samalla tule entisessä koti-Ruohonjuuressakin poikettua 🙂 Sulla on kyllä hyvä blogi ja mielestäni etenkin nämä viimeaikaset postaukset ovat olleet erityisen hyviä! Jatketaan fiilistelyä, se on iso osa elämää <3

  • Plus sulla on mahtavat kuvat ja en missään nimessä halua jumahtaa pelkästään omiini fiilistelyihin (vaikka niitä riittää ja niistä vähän liiankin kanssa välillä nautin) niin täältä saa helposti uusia fiilistelyvinkkejä. Kiva, jos kommentointi on suotavaa jatkossakin 🙂

  • Oi vitsi, pakko päästä tutustumaan tohon! 😉 Laku on tosi eksoottinen, mutta mun mielestä tosi hyvä ja siihen kannattaa lisätä marjoja hieman freshaukseksi (: Muuten jotenkin hieman liian tuhti. Oi suunnitelmasi kuulostavat niin ihanilta, kauppahallit ovat muuten parhaita paikkoja fiilistellä tuoreita ja kotimaisia juttuja.

   Tosi kiva saada myös tuota blogipalautetta, niin tietää mihin suunnistaa. Kiitos siis myös siitä Jonna <3 -E

 3. Heip! Olen blogisi suurkuluttaja! Kirjoitat hyvin ja kerrot päteviä ja ennen kaikkea todellakin hyödynnettäviä, tarkkoja vinkkejä terveellisempään elämäntapaan! Pakko kuitenkin kysyä, että missä tässä postauksessa on yhteistyö-maininta? Olet taitava kirjoittaja joten välillä harmittaa kun ei tiedä onko kyse spontaanisti kirjoitetusta neuvosta vai onko seassa myös upotettua mainontaa. T pettynyt fani

 4. Heippa Sanna,

  Tämä ei tosiaan ole toteutettu yhteistyössä, vaan ihan itse halusin tehdä tästä jutun 🙂 Lounaankin sai maksaa ihan itse 😉 Aina kun kyseessä on yhteistyö, on siitä mainittu. Ei siis huolta, teitä infotaan kyllä näistä -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 3
Tykkää jutusta