Detox-kuurin fiiliksiä ja arvonta

 

Minifitness_detox_kuurin jalkeen

No miltä se naama näyttää? Minusta ainakin hyvältä ja fiilis on entistä eheämpi! Okei sanottakoot heti alkuun, että tämä on ollut helpompaa kuin alkuun kuvittelin. Lastenleikkiä dieetin jälkeen. Se voi johtua myös siitä, että se oli niin ihanan nopea. Olo on ensimmäistä päivää lukuunottamatta ollut vallan pirteä ja energinen. Niin uskokaa tai älkää, kyllä se näköjään toimii! Edes kahvin pois jättäminen ollut vaikeaa ja nitkutuksilta vältyttiin. Elin siis tosiaan 3 päivää pelkästään kasvis- ja juuresmehuilla. Makynystyrätkin muuttuivat nopeasti, sillä aikaisemmin pahanmakuinen viherjuoma alkoi maistumaan ihanalta! Tätähän olisi voinut jatkaa vielä pidempäänkin. 

Detoxilla liikenteessä ollessa on hyvä pitää mukana runsaasti vettä. Mehuja voi kuljettaa helposti mukana omassa juomapullossa. Olen hyödyntänyt paljon myös kaupungin antimia. Lempparini on kipaista lounaalla hakemaan viherjuoma Ruohonjuuresta tuoreena (city-käytävä). Myös aivan ihana Jungle Juice bar (Galleria Esplanad) on yksi suosikeistani! He pyöräyttivät hetkessä toiveestani porkkana-inkivääri mehun, johon oli lisätty myös aloe veraa. Kerrassaan mahtava tyyppi siellä tiskin takana, kun jaksaa ymmärtää tällaisia detoxpäisiä naisia. Ihanaa kun ihmiset jaksavat tehdä työtänsä aidosti ja joskus hieman perus reseptistäkin poiketen!

Minifitness_outfit_black_

Minifitness_outfit_sport_city

Jos tämän tyyppinen kehon puhdistaminen ei innosta, on siihen olemassa myös muista vaihtoehtoja. Tässä muutamia, joita olen itse käyttänyt aikaisemmin.

1. MethodDraine Detox-tuotteet sopivat kehon hellävaraiseen ja helppoon puhdistukseen. Kuurilla juodaan nestemäistä juomaa ja kuurin kesto on viikosta, 20 päivään. Makuja löytyy myös monia! Ruokaillaan Detox-ohjeen mukaan.

2. Puhtaan ruoan kaveriksi voi yhdistää Mag07, joka auttaa aineenvaihduntaan ja kehon puhdistamiseen. Tämä on toiminut itselläni todella hyvin! Puhdistaa kehoa ja boostaa aineenvaihduntaa todella tehokkaasti ja kuuri kannattaa mieluiten tehdä lomalla tai kotona. Tätä löytää useista luontaistuotekaupoista ja tuotetta löytyy kapseleina ja jauheena. Tuote nautitaan iltaisin tyhjään vatsaan, joten se on todella helppo ja vaivaton siinä mielessä. WC-retkiä kuitenkin saa ensimmäisinä päivinä tehdä useampia.

Jos suolisto tökkii Detoxilla, kannattaa kokeilla psyllium-jauhetta ja chia-siemeniä vaikka aamuiseen smoothieen lisättynä. Myös puhdas Aloe vera voi auttaa vatsavaivaisia.

Osalle meistä sopii hyvin probiootit päivittäiseen käyttöön. Osa löytää avun kovaan vatsaan, osalla saattaa taas suolisto toimia liiankin hyvin. Usein tämä vaihe kuitenkin hellittää hetken päästä, kun suoliston bakteerikanta on normalisoitunut.

Se kuinka erilaiset metodit toimivat sinulla, on kovin yksilöllistä. Toiselle saattaa auttaa toinen ja toiselle toinen. Olen sitä luokkaa daameista, joka saa tehdä kovaa duunia hikoilun eteen. Siksi kaikki aineenvaihduntaa boostaava on todella tervetullutta. On myös yllättävää, kuinka kehoon kertyykään kaikkea turhaa, vaikka söisi luomua ja terveellisesti. Pelkällä ruoalla emme valitettavasti kaikkea voi torjua, mutta onneksi löytyy kuitenkin keinoja sen roskan kertymisen ehkäisyyn. Toisilla sitä on kehossa enemmän, toisilla vähemmän. Elintavat kertovat usein paljon tilanteestasi.

Minifitness_jacket_rähinä_outfit

Minifitness_jacket_rähinä

MethodDraine Detox-tuotteet ovat yksi helpoista tavoista puhdistaa kehoa ja mieltä. Monet kokevat sen kaikkein mieluisammaksi ja miellyttävimmäksi tavaksi toteuttaa kehon syys-siivous!Tämä ei vaadi nälän kestämistä tai pahan makuisten litkujen nauttimista. Kuurilla juodaan paljon nestettä – vettä, yrttiteetä ja MethodDraine-nestettä veteen sekoitettuna – ja syödään puhtaasti aikaisemmassa postauksessa manitsemani Detox-kuurin mukaisesti. Nämä nesteet ovat mielestäni myös hyvänmakuisia, ainakin itse tykkäsin persikka-sitruunasta paljonkin. Kuurit aktivoivat aineenvaihduntaa ja näin samalla puhdistavat myös kehoa haitallisista aineista tehokkaammin. Teen tämän helpon kuurin usein lomaillessani, sillä se ei juuri vaadi erikoisempia toimenpiteitä.

Jos kärsit väsymyksestä, elottomasta ja harmaasta ihosta, hitaasta ruoansulatuksesta, voi kehosi olla ylikuormittunut kuona-aineista. Muistakaa, että kaikkeen emme pysty edes itse vaikuttamaan, sillä kehomme kerää kuona-aineita ja myrkkyjä hengittämästämme myös ilmasta. Myös ruoka, juomat, alkoholi ja tupakka kerryttävät kehoomme turhia aineita varastoon. 

Minifitness_all black_outfit_bikerjacket_rähinä

Tekisikö mielesi puhdistua? Arvonkin nyt Minifitneksen lukijoiden kesken 1 kpl MethodDraine Detox Express-kuurin, joka on helppo ja nopea tapa puhdistaa keho. Kerro minulle tämän postauksen alle mikä on sinun keinosi pysyä pirteänä syksyisin? Jaetaan vinkkejä yhdessä ja ehkä näin voimme poimia toisiltamme ideoita arjen jaksamiseen.

Toivottavasti tämä hyvä fiilis pysyy pidempäänkin, sillä en halua luopua tästä olosta ikinä

-E <3

 Takki – Rähinä

Reppu – Monki

Housut – BikBok

Paita –  Alexander McQueen

Kuvat Julia T

 

* arvottava tuote saatu

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

116 vastausta artikkeliin “Detox-kuurin fiiliksiä ja arvonta”

 1. Selleri-ananassmoothie joka aamuna usean vuoden ajan on pitänyt minut pirteänä!

  • Ehdotonta on että pysyn pirteänä on 9 tunnin unet! Sen lisäksi vitamiinit ja aamu salit/kävelyt pitävät mielen virkeänä koko päivän.

 2. En asu Suomessa, joten syksyni ovat edes hieman valoisampia. Syksyisin kuitenkin yritän viettää paljon aikaa oleskellen ystävien kanssa ilman liian kovaa kiirettä. Kesä on juostu ees-taas ja syksyllä sitten haluaa rauhoittua.

 3. Mulla pamahtaa tosi helposti syysmasennus päälle ja olenkin huomannut että rytmistä väkisin kiinni pitäminen auttaa parhaiten jaksamaan. Olisi niin helppoa vain jäädä kotiin peiton alle ja sytyttää kynttilät ku ulkona sataa ja tuiskuaa. Korvaan kylmyyden kalistaessa luuytimiä joitain jumppia hot yogalla. Siitä tulee vaan niin ihana olo kun pääsee lämpimään puoleksi toista tunniksi puhisemaan ja lämpö pysyy sisällä kauan. Tänä vuonna aion myös kokeilla beauty angelia (https://www.youtube.com/watch?v=DZ02lp2nbUY). Koitin jo viime vuonna päästä kiinni tuohon uuteen kaamosmasennuksen torjujaan, mutten sitten löytänyt hyvää paikkaa jossa olisin voinut toteuttaa kuurin. Nyt on paikka katsottuna valmiiksi täksi talveksi.

 4. kirpeät tyrnimarjat ja karpalot aamupuuron seassa saa päivän kuin päivän käyntiin! 🙂 sekä pyöräily kahdeksaksi koululle avartaa mieltä kummasti!

 5. Aamulenkki koiran kanssa pirteässä syyssäässä ehdoton syksyn piristäjä! Tosin tänä vuonna raskauden takia väsymys pyrkii silti voittamaan mutta taistelu jatkuu! 🙂

 6. Liikunta kaikissa muodoissaan ja perhe ja rakkaat ystävät tukena muistuttamassa omissa alamäissä että olen kuitenkin ihan hyvä ihminen loppujen lopuksi, vaikken ihan täydellinen kuitenkaan 😉

 7. Juoksulenkki heti aamutuimaan kun vielä muu kaupunki uinuu.. Mikään ei voita sitä fiilistä kun aamulla samantien herättyä nousee ylös, kiskaisee juoksukamat niskaan ja napit korvilla lähtee liikkeelle . Musiikki ja raikas syysaamun ilma saa melkein lentämään ja kotiin palatessa viimeisetkin unihiekan rippeet on pyyhkiytynyt silmäkulmista ja energiat ladattu tulevaan päivään 🙂

 8. Heippa! Tykkään niin paljon syksystä, sen kauniista väreistä ja kirpeestä ilmasta, joten syksy itsessään todella piristää mun mieltä:) tänä syksynä lisäksi uuden kouluvuoden alku ja sen mukanaantuoma jännitys ja into, elämänmuutoksen myötä uusien tuulien ja omaan itseen keskittymisen mahdollistuminen saa mut innostumaan alkavasta syksystä entistä enemmän!:)
  Mulla on hyvä fiilis tästä syksystä, ihan kun jotain kivaa ois tulossa:)
  Mun vinkki on tehdä joka päivä jotain pelkästään itselle, mistä itelle tulee hyvä mieli. Oli se sitten omaa aikaa lenkillä tai ostaa vaikka kukkia kotiin!
  Ihanaa syksyä! 🙂

 9. Luonnossa liikkuminen tuo piristystä niin mielelle kuin kehollekin, syksyllä on vaan niin kaunista ettei tee mieli sisällä ollakaan. 🙂
  Mutta sitten jos sataa, on pimeää ja kylmää, esim. leffassa käynti tai kahvittelu ystävän kanssa piristää varmasti!

 10. Juoksulenkki aamulla kun luonto vasta geräilee ja sen jälkeen hyvä aamupala piristävän musiikin kera 🙂

 11. Itse tykkään syyskelillä lenkkeillä ystävän kanssa! Kun on lenkki sovittu jonkun kanssa, ei jää kylmän ja pimeän varjolla kotiin makaamaan vaikka mieli tekisi. Lenkin jälkeen on kuitenkin aina hyvä olo. Yksi lemppari syksyjuttu on ehdottomasti myös kynttilät! Rakastan kynttilöitä pimeinä syysiltoina.

 12. Arjen alkaminen ja ystävien seura on parasta ♡ Toki myös viltti, kynttilät ja hyvä leffa oman murun seurassa on rentouttavaa ja niin saa kerättyä voimia syksyn haasteisiin 🙂

 13. Syksyllä pysyy pirteänä kun liikkuu säännöllisesti ja muistaa nukkua tarpeeksi (varsinkin jos unirytmi on mennyt kesällä sekaisin..)
  Mun mielestä arki ja rutiinit on parasta mitä on ja pelkästään se, että saa käyttää päivänsä hyödyllisesti antaa energiaa!

 14. Itselleni energiaa syksyyn tuo säännöllinen päivärytmi. Menen ajoissa nukkumaan, jotta saan nukuttua yön aikana 7-8 tuntia. Aamuisin energiaa tuo kananmunalla täytetty leipä ja mustikka-banaani-smoothie.

 15. Ihanasti syksyisin piristää pitkät avartavat keskustelut ystävän kanssa teekupin äärellä 🙂

 16. Minut pitää virkeänä syksyllä onnellinen parisuhde, ystävät, kynttilöiden polttaminen kotona, raikkaat happirikkaat ja kirpakat aamut ja illat, koiran kanssa lenkkeily sekä koiran pyytetöön vilpittömyys, terveellinen ruokavalio sisältäen vitamiineja ja vitamiinipitoisia pirtelö-ravinnelisiä sekä sopivasti liikuntaa. Lisäksi lehtien lukeminen on täydellistä rentoutumista! Kylppäriremontin myötä uusi ihana nautical-aiheinen kylppäri sekä sisustusinnostus ovat myös syksyn valopilkkuja!

  Kaiken lisäksi olen toteuttanut joka syksy jonkintapaisen puhdistuskuurin, joten arvonnassasi oleva detox-kuuri olisi aivan mielettömän ihana piristys syksyyn!

 17. Lasten synttäreiden suunnittelu ja pitäminen tuo puhtia ja mielenkiintoa syyskuuhun. Myös lenkkeily, koko perheellä tehdyt retket uimahalliin ja puutarhassa sadonkorjuu yms pitävät mielen virkeänä. Eikä pidä unohtaa henkireikää: jumpat ja nyrkkeily kotona ja liikutakeskuksessa sekä kuntosalilla käyminen pitävät tämän äidin järjissään arjen keskellä

 18. Ihanan raikkaassa syysilmassa ulkoilu lapsen kanssa, kuntosali ja terveelliset elämäntavat.
  Pakkasesta kaivetut kesän herkulliset vitamiinipommi-marjat vaikka aamupuuron sekaan.
  Toki myös kynttilät ja takkatuli on parasta.

 19. Minun täytyy myöntää, etten koskaan onnistu pitämään itseäni pirteänä syksyisin. Kun työt, arki ja pimeys painaa päälle, on oloni lähes päivittäin väsynyt ja nuutunut. Vitamiineja yritän napsia ja syödä monipuolisesti, mutta nukkumisessa on tsempattavaa. Stressi kuitenkin pitää hereillä. Siispä paras tapa minulle pysyä virkeänä olisi ottaa rennosti ja unohtaa stressaaminen. Helpommin sanottu kuin tehty 😀

 20. Terveellinen ruoka, liikunta ja riittävä uni, sekä maca-kapseli aamuisin auttaa pysymään pirteänä!

 21. Mut pitää syksyllä pirteänä hyvä ruokavalio ja säännöllinen bodaaminen ynnä muu liikunta, sekä läheiset ihmiset 🙂

 22. Nauttimalla syksystä vuodenaikana, jolloin voi romanttisesti fiilistellä kynttilöillä, hyvällä kirjalla ja käpertymällä viltin alle sohvalle 🙂 Tietenkin sen salitreenin jälkeen 😉

 23. Heippa,
  En halua osallistua arvontaan, vaan olisin pikemminkin kiinnostunut siitä, oletko saanut tämän (tai muita mainostamiasi tuotteita) yhteistyöllä blogin kautta? Jos markkinoit tuotteita yhteistyössä yrityksen kanssa, olisi mielestäni reilua, että julkaisussa olisi esimerkiksi avainsanojen kohdalla merkintä yhteistyöpostauksesta. Voit ottaa kantaa asiaan tässä keskustelussa, tai suoraan sähköpostilla minulle.

 24. Pitämällä vähintään kerran viikossa suunnittelemattoman päivän, jolloin voi ottaa vaan rennosti ja tehdä mitä haluaa. Ja marjojen syöminen auttaa palaamaan kesään!

 25. Olen syksyihminen, joten varsinkaan kauniina ruskasyksyinä väsymys ei paina. Koska Suomen talvi on pitkä, yritänkin kesän lisäksi syksyisin kerätä energiaa pimeimpiä kuukausia varten. Ravinteikas ja hyvänmakuinen ruoka + uudet reseptit sekä juoksulenkit metsässä kuuluvat minulla rutiineihin. Juoksulenkin jälkeen on myös ihana testata uusia reseptejä ja esim. käpertyä sohvan nurkkaan hyvän kirjan kanssa tuotoksia maistelemaan. Uudet jutut piristävät syksyä ja talvea!

 26. Liikunta ja yleensäkin liikkeellä pysyminen, luonnossa liikkuminen, ystävien tapaaminen ja pimeän tullen kynttilät ja tunnelmointi.

 27. Syksyä piristää mukavasti joku ”uusi juttu”, vaikka salilla kokeilla uusia jumppia tai sitten vaan muutama juoksulenkki lisää. Mikään ei voita syksyllä kirpeässä aurinkoisessa ilmassa juoksemista. Luonossa likkuminen ruska-aikaan on kanssa jotain, mikä saa mielen virkeäksi ja tietty se perinteinen kuppi kuumaa teetä <3 Ei se syksy niin masentavaa aikaa oikeasti ole 😉

 28. Kuntosali ja lenkkeily! Syksyn tullen saa taas aina treeneistä kiinni ja motivaatiota riittää 🙂

 29. Kaikenlainen liikunta ja riittävä lepo, kurassa temmeltävät koirat sekä ne kaikista rakkaimmat ihmiset. 🙂

 30. Pimeinä aamuina loistavana piristyksenä toimii muutaman minuutin päälläseisonta, jonka jälkeen reilu lasillinen sitruunavettä ja hyvin vitsku- ja protskupitoinen smoothie esim. maustamattomasta riisiproteiinista, tuoreesta inkivääristä, muutamasta vastapuristetun appelsiinin mehusta, hunajasta, pinaatista ja omenasta. Nams ja kyllä mieli ja kroppa herää!

 31. Paljon vettä, luomuruokaa oman kasvimaan kasviksista ja marjoista, sekä liikuntaa raikkaassa ulkoilmassa. Ulkonäöstä huolehdin suojaavalla ja kosteuttavalla kasvorasvalla päivittäin, sekä syväpuhdistavalla turvekasvonaamiolla. Kaikki ilo irti vielä ennen pakkasia, sitten tarvitseekin järeemmät keinot… ehkä tähän talveen detox?

 32. Liikunta! Mieluusti heti aamusta 🙂 Sen lisäksi monipuolinen, terveellinen ruokavalio ja d-vitamiini.

 33. Juoksulenkki ihan aikaisin aamulla kukonlaulun aikaan tai sitten ihan iltamyöhään pimeässä! Jotenkin ihanan rauhallista 😀

 34. Pieni happihyppely aamulla heti herättyä aloittaa päivän kivasti. Tämän lisäksi viherpirtelö aamulla ja päivän aikana terveellistä ruokaa hyvistä aineksista, näillä mennään kohti syksyä 🙂
  Detox kuuri on harkinnassa jos sais vähän vipinää aineenvaihduntaan.

 35. Olen niin syksyihminen! Vaikka pimeys meinaa välillä väsyttää ja vetää mielen matalaksi, saan kuitenkin valtavasti energiaa kauniista syksyisestä luonnosta, eli kävelen paljon metsässä ja lenkkeilen muutenkin nauttien vuoden viimeisistä auringonpaisteista. Lisäksi vitamiinit, marjat, salitreeni ja hyvä seura piristävät, ja niiden vastapainona myös kotiin käpertyminen kirjojen ja elokuvien sekä omien ajatusten kanssa 🙂

 36. Perheen kanssa kävely hevostalleille, leikkipuistoon. Illemmalla on ihana kääriytyä viltin sisään tv:tä katselemaan. Myös hetki omaa aikaa auttaa jaksamaan. Puhdas ruokavalio tuo vankan pohjan jaksamiseen.

 37. Syksyisin piristävintä on kiireisen päivän jälkeen jaksaa vielä vetäistä lenkkivaatteet päälle ja lähteä reippailemaan kirpeään syysilmaan ! Kaiken kruunaa lämmin suihku, pehmeä viltti ja kuppi kuumaa vihreää teetä.

 38. Syyslenkit raikkaassa ilmassa ja aikaisin nukkumaan meno. Myös ystävien kanssa vietetty aika antaa paljon energiaa 🙂

 39. Liikunta, laadukas ravinto, jooga, rentoutuminen sekä sauna. Olen innostunut käymään treenin jälkeen infrapunasaunassa minkä jälkeen on kyllä todella freesi olo! Ilmojen kylmetessä infrapunasaunan käyttö varmaan lisääntyy entisestään:) aah niin ihana! Syksyllä huolehdin myös entistä tarkemmin vitamiinien saannista.

 40. Syksyn keskellä piristää kuntosali, hedelmät, marjat ja ah niin ihanat kynttilät!

 41. Pysyn virkeänä koulun ja työn täyteisessä syksyssä vihreän teen, vitamiinien ja raikkaan ruuan avulla 🙂 lisäksi liikunnan josta tulee hyvä olo ja vähintään joka toinen yö on nukuttava ainakin 8h unet. Jos on nukkunut huonosti ja pitäis jaksaa opiskella ja mieli tekee kahvia, niin saan paremman olon juomalla ihan vaan reilusti vettä!
  ennen join aina kahvia virkeänä pysymiseen niin sen jättäminen ja silti virkeys on iso juttu mulle 🙂

 42. Lenkkeily piristää aina säällä kuin säällä! Ja liikunta kaikissa muodoissa pitää mielen virkeänä. 🙂

 43. Kyllä liikunta piristää aina. Syysauringossa kävelylenkit vaan tuntuu niin mahtavilta 🙂

 44. suoraan sanottuna syksyllä yleensä minua auttaa vihreä tee, leffa ja sohvanpohjalla jutusteleminen ihanan seuran kanssa. Tottakai ainahan on kiva käydä lenkillä yms mutta jos keskitytään vain tähän syksyn aikaan.

 45. Kyllä kaikista konsteista huolimatta minut pitää virkeänä säännöllinen liikunta, puhdas ruoka ja tietysti positiivinen asenne 🙂 Vaikka kesäihminen olenkin, olen iän myötä oppinut nauttimaan jokaisen vuodenajan tuomista kivoista asioista, joihin sitten turvautua, kun syyssateet harmittavat tai kun raaputtelee niitä auton ikkunoita jäästä ! Ja tuo liikunta se vain toimii piristysruiskeena vuoden ympäri, murheeseen kuin murheeseen 🙂

 46. Aamuiset vihersmoothiet, runsas liikunta sekä ajoittainen kehonhuolto auttaa jaksamaan vähän pimeempänäki vuodenaikana! Myös se että pitää huolen että nukkuu riittävästi toimii 🙂

 47. Ulkoilu ja liikkuminen yleensä, syksyisten herkkujen eli marjojen, sienten, raparperin yms… haaliminen talven varalle.

 48. Musiikki, kahvi/kaakao/tee, lehtien lukeminen ja parasta on tietenkin liikunta!

 49. Minun keinoni pirteyteen on asenne, se on kaikki kaikessa. Mikäli asenne on negatiivinen ja ”syksyinen” ei mieli voi olla mitään muuta. Nauttia syyssateiden jälkeisen luonnon raikkaudesta, ja syksyn värjäämien lehtien väristä, niin niillä pääsee jo pitkälle ! 🙂

 50. Syksyn hämärät ja kirpsakan viileät iltalenkit! Niitä odottaa koko pitkän työpäivän ja kun vihdoin pääsee kotiin laittamaan lenkkitossut jalkaan…

  Vaikka tykkäänkin kesästä, niin mä rakastan syksyä 🙂

 51. uiminen!virkistävä pikainen pyrähdys super viileässä vedessä ja sen jälkeen saunaan <3

 52. Värikäs syöminen ja ystävien näkeminen tärkempinä 🙂 Myös säännöllinen ja sopiva treenaaminen pitää mielen virkeänä pimeinä syksyn päivinä luentosaleissa 🙂

 53. Mut pitää pirteänä liikunta, hyvä terveelliinen ruoka, luonnossa liikkuminen, värit ja kaikki kivat uudet asiat joita syksy tuo mukanaan. 🙂

 54. Syksy on minulle aina uusien tuulien aikaa 🙂 Usein jo se piristää että siirtyy täyspäivätöistä takaisin koulunpenkille ja näkee taas koululla kaikkia tuttuja ja kavereita. Nyt on kuitenkin pitänyt keksiä muita piristäviä juttuja, koska ekaa kertaa työ jatkuu eikä koulun penkille ole enää menemistä! Olen lenkkeillyt aamuisin (n. 3 krt vkossa), käynyt salilla iltapäivisin (ai että ruoka maistuu hyvältä sen verrattuna siihen että ei ole liikkunut). Syksyn uusia tuulia kaivatessani aloitin myös dieetin ja ostin liput uuteen seelantiin tammikuuksi. Nyt on ainakin mitä odottaa ja syksy maistuu taas 🙂

 55. mun tapani pysyä syksyisin pirteänä on se, että ajattelen syksyn olevanns. uutta alkua! saan hirveesti boostia, kun mietin tulevaa talvea ja kaikkea mitä silloin voisi tehdä! Myös raikkaat syysaamut on ihan parasta, silloin on paljon helpompi lähteä aamuisinkin lenkille kuin kesähelteillä.
  Mukavaa syksyä sinulle pirteys! 🙂

 56. Näitä vinkkejä on tullut jo runsaasti, mutta itselläni toimii se että nukun riittävästi (8h yössä), juon paljon vettä (aamuisin mielellään sitruunalla terästettynä) ja syön marjoja ja ulkoilen usein raittiissa ilmassa. Ei kannata antaa edes pikkusateen olla esteenä. 🙂

 57. Parhaiten jaksan kun pidän ajatukseni positiivisena ja hymyn huulilla. Vaikka kesän jälkeen olisikin kiva vain käpertyä peiton alle sohvan kulmaan, yritän säästä riippumatta sopia hauskaa tekemistä ystävieni kanssa. Ihanaa syksyä sinne!

 58. Joka aamu 0,5l vettä ja sen jälkeen kävely töihin! n. 15min kirpeässä aamussa käppäillen piristyy kummasti koko päiväksi! 🙂

 59. Syksystä pitävänä syksy itsessään mahtavine väreineen antaa voimaa ja virtaa. Ja kaikkein parasta on ulkoilla koiran kanssa pimenevässä syysillassa, tuulen tuivertaessa ja vettä sataen. GoreTexit päällä. 🙂

 60. Valoisan ajan vähentyessä ulkona, luon kotona valoisan ja energisen ilmapiirin kirkasvalolampun avulla. Lisäksi nautin pirtsakoita hedelmiä ja teveellistä ruokaa, jolla lataan energiatasojani. Liikun paljon ja nautin sen aikaansaamista endorfiineistä päivittäin. Näillä keinoilla on jopa nautinnollista ottaa syksy ja uusi vuodenaika vastaan! 🙂

 61. Minua piristää ehdottomasti aamulenkit. Päivä lähtee paljon reippaammin liikkeelle, kun heti herättyään lähtee juoksemaan, käy kuumassa suihkussa ja syö tukevan aamupalan ennen toimistolle lähtöä. Vireystaso pysyy koko päivän aivan erilaisena 🙂

 62. Rakastan syksyä koska olen syksyn lapsi. Käyn kuudelta aamuuinnilla ennen töihin menoa, jo virkistyy. Lisäksi kaksi heppaani piristävät 🙂

 63. Syksyisin pimeän tullen voimavarat usein mulla hiipuvat. Työt, koulut ja päiväkodit alkavat, flunsaa pukkaa päälle yhdellä jos toisella… Koitan saada voimia ja energiaa liikunnasta, syön paljon kotimaisia marjoja kuten tyrni ja mustaherukka, teen asioita, mitkä saavat hyvälle tuulelle. Eli lyhykäisesti sanottuna. Vitamiinit kohdillaan marjoista, liikunnan ilo, kynttilän valo ja rakkaat ympärillä. Siinä resepti syksystä selviimiseen 🙂

 64. Mun keinoja pysyä pirteänä syksyllä on monia; Ihan ekaks aina aamuisin on saatav lasi berocca boostia. En tiedä onko se pään sisältä kiinni, vai toimiiko toi oikeesti, mut piristää ainakin. Sitten kun aamut rupeaa pimenemään oikein kunnolla, kaivan laatikosta kirkasvalolampun, joka on ehdoton must juttu syksyllä/talvella. Toki suurin ja helpoin keino pysyä pirteänä on myös tämä positiivinen ajattelutapa! Kuulostaa kliseiseltä, mutta se tepsii!!!! 🙂

 65. Kyllä se liikunta ja ”uusi treenikausi” antaa eniten virtaa! 🙂 Hyvä lisä siihen on itse kerätyt luonnon aarteet joita voi pakkasesta popsauttaa antamaan vitamiineja ja väriä lautaselle ja sitä kautta virtaa syksyyn.

 66. Syksyisessä metsässä tai puistossa kävely keltaisten lehtien keskellä, raikkaassa hapekkaassa ilmassa piristää kummasti.

 67. Liikunta, järkevä ruokavalio, vitamiinikuuri, kirkasvalolamppu ja VILLASUKAT <3

 68. Mukana ollaan! Mun ehdoton syksyn piriste on sateessa lenkkeily. Mitä enemmän vettä sataa, sen parempi. Lenkin jälkeen kuuma sauna ja ihana ihana smoothie, pari kuppia teetä ja siivu elämän mullistavaa siemenleipää. Ei parempaa <3

 69. Syksyisin saan energiaa eniten ulkoilusta, lenkkeilystä koiran ja mieheni kanssa. Lisäksi saan enemmän puhtia arkeeni muokkaamalla salitreeniä aina syksyisin, jolloin uudesta ohjelmasta saa lisää uutta energiaa ja lisä motivaatiota. Tykkään myös kehitellä syksyksi aina kaikkea kivaa tekemistä mm. bileitä ja illanistujaisia kavereiden kanssa, mikä voittaa pimenevät illat.

 70. otan kaiken irti kauniista ruskasta ja aurinkoisista syyspäivistä ulkoilemalla. harmaan sadesään sattuessa kohdalle pyrin tekemään vähintään yhden hyödyllisen asian päivän aikana, jotta voin sen jälkeen hyvillä mielin sujahtaa viltin alle, sytyttää kynttilät ja uppoutua hyvään leffaan tai kirjaan. sadepäivistäkin voi nauttia!

 71. Koitan pysyä pirteänä syömällä terveellisesti vaikka totakai pitää myös osata nauttia joskus herkuista potematta huonoa omatuntoa 🙂 itse olen pyrkinyt juomaan päivittäin erittäin c-vitamiini täyteisen smoothien!
  Kun sitä täytti 30v. sitä on tullut kiinnitettyä enemmän omaan hyvinvointiin 🙂

 72. Ehdottomasti aamuvarhaiset treenit ennen töihin lähtöä, kun kaikki muut vielä nukkuu. Joko reipas juoksulenkki tai lyhennetty salitreeni..ja virtaa piisaa koko päiväksi! Lisäksi raikkaat smoothiet pitävät mielen virkeänä pimenevää syksyä odotellessa 🙂

 73. Viime kuukausina säilötyt suomalaiset marjat + purkki monivitamiini ja D-vitamiini. Tietenkin myös terveelliset ja säännölliset elämäntavat (ruokailu, uni, liikunta), unohtamatta positiivista ajattelutapaa ja rentoutumista kynttilänvalossa! Nämä on minun salaisia aseita pirteänä pysymiseen 🙂

 74. minä pidän itseni pirteänä syksyisin aamukahvilla, hyvällä musiikilla, mielekkäällä tekemisellä, ystävien seuralla ja reippaalla liikunnalla kirpeässä syyssäässä 🙂

 75. Juoksuvaatteet päälle, kuulokkeet korville, menevä musiikki soimaan ja jammaillen ulos yksin lenkkeilemään! Näin ei pääse kaamosmasennus iskemään

 76. Valon vähentyessä nostaen reippaasti vitamiinilisien annoksia varsinkin d-vitamiinia. Juoksulenkit ja pyöräily auttaa myös saamaan olon pirteäksi, tai mikä tahansa muu reippailu ulkona kun siellä sisällä sohvan nurkassa väsyy liikaa..

 77. Liikunta on piristymiskeinoni! Vaikka aina ei jaksaisi lähteä salille, niin silti koskaan ei ole kaduttanut treenin jälkeen, että tuli lähdettyä 🙂

 78. Ihan sellaset perut arjen rutiinit! Kuten säännöllinen liikunt, SMOOTHIET!!, ja ystävien seura 🙂

 79. Syksyisin minut pitää virkeänä ihanan raikas syysilma, syyssateet, pimenevät illat kynttilän valossa, luonto ja kovat punttireenit sekä raikkaassa säässä juoksu lenkit, ja tietysti oma perhe ♥

 80. Liikunta, ruoka, lepo oikeassa suhteessa. Kun kesän jälkeen aloin taas elokuussa käydä tosissani ja tavoitteellisesti salilla, sain ainakin tunnin virkeyttä lisää päivään. Hyvää ruokaa, paljon mustikoita, varsiselleriä smoothieen ja lisiksenä mm. puhdistavaa, hyvin vitamiini- ja proteiinipitoista ohranorasjauhetta. Ja sitten riittävästi unta. Itse hemmottelen itseäni päiväunilla silloin, kun se on mahdollista.

 81. Uuden harrastuksen aloittaminen, pitkät yöunet, ihanan kotiruuan valmistus – niistä on mun syksy tehty, ja pirteänä pysyy!

 82. Mun piristys keino on marjat, hedelmät ja vihannekset. Oon saanu suuren innostuksen näiden syömiseen nyt syksyn ovella ja oon huomannu olevani paljon pirteempi 🙂

 83. Moikka kaikille!

  Syksyisin minulle antaa voimaa, metsässä kuljeskelu ja metsän antimien kerääminen. Myös 1tunnin päiväunet linja-autossa töistä kotiin mennessä antaa lisää puhtia.

 84. Pakko tähän on vastata se pyhä kolminaisuus, eli uni, liikunta ja ravinto. 🙂 Nämä kun ovat kohdillaan, niin jaksaa. Sen huomaa kyllä nopeasti olosta, jos yhdestäkin osiosta luistaa!

 85. Herätysvalo! Syksyllä alkaa uudet tuulet puhaltamaan ja välillä tuntuu että on menossa aamusta iltaan eikä kunnon yöunille jää aina aikaa. Herätysvalo takaa luonnollisen herätyksen vaikka aamut pimenevät hurjaa tahtia. Sen voimalla jaksa herätä mihin kellonaikaan vain ja voi jäädä odottelemaan niitä vapaapäiviä kun pääsee univelan lyhentämään. Valoa ja aurinkoa rakastavana ihmisenä tämä ostos on pelastanut meikälaisen aamut aivan ehdottomasti 🙂

 86. Tarpeeksi unta kaiken kiireen keskellä! Yliopisto-opiskelujen aloittaneena tuntuu unen määrä jäävän välillä melko vähiin ja sen kyllä huomaa jaksamisessa.. 🙂

 87. Anteeksi, en tiedä yhtään vinkkiä, jolla saisi energiaa syksyyn, sillä oloni on juuri nyt hyvin vähäenerginen. Mun oli pakko vaan kommentoida, kun löysin ihanan blogisi pitkästä aikaa ja sain taas paljon ideoita tuorepuurosta detox-kuuriin – kiitos! Mulla on jäänyt himotusten toteuttamisten jälkeen päälle paha vehnäjauhokurimus ja olo on sen mukainen. Jospa vaikka voittaisin detox-paketin ja pääsisin taas paremmalle polulle 😉

 88. Huhhuh, syysmasennusta vastaan yritän taistella täälläkin! Täällä aseina ovat ratsastustunnit kirpeässä syysilmassa, vitamiinipitoiset smoothiet aamupalalla ja ihan vaan henkinen valmistautuminen siihen, että talvi tulee, jolloin annan itselleni luvan ottaa hieman rennommin 🙂 nyt on kuitenkin ruokavalio päässyt vähän retuperälle, joten tästä kuurista olisi varmasti hyötyä 🙂 kivaa ja voimakasta syksyä!

 89. Kuppi teetä ystävien (ja ehkä suklaakakun… 😛 ) kanssa karkottaa hiipivän syysmasennuksen ja auttaa pysymään pirteenä!

 90. Vähän asian vierestä; saakohan noita Rähinän takkeja enää mistään? Nettikaupasta en löytänyt.. Voinko kopioida kuvasi jossa näkyy takin selkä etsiessäni sitä jostain?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta