Onnistumisen avain

Minifitness_ruokavalioiden viidakko_oma tapa_avain onnistumiseen

Tuntuuko sinustakin välillä siltä, että ruokavalioiden ja treenien viidakko on mahdoton ja lista lähes loputon? Ihmiset haluavat usein kokeilla jotakin uutta, koska se on toiminut jollakin muulla. Se on kyllä varsin hienoa, mutta se ei välttämättä vie sinua kovin pitkälle, etkä pääse ehkä haluamiisi tuloksiin. Ruokavalio on vähän samanlainen asia kuin kosmetiikka. Jos olet kokenut jonkun itsellesi toimivaksi ja hyväksi, miksi vaihtaisit? Osa taas saattaa etsiä sitä sopivaa koko elämänsä. 

Usein ruokavaliot tuleekin yksilöidä ja suunnitella kunkin tarpeiden mukaan. Matkan varrella ruokavaliota modataan sopivin väliajoin kehon muutoksia ja vaatimuksia kuunnellen. Sanotaan, että teet kaiken niinkuin pitää. Treenaat ja syöt ohjeiden mukaan. Mikä on pahin vihollisesi tuloksien saavuttamisessa? Se ei ole kehosi, tai kukaan muu ihminen. Se ei ole aikataulukaan. Se on aivosi – ajattelutavan muuttaminen on ensimmäinen askel matkallasi. Jos et usko itseesi, et tule onnistumaan.

Kuitenkin isoimpana pointtina noudatit millaista ruokavaliota tahansa – heti täsmällisyyden jälkeen – on maltti. Monet meistä luovuttavat liian aikaisin ja uskovat kokeilun epäonnistuneen. Muista antaa riittävä aika kehollesi oli kyseessä sitten ruokavalio tai uusi treenimetodi. Aseta välietappeja. Noudata esimerkiksi 1kk suunnitelmaasi ja kuulostele ja mittaa tämän jälkeen muutoksia. Onko keho mennyt haluamaasi suuntaan? Pelkkä painon seuraaminen ei riitä ja sen seurailu on useissa tapauksissa vain haitaksi. Se saattaa jopa syödä motivaatiotasi, joten päivittäinen painon tarkkailu ei ehkä ole suotavaa. Paljon konkreettisempaa saattaa olla housujen vyötäryksen löystyminen tai lenkkipolun juokseminen kävelyn sijaan. Nämä ovat selkeitä onnistumisia matkan varrella!

Minifitness_outfit_motivoidu_onnistu tavoitteessasi Minifitness_Tebian_fashion_outfit

Haluaisin muistuttaa myös siitä, kuinka mahdollisimman vähäkalorinen dieetti ei ole ainut vaihtoehto kovaan kick starttiin. Usein ruokavalio suunnitellaan tasapainoiseksi ja riittäväksi, joka taas takaa paremmin sen, ettei ruokaraivo iske. Kykenet pitämään ruokahimot hallinnassasi ja sinä viet hommaa eteenpäin. Minimaalisella ruokavaliolla lipsuminen tai totaalinen romahtaminen ovat usein todennäköisempiä ja siksi tämänlaisen ruokavalion noudattaminen ei sovi kaikille meistä. Kukaan ei halua palata takaisin lähtöpisteeseen tai jopa vielä sen yli. Jokainen haluaa säilyttää saavuttamansa tulokset! Siksi järkevä maltti on todellakin valttia.

Kuten aikaisemmin kerroinkin, olen siirtynyt itse uudenlaisen kokeilun pariin treenien osalta. Ensimmäinen viikko TFW:llä meni erittäin hyvin ja oma motivaatio on löydetty jälleen. Mave-haasteessa nostin 12 minuutin aikana henkilöauton verran kiloja ilmaan. Arvatkaa motivoiko tämä janoamaan lisää? Treenissä avaimena ovat onnistuminen ja hyvä olo. Jos näitä fiiliksiä ei koe saavansa treenistä, ei motivaatiosi tule kestämään kovinkaan pitkään.

Monet asiakkaista kysyvät usein minulta samaa kysymystä jo ensimmäisessä tapaamisessa; Ei kai minun tarvitse juosta, koska vihaan sitä? Ei tietenkään, sillä mahdollisuuksia on paljon muitakin. Muistakaa siis myös nauttia tekemisestänne matkan varrella, sillä muuten seinä voi tulla vastaan hyvinkin pian. Jos et pidä juoksemisesta, älä tee sitä.

Minifitness_ruokavalio_treeni

Onnistumisen avainta ei ole aina helppoa löytää. Mutta se matka jonka kuljet sitä etsiessäsi, saattaa olla sitäkin tärkeämpi. Isot tsempit kaikille! 

Ps. tällä viikolla luvassa varmasti teitäkin motivoiva ja inspiroiva tarina asiakkaastani, joka saavutti haluamansa tulokset kovalla halulla ja työllä – myös malttia vaadittiin 😉

Love, E

Kuvat Kira

Koru – Tebian

Housut – Bershka

Takki – GT

Paita – Cubus

 

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

13 vastausta artikkeliin “Onnistumisen avain”

  • En siis ole raskaana, jos tämä vielä jotakuta epäilyttää 😀 Onpas tämä huvittavaa! -E

 1. Mulle pahin vihollinen on se ohje itsessään. Se, että joku muu päättää, mitä minä saan milloinkin syödä, sotii täysin luonnettani vastaan. Mietin vain, mistä jään paitsi ja miksi en voi ottaa sitä raejuustoa salaatin päälle, vaikka mieli tekee. Lopputuloksen kannaltahan sillä ei olisi mitään merkitystä, mutta kun se ohje..

  Mielestäni kaikille tällaiset ”ruokavalion noudattamiset” ei sovi ja se ei ole mielen heikkoutta vaan luonnekysymys. Hyvään lopputulokseen pääsee myös ( ja tulokset ovat pysyvämpiä), kun itseltä löytyy aidosti halu syödä terveellistä ja maistuvaa ruokaa sekä harrastaa niitä lajeja, jotka tuottavat mielihyvää. Ei koe jäävänsä mistään paitsi, jolloin ei tarvitse vetää sitä kiloa karkkia kun kuuri loppuu. Jos terveellinen syöminen onnistuu vain jonkun ohjeen mukaan eläessä niin ollaan aika pulassa..

  • Tuo on varsin hienoa ja varmasti ihanteellisin tila meille kaikille. Mahtavaa että se toimii sinulla, sillä kovin monella meistä se ei toimi. Esimerkiksi ei minullakaan, vaikka syönkin terveellisesti. Usein se kosahtaakin siihen määrään, koska ruokahaluni on suuri vaikka olenkin pieni 😀 Itse saan tuloksia ainoastaan ruokavaliota noudattamalla, joka varmasti sisältää jopa samoja asioista joita sinäkin syöt. Fiksattu ruokailumalli on itselleni ainut tie ”pysyvään onneen” (: -E

 2. Moi! Ihana blogi ja niin piristäviä postauksia aina sellasista aiheista, jotka tuntuu olevan mulle itsellekin ajankohtaisia 🙂 Kiitos!
  Odotatko vauvaa? Varsinkin toi kuva mis seisot näyttää jotenki siltä. Siis ei millään pahalla eikä ainakaan siten, et oisit lihonu. Ehkä kuvittelen vaan!

  • Ihana kuulla Amanda <3 En odota vauvaa, taitaa olla tosi huono kuvakulma 😀 -E

 3. Upeasti kirjoitettu!
  Hei osaatko sanoa ilmaista ohjelmaa, jolla tehdä itse treeniohjelma? 🙂

  • Kiitos Janette (: Ilmaisia ei taida oikein löytyä, mutta kokeiluversioita löytyy varmasti esimerkiksi 14 päivän ilmaisia demoja! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta