Team Minifitness – Muodonmuutos

Minifitness_customerproject_personal tarining_diet_5months_tarnsformation

Mitä varten personal trainer on? Tähän on monia eri vastauksia ja syitä. Meitä ihmisiä on niin monenlaisia ja kukin on yksilö myös Pt-asiakkaana. Osa asiakkaista kaipaa lähinnä ohjeistusta ja seurantaa. Nämä tapaukset ovat yleensä pitkään treenanneita ja omaavat hyvän kyvyn ohjata itseään ja pysymään suunnitelmassa itsenäisesti. He tuntevat kehonsa hyvin ja treenaaminen onnistuu kovaa ilman Pt:n jatkuvaa ohjaustakin. Treeneissä käydään läpi liikeratoja ja tekniikoita hiotaan, henkinen preppaus on lähinnä ohjeellisella tasolla. Nämä ovat usein ihmisiä, jotka osaavat kyllä treenata ja usein myös syövät pääpiirteittäin terveellisesti, mutta kehittyminen on usein jumahtanut paikoilleen. Kehitystä tai muutosta ei tapahdu kovasta yrityksestä huolimatta. Tämä on varsin kuluttavaa ja uuvutaavaa, joka syö motivaatiota kovaltakin tyypiltä. Hommasta tulee usein edestakaisin sahaamista. Ulkopuolinen näkeekin asiat hieman kirkkaammin ja työkalupakki on aika avata…

Tässä osiossa esittelen teille kyseiseen lohkoon menevän asiakkaani, 34-vuotiaan herra T:n. T:llä oli yleinen ongelma. Bulkkikausi oli venynyt hieman pidemmälle ja isommalle vaihteelle kuin oli tarkoituskaan. Kun kaloreita ei jaksettu syödä puhtaista lähteistä, syötiin sitä vääristä, epäterveellisistä ja energiatiheistä hötöistä. Ukko kasvoi lähinnä vatsasta. Sitten tulikin kiire, koska lomamatkalla olisi ollut kiva mahtua uimashortseihin ja kaljaakin olisi kiva juoda hyvällä omallatunnolla ilman että tölkki könöttää siitä koostuneen vuoren päällä – vatsalla. Hätiköidyt energialaskut ruokavaliossa eivät tuottaneet tietenkään haluttua tulosta ja kroppa oli tukossa. Aivan sama mitä söi, vuori oli edelleen siinä. Tiukasti.Oli aika aloittaa 5 kk projekti-TIKKIIN E:n voimin!

Minifitness_food vs exercise

 Tikkiin-projekti

Huhtikuu 2014  Ruokailumalli startattiin n 3300-3500 kcal, 3 salia + 2 spesifioitua aerobista/viikko

Alkuun muutettiin aikaisemmin niukka ruokavalio järkevään, ruokaisaan menuuseen. Käynnistetään aineenvaihduntaa ja herätellään kroppa taas toimintakuntoon. Treeniä ei tietenkään oltu muutettu vuosiin, joten se muutettiin satujumppa tasolle. Satujumppa tarkoittaa tässä yhteydessä salitreeniä, jossa tehdään pitkiä sarjoja hieman kevyemmillä palikoilla. Syke pysyy ylhäällä liikepareja yhdistelemällä ja rasva palaa lihaksen työskennellessä kestävyysalueella. Myös aerobisia otettiin maltilla mukaan tässä vaiheessa. 

Toukokuu 2014 Ruokailumalliin energiamäärän tiputusta ja uusi salitreeni

Kesäkuu 2014 Ruokailumallin energiamäärä tippuu jälleen ja aerobisen kestoa (ei määrää) lisätään

Heinäkuu 2014 Ruokailumallia kiristetään, loppukiri 4 viikkoa. Nyt mennään!

Elokuu 2014 Muodomuutoksen yhteenveto ja tulokset

Yhteenveto Kehonkoostumusmittauksen tulokset kertovat paljon. Paitsi että painoa tippui 14 kiloa, kehon rasvat putosivat n.17% > 10 %. Erittäin tärkeänä kehon hyvinvoinnin osalta oli viskeraalisten rasvojen, eli sisäelinrasvojen tippuminen yli puolella – nyt se on terveellisellä tasolla. Valmentajana olen erittäin tyytyväinen paitsi tulokseen, myös herra T:n järkkymättömään asenteeseen. Matkan varrella haasteita oli, mutta T ei luovuttanut, eikä edes höllännyt. Muutamat Whatsappi-keskustelut käytiin läpi kun teki tiukkaa tai vähemmin tiukkaa. Hymiöt painottuivat lähinnä haukkaan ja pommeihin.

Tuomas_muutos5kk

Herra T:n omat fiilikset Projekti suju tosi hyvin. Alussa tuntu, että ruokaa oli aika paljon, mutta äkkiä tottu. Oli yllättävän helppoa ja maltillisilla pudotuksilla nälkää ei joutunu juuri kärsimään. Ruualla oli kyllä älyttömän iso osuus painonpudotuksessa, koska selän ongelmien takia aerobiset rajottu 1-2 kertaa viikkoon ja reippaaseen kävelyyn sillonkin. 5 viikon kesäloma keskellä oli kanssa hieman haastavaa ja vaati itsehillintää kohtalaisesti. Loppuen lopuksi sekin meni aika helposti kun muisti jo ruokavalion ulkoa ja esim. ulkona syödessä yhdisteli annoksia sekä kertoi erikoistoiveet. Lomalla pidin tiukempaa kuria viikolla ja viikonloppuisin otin rennommin ruuan kanssa ja välillä juhlienkin.

Syyskuu Nyt laskenu vielä hieman rasvat ja mennään 77kg ja rasvat siellä vähän yli 9%. Tavotteena syödä nyt 10 vko käänteisesti dieetti ja jatkaa alun 3000 kcal ruuilla kun sinne päästään. Tarkoitus kasvattaa vähän lihasmassaa ja keskittyä heikkoihin kohtiin jotka painonpudotus toi esiin. Tavoitteet lähinnä terveellisissä elintavoissa. Ruokavalio parantanut terveyttä huimasti ja monet terveysongelmat kadonneet tyystin. Ei siis koskaan enään paluuta vanhaan 🙂

Meikäläinen on niin ylpeä mun asiakkaista! Jokaisella on omat onnistumiset ja pienistäkin jutuista saa niin iloisen mielen. Se voi siis olla tällainen kokonaisvaltainen muodonmuutoksessa onnistuminen tai ihan vaikka 1 leuan saaminen! Onnistuminen on aina askel eteenpäin, oli se iso tai pieni. Paras palkinto on nähdä, kuinka asiakkaiden elämänlaatu paranee ja hyvinvointi kohenee.  Ilokseni ilmoitankin, Minifitness laajentaa pian PT-palveluitaan ja uusia asiakkaita otetaan taas mukaan! Minifitneksen syyskamppis pyörähtää kohta käyntiin ja ne ilmestyvät pian tänne Blogin puolelle. Otatko SINÄ haasteen vastaan? 😉

Minifitness_results_transformation_personal training

 

Power E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

17 vastausta artikkeliin “Team Minifitness – Muodonmuutos”

 1. Vaau aivan huikea muutos ! 🙂 Ja nuo tatuoinnit korostaa vielä hyvin noita lihaksia !

 2. aivan upea muodonmuutos! hienoa työtä molemmilta 🙂

  samaa tässä ajattelin kysästä kuin niina, eli paljon sun pt-palvelut maksaa ja mitä nämä sisältävät?
  t. täällä yksi erittäin innostunut

 3. Olisin kanssa kiinnostunut paljon maksaa 🙂 ja kun itse asun vähän kauempana pääkaupunkiseudusta niin olisiko mahdollista pelkät sali- ja ravinto ohjeistus eli ei niitä yhteisiä treenitunteja ja semmosia 🙂

 4. Aivan mieletön muodonmuutos ja noin lyhyellä aikavälillä! 🙂

  Olisin todella kiinnostunut pt-palveluistasi, mutta näin opiskelijana en sitten tiedä onko varaa. 🙁
  Innostusta ja sisua olisi tekemiseen, mutta se ravintopuoli + tekniikka + aikataulutus. Argh, opastusta tarvittaisiin!

 5. Aivan upea muodonmuutos! Oon itsekin miettinyt, että olis ihan oikeasti aika muuttaa elämäntapoja parempaan suuntaan… Syömiset jää nykyään aivan liian vähälle, eikä tule juurikaan liikuttua. Oliskin aivan mahtavaa päästä PT-oppeihin, mutta opiskelijabudjetilla ei todellakaan ole varaa. Täytyy nyt tyytyä lukemaan blogeista ohjeita, jos vaikka joskus sais sitten hankittua PT:n apuun 🙂

 6. Täällä Herra A:lla aivan sama ongelma. Rasvat n.20% ja tuntuu et on jumahtanu täysin. Otatko yhteyttä jos haluat yhden valmennettavan!

 7. ÄÄÄÄ! Äkkiä postausta pt-palveluistasi! olisin erittäin kiinnostunut! 😉
  PS! Maailman parhaita herkkuja sun tekemät kaikki leipomukset osa päässyt testiin ja tehty monesti. :—)

 8. Wow! Mieletön muutos.
  Olen pari kuukautta vasta lueskellut tätä blogia ja vallan ihastunut siun elämänasenteeseen, meininkiin, positiivisuuteen.. Kaikkeen!
  Oon paininut pt-ajatuksen kanssa tässä tovin jos toisenkin.. Tuntuu, että tarvis välillä vähän tsemppausta ihan salitreeniinkin.. Tulis tehtyä ne ihan viimeisetkin sarjat.. Mielenkiinnolla odotan tulevia (vaikka kaukana asunkin..).
  Ihanaa syksyä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta