Herkkuhimojen kunkku – Viikuna

Minifitness_smoothie_viikuna_hamppuproteiini

Oletteko huomaneet että meillä Fitfashionilla vietetään sokeritonta syyskuuta? Osalle se tarkoittaa sitä, että luopuu kaikesta sokeripitoisesta, myös hedelmistä. Osalle voi olla jo haaste pitäytyä kuukausi irti suklaasta, tai muista herkkusuun makeista tuttavuuksista. Makeaa voi onneksi saada suuhunsa hieman paremmistakin vaihtoehdoista, kuin ainoastaan karkista ja kakuista. Tämä vaihtoehto lymyileekin usein karkkiosaston vieressä, myös kätevästi pussitettuna. Kuivatut hedelmät sisältävät paljon sokereita ja ovat hyvin kaloripitoisiakin, mutta maltillisesti käytettynä ne saattavat hillitä karkkikättäsi. Joskus on hyvä valita se pienempi paha. Myös luonnon oma on aina parempi vaihtoehto kuin teollinen ystävä monestakin syystä.

Kuivatut hedelmät ovat paitsi luonnollisesti makeita, sisältävät ne myös erilaisia vitamiineja ja kivennäisaineita. Viikunoiden vahvat fytokemikaalit vahvistavat immuunipuolustusta ja auttavat elimistöä torjumaan pöpöjä näin flunssakausina. Karkista et varmasti näitä ravintoaineita saa! Pömpöttävän vatsan ja tukkoisen olon kyllä. 

Minifitness_viikuna-hamppu smoothie_resepti_taistele flunssaa vastaan

Oma ajatusmallini vilustumisen ja kuumeilun suhteen on noudattanut tietynlaista linjaa jo pitkään. Olen huomannut oikeanlaisen ravinnon parantavan parhaiten. Harvoin napsin lääkkeitä flunssaan, vaan toivun siitä nykyään nopeasti luonnon omin konstein. Superfoodeilla, kasviksilla, marjoilla ja hedelmillä! Kaikella mistä löytyy runsaasti kehomme tarvitsemia suoja-aineita.

Kokonaisvaltainen, monipuolinen ja terveellinen ruoka pitää myös pöpöt paremmin kaukana! Selkeän muutoksen voi huomata ruokavalion myötä paitsi vireystasossa, myös vilustumisissa – flunssani ovat vähentyneet puolella terveellisempien elämäntapojen myötä. 

Minifitness_ruoka_terveys_pysy terveenä_resepti_smoothie_viikunan hyödyt

Viikunan sanotaan sisältävän proteiinien sulamiselle edullista entsyymiä. Se auttaa mahdollisesti myös keventämään aterian tuomaa täysinäistä oloa, koska avustaa ruoansulatusta työskentelmään paremmin. Siksi näitä saattaa joskus löytyä illallispöydästä! Voit hyödyntää myös tuoreita viikunoita, mikäli niitä on saatavilla. 

Omiin suosikkeihini lukeutuu myös runsaskuituinen taateli, joka sulaa suuhun ja sopii erinomaisesti myös smoothieisiin tuomaan haluttua makeutta. Tuoreet taatelit ovat suurta herkkuani, mutta niitäkään ei kannata liikaa popsia! Muistan isäni huijaneen minua joskus taatelin olevan kamelin kakkaa. Minähän uskoin, koska paketissa oli kamelin kuvakin! Aika hyvää jätöstä moisella.

Ravintoarvoja tarkasteltaessa viikuna lyö kuitenkin taatelin paitsi kaliumin, antioksidanttien, kuidun ja kalsiumin puolesta, myös energiatiheys on pienempi. Kamelin kakka siis häviää taistelun viikunalle.

Minifitness_viikuna smoothie_resepti_piristävä smoothie_ruoansulatuksen ystävä

 Kuivatut hedelmät ovat myös erinomaisia leivonnassa ja esimerkiksi raakakakun pohjaan hyödynnän usein aprikooseja tai taateleita pähkinöiden kera. Nämä taipuvat siis moneen, joten ainut vaihtoehto ei ole syödä pussillista näitä herkkuja 😉 Pysytäänhän virkeinä ja voimakkaina?

Be healthy -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

3 vastausta artikkeliin “Herkkuhimojen kunkku – Viikuna”

  1. Voi, oon just tällä hetkellä kuumeessa ja hirveessä kurkkukivussa. Kaduttaa niin paljon tän päivänen roskaruoka, kun ei ollut voimia vaan valmistaa mitään 🙁 pitää kyllä huomenna hakee kaupasta noita viikunoita. Harmi vaan kun ei oo tuoreita marjoja enää 🙁 Stressaan todella paljon siitä, etten pääse treemaan puhumattakaan maanantaina koittavista ylioppilaskirjoituksista.. Onko sulla muita hyviä vinkkejä tän taudin karkottamiseen? Ärsyttää niin paljon olla just nyt kipeenä, sairastan todella harvoin, parin vuoden välein.

    • Ymmärrän ton fiiliksen täysin, mutta kipeänä tulisikin muistaa nimenomaan se kehon terveellinen ravitseminen, jotta flunssasta pääsisi eroon nopeammin. Usein silloin syö siihen huonoon fiilikseen, joka ei todellisuudessa paranna yhtään mitään oloa 🙁 Treenaamisesta ei kannata ottaa stressiä, sen olen itse oppinut – usein tekee hyvää kropalle levätä ja ainakin on motivaatiot kohdillaan pienen tauon jälkeen <3 Kyllä sieltä taas noustaan 😉 -E

  2. Hupsista, mun syyskuu ei ole ollut kovin sokeriton – elokuun tsemppasin karkkilakossa mutta nyt syyskuussa se käsi on kyllä eksynyt karkkipussille 🙁 Ehkä viikonlopuksi voisin leipoa avocadobataattiraakasuklaakakkua, jos sitä ei lasketa, kun siinä ei ole valkoista sokeria 😉

    Itselle viikuna on uusi juttu, tai en ole sitä tainnut juuri syödä, mutta pitääpä kokeilla joskus makeuttajana taatelin sijaan, kiitos vinkistä 🙂

    http://nana-superfitme.fitfashion.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta