Miten meillä syödään?

Minifitness_ruoka_haasta Hans_uniikki

Osa saattoikin eilen katsoa Haasta Hans-ohjelmaa, jossa pyörittiin hetki meidänkin keittiössä. Myös meidän kodin ruokailutottumuksista käytiin pientä haastattelua. Sieltä nousi esiin ne tosi perus asiat, kuten luomu, kotimaisuus, liha ja kasvikset. Hyvä painotus myös siihen, kuinka hiilarit kuuluvat tavalliseen ruokavalioon.

Meillä syödään ihan tavallista ruokaa, mutta salaisuus kaikkeen on mielestäni maustaminen. Onneksi minulla on kotona äärinmäisen hyvä kokki, kunhan sille päälle sattuu. Sain onnekkaana maistella eilisen tv-menun etukäteen, harjoitusillallisen muodossa. Voitto ei ollut tietenkään yllätys, sillä ruoka oli todella hyvää ja freshiä! Mutta kuten meillä kotona, myös Hansin keittiössä vaadittiin joku pitämään järjestystä. Borges sai toimia siis meikäläisen tilalla ja hommahan sujui mitenkäs muutenkaan, kuin todella hyvin! Olen meidän talon virallinen maistaja ja kasvisten pilkkoja. Niin ja tiskaaja. Tämä selkeä työnjako helpottaa huomattavasti meidän kiireistä arkea. Kokeile vaikka!

Minifitness_ruoka_illallinen_haasta Hans kotona

Aikaisempaan ruokakeskusteluun viitaen, Danikin mainitsi eilen, että syö sitä mikä sopii sinulle parhaiten. Meillä on perus runko, jonka olemme huomanneet toimivaksi. Periaatteessa se on onnikin, että omistamme aika samanlaiset kehot. Okei on minulla vähän enemmän pyllyä ja hyllyvää naisrakkautta, mutta meillä toimii samanlainen ruokavaliorunko. Puhtaita raaka-aineita, paljon kasviksia, sopivasti hedelmiä ja marjoja, hyviä rasvanlähteitä ja hyviä hh:n lähteitä. Proteiinia toki hieman painotetaan ja sen saantiin kiinnitetään huomiota. Haluamme molemmat voida hyvin ja panostamme paljon ruokaan. Se on osa hyvinvointiamme. On myös äärinmäisen helppoa toteuttaa omaa ruokavaliota, kun toinen syö samoin.

Mielestäni syömme myös silmillämme ja annoksen ulkonäkö on jo puoli ruokaa. Sen tulee myös näyttää houkuttelevalta ja kiinnitänkin huomiota ruoan esillepanoon – oli sitten arki tai juhla. Ruokailuun tulisi rauhoittua ja ruokaan keskittyä. Oletko koskaan huomannut kiireessä, kuinka et edes huomannut syöneesi lautastasi tyhjäksi? Olo tuntuu ehkä vielä nälkäiseltäkin. Niin, ajatuksesi olivat jossain ihan muualla. 

Dinner_uniikki_haasta Hans kotona

Ruokakaupasta tuodaan niitä samoja aineksia ja kotiin tullessa tietää, ettei tarvitse jättää kermamuussia lautaselle. Kaupassa käynnin voi suorittaa silmät ummessa, sillä sen osaa jo ulkoa. Arvostan suuresti ihmisiä, jotka onnistuvat sulamaan yhteen ruokavalioiden erilaisuudesta huolimatta! Huh, itse koen sen varsin hankalana.

Haastan sinut listaamaan asioita, joita haluaisit muuttaa omissa ruokailutottumuksissasi. Aloita oma listasi jo tänään. Minun listallani on syödä parsakaalia joka viikko, sekä pitää herkkupäivä kerran kuukaudessa joulukuuhun saakka. Muutos voi olla ihan niinkin yksinkertainen asia, kuin että syöt joka päivä kasviksia, tai että juot 4 litraa päivässä vettä. Tai se voi olla myös isompikin lupaus, kuten kokonaisvaltainen ruokavalion muutos! Pääasia on, että ne ovat sinun muutoksiasi, jotka tekevät sinulle hyvää. Laita lista jääkaapin oveen, jotta muistat ne. Joulukuun lopussa on hyvä tarkistaa onko oma lista toteutunut? Saatat huomata sen myös olostasi (: 

Ps. Jos haluat Minifitneksen blogin uusimmat kuulumiset helposti tietoosi, kannattaa liittyä Minifitneksen Facebookiin. Sinnne pamahtaa uusimmat postaukset aina ensimmäisenä!  Kurkkaa tästä.

Food lover, E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

3 vastausta artikkeliin “Miten meillä syödään?”

 1. Hei!
  Olen jo jonkin aikaa lukenut ja seurannut ihanaa blogiasi. Olen tosi iloinen että satuin tämän löytämään. 🙂 Olet tosi paljon blogisi kautta innostanut minua kuntoilemaan enemmän ja nostatat mukavasti aina myös motivaatiota. Nyt on herännyt sellainen ajatus mieleen, kun salitreenit on lähteny tosi hyvin kayntiin ja tulosta on tullut, (aloitin salilla kulun heinäkuussa) niin haluisin ottaa terveellisemmän tuokavalion siihen lisäksi mukaan.

  Tiedän sen että tavallinen kotiruoka ja siihen valitut oikeat raaka-aineet on tosi hyviä, mut jotenkin en saa aatteesta tartuttua kiinni, et tartteisin sellaisen pienen ohjeistuksen josta ois hyvä näin alussa aloittaa, ja se suuntaisi sitä oikeaa tietä. 🙂
  Tarkoitus itselläni ois saada keho timmimmäksi ja elämä terveellisemmäksi.

  Kysyn tätä sinulta, koska olet jo jollain tavalla kehkeytynyt idoliksini, ja blogisi ja tietämyksesi kiinnostaa minua. Jos lähtisin yksin netistä etsimään ohjeistusta tai ymm… Niin siellä on asioita hyvinkin paljon et ei tiedä onko se loppu peleissä hyvä tai et passaako se just minulle. Kotipaikkakunnalla on jonkin verran personaltreinereitä joilta tätä voisin kysyä, mut tiedän sen et he vetävät ns. ruokaohjelmaa, joka on opiskelija budjetilleni aikas kallis, (opiskelen lähihoitajaksi) ja ens kesänä ois tarkoitus miehekkään kanssa astella papin eteen, niin jo sekin vetää motivaationa, et haluun olla omissa häissäni hyvän näköinen muutenkin kuin vaan sillä hienolla kampauksella ja morsiuspuvulla.

  Toivottavasti voit hieman auttaa keltanokkaa 😀
  Ja vastaat minulle vaikka sähköpostilla.

  [email protected]
  (teiniaikojen sähköposti, ainakin on helppo muistaa 😀 )

  Terveisin
  Heidi Holappa

 2. musta ois kiva kuulla sun päivän esimerkkiruokavalio tai no ruokapäiväkirja muutamalta päivältä, mieluiten treeni ja lepopäivältä. sekä makrot ja kalorit kiinnostaa kovasti 🙂 jos vain tahdot siis! 🙂

  • Heippa Anni,

   Kiitos toiveesta, pyrin toteuttamaan tämän piakoin 🙂 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta