I love me – Ole itsellesi tärkeä

Minifitness_iloveme_arvonta_messut

Muistathan olla myös itsellesi tärkeä joka päivä? Tiedän kuinka hankalaa se joskus kaiken kiireen keskellä on, mutta tähän olisi hyvä kuitenkin pyrkiä ihan pienillä jutuilla päivittäin. Olit sitten kotiäiti, opiskelija tai uraputkessa tuulettava nainen, tarvitset aikaa itsellesi. 

Varaa itsellesi aikaa tänään 10 minuttia. Lakkaa kyntesi, lue kirjaa, tai vain hengittele rauhallisen musiikin tahtiin. Mikäli aikaa siunaantuu enemmän, nauti joogan uudistavasta voimasta ja lataa itseesi energiaa. Mene kävelylenkille ja haistele metsän tuoksua. Salli itsellesi pieni hetki joka päivä. Silloin kuulet syvimpiä ajatuksiasi, tunteitasi ja toiveitasi paremmin. Ole itsellesi tärkeä, jotta voit hyvin joka päivä!

Usein muistamme osoittaa välittämisen lähimmäisille, mutta jotenkin unohdamme joskus täysin sen tärkeimmän – itsemme. Muista hyvä ystävä, että sinun oma hyvinvointi heijastuu myös muihin ihmisiin ympärilläsi.

Minifitness_muista itsesi_messuliput_arvonta_iloveme

Tässä ihana tilaisuus varata aikaa juuri sinulle itsellesi! Ole nopea ja voit voittaa 2 lippua I love me-messuille, jotka järjestetään Helsingin messukeskuksessa 17-19.10!  Messuilla on taas luvassa kaikkea ihanaa ja mielenkiintoista, joten kannattaa tulla paikalle inspiroitumaan. Messutarjonta on taas laajentunut ja mukana on tänä vuonna erityisen kiinnostava tapahtuma-alue. Sinne on tullut mukaan luontaisterveydenhoitoon, -kauneudenhoitoon, luomuruokaan ja ekolifestyleen keskittyvää alue. Innolla menen fiilistelemään ja tutkailemaan tätä terveyden ja kauneuden lisäksi. Uskon tämä kiinnostavan myös monia teistä?

Lauantaina 18.10 ratkeaa myös vuoden Sport & Wellness-voittajat! Tulkaa rohkeasti juttelemaan ja ottamaan vaikka selfie! Lisää infoa tapahtumasta löydät tästä.

Kerro tämän postauksen alle, miten sinä varaat aikaa itsellesi? Vastauksia saa laittaa huomiseen aamuun 9.10 klo 9 saakka, joten olethan vikkelä. Mukaan voit ottaa myös ystäväsi, sillä jaettu ilo on paras ilo! Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse.

Liput on arvottu ja onni suosi Jannicaa. ” Olen kotiäiti ja arkisin omaa aikaa itselleni saan vain poikani ollessa päiväunilla. Useimmiten katson jonkun lempiohjelmani, virkkaan, keitän kahvit ja meikkaan tai lakkaan kynsiä tai muuta mukavaa mitä en voisi kuvitellakkaan tehdä kun poika on hereillä”. Toivottavasti Jannica nauttii vapaapäivästään!

”Ole itsellesi tärkeä” -E

Minifitness_blog awards_ehdokkuus

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

100 vastausta artikkeliin “I love me – Ole itsellesi tärkeä”

 1. Itse olen kolmen lapsen yh-äiti aika ja rahat ovat rajalliset .Otan kuuman vaahtokylvyn ja teen jalkahoidon.

  • Varaan aikaa ihan konkreettisesti kirjoittamalla esim. treenit ja muut omat menot kalenteriin ylös. Näin niillä on oma suunniteltu paikkansa kiireisen arjen ja vuorotyön keskellä! 🙂

 2. Aikaa itselleni varaan lenkkeilyn ja hömppäohjelmien kautta 🙂 Mikään ei ole parempaa, kuin käydä itsekseen lenkillä ja silloin tällöin käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle katselemaan niitä naisten hömppäohjelmia.

 3. Mä oon kans viime aikoina ihan tietoisesti keskittynyt varaamaan päiviin sitä ”omaa aikaa”, jolloin teen itselle mieluisia juttuja. Yhtenä päivänä se oli korulaatikon organisoiminen ja lempibiisien hoilaaminen Spotify-listalta, ja toisena päivänä kauan odotetun uutuuskirjan kanssa sohvannurkkaan käpertyminen. Usein myös teen juttuja poissa kotoa: menen hierontaan, kampaajalle, kaupungille kiertelemään kaikessa rauhassa. Kun oma mieli voi hyvin, se näkyy kaikessa tekemisessäkin 🙂

  Suvi

 4. Joka aamu noin vartin mittainen joogahetki. <3 Ja sen päälle joko kuppi lämmintä teetä tai raikasta sitruunavettä vähän olon mukaan kumpaa tekee mieli 🙂 Mieli on rauhallinen aloittamaan päivän mahdollisimman stressittömästi, kun rentoutuu heti aamusta hetkisen jonka pyhittää vain itselleen.

 5. Moi! Sun blogi on aivan ihana ja siitä itse olen paljon motivaatiota saanut. Olen lukio toisella eli vapaa-aikaa ei hirveästi ole. Omaa aikaa on siis salilla käyminen ja muu kehonhuolto.Silloin mieli lepää ja kaikki ulkopuoliset asiat unohtuu. Se on rentouttavaa, mutta kuitenkin hyödyllistä. Sun blogin ohjeilla olen saanutkin elämääni oikeaan suuntaan. Terveelliset elämäntavat ovat nyt iso osa jokapäiväistä elämää.

 6. Käyn koiran kanssa pitkän päivän jälkeen lenkin. Pysähdyn hetkeen; hengitän rauhassa syysilmaa, ihastelen kaikkia värejä ja olen kiitollinen itselleni todeten , asiat on loppupeleissä todella hyvin. Olen selvinnyt kaikista rutiineista, arjen vaatimuksista, treeneistä jne. 🙂

 7. Olen kotiäiti ja arkisin omaa aikaa itselleni saan vain poikani ollessa päiväunilla. Useimmiten katson jonkun lempiohjelmani, virkkaan, keitän kahvit ja meikkaan tai lakkaan kynsiä tai muuta mukavaa mitä en voisi kuvitellakkaan tehdä kun poika on hereillä.

 8. Varaan aikaa itselleni esimerkiksi töiden jälkeen, jolloin annan itseni vain olla rauhassa. Saatan katsoa lempiohjelmiani, lukea koukuttavia kirjoja, tai kuunnella musiikkia ja lähteä pienelle kävelylenkille. Olen huono antamaan itselleni omaa rentoa aikaa, sillä tuntuu että aina pitäisi olla menossa, mutta kun aikaa itselleen sallii, tuntee sen hyvänä olona. 🙂

 9. Varaan omaa aikaa lähtemällä iltaisin ruokakauppaan. Olen yhden lapsen äiti ja saan samalla noin 30 minuutin mukavan kävelylenkin, kun en mene asioimaan lähikauppaani. Kävelylenkillä pystyy aistimaan ihanasti luonnossa tapahtuvat muutokset. Nyt minua piristävät ihanan keltaiset ja oranssit puunlehdet! 🙂

 10. Pyrin noin kerran viikossa käymään palauttavalla lenkillä, jolloin kuuntelen kaikkea rauhallista musiikkia. Palauttavan lenkin jälkeen venyttelen oikein pitkään, käyn kuumassa suihkussa ja saatan illalla syödä jonkun pienen jälkkärin ruuan päälle 🙂 Ja tämä tulee ehdottomasti tehdä arkena, esim. keskiviikkona jolloin saa energiaa ja puhtia loppuviikkoon.

 11. Minun omaa aikaani on yksin omassa rauhassa nautittu herkullinen aamupala. Se on ainut hetki päivästä kun saan olla ihan yksin ja vielä ilman päivän velvollisuuksia 🙂

 12. Hömppäohjelmien katsominen vähintään pari kertaa viikossa hyvän ruoan kera. Simppeli mutta toimii 🙂

 13. Sun tekstien lukeminen on niin….rauhoittavaa. Tapa jolla kirjotat saa palaamaan tänne ja ruudun toiselta puolelta lukiessa tulvahtaa aina sellaneine lämpö! 😀

 14. Parasta omaa aikaa on se, kun herään aikaisin, laitan lenkkarit jalkaan ja lähden koiran kanssa pitkälle aamukävelylle. Ulkona saa olla rauhassa omien ajatusten kanssa ja monet asiat ratkeavat siinä matkan varrella. Hyvä musiikki korvilla tai luonnon äänet antavat inspiraatiota uuteen päivään!

 15. Arki menee pitkälti kiireessä töiden parissa, mutta pyrin silti joka illalle varaamaan edes hetken itselleni. Pitkä lenkki koiran kanssa auttaa laittamaan avot narikkaan ja unohtamaan muut kiireet – samalla pääsee myös hengittämään raikasta ilmaa 🙂

 16. Oma aika on vaikea määritelmä. Minun oma aika voi olla mahdollisuus käydä kaupassa kaikessa rauhassa, yksin, omien ajatusten kanssa tai sitten hetki jolloin voi kuunnella hyvää musiikkia ja tanssia sen tahdissa.

 17. Opiskelijana, työssäkäyvänä ja vapaaehtoistyötä tekevänä ihmisenä, kalenterini näyttää usein hyvin täydeltä. Minua usein kutsutaan maailman kiireisemmäksi ihmiseksi, mutten koe että olisi näin koska pyhitän itselleni aikaa käydä salilla, lenkillä ja yogassa sekä aikaa nähdä ystäviä. Toisaalta varaan myös jokaiseen päivään minimissään 12 minuuttia aikaa tehdä jotain iha muuta. Joskus haluan vain maata sängyllä, laittaa jalat ylöspain ja kuunnella musiikkia, toisata joskus on fiilis että haluan vain laittaa hyvää musaa kovalle, laulaa mukana ja heilutella peppua tanssimoovsien tahdissa omassa huoneessani 😀 12 minuuttia ei ole pitkä aika mutta sitäkin tärkeämpi. Olen pitänyt siitä tiukasti kiinni siitä ja jos se vahingossa joskus päivästä puuttuu, huomaa että fiilis on paljon huonompi.

 18. Otan aikaa itselleni lukemalla blogit läpi, keittämällä ihanaa Rooibos-teetä sekä lukemalla jotai ihanaa kirjaa. Tälläkin hetkellä usemapi kirja kesken.. Sitten jaksaa taas käydä töissä ja pyörittää kotia 🙂

 19. Olen kiireinen kauppatieteiden opiskelija, ja toisinaan elämä tuntuu pelkältä suorittamiselta. kun kaikki turhauttaa eikä mikään tunnu onnistuvan, soitan pianolla pari lempilauluani ja laulan mukana. Rentoudun samoin tein ja ajatukset rullaavat taas 🙂

 20. Varaan aikaa itselleni ottamalla makoisat päikkärit- 15-30 minuuttiakin riittää ja olo on kuin uudestisyntyneellä. Tai sitten tuo aamupalan nauttiminen omassa rauhassa, ennen muun perheen heräämistä.

 21. Vapaa-aikaa,saatika omaa aikaaa ei koulun takia hirveästi jää, mutta lenkillä kerkeän kuitenkin käymään 🙂 Eli pidän lenkkeilyyn kulutettua akkaa omana aikanani.

 22. Aamupalahetki, ison kahvin kera! 🙂 parasta hengähtää hetki vielä ennen päivän ohjelmaa 🙂

 23. Käyn salilla kun minulla on vapaa-aikaa. Se rentouttaa minua ja antaa samalla lisää energiaa päivään. Usein vietän aikaani myös ystävien ja poikaystävän kanssa, tai sitten olen vain kotona ja katson viltin alla telkkaria.

 24. Aamuiset kävelylenkit syksyn raikkaassa ilmassa on parhaita:) ja myös se kun voi olla pitkään suihkussa, laittaa hiuksiin naamion, kuoria ihon ja rasvata sen jne.. 🙂 sit vielä joku hyvä smoothie ja lemppari telkkariohjelma :)!

 25. Omaa aikaa ovat varsinkin bussimatkat töihin ja töistä kotiin, jolloin syön rauhassa aamupalaa (kyllä, puuro maistuu bussissakin), luen kirjaa tai kuuntelen musiikkia. Myös treeni hetket ovat aikaa itselle. Oman itsen kuuntelu on vähän jäänyt joogan poisjäämisen myötä, joten hidastamiseen pitäisi tietoisesti keskittyä.

 26. Treenit ja rauhalliset aamulenkit koiran kanssa meren rannalla ovat päivittäisiä keinojani saada omaa aikaa.Lisäksi iltaisin jo hyvissä ajoin laitteiden sulkeminen ja sänkyyn hyvän kirjan pariin rauhoittuminen. 🙂

 27. Löysin kivan blogisi äskettäin, kiitos!
  Omaa aikaa otan parin vuoden välein ja matkustan toiseen kotimaahani . Siellä rentoudun perheen ja ystävien kanssa.
  Voisi sitä kai joskus yrittää tehdä samaa täällä ”ykkös” kotimaassakin 😉

 28. menen salille ja pistän suosikki musiikit korville. Sillon en näe tai kuule enää mitään muuta maailmaa ja keskityn itseeni täysin 🙂

 29. Kiitos kivasta ja inspiroivasta blogista! Otan omaa aikaa arkisin jättämällä lapset miehelle ja lähtemällä lenkille. Jos todella haluan hemmotella itseäni, ostan jonkun kiinnostavan naistenlehden, haen sushia ja juon lasillisen kuohuvaa, mutta tähän on mahdollisuus varsin harvoin. Joskus pääsen kotoa yksin kahville, kirjastoon tai elokuviin.

 30. Parasta omaa aikaa on kuntosali ja siellä kunnon rääkki. Kuuntelen just niitä omia lempparibiisejäni täysillä kuulokkeista, tunnen kaikki lihakseni, teen ksinkertaisesti kaikkeni ja tunnen olevani elossa. Mahtavan treenin jälkeen rauhallinen lenkki juoksumatolla ja palkkarin kanssa venyttelyhuoneeeseen venyttelemään kuunnellen samalla rauhoittavaa musiikkia. Vielä pitkään treenin jälkeen on sellainen zen-olo 😀

 31. Minä otan aikaa itselleni sammuttamalla kaikki elektroniikka ja menemällä olohuoneen lattialle selälteen piikkimaton päälle. Yleensä tuijotan kattoa, jonka pinta on semmoinen röpelöinen. Sen tuijottaminen rauhoittaa kummallisesti mieltä. Annan ajatusten virrata, ja välillä tirauttelen vähän kyyneleitä, jos siltä tuntuu. Todella eheä olo jälkeenpäin.

 32. Kun poikaystävä on mennyt nukkumaan saan silloin hetken olla yksin ja laitan villasukat jalkaan, keitän teetä, kuuntelen Ed sheerania ja uppoudun blogien ihanaan maailmaan.

 33. Varaan aikaa itselleni kalenteriin, kirjoitan säännöllisesti ”vapaa päivä”, jolloin annan itselleni luvan tehdä iha mitä haluan sinä päivänä. Se saattaa olla kova aamutreeni tai ihan vaan kotona villasukat jalassa hengailu.

 34. Varaan aikaa itselleni kun työvuorolistassa lukee vapaa. Pistän makkarin oven kiinni menen peiton alle ja keskityn joko hyvään sarjaan tai kirjaan kerä jonkun pikku herkun 😉

 35. Hei 🙂 olen kotiäiti joka opiskelee samalla. Urheilu on tällä hetkellä tieni omaan hetkeen. Koen kaupassa käynnin myös rentouttavana (vaikkakin siinä on alkanut rahanpuute ahdistamaan). Jos en saa omaa aikaa niin huomaan purkavani kiukkuisuuden perheeseeni 🙁

 36. Kaikessa yksinekertaisuudessaan: Otan ison kupin inkivääriteetä, muutaman palan tummaa suklaata, mukavan asennon sohvalla, avaan Netflixin ja uppodun yhden jakson ajaksi lempparisarjaan 🙂

 37. Ihana kirjoitus taas kerran, kiitos siitä <3 Messuliput olisi huippupalkinto voittaa! Itselleni annan aikaa juurikin käymällä erilaisissa tapahtumissa ja viikonloppuisin koitan tehdä mahdollisimman paljon asioita, joita en viikolla ehdi tekemään. Toki myös lenkkeily, salilla käynti ja ruokailuhetket ovat sitä itselle antamaa aikaa. Ne joka viikkoisia must juttuja 🙂

 38. Ajan itselle ottaminen on tosissaan haaste. Itse olen kehittynyt siinä vuosien mittaan ja nykyään se tuntuu jo helpommalta. Jotenkin joitakin vuosia sitten oivalsin, että jos unohdan itseni ja itsestäni huolen pitämisen, niin miten voisin silloin antaa läheisillenikään mitään, jos itse voin huonosti. Koen että jos otan aikaa itselleni menemällä esim. pilatekseen, salille, juoksulenkille tai ihan vaan tekemällä kotona rentoutumisharjoituksia, niin voin paremmin ja olen sitä kautta myös läheisilleni parempi ihminen. Olen viime aikoina laittanut kalenteriin ystävien näkemisiä etukäteen, jottei ne kiireen keskellä unohdu. Ja joskus kalenteriin on tullut kirjoitettua sellaisille asioillekin aikaa kuten: ”katso hömppäleffa” tai ”nuku päikkärit” 🙂 Pitää osata rakastaa itseään, jotta osaa rakastaa muita!

 39. Otan omaa aikaa niin, että vetäydyn makuuhuoneeseen yksin venyttelemään kynttilän valossa ja rauhallista musiikkia kuunnellen. Puolen tunnin jälkeen olen kuin uudestisyntynyt! 🙂

 40. Tavallisesti varaan itselleni aikaa urheilun parissa. Nyt kun olen onnistunut muutama kuukausi sitten eturistisiteeni poikkaisemaan urheilun parissa niin odottelemme leikkauspäätöstä ja koitamme kuntouttaa jalkaa. Aikaa haluaisin siis ottaa itselleni ja äidilleni I love me -messuilla. Molemmille olisi hienoa päästä ottamaan hieno pienimuotoinen irtiotto arkeen ja päästä kuulemaan uusimmat trendit kauneuteen. Samalla saisin myös voimaa kuntoutusprosessilleni.

 41. Herään joka aamu vähän aikaisemmin kuin tarvisi, laitan kirkasvalolampun päälle, keitän rauhassa puuron ja kahvia, kuuntelen radiota ja valmistaudun päivään. Illalla omaa aikaa on kävely- tai juoksulenkki koiran kanssa ja ehkä muutama jakso lempparisarjaa Netflixistä 🙂

 42. Makoilen usein sängyllä ja piirtelen/kirjotan ajatuksiani ja suunnitelmia vihkoon. Rakastan tehdä kaikenmaailman listoja ja suunnitella joululahjoja tai herkkujen reseptejä. Se on minun ominta aikaani. Ja sillon kun pitkillä bussimatkoilla saa kuunnella oma valitsemaa musiikkia ja haaveilla vaikka kuinka käyttäisi lottovoiton ^_^ ihana blogi, ja tulen varmasti moikkaamaan messuilla! 🙂

 43. Meikkaushetket aamuisin, salitreenit duunin jälkeen, kuumat pitkät suihkut… Arjen hetkiä, joista nautin vaikka välillä joutuukin itseään muistuttamaan. Viikonloppuisin herätykset ilman kelloa, aamiainen sängyssä, kahvin kera jotain hyvää, uppoutuminen hyvän kirjan pariin… <3

 44. Mun omaa aikaa on treeninjälkeinen venyttely ja jooga, jonka teen aivan rauhassa hengitykseen ja hyvään musiikkiin keskittyen. 🙂

 45. Parhautta on yksinäiset myöhäiset aamut, kun muut on jo lähteneet kouluun/töihin ja saa ihan rauhassa maata sängyssä lukemassa, käydä tekemssä herkkuaamiaisen ja nauttia se telkkarin ääressä lastenohjelmia katsellen. Mukavat ja rauhalliset aamut itselle omistettuna antavat energiaa ja hyvän fiilarin koko loppupäiväksi 🙂

 46. Varaan aikaa itselleni siten että illal menen aikaisemmin sängyn pohjalle lukemaan kirjaa, tuoksukynttilöiden kera. Omaksun myös omaksi ajaksi sen, että varaan itselleni 6 päivänä viikossa itselleni aikaa siihen, että voin käydä kuntosalilla.
  Olisi ihana voittaa nuo liput sillä viime vuonna olin menossa, mutta en päässyt perhe syistä. Olisi myös ihana viettää laatu aikaa siskon kanssa, messujen parissa.

 47. Minulle rentouttavinta omaa aikaa on tehdä kaikessa rauhassa juuri sellaista ruokaa, jota tekee mieli. Se usein syntyy päähänpistosta kaapeista löytyvistä aineista, mutta mikäs sen parempaa! Kiireisinä päivinä pyhitän illan itselleni ja menen ajoissa sänkyyn rauhoittumaan ja lukemaan, ja nukahdankin usein kesken lukemisen, mutta aamulla saan todeta nukkuneeni yllättävän hyvin 🙂

 48. Kun olen saanut lapset yöunille, lämmitän saunan. Nautin löylyistä ja teen kasvohoidon. Tämän jälkeen on ihana käydä pehmeisiin lakanoihin nukkumaan.

 49. Minulle minun oma aikani on aamuisin, kun ei ole aikaisia menoja ja mieheni nukkuu vielä, minä rauhassa ja hiljaisuudessa käperryn viltin alle sohvalle, syön herkullisen aamupuuroni, lueskelen uutisia ja blogeja ja olen vain ilman häiriöitä ja melua.. Tuollaiset aamut ovat parhaita! <3

 50. Parasta on kun saa illalla napata ison teekupin mukaan sohvan nurkkaan, villasukat jalkaan, kynttilöitä palamaan, viltti päälle ja telkkarista joku lempisarja pyörimään. Siinä saa hetken nollata ajatuksia ja heittää aivot narikkaan, ei tule mietittyä työjuttuja eikä ihmissuhteita kun vain keskittyy sarjaan. Ja sen jälkeen uni maistuu!

 51. Käymällä salilla 🙂 se on mun omaa aikaa, en yksinkertasesti vois hyvin fyysisesti enkä henkisesti jollen kävis.

 52. Kun päivän päätteeksi on tarve pysähtyä, laitan usein rauhallista musiikkia soimaaan korvanapeista ja keskityn hengitykseen. Omaa aikaa on myös inspiraation etsiminen mm. blogeja ja instagrammia hyödyntäen.

 53. Iltaisin salilta tultuani on päivän kohokohta, kun saan rentoutua teeveen ääreen, laittaa villasukat jalkaan ja juoda teetä <3

 54. Omaa aikaa on rauhallinen runsas aamupala, jonka syön sängyssä sarjoja katsellen. Omaa aikaa on myös treeni, jonka aikana keskityn vain ja ainoastaan toistoihin ja tekemiseen. Hikeä ehtii hehkuttaa myöhemmin.

 55. Joka päivä valmistamalla hyvää ruokaa ja liikkumalla. Sunnuntaisin vielä pitemmän kaavan mukaan; sunnuntaihin sisältyy jalkahoito, kasvonaamio ja kynsienlakkaus!

 56. Omaan rentoutumiseen kuuluu illalla hetki kynttilöiden, hyvän kirjan ja clipperin kamomilla teen parissa! Tällä hetkellä se on ehdoton päivän lempihetki. 🙂

 57. Mulla järjestyy usein aikaa itselleni aika luontevasti. Mies tekee vuorotyötä, joten kun hän on töissä niin varaan sellaisia iltoja vain itselleni. Myös liikunnan harrastaminen on omaa aikaani ja etenkin salilla ja juostessa tykkään treenailla yksin, että saan samalla omaa aikaa 🙂

 58. Vielä tällä hetkellä mulla ei ole lapsia, joten oman ajan nappaaminen on ainakin suht helppoa – riittää kun sulkee kaiken ylimääräisen hälyn päästään (ehkä helpommin sanottu kuin tehty). Erityisesti nautin tiskaamisesta ja siivoamisesta hyvän musiikin tahdissa, salitreenistä omassa ”kuplassani” ilman treenikamua ja kirjastossa lukemisesta kahvikuppi kourassa 🙂

 59. aamuisin herään ja teen rauhassa aamutoimet itsekseni: paras osuus on aamupuuron nauttiminen ikkunan edessä ja maailmaa katsellen <3

 60. Minun minirentoutumiskeinoni on se että menen sänkyyn – vähän aiemmin kuin olisi tarve – teekupillisen ja hyvän lehden/kirjan kanssa. Siinä mieli rauhoittuu ihanasti ennen unia ja saa hetken omaa aikaa. Aamulenkit raikkaassa ulkoilmassa ovat myös viikonloppuisin hyvä tapa olla omien ajatusten kanssa. Silloin moni asia kirkastuu ja vaiketa jutut (tai huolet) saattavat ratketa.

 61. Varaan itselleni omaa aikaa liikunnan avulla! Olen opiskelija, joten rankan koulupäivän ja esseiden pakertamisen jälkeen on ihanaa päästä liikkumaan. Ryhmäliikunnat tai lenkki kelpaa, kunhan stressaavat ajatukset saa heittää hetkeksi sivuun! 🙂

 62. Varaan omaa aikaa käymällä lenkillä tai joskus kovan kiireen keskellä jopa työmatkat pyöräillen ovat sitä omaa aikaa jolloin voi vaan olla omien ajatusten kanssa. Myös sunnuntain hitaat aamut kahvin ja aamupalan kanssa ovat ihania. <3

 63. Aikaiset ja kiirettömät aamut ovat voimavarani; tuntuu, että kun aamulla varaan itselleni aikaa rauhalliseen, kiirettömään aamuhetkeen päivän lehden, aamukahvin ja ravitsevan aamiaisen seurassa pystyn selviämään kaikesta loppupäivän kiireestä ja stressistä. Tämän takia mielummin heräänkin tuntia aikaisemmin, jotta saan varmistettua kiireettömän aamun itselleni 🙂

 64. Mulla on sunnuntai-iltasin tapana vähän niinkun valmistautua uuteen viikkoon ja sillon juon monta kuppia teetä, lakkaan kynnet ja jos aikaa on tarpeeksi niin piirtelen jotain kivaa 🙂

 65. Varaan aikaa itselleni kirjoittamalla blogia. Kirjoittaminen on niin rentouttavaa ja vapauttavaa, sillä annan ajatusten vain lentää 🙂

 66. Joka ilta otan ainakin sen verran omaa aikaa että ennen nukkumaanmenoa lueskelen blogeja 🙂

 67. Varaan itselleni aikaa joko niin, että lähden lenkille tai luen kirjaa. Lenkillä ollessa ajatukset kirkastuvat kummasti ja jaksaa taas paremmin arjessa. Lukiessa voi taas uppoutua ihan toiseen maailmaan ja unohtaa arjen askareet/murheet.

 68. Parasta on, kun ottaa itselleen aamulla aikaa syödä rauhassa aamupala ja nauttia aamukahvista. Antaa itselleen aikaa nauttia liikunnasta ja sen tuomasta hyvästä olosta 🙂

 69. Ahh. Joka aamu (siis jos pitää herätä herätyskellolla johki) herään hieman (puolisen tuntia) aikaisemmin, jotta saan nauttia aamupalan ja aamukahvin rauhassa ja syventyä blogeihin. Se on sitä mun aikaa. Koko muu päivä saa mennä mihin vaan sit.. Urheilu on kans omaa aikaa, mut kyllä noi aamut on tärkeimpiä.

 70. Varaan itselleni omaa aikaa käymällä salilla. Kyllä mieli virkistyy kunnon treenin ja ip- saunassa istumisen jälkeen. ♡

 71. Varaan aikaa itselleni ja lataudun tosissaan laittamalla jonkin ihanan luonnonsavi-kasvonaamion päälle ja tekemällä jonkin kivan jalkakylvyn samalla kun kasvonaamio vaikuttaa. En edes ole aiemmin ollut mikään kasvonaamio tai jalkakylpy ihminen, mutta jotenkin siitä on tullut viime aikoina totaalinen henkireikä! On niin kiire muuten työn ja kuntoilun vuoksi.. siinä kait sitä sitten tosissaan joutuu pysähtymään ja rentoutumaan pakolla ;D Se ei nimittäin tule minulta ihan luonnostaan kun on aina ollut se tunne, että pitää koko ajan olla tehokkaana tekemässä jotain. Pikkuhiljaa sitä oppii 🙂

 72. Aikaa itsellini varaan lenkkeilemällä, kauneudenhoidolla, kokkaamisella sekä blogien lukemisella. Ah niin rentouttavaa kun kaiken kiireen keskellä hetkeksi istuu alas ja lakkaa kyntensä uudelleen!! 🙂

 73. Nautin eniten siitä, kun saan tehdä pitkiä kävelylenkkejä yksin luonnossa, mieluiten sadesäällä. Olen kotoisin pikkukaupungista, ja nyt täällä Helsingissä huomaan kaipaavani luontoa. Onneksi minulla on ihania luontopolkuja ihan asuinalueeni lähellä, jossa saan nautiskella rauhasta ja ajatuksistani.

 74. Menen salille! Oli sitten pinna kireellä tai muuten kurjaa niin kyllä se äkkiä unohtuu hikoillessa 🙂

 75. Varaan omaa aikaa hevosen selässä, jolloin saa hetken keskittyä täysin yhteistyöhön ja hetkeen samalla kuin muu maailma ja huolet unohtuvat 🙂

 76. Varaan aikaa itselleni kuntoilun avulla. Käyn itsekseni kuntosalilla ja lenkillä, jossa voin rentoutua täysin.

 77. Mun parasta omaa aikaa on treenin jälkeen tulla kotiin, tehdä ruokaa, laittaa dvd pyörimään, ja syödä hyvä ateria 🙂

 78. Mun päivät täyttyy kiireisestä lukio-opiskelusta, joten yritän illat ja viikonloput pyhittää itseni hemmotteluun. Mulle oma aika tarkottaa yleensä kuntosalitreeniä tai vaikka spinning tuntia, jolloin saan vetää täysillä ja unohtaa täysin koulustressin. Rakastan myös liikkua iltaisin ulkona, joten lenkki pimeässä syysillassa omat lempibiisit kuulokkeissa soiden on jotain niin rentouttavaa. Tänään satuin iltalenkillä kävelemään leikkipuiston ohi, jossa aina lapsena tuli päivät pitkät leikittyä kirkonrottaa ja purkkista. Oli jotenkin tosi terapeuttista istua yksin siellä leikkipuistossa ja muistella menneitä. Päästin sisäsen lapseni valloilleen ja keinuin ensimmäistä kertaa varmaan pariin vuoteen! Se oli mulle tän päivän omaa aikaa ja ihanaa sellasita olikin! 🙂

 79. Paras keino itseni hemmotteluun on lenkille lähtö! Mieli virkistyy, ajatukset selkeytyvät ja samalla fyysinen kunto kasvaa 🙂

 80. Hemmottelen itseäni päiväunilla. Ennen ne oli aika harvinaista luksusta, mutta nyt olen järjestänyt elämäni niin, että voin ottaa useamminkin päiväunet.

 81. Pyrin pysähtymään ja nauttimaan pienistäkin hetkistä, kun pienen lapsen äitinä ei voi tehdä mitä haluaa milloin haluaa. Se voi olla suihkussakäyntiä, saunomista, joogatunti tai pieni hetki teekupposen äärellä kun muut jo nukkuu.

 82. Minulla on siitä hyvä tilanne tällä hetkellä, että voin varata viikossa yhden päivän vain itselleni 🙂 päivän vietän aina aamun fiiliksen mukaan; joskus päivä kuluu rankan treenailun merkeissä, joskus leipoen ja vain oleillen 🙂

 83. Saam aikaa itsellei heäämällä todella aikaisin. Mikään ei tunnu paremmalta kuin pitkä aamu, vailla kiirettä 🙂

 84. Rakastan rauhallisia pitkiä aamuja! Siksi herään arkisin jo viideltä, että ehdin viettää omaa aikaa aamupalaa syöden ja blogeja lueskellen 🙂 Muutamana aamuna viikossa käyn vajaan tunnin kävelylenkillä raikkaassa ulkoilmassa. Sen jälkeen on aina sellainen fiilis että pystyn mihin vaan! Niin hassulta kun se kuulostaakin. Näistä en luovu<3

 85. Mä varaan aikaa ihan vain itselleni tekemällä asioita, joista todella nautin, JA ilman minkäänlaista aikataulua ja kiirettä. Tekeminen voi olla mitä vaan, esim. lenkkeilyä, leipomista tai ruuanlaittoa, sisustuslehtien selailua, jopa mieluisia kotitöitä 🙂 Kunhan saan olla rauhassa ja antaa ajatusteni vaeltaa siinä samalla leppoisasti.

 86. Mä varaan aikaa ihan vain itselleni tekemällä jotain, mistä todella nautin JA ilman minkäänlaista aikataulua ja kiirettä. Tekeminen voi olla mitä vaan, esim. lenkkeilyä, leipomista ja ruuanlaittoa, sisustuslehtien lukemista, jopa mieluisia kotitöitä 🙂 Pääasia on, että saan olla omassa rauhassa ja antaa ajatusteni vaeltaa leppoisasti.

  • Kone temppuili, niin tulipa vastattua pari kertaa. Mutta pointti ainakin selvisi 😉

 87. Varaan omaa aikaa itselleni käymällä säännöllisesti jumpassa ja lenkillä. Ja illalla lasten mentyä nukkumaan on koko ilta omaa aikaa =D.

 88. Mä luen blogeja tai kirjaa, katson lemppari tv-sarjaa maratonin tai ehkä joogaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta