Telkkariton viikko

Minifitness_Telkkariton viikko

Ilmoitin tässä muutama viikko sitten Danille, että kohta pidetään muuten telkkariton viikko! Aluksi se oli vähän hölmistynyt, että etkö muka aio katsoa Martina ja hengenpelastajia OLLENKAAN? Hetken sain perustella tätä päätöstäni ja keskustelumme eteni seuraavasti;

E: ” tää on oikeesti hyvä juttu, koska saatetaan huomata tosi positiivisia juttuja tän viikon aikana toisistamme ja kaikesta muustakin”

D: ” Aijaha. Mitä me sit tehää ku ei jakseta tehä mitään?”

E: ” Hmm no kuunnellaan musiikkia, tehdään räppiä, jutellaan, luetaan tai pelataan vaikka korttia”

D: ” hmm, okei. Saanks mä kattoo futista kuitenkin öisin kun sä nukut?”

E: ” salaa joo. Ja sun pitää muuten keksiä miten ton TV:n saa auki ilman kaukosäädintä”.

Niin meillä pyhitettiin kokonainen viikko telkkarittomauudelle ja kaukosäätimet kiikutettiin tyhjään herkkuboxiin. Laatikon ajastimeen säädetiin viikon kestävä lukitus. Sitä ei siis saisi auki – Dan on todellakin jo yrittänyt tätä herkkujen osalta aikaisemmin onnistumatta siinä. Olen huomannut jo nyt positiivisia vaikutuksia tässä telkkarittomassa huushollissa.

Minifitness_kuuntele_älä katso_telkkariton viikko

Minifitness_ulkoile_telkkariton viikko

Minifitness_rauhoitu

Muutoksia joita telkkariton viikko voi saada aikaan

Keskustelemme enemmän 

Siivoamme keittiön ruoanlaiton jälkeen HETI

Maltamme panostaa ruoanlaittoon astetta enemmän

Leivon enemmän itse

Olemme lukeneet enemmän (minä ainakin)

Nukahtaminen on helpompaa

Kotitöitä ei lykkää niin helposti myöhemmäksi

Nauramme enemmän!

Keskitymme toisiimme enemmän

Suunnittelemme asioita yhdessä

Huomaamme saavamme erilaisia (niitä hyviä) ideoita enemmän

Ulkoilemme enemmän Lolan kanssa

Mieli on virkeämpi

Ei väsytä niin paljon

Minifitness_sweetpants_sunday_easy look_outfit

Minifitness_telkkariton viikko2

Minifitness_koristekurpitsat_sisustus

Halusin saada tänä syksynä koristeeksi kurpitsoja. Ne ovat jotenkin ihanan syksyisiä ja niistä tulee mieleen lapsuus. Äitini nimittäin kuivasi niitä joskus ja ne kököttivät hyllylläni lopulta ympäri vuoden. Soitin äidilleni ja kysyin löytyykö häneltä jokin salaisuus niiden kunnossapitoon? No tietenkin löytyi. Äiti neuvoi suihkuttamaan ne hiuslakalla! Kunnon lady osaa hyödyntää hiuslakkaa niin hiuksiin, sukkahousuhuin, kuin kurpitsoihinkin! Vähän nauratti, mutta toimin ohjeiden mukaan. Siinä ne kiiltelivät ja hiuslakka pöllysi hetken niin, etten voinut edes hengittää. Tämäkin idea kumpusi mieleni syvyyksistä tämän telkkarittoman viikon aikana.

Työni huomattiin heti ja Dan ilmoittikin kotiin tullessaan, että onpas kivoja kurpitsoja. Olin hieman ihmeissäni miten se edes huomasi ne. Usein kotiin saa kantaa hyvin salaisesti kaikkea uutta kenenkään huomaamatta. Lola ei onneksi osaa puhua. Minusta tuntuu että tämäkin huomiointi johtui tästä teeveettömyydestä. Huomio kiinnittyy oleelliseen 😉

Suosittelen kokeilemaan miltä telkkariton viikko tuntuu! Meillä on usein TV päällä lähinnä taustameluna ja sekin on varsin turhaa. Eron huomaa heti, kun pulputuksen sijaan taustalla soi musiikki. Niin paljon mukavampaa!

-E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

8 vastausta artikkeliin “Telkkariton viikko”

 1. Tätä on kyllä kokeiltava ehdottomasti, meilläkin tv päällä joka ilta tuntitolkulla, makuuhuoneessakin se on päällä juuri ennen nukahtamista! Ehdotankin miehelle tätä kokeilujaksoa jo tänään nimittäin olen mielessäni tuumannut monesti että katsomme televisiota ihan liikaa sen ajan kun olemme kotona, vaikka urheilullisia muuten olemmekin.

 2. Voi eei, teitte just sen mitä itse ollaan mietitty! Jo viime syksynä heitin miehelleni ilmoille tuon ajatuksen, että pitäisikö olla viikko ilman telkkaria…Jotenkin ajatus jopa pelottaa(niin hölmöltä kun se kuulostaakin), mut kuitenkin, joka ilta sitä telkkaria tulee vaan tuijotettua, tuli sieltä sitten mitään tai ei 😀 Pitääkin ottaa tää idea uudestaan harkintaan, koska oikeesti sais varmaan aikaseks niin paljon asioita jos sitä telkkaria ei tulis katottua…..:)

 3. Mulla on silloin tällöin telkku taustamelua pitämässä 😀 Olen kyllä tietoisesti lopettanut telkun katsomisen juuri ennen nukkumaanmenoa, sillä olen huomannut että saan paremmin sitemmin unta. Ennen katsoin tv:tä enemmän, nykyään popitan enemmänkin spotifyitä iltaisin ja luen muotilehtiä :))

 4. Mistä tommosia bokseja missä on ajastin?! Pitäis tolle toiselle puoliskolle laittaa karkit piiloon 😀

 5. Vaikutukset kuulostaa hienoilta! Itse en katso telkkaria juuri lainkaan, mutta mitähän (kivaa!) tuo mies keksisi, jos tv olisi viikon sammuksissa… Omalta osaltani olisi syytä pitää viikon älypuhelinlakko. Olisiko vinkkejä sen toteuttamiseen, kun ei puhelinta oikein voi sammuttaa viikoksi?

 6. Mitä ihmettä te katotte sieltä telkkarista? Tommonen viikon lakko kuulostaa omaan korvaan niin hassulta, kun itse en omista telkkaria ollenkaan ja pärjään silti. 😀 Välillä saatan katsoa jotain sarjoja netistä, mutta ei ne multa pahemmin aikaa vie. 😀

  • Kerroppa se 😀 Minusta tuntuu että itse TV:tä katsomme vain pari kertaa, mutta Netflixiä ja muita tulee katseltua leffojen tiimoilta (:
   -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta