Riisiproteiinin makutesti – Renee Voltaire

Minifitness_renee&Voltaire_riisiproteiini_testissa

Usein kysellään vaihtoehtoja herapohjaisille jauheille. olen itse ostanut riisiproteiinia ja hamppuproteiinia ja ne ovat löytäneet kivasti oman paikkansa ruokavaliostani. Hamppua tulee usein laitettua smoothien sekaan ja riisiproteiinia käytettyä itseasiassa aika useasti miksattuna johonkin.

Halusin jakaa teille yhden ihanan vinkin ruokapöytäänne. Löysin Renee Voltairen tuotteet kunnolla vasta Anton & Anton ruokakaupan kautta ja jäinkin niihin totaalisesti koukkuun. Ostin jokin aika sitten kokeiluun Chai-riisiproteiinijauheen, joka kuulosti kovin hyvältä. Onneksi se myös oli sitä oikeasti, eikä jäänyt tyhjäksi arvaksi hyllylle kyhnöttämään. 

Lisään sitä tuorepuurooni, luonnonjugurttiin, proteiinilettuihin, sekä usein hyödynnän sitä myös leivonassa. Se sopii jotenkin tähän pimeään ja viilenevään syksyyn sen raakakaakaon, kanelin ja kardemumman ansiosta. 

Minifitness_renee voltaire_riisiproteiini

Riisiproteiini on imeytyvyydeltään saman tasoista kuin maitoheraproteiinit. Se on usein myös vähemmän allergisoivaa kuin muut proteiinijauheet. Riisiproteiinin proteiinipitoisuus on 70-90% luokkaa. Tässä proteiinin osuus on 80 %. Makeuttajana on käytetty koivusokeria eli Xylitolia. Riisiproteiini on hyvin sulavaa eikä se ärsytä vatsaa ja soveltuu siksi useimmille kovin herkillekin vatsoille. Herapohjaiset jauheet saattavat ärsyttää usein vatsaa, jolloin esiintyy vatsan turvotusta ja ilmavaivoja. Riisiproteiini on siinä mielessä ystävällisempi ja sopii usein monille paremmin. Suosittelen kokeilemaan! Maustamaton saattaa olla aika voimakkaan makuinen, joten luonnollisesti maustetut ovat usein parempia vaihtoehtoja mielekkyyden vuoksi.

Monet teistä haluaisivat edes hieman luonnollisempia vaihtoehtoja, jolloin riisiproteiini voi toimia tässä hyvin. Tähän Renee Voltairen proteiiniin on lisätty myös macaa, jonka sanotaan lisäävän mm. fyysistä suorituskykyä. Se antaa kehoon energialatauksen ja lievittää samalla myös stressiä. Tuote on täysin vegaaninen ja ekologinen, joten siitä se saa minulta lisäpisteitä. Tyhjentelen tämän varmasti nopeasti, jonka jälkeen saan taas luvan kiikuttaa uusia tuttavuuksia kotiin maisteluun. 

MiniFitneksen tuorepuuro riisiproteiinilla

– 1 dl isoja kaurahiutaleita

– n. 2,5 dl mantelimaitoa tai kookosjuomaa

– 1 rkl Chia-siemeniä

– 2 rkl Renee Voltairen Chai-riisiproteiinia

– Muutama tippa toffee steviaa

Sekoita ainekset keskenään ja katso että seos on juoksevaa. Laita jääkaappiin yön yli ja nauti aamulla kiireettömästi sängyssäsi tai kiikuta lasipurkissa ratikkaan ja lusikoi kätevästi matkalla töihin.

Minifitness_aamiaistarjotin_tuorepuuro_riisiproteiini

Minifitness_outfit-Hymyile

 

Ps. toivottavasti näen osaa teistä tänään tai huomenna messujen hulinassa I love me -tapahtumassa?

Ihanaa perjantaita kaikille! <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

12 vastausta artikkeliin “Riisiproteiinin makutesti – Renee Voltaire”

 1. Vitsit tää tuli niin hyvään aikaan! Juuri keskiviikkona puhuin erään ravintoluennoitsijan kanssa, ja tultiin siihen tulokseen, että kasvissyöjänä tarvitsisin proteiinilisän. Olenkin nyt miettinyt riisiproteiinia, ja taidampa napata justiinsa tätä sun suosittelemaa omaankin kaappiini! 🙂

  • Hampusta en itse sen tarkemmin tiedä, mutta heraan verrattuna riisiproteiinin aminohappoprofiili on aika samaa luokkaa sen kanssa.
   Cocovin hamppuproeiinista sanotaan seuraavaa; Hamppuproteiini sisältää kaikkia 21:stä tunnettua aminohappoa, mukaan lukien 8 välttämätöntä aminohappoa, joita aikuisen ihmisen keho ei pysty tuottamaan itse. Hamppuproteiinijauheessa on runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja ( omega-6 ja omega-3). -E

 2. Pakko kommentoida näin uutena lukijana, että blogisi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja ensivaikutelma on ollut erittäin hyvä! 🙂 Mulla olisikin sulle yksi kysymys liikuntaan liittyen. Olen nyt tässä vajaan pari kuukautta käynyt ahkerasti (5-6 kertaa/vk) yliopiston jumpissa. En ole mitenkään ylipainoinen ja ruokavalioni on mielestäni ihan hyvä, välillä aterioiden väli vaan venyy hiukan luentojen takia. Mutta onko mielestäsi näissä jumpissa (esim pumppi, step ja HIIT) mitään hyötyä kiinteytymisen kannalta? Kunnon olen huomannut parantuvan, mutta välillä ahdistaa, kun tuntuu että kroppa ei muutu… 😀

  • Heippa Hanna,

   Kiva saada uusia lukijoita mukaan <3 Tottakai kaikki liikkuminen on hyvästä ja edistää terveyttä. Mutta kun puhutaan puhtaasti ulkonäköä ja kehoa muokkaavista asioista, on saliharjoittelu ehdottomasti parempi valinta sitä ajatellen, kuin jumpat. Jumpissa lihaskestävyyttä ja kuntoa parannellaan hyvin, sekä kiinteydytään myös tietyllä tapaa. Kuitenkin isompia tuloksia saa hakea tuolta salin puolelta (:
   Ehdottomasti sinne salille siis myös ja voit huomata nopeasti kehon muutokset - näin kävi myös aikoinaan itselläni 🙂 Kynnys oli tuolloin todella suuri, mutta otin kaverin mukaan ja siitä se lähti. Sain tarvittavaa tsemppiä ja tukea salille siitä toisesta ihmisestä, joka tiesi paremmin mitä tehdään. Oli helppo seurata ja toteuttaa. Lihakset kasvoi kohinalla ja kroppa kiinteytyi kovaa vauhtia.

   Myös saleja löytyy eri hintaisia, joten löydät niistäkin varmasti lompakollesi sopivan, mikäli näin ain itse haluat (: Tsemppiä sinne ja kiitos Johannalle vastauksesta 😉 -E

 3. Kyssäri oli osoitettu bloginpitäjälle, mutta vastaan myös 🙂 Itse en ole koskaan ollut kovin innostunut jumpista ja tein jossain vaiheessa käsipainoilla yms. kuntosalityyppistä harjoittelua ja tosiaan harmitti kun kehossa ei tapahtunut juuri mitään. Tosin kroppani on aina ollut vähän sellainen, monellahan muutoksia tapahtuu vaikka ei tekisi ”paljon mitään”.

  No kyllästyin ja päätin ottaa selvää, tämä oli vähän ennen kovaa fitnessbuumia. Silloin lukemalla selvisi se, että suurempia muutoksia tehdään todellakin kunnon tehokkaalla voimaharjoittelulla (siis jos puhutaan normipainoisesta eikä esim. varsinaisesta laihduttamisesta) ja nousujohteisesti eli ei hinkata hamaan tappii asti samanpainoisia painoja eikä varsinkaan niitä kevyimpiä. Mitä olin itse siihen saakka tehnyt (3-5 kg käsissä esim.) Sitten lähdin pt:n opastuksella tekemään treenejä ja voin sanoa, että silleen positiivisella tavalla harmitti ettei kukaan kertonut aikaisemmin. Muutos kropassani oli ihan valtaisa 1,5 kk aikana, ettei sitä usko vanha erkkikään 😀 Ja todistaahan sen oikeastaan nämä lukuisat muutoskuvat netissäkin – ei niitä taida oikein jumppaamalla saada. Kurvit tulivat oikeisiin paikkoihin kunnon painoilla ja tehokkaalla tekemisellä.

  Niin ja, kokeilemallahan se selviää, alle kuukaudessahan jo itsekin näin muutoksen, mutta huipussaan se oli siinä 1,5 kk kohdalla koska mulla ei varsinaisesti ollut laihdutettavaa paitsi vyötäröstä ja se kapeni eniten. Ja mielestäni jos 1 kk kohdalla ei huomaa yhtään mitään niin kannattaa hakea vähän neuvoja (jos yksin tekee).

  • Kiitos vastauksesta! 🙂 Mulla on vain sellainen ongelma, että kammoksun kuntosaleja! 😀 Vaatii todella paljon, että uskallan lähteä sinne ilman kaveria.. Ja lisäksi olen opiskelija, ei ole varaa kuin yliopiston saliin ja iltaisin kun on aikaa urheilulle, niin sali on aivan täysi. :/ Ehkäpä nää on vaan niitä kuuluisia tekosyitä, pitäis vaan mennä, mutta noihin jumppiin oon hurahtanut toden teolla ja rakastan myös juoksemista yli kaiken.

 4. Moiks! Kyllä messuille ollaan tulossa 🙂 Ehdottomasti! Kuuluu vuoden odotetuimpiin tapahtumiin… oletko jossain tietyllä osastolla vai pyöritkö siellä kaikkialla? 🙂

  Mukavaa messupäivää myös siulle Eevi! 🙂

  • Siellä tuli pyöriskeltyä 😉 Toivottavasti oli antoisat messut ja sait inspiraatiota syksyysi <3 -E

 5. Kuulostaapa hyvältä 🙂 Tiedätkö saisiko jostain netin kautta tilattua noita Voltairen jauheita? 🙂

  • Moikka Jossu,

   Joo varmasti yös nettikaupoista löytyy! Renee Voltarien omasta kenties? 🙂 Varmasti myös muistakin kaupoista löytää näitä.

   -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta